iPhone 4 - postřehy, zkušenosti, otázky

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Spokie | sob říj 09, 2010 4:44 pm

Re: iPhone 4 - postřehy, zkušenosti, otázky

Nastavenie rozlisenia natacaneho videa resp. rozlisenie fotiek som nikde nenasiel.

Juramac | sob říj 09, 2010 4:51 pm

Ani ja jsem ho nenasel,(ani jsem to uprimne nehledal) ale pri exportu videa ven, napriklad na YouTube ,to nabizi tusim 3 ruzna rozliseni, takze hotove video vyhnane ven z iPhonu muze byt mensi.

Uživatelský avatar tvosi | sob říj 09, 2010 4:52 pm

ono hlavne HD videa na youtube prochazi samy o sobe komprimaci na serveru youtube, tzn. ze vysledna kvalita nemusi byt nijak oslnujici
Obrázek iPhone 2G 8GB
Obrázek iPhone 7 128GB Jet Black
Obrázek iPad Mini with Retina 32GB Silver
Obrázek Macbook Pro 13" mid-2009
Moderator fóra
Moderator fóra

Spokie | sob říj 09, 2010 4:57 pm

Ano aj youtube samotny komprimuje video. Problem je ze to robi pred tym este iphone. Nastatie existuje aplikacia ktora to vie bez compresie. Viac info tu :
http://celljee.com/iphone-4-app-for-youtube-upload-in-hd-bypassing-apple-compression/

Uživatelský avatar Barberry.pha | sob říj 09, 2010 4:58 pm

Ale je rozdil ve kvalite pokud je to nahrany primo s iphonu na youtube, a pokud to video je nahrany do pc a pak s neho na youtube. Pri prvni variante je video horsi, podle me je vice komprimovan pred odeslanim ikdyz se vybere hd,
Jinak to nastaveni rozliseni u iphonu myslim vubec neni.
" Nekdo ma rád vláčky ...někdo Apple Hračky :) "
Manual iPhone
iPhone 5S 32GB SpaceGrey MacBook White 2010 iPad Mini 16GB Black wifi
Moderator fóra
Moderator fóra

orkim | sob říj 09, 2010 5:54 pm

Zdracim Vas, ja nemam na svojom iphone4 ani problem so signalom, ani so senzorom, takisto displej mam biely... Jedine co ma sere je stredove tlacidlo ma akusi volu... Je to aj na vasich strojoch? Alebo len chyba na mojom?

Uživatelský avatar samson010 | sob říj 09, 2010 6:13 pm

ked uz rozoberate videa tak pridam jedno, pri dennom svetle to kameruje proste luxusne, nestiha to jedine ked som kameroval zem a nevenoval sa natacaniu,
prepnut na 720p

Zobrazit video na http://youtu.be/tN-2jfERXWg
Kód do fóra: [youtube]tN-2jfERXWg[/youtube]

Návod na vkladanie videa do príspevkov
Senior uživatel
Senior uživatel

petr110 | sob říj 09, 2010 6:14 pm

@orkim----no tak asi je to jen u tvyho kusu ja sem to porovnaval s bratrovym 3GSkem a na me 4 to jde o dost lepe jinak taky sem nezaznamenal problem u senzoru a u te anteny jen tam mam stale 4 carky ale jeste to nevypadlo a jinak v metru (zastavce) to signal nachazi opravdu rychle oproti jakymkoliv telefonum
aktuálně: iPhone 4 32GB iOS 4.1 od 17.9. 2010
hystorie: iPhone 2g 16GB 3.1.3 od dubna 2008
Operator 02
Host
Host

Uživatelský avatar preston | sob říj 09, 2010 6:16 pm

jo,tlačítko HOME je volnější a při zmáčknutí se trochu hýbne,ale nijak mi to nevadí, na funkci to vliv nemá, teda pokud se mi časem nerozpadne pod rukou :)
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

jjar | sob říj 09, 2010 9:22 pm

Přátelé, vracím se k tolik omílané ztrátě signálu u iP4. Moje osobní zkušenost je tato: Mám v domě místo,kde vždy vypadával signál (Treo 650, SE P 900, SE Xperia 1, IP 2, IP 3GS), proto jsem byl zvědav na IP 4,vzhledem k hororovým historkám některých vlastníků a všeobecnému šílení odpůrců Apple. K mému překvapení na tom místě vykazuje 3 čárky a hovor mi nikdy nespadl (používám ho více než měsíc). Operátor je Vodafon. Tož tak...
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Pantani | sob říj 09, 2010 9:50 pm

