Reklamace a Britex

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

nyer | stř lis 11, 2009 4:11 am

Re: Reklamace a Britex

jinak, tak nevim jestli to s tim postupem bylo na me, ale tak tedy:

2 De__Etroit a dalsi:

MUJ DETAILNI POSTUP:
jak jsem jiz uvedl, postupoval jsem hlavne diky infu na tomhle foru (diky vsem, zejmena 2 juramac!!!), vse se tu da dohledat, ale uz jsou to asi starsi prispevky, takze jen souhrn za me:

po 2. dni od koupe se muj zcela novy 3gs samovolne vypina, kolisa indikator baterky v radu desitek procent nahoru/dolu, kdyz pripnu do nabijecky, vypne se a nejde minimalne 2h vubec nahodit...
1)
- 1. reklamace - 1. a doufam jedina a posledni moje chyba - predavam zcela netknuty ip klucinovi na t-mobile pobocce na narodni tr. v praze - nic netuse podepisuji "bezne opotrebeni" - misto "zcela novy, netknuty, bez skrabancu atd..."
- za 10 dni zpet z britexu na pobocce, nahodou stejna obsluha: zurim, - klucina tvrdi, ze skrabance zpetne nedokazu a odkazuje se na muj podpis pod (puvodne jeho) formulaci "bezne opotrebeni" - zoufale prikyvuji, zacinam se probouzet > nechavam si primo do protokolu zapsat - "s vyjadrenim servisu nesouhlasim, na zavade trvam", pod tlakem muj rucni dodatek razitkuje (pozdeji na tom stavim!!!)
2)
- zoufale hledam pomoc, narazim na toto forum, pochopim o co go, rovnou jednam...
3)
- ihned se obracim na soudniho znalce p. Cerneho (viz muj vcerejsi odkaz), vypinani a kolisani natacim beze strihu na video v HD kvalite, behem zaberu najizdim na IMEI aby nebylo pochyb...provadim fotodokumentaci telu i vsech papiru...vse posilam p. Cernemu, vyrazim za nim do Liberce (vystihovane se nechci jeste dohadovat s postou, ale staci tel poslat)...cela vec trva cca TYDEN - nedbam poplatku 1500 - nemam nejmensich pochyb ze tmobile proplati - mam pravdu a posudek to potvrzuje...
4)
- dle rad odsud znovu nastupuji na pobocku, pozaduji stejnou obsluhu - okamzite chci nove baleni (rezolutne odmita) - hlidam si detaily, jsem trpelivy, korektni a neustoupim ani o pid...moje argumenty:
a)
- pravne poucen poukazuji na rozpor mezi prijimacim prot. ode me a tim od brirexu "skrabance, vrypy..." - pres to, ze jsem podepsal "bezne opotrebeni" o "skrabancich" ani slovo - A) bud tam fakt nebyli, nebo B) udelal chlapec svoji praci spatne a neprohledl to dobre - "tak jak to je pane?" ptam se...klucina zacina studovat dokumenty...dale poukazuji na fakt, ze britex oznacil muj tel (3gs32gb) jako 3g8gb - shrnuji: "jak je mozne, ze me obtezujete abych prisel, kdyz prot. VASEHO partnera, ktery me notabene vubec nezajima vykazuje takoveto znaky nedbalosti a na prvni pohled se lisi od prvniho zapisu? proc to V MEM ZAJMU nevratite servisu sami k prepracovani a pak mi teprve nezavolate?"...nenapadne upozornuji, ze to zacina vypadat, ze nejednaji V MEM zajmu, pro coz mi sami temito papiry vlastne dali pisemne - minimalne neprime - dukazy pro pozdejsi soud...
b)
vytahuji znalecky posudek s prilozenou videodokumentaci, chci nove baleni, utocim argumenty o zamernych obstrukcich pri reklamacnim rizeni - viz jiz ony 2 dukazy...klucina vola nadrizeneho...
c)
opakuji sousled v kostce, stupnuji tlak, zapisuji si jmena - pro pana inspektora z COI jak nahlas vysvetluji...zastupce vedouciho mi sdeluje, ze mi daji pouze novy tel bez prislusenstvi a to az po znovuzaslani do britexu a z jejich vule - ptam se proc vlastne? jednou to jiz zkusili prece - a je videt ze telefon ani nezmerili - jen poskrabali! tak proc znovu? - mavam posudkem, opakuji, ze nemam na zaklade prave predlozenych pisemnosti duveru v jejich partnera a vznasim opet pozadavek na nove baleni...zastupce trva na svem - jen tel...rikam - OK, ale chci to pisemne - ze mi nedaji novy KOMPLET - "nemam opravneni, vedouci tu neni", pry mi zavola...nevadi, odchazim - mel jsem sebou svedka...
5)
vcera mi vola do meho pripadu zasveceny vedouci pobocky na narodni tr. - snazi se byt vstricny - trvam na svem - novy komplet - on: bud jen tel (pokud britex uzna!!!), nebo soud...opakuji mu: mam pravdu, mam posudek, mam video, mam pisemne dukazy o tom, ze me zamerne a velmi vyzname poskozuji - zdrzuji me od prace, zpusobuji mi ujmu na zdravi (viz lekarska zprava) - mam zlomenou nohu a zbytecne se tam belham...jsem take vstricny, ale neustupny: "ok, tak ja se jeste pribelham, chapu vas system, i kdyz me nezajima, ale kdyz to jinak nejde tak nejde - prijdu si tedy pro PISEMNE vyjadreni, ze nemam narok na KOMPLET :wink: "...opakuje mantru o sve neopravnenosti - ok, chci jeho sefa..."ok" rika, pry se poradi a zitra zavola...

