no offense, ale já ani za nic nevěřím tomu, že tyhle mobil prodejny/servisy maj ultraspešloriginál baterku a to z několika důvodů:
1) nikde jsem neviděl, že by apple prodával baterie (takže ty servisy je nemaj kde stáhnout) - a pokud už, tak je to takový ranec, že se to neoplatí kupovat a pak prodávat
2) pokud mají baterie přímo v autorizované prodejně, tak stojí málem čtyřcifernou částku a to nemluvím o ceně za výměnu
3) většina těch obchodů je tak hloupých, že vystaví baterku ještě v obalu (takový ten papír s průhledným plastem) no a to opravdu není obal od applu. Člověk, co se pohybuje delší dobu v apple věcech (ne já, já tak rok) pozná, jestli ten obal je opravdu z dílny applu nebo nějaká made in china kopie
4) pokud už vystaví baterku bez obalu, tak se stačí podívat na ebay a člověk hned ví o co se jedná
5) apple jen tak neprodává svý věci, s baterkama je to stejný jako se sluchátkama. Najdete moře obchodů, který zaručeně prodávaj originální sluchátka pro iPod/iPhone/iPad blablabla. Koupil jsem si tyhle zaručený sluchátka a víte co

(ani jsem nečekal, že by byly fakt origo a měl jsem pravdu). Buď si můžete koupit origo v origo shopu a vyplácnout za to ranec, ale budete vědět, že je to originál anebo si prostě koupit alternativu.
6) to že mi někdo řekne, že je to originál, tomu prostě neveřím. Mě přišly z číny sluchátka i se záručákem

takže u těch aletrnativních baterií není problém nějaký taky dodat (pokud ho z číny poslali).
Vycházím ze základní zkušenosti, že apple prodává svý věci ofiko na svým eshopu nebo v autorizovaných obchodech jako je istyle a pod. Proto nevěřím, že by kterýkoli jiný obchod/servis/mobilprodejna mohla mít originální baterie do iphonu (když nemají originální displeje, originální součástky atd atd...) za cenu pod litr.