Par mych uvodnich postrehu z pouzivani iP 4:
- super displej, hodne ostrej
- rychlost systemu, zvlast oproti mymu starymu 2g samozrejme
- dead grip funguje, presto ma velice dobrej prijem. Pokud ho chytnu normalne, moc se to neprojevuje, projevuje se to spis jen kdyz ho chytnu opravdu pevne celou rukou. Telefon bezne drzim po obvodu asi ctyrmi prsty a to se projevuje obcas ubytkem jedne carky, obcas nijak, problem me uz v postate prestal zajimat. Muj stary iP 2G mel uz spatny prijem (nevim, jestli to byla obecna vlastnost nebo mu neco postupne odchazelo) a v baraku s tlustyma zdma, kde jsem se s nim nemohl dovolat se s iP 4 dovolam
- skvela citlivost gps, dokonce i v baraku u okna se chytla na google mapach, byt s omezenou presnosti (nedostatek satelitu zrejme, ale presto vyborne), nekdy vyzkousim v aute navi
- vyborna tloustka, proti starymu o 2 mm a i diky tomu se zda subjektivne lehci prestoze vazi myslim o gram vic nebo min a opravdu se ze stolu hur zveda (ale to me v praxi samo vubec nezajima)
- luxusni vzhled i provedeni dokonce i oproti jinak dobre udelanemu 3GS, je to zase o stupinek vyse a kdo si potrpi na vzhled pristroje za svoje penize, verim, ze bude spokojen
Pište vaše požadavky ohledně iOS na iPhone feedback popř. iPad feedback a k iCloud na iCloud feedback, jinak si tu nestěžujte že to něco neumí
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Uživatelský avatar _tomik | čtv říj 14, 2010 10:14 pm

Zdravím, tak jsem po útrapách spojených s "nedostatkem" iphonu nakonec také jeden ulovil a jsem...spokojen. Přešel jsem z 3G takže skok ohromný...můj dotaz je jen jeden (zatím) a to jest baterka. Chtěl bych se k ní od začátku chovat jak si zaslouží a proto se chci zeptat jak dlouho telefon nabíjet, zda je nutné dodržovat např. 5 h nabíjení a dost, nebo je to zcela fuk...? Nabíjet až když je baterie skoro zcela vybitá (s ohledem na její výdrž)? Zase u tohoto zařízení u kterého se předpokládá častější zapojení do pc (itunes sync, etc.) by na to měla být asi baterka připravena...? Dále, je nutné nějak baterku "vytrénovat" 8) aby se nabíjela celá její kapacita (opakované celé vybití a nabití)? Díky za info a postřehy..
Obrázek iPhone 3G; iPhone 4; iPhone 5s;iPhone 6s;iPad 2
Obrázek MacBook Air 13"(2012), iPhone 8+, AW Sport, iPad(2017), aTV 4K
Obrázek R.I.P. SJ
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Uživatelský avatar tvosi | pát říj 15, 2010 9:54 am

ze zacatku sem telefon 2x uplne vybil a naplno nabil, ted uz normalka, kdyz potrebuju, tak nabiju..ono tyto baterie uz nejsou toliko nachylne, jako byli napriklad ty v nokii 3310 atd :wink:
Obrázek iPhone 2G 8GB
Moderator fóra
Moderator fóra