...uvidime, kazdopadne COI pany alespon za mne nemine - uz jsem tam volal...

nyer | stř lis 11, 2009 7:01 am

jeste dodavam co jiz zde receno:
jakmile davate z ruky - vyzadovat detailni zapis o stavu vcetne kontroly cidel - pokud nechteji - sefa sefa sefa...a vse pisemne...

...jeste pro ty zoufalce (nastesti neni muj pripad), kterym vrati tel s cervenymi cidly:
je to hodne na hrane, ale pokud by doslo na soud, ani cervena cidla nedokazuji, ze je tel uvnitr "zoxidovany" a tudiz je poskozeny - takze britex nemuze tvrdit ze to tak je, protoze do nej NESMI vlezt a cidla jsou v podstate na povrchu ...to mi rekl soudni znalec...takze i tak bych se na nej obracel...

proste s. znalec & COI

+ spolecny tlak / hromadna zaloba / stiznost...

to jsou jediny moznosti...

kdo ma zajem, tak piste na bojoiphone@email.cz
(je to pouze na to se sejit - nemam cas to organizovat)

jeste asi udelam skupinu na fb, mozna to bude lepsi...az nas bude hodne co to chceme dotahnout, oslovime pravniky a uderime...

ja uz nemuzu zpet, je to prilis daleko, nevim jestli to vydrzim do konce, ale nekdo to pak prevezme treba tu skupinu...alespon se to rozjede

du spat...

xslide | stř lis 11, 2009 8:14 am

nyer píše:xslide:
jak vypada to baleni? je to original apple zabaleny?

iPhone pouze ve folii, vše ale nové a v pořádku.
Obrázek MacBook Pro 13" 2018, Touch bar
Obrázek iPhone XS Max, black, iOS 12
Obrázek Apple Watch 4, black, 44mm
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar tvosi | stř lis 11, 2009 12:20 pm

ano nyer, bylo to na tebe a mnohokrat dekuji za to, ze si se s nami o to podelil...mam ted take tahanice s britexem a tak kdyz to nepujde jinak budu postupovat napodobne...preji hodne stesti a jestli pujdes k soudu tak z nich aspon neco vysoudi :wink:
Obrázek iPhone 2G 8GB
Obrázek iPhone 7 128GB Jet Black
Obrázek iPad Mini with Retina 32GB Silver
Obrázek Macbook Pro 13" mid-2009
Moderator fóra
Moderator fóra

nyer | stř lis 11, 2009 5:25 pm

takze zde link na FB skupinu, kterou jsem zalozil pro vsechny, kdo se chteji sesikovat a seriozne a trvale problem vyresit i do budoucna>

nazev skupiny>

" Hnutí za práva uživatelů iPhone v ČR "

zde link>

http://www.facebook.com/group.php?v=inf ... 3273483422

obcas zde budu pripominat pro nove a nove zajemce

Richie | čtv lis 12, 2009 8:51 pm

Bol by prosím niekto taký láskavý a vysvetlil mi čo je to výmena SWAP modulu? Pretože z jednej strany mi tvrdia že ide o výmenu iPhonu za nový kus len bez písušenstva, ale ja mám podozrenie že ide len o výmenu vnútorných častí iPhonu (hlavnej dosky). Ďakujem

