Anndy | sob úno 21, 2015 8:33 am
Tak hore ťuknúť viem. Ale musím prehmatavat v ruke. Najhoršie, že nenapíšem jednou rukou. Dočiahnem síce ľavou rukou na "P", ale zbytkom ruky sa mi postláča to vľavo - shift, Y, atď.
Proste manipulácia je nepraktická.
S normálnou veľkosťou nebolo problém ísť po obchode jednou rukou vyberať tovar druhou na ip odklikávať položky z nákupného zoznamu a pritom tlačiť vozík.
S ip6 sa to síce tiež dá, ale tažko a takmer vždy hrozí vyšmyknutie z ruky. Alebo človek ide ráno výťahom do práce, kráti si čas čítaním správ v ip v druhej ruke ľahká taška s macbookom air, príde k dverám a už ich neotvorí tou rukou kde drzí ip6, lebo nie je miesto.
A tak ďalej, cely deň prináša sklamanie z praktickosti.
Hej doma na gauči, či v posteli je to fajn - lenže na to mám ľahučký air2...
Tak fakt neviem, kde urobil Apple chybu... Proste mohol nechať 4" a k tomu veslo pre náročných...
Prípadne 4,2"... Keby aspoň nemal také veľké okraje pod a nad displayom.
Uvidíme, dúfam že si nejako zvyknem.
Ale mám nevtieravý pocit, že Johny Ive dáva viac na design ako praktickosť. Vidieť to aj v iOS novom - koľkokrát išla praktickosť a intuitivnosť bokom od designu. Napr safari na iPade - miesta dosť ale ak chcem pozatvárať, prepnúť taby/záložky, musím 3x ťuknúť. Zbytočne.
Alebo som minule na iPade hľadal pri AirPlay možnosť mirroringu. Na iPhone je to v jednom okne - vytiahnem spodnú listu, kliknem na AirPlay vyberiem AppleTV a hneď sa mi ukáže mirroring prepínač.
Na veľkom iPade sa vytvorí AirPlay okno tak malé, že nevidiet prepínač mirroringu. Človek musí scrolovať! Keby som negooglil neprídem na to. Atď...
iPhone 11Pro Silver 64GB, Telekom SK, bez JB
WATCH 44mm oceľové, Series 4, GPS+LTE
iPad mini 5, 64GB, wifi, SG
MBPro 13" 2018, i5, 16GB, 1TB SSD, Space Grey