Pantani | pát říj 15, 2010 10:13 am

K baterii: nechal jsem puštěný Mail.app a ze 100% baterky mi za den a něco zbylo asi 20-25%. Nechápal jsem, co se děje a když jsem zkusil Mail.app ukončit, baterie už se nevybíjela. Od té doby uběhly už 3 dny a telefon pořád ne a ne kleknout! :lol: A to jsem mezitím párkrát volal a běží mi na pozadí mobileme, přehrával jsem asi půl hodiny mp3. Nechápu :lol:
Můj starej 2G když ukázal, že mám 20% baterky, mohl jsem si tak max jednou zavolat, sem tam podívat kolik je hodin a byl konec :D Ale to je samo - baterka je nová, přesto musím pochválit při hw parametrech toho stroje jaký to má power management, myslím, že výsledek je vynikající.
Pište vaše požadavky ohledně iOS na iPhone feedback popř. iPad feedback a k iCloud na iCloud feedback, jinak si tu nestěžujte že to něco neumí
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Julek | pát říj 15, 2010 10:25 am

tvosi píše:no to je HDR :lol: tim se foti POUZE staticke veci 8)

no ja fotim HDR jen statické věci a mám ty fotky taky na prd :(

Respektujte pravidla, pak si u mě můžete stěžovat na moderátory.

Obrázek
Administrator
Administrator

Uživatelský avatar tvosi | pát říj 15, 2010 10:58 am

ano, Apple nema tu funkci jeste 100% vychytanou a tak se kolikrat stane, ze kdyz porizujes snimky za pomoci HDR, tak maji nektere objekty "duchy" :wink:
Obrázek iPhone 2G 8GB
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar Viktor Čistič | pát říj 15, 2010 3:20 pm

_tomik píše:...Nabíjet až když je baterie skoro zcela vybitá (s ohledem na její výdrž)?...

Podle Applu je dobré baterii alespoň jednou za měsíc nechat úplně vybít a nabít... Jinak já nenabíjím baterku (tzn. ani nepřipojuji na počítač) nad 15% (toto opravdu striktně dodržuji) a po více jak roce nepozoruji absolutně žádný pokles kapacity. Jedu na ní minimálně 2 dny...
 iPhone 6S Plus Space Gray 128 Gb, iOS 11.3, No JB
 iPad Pro 10,5” 512 Gb Wi-Fi + Cellular, iOS 11.3, No JB
 MacBook Pro 15" 2017, 3.1 GHz Core i7, 16 Gb RAM, 2 Tb SSD, High Sierra 10.13.4
 Apple TV
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

bob123 | pát říj 15, 2010 3:57 pm

Ja nabijim baterii kazdy vecer(stojanek na nocnim stolku) klidne i kdyz ma 80 procent a poskozeni ani ubytek kapacity nepozoruju, 3 roky stary 2g iphone ma porad slusnou kapacitu. Naopak jsem nekde cetl(mozna i na tomhle foru), ze vybijeni na minimum novym typum baterii skodi ... Tak si vyberte :-)
iPhone 2G 4GB
iPhone 4 16GB Vodafone
iPhone 5 16GB Vodafone
iPhone 6 16GB Vodafone
Macbook pro 13" (mid 2009) Snow Leopard
Macbook pro 13" 2016
Apple AirPort Extreme
New iPad 16GB Wifi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar preston | pát říj 15, 2010 5:05 pm

ještě k HDR... už ho pomalu přestávám používat i na statické snímky, protože na počítači pak vypadají hodně přepálené, přesvícené a normální snímek mi přijde,že má živější barvy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar Petrt | pát říj 15, 2010 6:57 pm

Občas se mi taky stane že na "pozadí" zůstane viset aplikace, která mi dokáže udělat s baterkou divy (naposled včera Safari). Úbytek je i 10% baterie běhěm hodiny uzamčeného telefonu. Na 3G s JB se mi to stávala častěji jak dnes na i4 s multitaskingem (tj. 10 aplikacemi na pozadí).

K tomu starání se o baterii - liionky a lipolky mají v sobě elektroniku, která brání jejich totálnímu vybití (tuším že by se poškodily/zničily), takže bych se nebál vybíjet mobil do vypnutí. Pod 15% bych ale osobně nečekal - Murphy je potvora a určitě bych pak musel volat a neměl v dosahu nabíječku :mrgreen:
iPhone Xs Silver Watch s4 Silver SS MacMini 2018 iPad 2018 TV 2015
iPhone expert
iPhone expert