Nechápu, proč píšeš jeden dotaz do více topiců :roll: 7luke

Uživatelský avatar h4wk3y | pát lis 13, 2009 10:58 am

skvele, en pridam, ze pri reklamaci meho iPhone - nechodily SMS, a pote treba po dvou hodinach jich prislo X najednou, push vyonuto, obnoveno nastaveni site, restorovano.. nic nepomahalo...
opravoval VODI.... iP vymenen za novy kus...
jen jsem cekal na telefon prs 3 tydny i kdyz po 1 tydnu uz byl vracen zpet do O2, ale jelikoz tam maji bordel, tak v systemu vubec nemeli, ze uz jim prisel zpet...
na prodejne jsem byl osobne dvakrat a pokazde mi rekli, ze ho jete nemaji..
vcera jsem si tam byl dupnout znova a borec sel dozadu a nasel ho tam, ze ho tam maj pry jiz pres 14 dni....

proste zase se mi potvrdilo, ze v O2 jsou sileny vorechove, a ze Britex je uplne v pohode...
Posilene dlouhe dobe zpet u iPhonu - iP5 16GB White, odblok s R-SIM 8+
Macbook Pro 13'' 2.26 GHz
iPhone expert
iPhone expert

xslide | pát lis 13, 2009 6:52 pm

Tak to že ho neměli v systému se stalo i mě.Ale přišel jsem tam s číslem balíku ve kterém byl iphone odeslán ze servisu a ukázal, že jim přišel a řekl dokonce konkrétní jméno osoby, která balík přebírali, tak zaběhli dozadu a iphone donesli
Obrázek MacBook Pro 13" 2018, Touch bar
Obrázek iPhone XS Max, black, iOS 12
Obrázek Apple Watch 4, black, 44mm
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar tvosi | pát lis 13, 2009 9:55 pm

tak uz mam novy iphone :-) konecne mi uznali reklamaci...Vodafone se za me postavil, dokonce napsal do servisu dopis, aby koukali reklamaci uznat.. :wink: jinak trochu zvlastni vec, ale me seriove cislo zacina 5K9...vyroben je v 40 tdnu a standartni JB je podporovan
Obrázek iPhone 2G 8GB
Moderator fóra
Moderator fóra

Richie | pát lis 13, 2009 10:27 pm

Tak aj ja som dnes konečne dotiahol svoj niekoľkomesačný boj s T-Mobile SK do úspešného konca. Aj keď nie podľa mojích predstáv, no hlavne že mi dali nový iPhone.

tvosi prosím Ťa ako, alebo podľa čoho viem zistiť kedy bol iPhone vyrobený?

Uživatelský avatar tvosi | pát lis 13, 2009 10:46 pm

u serial nb mas xxx40xxx
tak to cislo znaci tyden vyroby...

jinak nejlepe takto:
Windows
Kód: Vybrat vše
How to check your iPhone's bootrom using Windows:

Put your iPhone into DFU mode (how to/tutorial for this step at iClarified).

Then go to Start -> Control Panel -> System -> Hardware -> Device Manager on your Windows machine.

Look for 'Universal Serial Bus (USB) Controller', you will find 'Apple Mobile Device USB Driver' as a subitem there.

Right Click and choose 'Properties', navigate to 'Details' tab and select Device Instance Path from the dropdown list box. At the end of this information string you will find the bootrom version, e.g. [iBoot-359.x].

MAC OSX

How to check your iPhone's bootrom using OSX:

Put your iPhone into DFU mode (how to/tutorial for this step at iClarified).

Open System Profiler and navigate to Hardware -> USB in the left menu.

In the USB Device Tree pane at top right, click on 'Apple Mobile Device (DFU Mode).'

In the information pane at bottom right, locate the 'Serial Number' string. At the end of this information string you will find the bootrom version, e.g. [iBoot-359.x].

