kotelník | pát zář 19, 2014 10:13 pm
tak mám ho taky...v každém ohledu souhlasím s Petrem Márou, proto cituji jeho příspěvek z FB
iPhone 6 - první zkušenosti
Pokud vás zajímá, jaký je iPhone 6 po pár hodinách používání, zde je rychlý souhrn:
1/ Zaoblení rohu funguje fakt dobře, skvěle se drží, je příjemný do ruky, váha absolutně OK. Nepůsobí těžce.
2/ Jednou rukou se dá ovládat, ale chce si zvyknout na Reachability. Já to zvládnu i bez, ale pak musím přehmatávat.. ale co se týče délky prstů, jsem trochu víc geneticky vybaven
3/ Vystouplý objektiv - tohodle jsem se fakt bál, ale když iPhone 6 položíte na stůl, ani si nevšimnete, že je našikmo. Ani se "nehýbe", abyste ho "překotili", musíte zatlačit na levý horní roh. Tohle na mě nepůsobí jako problém. Pokud máte pouzdro, tak to objektiv dorovnává a ten se stolu vůbec nedotýká.
4/ Baterka - těžko říci, působí o něco (trochu) lépe, ale když jej budete intenzivně používat, budete taky nabíjet. V tom není žádná magie ani překvapení.
5/ Power tlačítko - chce to zvyk, pořád jej hledám nahoře a není tam. Ale po straně dává smysl.. asi.
6/ Displej - nečekal jsem to, ale to mě asi ohromilo nejvíc. Oproti 5S je to znát, lepší barvy. Pokud ale otevřete aplikaci, která není ještě optimalizovaná, je to trochu vidět. Je "mázlá".
7/ Máte dva režimy zobrazení - Standard, který vám přidá řádek aplikací, nebo Zoom a ten celou obrazku trochu přiblíží (čili máte stejný prostor jako na 5s). Celkem fajn, pokud vám přijde text už moc malý/jemný.
8/ Touch ID je o pikosekundu rychlejší
9/ Foťák - na ten se těším nejvíc, je určitě rychlejší, ale tohle chce trochu víc času...
10/ 6 vs 6plus. 6plus je fakt VELKÝ. 6 je pro mě zatím hranice, kam se dá jít, 6plus je podle mě úplně jiná kategorie zařízení. Pokud byste chtěli mobilní střižnu, kameru, foťák a pracovní nástroj, ze kterého občas zavoláte, tak fajn, ale asi jsem do tohoto rozměru ještě nedospěl. V kapse to moc nefuguje, nesednete si. Nebo možná, ale nebude to pohodlné. Pokud jej budete nosit v kabelce, tak asi fajn.
... pocitově je to zařízení super. Jsou věci, které vám obrázek nepřibliží, občas je potřeba zkušenost a ta je zatím pozitivní (ale to jste ode mě stejně asi čekali ). Podle všeho tohle vypadá na nejúspěšnější uvedení iPhonu na trh a fronta v Londýně tomu celkem odpovídala. Je to pořád iPhone, s tím, že umí přesně to, co očekáváte.
To je zatím vše, jdu si hrát
Macbook pro Retina 2015, 13" 256GB, 8GB RAM
iPhone 6S space gray, 64GB