Rann | sob říj 16, 2010 11:37 am

Zdravim. Prosim Vas, som uplny novacik cez Apple, rad by som dal prec ikonu "Mail" vyuzivat to nikdy nebudem a vadi mi to tu na ploche, da sa to nejak odstranit ? (Bez pouzitia JB) :-)
Obrázek iPhone 6S Space Gray | 64 GB
Obrázek MacBook Air 11'' | 128 GB | 4 GB RAM (rok 2011)
Host
Host

Kubec19 | sob říj 16, 2010 11:42 am

iPhone 4 - postřehy, zkušenosti, otázky

Nie nedá je to od začiatku dane do iphonu od applu.Ak ti to vadí daj si to do nejakého folderu napr. :wink:

Uživatelský avatar pistak | sob říj 16, 2010 1:52 pm

Rann píše:Zdravim. Prosim Vas, som uplny novacik cez Apple, rad by som dal prec ikonu "Mail" vyuzivat to nikdy nebudem a vadi mi to tu na ploche, da sa to nejak odstranit ? (Bez pouzitia JB) :-)

Nic sa neboj, coskoro uz email budes vyuzivat... iPhone ta to sam nauci a zapaci sa ti to :)
iPhone guru
iPhone guru

Uživatelský avatar samson010 | sob říj 16, 2010 3:37 pm

mne celkom vadi a asi to bolo aj na inych iphonoch, no az teraz som si kopiroval fotky a videa do iphonu po restore, co ma zarazilo je to ze dane fotky a videa z iphonu vymazat nemozem, len tie aktualne nafotene a natocene, celkom mi to pride nelogicke,
Senior uživatel
Senior uživatel

Uživatelský avatar Petrt | sob říj 16, 2010 3:47 pm

Rann píše:...rad by som dal prec ikonu "Mail" vyuzivat to nikdy nebudem a vadi mi to tu na ploche, da sa to nejak odstranit ? (Bez pouzitia JB) :-)

Bez JB skrýt ikony nejdou. Já na poslední ploše vytvořil složku, do které jsem naházel nepotřebné kraviny (iTunes, akcie, diktafon ...). Je to asi jediné elegantní řešení.

samson010: asi ti zcela nerozumím. Já mám v iP4 i fotky focené iP3G a přesto je mohu v telefonu smazat jako by byly focené přímo iP4. Fotky stažené do telefonu přes itunes smazat opravdu nemohu.
iPhone expert
iPhone expert

ji.kk | sob říj 16, 2010 5:10 pm

Tuším že v Nastavení - Omezení přístupu - lza navolit, co nechci používat = ikona zmizne.
Laicky je to rodičovský zámek proti spuštění něčeho chráněné kódem
Host
Host

Uživatelský avatar samson010 | sob říj 16, 2010 5:16 pm

Petrt - ano fotky aj videa som tam nahodil cez itunes, ty si to robil ako ze ich mozes mazat?
Senior uživatel
Senior uživatel

Rann | sob říj 16, 2010 8:52 pm

Ted mne vrta hlavou, ze jak se vubec na iPhonu priblizuje (zoom) kdyz fotim :-)
Poradte
Obrázek iPhone 6S Space Gray | 64 GB
Obrázek MacBook Air 11'' | 128 GB | 4 GB RAM (rok 2011)
Host
Host

Uživatelský avatar jackherrer | sob říj 16, 2010 8:55 pm

tapni(klikni) na displej.
I will maintain an attitude of open-mindedness.
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar Petrt | ned říj 17, 2010 9:25 am

samson010: nijak jsem to nedělal. Fotky focené 3G se synchronizovaly s iTunes a po výměně telefonu se přenesly z iTunes do nového telefonu. V tel. s nimi mohu dělat vše jako bych je fotil přímo i4.
Když dám ale v iTunes synchronizovat s telefonem nějakou složku plnou fotek (focených foťákem). Tak pak je v telefonu smazat nedokážu (musím to udělat přes iTunes).
iPhone expert
iPhone expert

Uživatelský avatar Dave | ned říj 17, 2010 1:49 pm

chtěl jsem se zeptat, stává se to jen mě. nebo taky když odemknete iPhone po dlouhý době, otevřete nakou aplikaci, a pak když ji zavřete..otevřete multitasking tak se vám ta animace multitaskingu taky jakoby seká?? ale jen jednou, pak už mi to zas jde v pohodě...
iPhone XS Max // watch // mac
Moje heslo - nikdy to nevzdávej, restore pomůže vždy!
iPhone expert
iPhone expert