Verze 359.3.2 je spatna, jinak dobry :wink:
Obrázek iPhone 2G 8GB
Moderator fóra
Moderator fóra

Richie | sob lis 14, 2009 12:05 am

ďakujem pekne :) mám tam niečo že xxx30MS, tak dúfam že už bude OK

blackdot | sob lis 14, 2009 4:21 pm

Muj kamarad taky resil reklamaci (nefunkcni wifi). Dali mu novy telefon (swap).Jenze v nem blbla ctecka simkaret, tak sel na reklamaci znova. Predaval ho jako naprosto novy kus, jeste s foliema. Za par dni se vratil "opraveny" od VODIho s tim ze zaruka neuznanaz duvodu poskozeni a telefon snad hozeny o zem. Vrypy a skrabance. Poslano znova do britexu, kde to asi vzali na sebe a kamaradovi ze daji novy telefon. Jenze 3G16GB white u vodafonu uz nemaji,tak mu nabidli 3Gs 16GBwhite. Coz je super. Ale co se me moc nezda, tak chteli po nem doplatit tusim 2000,-

Maji na to vubec narok?Zitra si jdu vyzvednout svuj telefon ze servisu k O2, tak bych byl rad pripraven.

Mam prece narok na vymenu za stejny nebo v pripade nedostupnosti lepsi model,ze?
Host
Host

7luke.com | sob lis 14, 2009 4:36 pm

Ten doplatek 2000 je srandovní a mít možnost místo 3G dostat model 3GS, není se vůbec o čem bavit. Vám prostě všem připadá, že budete automaticky dostávat nové mobily z reklamací jen tak, kdy se vám zlíbí. To se nikdy dříve normálně nedělo a pokud měl někdo mobil domlácený, dorvané klávesy, prasklý displej (že si na něj třeba opilý sednul), rovnou se mohl rozloučit s jakýmkoli pokusem o reklamaci... natož aby chtěl rovnou nový mobil. A tady by chtěl borec dostat jen tak místo modelu 3G nový model 3GS :shock: Jo jasně, všichni jsou nevinní, nikomu nikdy nic nespadlo na zem, ty škrábance si tam taky nikdo nenadělal, nikdo to nerozes*al zásahy do systému... všechno se stalo samo a nebo to rozbil servis. Žádný uživatel si nikdy nic nezkazil sám a všichni mají nárok na to jen tak dostávat nové mobily.... :roll:

McDog | sob lis 14, 2009 4:50 pm

Plne suhlasim zo 7lukom....nakolko sam robim s reklamaciami a viem co vsetko ludia nataraju a zapru aj nos medzi ocami....

Uživatelský avatar tvosi | sob lis 14, 2009 8:39 pm

na doplatek pravo nemaji :!: v reklamacnich podminkach je napsano, ze pokud je reklamace resena vymenou za novy kus, dostane zakaznik bud stejny model nebo lepsi...viz iphone waranty :wink:
Obrázek iPhone 2G 8GB
Moderator fóra
Moderator fóra

7luke.com | sob lis 14, 2009 8:48 pm

Tak to potom jo :)

blackdot | sob lis 14, 2009 11:28 pm

7luke.com píše:Ten doplatek 2000 je srandovní a mít možnost místo 3G dostat model 3GS, není se vůbec o čem bavit. Vám prostě všem připadá, že budete automaticky dostávat nové mobily z reklamací jen tak, kdy se vám zlíbí...

Chapu tve rozhorceni, mozna jsem to nenapsal jasne,ale kamarad podruhe reklamoval telefon ktery mel u sebe sotva par hodin a ani nesundal folie. Ocividne kvuli vadne ctecce simkarty. Vymena telefonu za novy kus byl navrh operatora. Nemyslim si, ze v tomto pripade to byla neopravnena reklamace...
tvosi píše:na doplatek pravo nemaji :!: v reklamacnich podminkach je napsano, ze pokud je reklamace resena vymenou za novy kus, dostane zakaznik bud stejny model nebo lepsi...viz iphone waranty :wink:

Diky, taky jsem to myslel, ale potreboval jsem se ujistit :-) Daji se ty reklamacni podminky nekde najit?
Host
Host