Luke288 | pon říj 18, 2010 9:36 am

dotaz k exchange: nevím jestli to vestavěný klient v IP4 nedokáže nebo mám někde nějakou botu v nastavení, ale ve chvíli, kdy mi přijde mejl a zařadí se mi do složky "příchozí, což je v outlooku složka Příchozí pošta", pak se mi ukáže symbol nového mejlu.
jenže já mám v outlooku (na serveru) uděláno několik podsložek ve složce Příchozí pošta a podle pravidel se mi mejly rozhazujou do jednotlivých podsložek. a právě v tomhle je kámen úrazu- přes iTunes se mi do IP nasynchronizovaly všechny podsložky z outlooku, ale cokoliv mi do podsložky přijde tak mi neukáže jako nový mejl, ukáže mi až ve chvíli, kdy tu podsložku rozkliknu, což je poměrně nepohodlný, rozklikávat každou z osmi podsložek, jestli něco nepřišlo.
když si podsložky z IP smažu (jestli to vůbec jde, zatím jsem na to nepřišel), tak při první aktualizaci mi je to tam nahodí znovu.

je to řešitelný?
Host
Host

Uživatelský avatar Carabei | pon říj 18, 2010 9:48 am

Nastav si, pro který složky bude push aktivní
MacBook Pro Retina 15 10.10
iPhone 6 8.1.2, Etymotic hf5
iPad mini Retina 32GB 8.1.2
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)

Luke288 | pon říj 18, 2010 9:58 am

super, běhá, díky moc ;)

edit: ale stále ne tak uplně jak bych potřeboval. teď se sice aktualizujou všechny podsložky, dokonce při příchozím mejlu i IP zazvoní, jenže jakejkoliv mejl zařazenej do podsložky mi neukáže graficky u ikony obálky. ve chvíli, kdy přijde mejl pouze do první složky (příchozí pošta), tak se rozsvítí číslíčko u obálky, ve chvíli, kdy se pravidlem přesune do podsložky, tak pouze slyším zvuk mejlu, ale to že přišel zjistím, až když spustím klienta (kde ho alespoň už vidím dřív než do podsložky vlezu, což je dílčí úspěch)
Host
Host

ji.kk | pon říj 18, 2010 11:13 am

u iOS 4.1 mám procenta u baterie - pod 20% je písmo červené. Máte ho v nádechu do černa od shora, jako by svislý přechod černo-červený?
Host
Host

Uživatelský avatar Arrow79 | úte říj 19, 2010 6:27 am

Ano, tak to pismo ma vyzerat.
iPhone XS Max 256GB - Space Grey (iOS 12.1)
iPad Pro 9,7 128GB Wifi Cellular - Space Gray (iOS: 12.1)
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

orkim | stř říj 20, 2010 4:05 pm

Tak som trocha hrabal v zahranicnych forach a zda sa ze kyvajuce sa, alebo volne tlacidlo HOME je dost casty fenomen?

Ako to mate na svojich strojoch? Ist to reklamovat, alebo nie?

ji.kk | stř říj 20, 2010 4:40 pm

Mě osobně chrastí HOME hrozně, i boční +/-. Pokud je přidržím, cvaká to méně - podle mě pohyblivý kus mezi tlačítky a spínačem

Když klepnu na tělo prstem, křastí to jak zuby v plechovce :-)

Váhám s reklamací....

----
Ale zase musím vyzvihnout, že nemám žádný jiný problém co ostatní (proximity, signál, fleky ...)
Host
Host

orkim | stř říj 20, 2010 6:20 pm

http://s2.guide-images.ifixit.net/igi/f ... 5ZCPm.huge

tu bude asi chyba, pisu na forach....

ved to ( ani senzor, ani displej, ostatne tlacidla drzia perfektne, len ten home ), tak tiez neviem ci reklamovat :?:

lafore | stř říj 20, 2010 6:23 pm

Stve ma ze taka draha vec ma taketo nedostatky. Ja nastastie ziadny problem nemam, zariadenie ide ako ma...
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required
PředchozíDalší

Zpět na iPhone - smartphone