Uživatelský avatar tvosi | ned lis 15, 2009 1:47 pm

jasne ze daji:
http://www.apple.com/legal/warranty/iphone/

zde je citace casti podminek:

Pokud se objeví vada hardware a v rámci Doby Záruky je vznesen platný nárok, za těchto podmínek a do rozsahu povoleného zákonem, společnost Apple buď (1) bezplatně opraví vadu hardware s užitím nových součástí nebo součástí, jejichž výkon a spolehlivost je ekvivalentní novým, (2) vymění produkt za nový produkt nebo produkt, jehož výkon a spolehlivost je ekvivalentní původnímu,

edit: pokud po nem chtej cokoliv platit, je to neopravnene a snad i protizakone...to ze nemaji adekvatni kus pro vymenu je jejich problem a kdyz se te snazi takto okrast je to na podani podnetu COI :wink:
Obrázek iPhone 2G 8GB
Moderator fóra
Moderator fóra

blackdot | ned lis 15, 2009 2:09 pm

No a nevztahuje se toto treba na prvni roky zaruky, krerou zabezpecuje apple. Na druhy rok si operator nastavi vlastni podminky... To je pouze k tem oficialnim podminkam od applu. Jinak zakonem je to danne, ze musi nabidnou produk shodnych nebo lepsich vlastnosti.
Je treba mozne ze to vyresili tak ze mu vratili penize za telefon a on si koupil novy... Samozdrejme ze jemu jen rekli tady podepiste a zaplatte rozdil a dostanete 3GS...
Host
Host

McDog | ned lis 15, 2009 2:22 pm

Si moze aj apple aj operator nastavovat co chce pokial zakon hovori nieco ine...nemyslis?Treba sa opytat na COI a basta....

Uživatelský avatar tvosi | ned lis 15, 2009 2:26 pm

proste on poslal mobil na reklamaci, byla mu uznana a ma narok na novy telefon...to ze nemaj stejny typ je problem vodafone/britexu..jsou povinni mu dat bud stejny nebo lepsi kus ale o zadnem doplaceni nemuze byt rec :!:
Obrázek iPhone 2G 8GB
Moderator fóra
Moderator fóra

blackdot | ned lis 15, 2009 2:37 pm

Diky za ujasneni, take se me to vubec nezdalo... Dnes vecer jdu pro svuj telefon, takze se s vama taky podelim o svoje zkusenosti. A ze jsou taky celkem ftipne...
Host
Host

garry0501 | úte lis 17, 2009 8:45 pm

No pečlivě jsem si přečetl celé téma týkající se reklamací a jsem upřímně zděšen. Většina zde řešených reklamací je ale trošku jiného rázu než ta moje. IP jsem koupil před třičtvrtě rokem u Vodafone. Celou dobu byla na displeji ochranná folie a telefon byl nošen v měkkém pouzdru, takže je jako nový. Nyní jsem si ale všiml, že na displeji jsou částečky prachu. Je to vidět zejména na tmavém pozadí a mě to docela vadí. Chtěl bych se tedy zeptat. Pokud ho zanesu do VF a budu požadovat reklamaci, budou telefon zasílat do britexu na posouzení nebo to není potřeba když se nejedná o vadu, která by se dala opravit? Myslel jsem, že pokud ho tam zanesu, ukážu člověku za přepážkou, že je tam prach, tak to snad může posoudit na místě a rovnou se to může vyřešit nebo ne? Docela se totiž bojím v jakém stavu by se mi můj miláček vrátil ze servisu :(

Celé forum jsem prohlédl a nikde jsem nenašel jasnou odpověd na mou otázku..můžete mi prosím poradit jak se postupuje v mém případě?

Uživatelský avatar tvosi | úte lis 17, 2009 9:14 pm

no urcite ti to na prodejne nikdo nevyresi...vse musi projit pres servis...a co se tyce toho, ze se bojis o stav sveho telefonu, kdyz ho posles do servisu? je to jednoduche, nech si do protokolu zapsat stav MT: bez skrabancu a oderek, telefon je zanovni :wink: pokud by ti jej vratili poskozeny, tak jej neprebirej a pozaduj novy MT...jen jestli ten prach neni nijak moc videt, tak si myslim ze s reklamaci nepochodis :wink:
Obrázek iPhone 2G 8GB
Moderator fóra
Moderator fóra

Ka.Stan | stř lis 18, 2009 3:27 pm

Zdravím, jak to teda je s tema krytama a T-Mobilem. Zacina se mi delat prasklina u konektoru nabijecky a na prodejne i z mailu od T-Mobilu mi bylo receno ze mi reklamace nemuze byt uznana, takze mam nejake pravo to reklamovat nebo jsem jak se rika nahrany ?
Host
Host

Hans_z_ | stř lis 18, 2009 5:37 pm

Soudní znalec určitě u něj by to mělo projít.

Uživatelský avatar engel | čtv lis 19, 2009 10:29 pm

Dotaz pro znalé reklamací

u vypínače se mi začal odchlypovat ta chromová obruba, zhruba na nehet prostor a pod sklem začínám mít bordel + popraskaný kryt u konektoru, má smysl zajít na reklamaci?

jestli se to tu řešilo, tak se omlouvám, ale je tu toho mraky
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar De__Etroit | ned lis 22, 2009 10:35 pm

2 Engel: S tím samým jsem šel na reklamaci i já a neuspěl jsem, ani na podruhé a soudní znalec mi taky předběžně řekl že to asi ani on neuzná jako reklamovatelnou vadu - holt použij lepidlo.
iP 3Gs 32Gb 4.2.1 - ultrasn0w + iPad BB
Sons of Jailbreak
Sons of Jailbreak

MistX | úte lis 24, 2009 5:58 pm

Tak napoprve mi to z Britexu poslali zpatky s tim, ze se zavada neprojevila.
V O2 mi rekli, at si to se servisem resim dal sam, na to jsem ale nepristoupil a donutil je poslat to do servisu zpatky. Za ctyri dny jsem si sel pro novyho iPhona :) (zajimave je, ze zjistili zavadu, kterou jsem nikdy predtim neregistroval napr. zamrzani, resetovani apod. )

Mel jsem problem s prijmem signalu.

P.S.: poprve mi reklamaci neuznal JZAV, ale po druhe ten samy uz ano. Minimalne zvlastni

McDog | stř lis 25, 2009 12:43 pm

Tým,že si po neuznanej reklamácii vynútite opatovné preverenie v servise riskujete to,že si celú prepravu,balenie a preverovanie technikom zaplatíte sami....1SH (servisná hodina)=10-30?.Práve preto,pokiaľ nesúhlasite s vyjadrením servisu a vybavením a priebehom reklamácie ,tak máte zákonné páky.Znalec a SOI (ČOI).....takže byť Vami tak nehrám hrdinu a pokiaľ som presvedčený,že som závadu nesposobil ja,tak to dám znalcovi.Lenže problém je ten,že 95% reklamácii je oprávnene neuznánych a užívatelia si len namýšľajú,že oni to nepokazili a práve preto sa vyhovárajú,že znalec je drahý.Lenže pokiaľ som presvedčený,že mám pravdu ja,tak na 95% budem mať refundované náklady na znalca,dopravu,stratený čas a podobne a ešte aj čosi navyše...

Hans_z_ | stř lis 25, 2009 2:43 pm

Ty podmínky reklamace, které nastavil Britex u mobilů jsou přehnané. Pokud reklamujte jakoukoli jinou elektroniku, tak takhle nedopadnete.
Telefony jsou prostě spotřební zboží a telefon má každý vždy a pořád u sebe a jsou na něj proto kladeny velké nároky. A proto se tak často reklamují. Protože zařízení nejsou způsobilá otřesům a nebo, zařízení je normálně vadný ale neuznaná záruka je kvůli nějaké prasklině na krytu nebo to jsou prostě zanedbatelné vady. A proto Britex vrací neopravené telefony i když je to prostě výrobní vada. A někdy i znalec nepomůže, protože prasklina na krytu (což je mimochodem únava materiálu, tzn. že se na to nevztahuje záruka a tzn. že by kvůli tomu neměla být záruka zamítnuta, viz. vyjádření Applu) je všeobecně dána jako nereklamovaná.
Pokud by jsme šli ale nějak dále k soudu a neskončili jen u soudního znalce, u většiny případů by to mělo projít. Je to celé velmi nespravedlivé a důvody proč se neuznávají reklamace jsou úplně triviální.
A samozřejmě na celé tohle Britex a operátoři spoléhají. Nejsou to zařízení za desítky nebo stovky tisíc, kvůli kterému by se každý soudil.
A tak nám tady neříkejte, že si za všechny vady můžeme sami. Ano samozřejmě, kdybych telefon nepoužíval a měl ho v peřině, tak se s ním nic nestane. Ale většina vad je prostě výrobních. A my spotřebitelé za ně nemůžeme. A tak nám tady neříkejte, že si nejsme jistí, jestli je telefon způsobilý reklamaci a proto ho ani radši neposíláme k soudnímu znalci. Sami ze zkušeností víme, že to jak se v dnešní době řeší reklamace je velmi ale velmi nespravedlivé vůči zákazníkům.
Cítím se nevinen a uražen!

McDog | stř lis 25, 2009 3:20 pm

Doba je nespravodliva?Ved za toto vsetko si mozu zakaznici sami...Lebo su zvyknuty na komfort a na to ze kopec veci za nich zoberu na svoje plecia druhý...Zial je to tak a mrzi to aj mna kedze viem ako sa ludia spravaju pri reklamacii....Ja netvrdim ze Britex je super..prave naopak a prave preto by si mal dat kazdy co nesuhlasi urobit znalecky posudok a ist do toho.Pretoze inak sa nic nezmeni

Falin | stř lis 25, 2009 5:00 pm

takže byl jsem nucen reklamovat svůj iPhone 3G u T-mobile kvůli spatně vykalibrovanému accelerometru, bohužel jsem neměl možnost si zvolit servis, prý je Britex určený státem... můj iPhone tam byl poslán skoro jako nový, jen běžné známky opotřebení... o svůj iPhone se bojím protože o stavu v reklamačním protokolu nic napsané nemám, takže mi s ním beztak něco udělají. Jelikož vím že bez mýho svolení Britex iPhone nemůžou rozdělat tak jestli to zjistím tak do toho pojdu na tvrdo.. jinak tohle mají na stránkách.. hodně jsem se smál... Spokojený zákazník to je pro nás nejlepší výsledek činnosti.

McDog | stř lis 25, 2009 5:05 pm

Baumax ma heslo krestanska etika a zamestnanci v CR/SK tahaju Vianoce,Silvester a ine krestanske sviatky:)

Falin | stř lis 25, 2009 7:30 pm

nemam z britexu klidne spani kdyz pomyslim co tam ted delaji s mym iPhonem :-/

Uživatelský avatar icefiresr | čtv lis 26, 2009 12:52 pm

OT:
Falin, prepac, ale toto bol legendary vyrok :D
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

RUMPELiNO | čtv lis 26, 2009 1:04 pm

zdravim...ako som minule spominal ze som bol po telefon v orangei a ze ho odnesiem do neutorizovaneho servisu, tak som aj spravil...vymenili mi asi display a v pondelok som si bol po neho...hned ako som prisiel domov som dal back up a zrazu bum..zas nereagoval na dotyk...tak nepanikaril som a skusil som dat restore a najnovsi fw...pomohlo to kedze potom fungoval...myslel som si ze to bude prave tym back upom kedze mohol obsahovat informacie ktore sa nejak priecili s HW...lenze vcera prestal fungovat pohybovy senzor a neskor sa pokazil zas aj dotyk...takze displayom to nebude zrejme...myslite ze to moze byt doska alebo ja neviem...podla mna ako velmi velkeho laika :mrgreen: to moze byt nejaky kontakt alebo nieco co nepodava informaciu o dotyku...uvedomujem si ze uz moj problem prestava byt sucastou tejto temy, aj ked si myslim ze je to celkom dolezita informacia, ktora sa tyka procesu opravy a niekomu moze pomoct pri oprave iphoneu, ak mu operator neuzna zaruku...dakujem za odpoved... :P

Hans_z_ | čtv lis 26, 2009 7:11 pm

markus.22: no ono je to trochu složité, když nejbližší znalec je 100 Km, ke všemu když nemám auto ani čas.

McDog | čtv lis 26, 2009 8:21 pm

Nj stale existuje posta a podobne nezmysli.A pokial mas pravdu ty,tak ti refunduju vsetky naklady

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required
PředchozíDalší

Zpět na iPhone - smartphone