reklamace iPhone 3G

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Fililip | ned říj 05, 2008 9:47 pm

Re: reklamace iPhone 3G

Me proste rekla ze do 48 hodin ho muzu vratit a nejak 30 deni lhuta o te mi vubec nic nerekla .. No je to jednoduche zitra tam zajdu okolo 12-14 h hned napisu jak sem dopad.. . za svuj vykon co tam predvedu to vidim na nove Ičko ... :twisted: :twisted:
Host
Host

Sven | úte říj 07, 2008 6:23 pm

Podelím sa o výsledok reklamácie u Orange v Bratislave.
Odovzdal som na predajni svoj iPhone 3G kvôli často spomínaným prasklinám zadného krytu. Slečna, ktorá spisovala reklamáciu, taktiež uznala, že praskliny tam sú - spoločne sme sa na to pozerali pod priamym svetlom. Vybavili sme teda potrebné dokumenty a ja som čakal na oznámenie zo servisu.

Asi po 5 dňoch mi prišlo vyrozumenie od servisu, že "závada sa neprejavila". Tzn, že praskliny zrejme nenašli. Na čiernej verzií je to síce vidno tažšie, ale dajú sa nájsť. Takže som dnes spísal odvolanie voči výsledku reklamácie a uvidíme, čo na to druhý servis. Ponúkol som sa totiž, že im dodám aj fotodokumentáciu, prípade prítomnosť prasklín demonštrujem pred obecenstvom servisu.

V každom prípade je tu jeden z mnohých dôkazov, že v našich končinách sa pristupuje k zákazníkom a ich reklamáciam úplne inak, ako je tomu napríklad v USA, kde v podobnom prípade menia iPhony kus za kus priamo na predajni.
iPad 2 32GB 3G white
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar creck | pát říj 10, 2008 12:39 am

s timhle musim souhlasit,protoze jsem sveho ajfona reklamoval na zavadu ze se nenabiji,v Havirove me skoro poslali do pi.... ze jsem si to vymyslel a hadali se semnou jako s nejakym nepritelem statu, po spatnych zkusenostech a opakujici se zavade,jsem zasel do pobocky T-mobile v Ostrave a tam mi po nekolika dnech s omluvou dali noveho ajfona a balicek bombonu,se slovy at se nezlobim ,ze zadny pristroj neni dokonaly a ze byla vadna baterie
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

mirgi | pát říj 10, 2008 4:53 pm

Tak ja jsem vcera zasel do Vodafonu reklamovat IP, pod sklickem displeje mam vetsi prachovou tecku , co s tim udelaji a ni rekli ze poslou na opravu do Britexu. Dnes jsem s tim zasel k O2 a tam ho chteli vymenit za novy. Bohuzel mam IP koupeny u Vodafonu::( Takze radim nekupujte IP u Vodafonu, jsou to zmetci. Jeste me zajima jestli je Britex vazne autorizovanym servisem pro iPhony ale nevim jak to zjistit.

mikeko | pát říj 10, 2008 6:05 pm

Ako osoba ktora pracovala v servise tak sa mi zda ze Britex len rozposiela telefony do inich servisov a sam ich tusim neopravuje
Ak sa mylim tak sry za OT

N3o21 | pát říj 10, 2008 6:30 pm

Očividně ne... I když by měl.
Viz. můj případ...
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar Gekko gecko | pát říj 10, 2008 7:30 pm

Psal jsem to zde po úspešné reklamaci,jsem rád že je můj iPhone koupený u O2...VF jsou xxxxx
viewtopic.php?f=85&t=9327
iPhone 5S 16GB Silver iOS 9.2
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Survival | ned říj 12, 2008 6:55 pm

Hodně lidí sem píše, že se iPhone nenabíjí. Mě se na začátku taky nenabíjel. Stačilo ale trošku ošoupat kontakty (nebo jak se tomu říká). Prostě zkuste několikrát kabel zasunout a vysunout do telefonu :wink:.

Fililip | pon říj 13, 2008 10:44 am

Pripojil se ke kompu ti slo ?? ja sem to mel na 3 faze ..
1.Nechtelo to nalezt zarizeni Usb
2.Delalo to jako by to bylo pripojene do Usb 1 Pritom mam vse Usb 2
3.Konecny stav nedobijeni + nekomunikace s Pc
2 Dny stary Ip a vsechno sem skousel vytahovat proste vse aji komplet restart ,coz po me potom chtelo unlock pres pc ..
Host
Host

Alo | úte říj 14, 2008 1:29 pm

Dnes jsem reklamoval iPhone u O2, kvůli home button, které někdy nereaguje a občas se po zmáčknutí "zasekne" v zamáčklé poloze.
Prodavačka se mnou vypsala papíry a čekám 30 dní na reklamaci:(
iPhone 3G 8GB FW 3.0
Host
Host

mirgi | úte říj 14, 2008 11:07 pm

Takze uz i O2ma servis?To je nejake divne pac jeste vcera iPhon menil.

Fililip | stř říj 15, 2008 10:04 am

Taky zalezi na prodejne a prodejci pokud chytnes nejakeho blba tak mas smulu ze ..
Host
Host

Alo | čtv říj 16, 2008 4:33 pm

a jak to teda řeší? prodavačka se asi moc neorientovala, ale kam to pošlou, když nemají servis a všem ostatním mění iPhone okamžitě?

EDIT: Po 6 dnech od data reklamace mi přišel nový iPhone 3G!
Už vím, proč O2:)
iPhone 3G 8GB FW 3.0
Host
Host

Prygic | pát říj 17, 2008 9:27 pm

nja jsem u O2 a rachnul mi prednik kdyt mam tam prasklinu dole v levo v rohu odnesl jsme telefon na reklamaci tak to poslali do prahy a po tydnu jsme tam prisel a bylo mi receno ze telefon mi neopravy jedine kdyz doplatim 8500Kc a pak dostanu novi tak na tohle jsem rekl ze ne pac ani tolik nemam a reklimi ze se pokusi to nejak vyresit a ze mi za tyden zavolaj ,tak tedka mi doma lezi doma a nevim co stim

Uživatelský avatar Gekko gecko | pát říj 17, 2008 10:32 pm

Předpokládám že ti iPhone spadnul a kryt prasknl je to tak?
Myslím že by pro ně neměl být problém sehnat kryt ne?,nebylo by jednisušší si ješj třeba na MacZone koupit (Opravu u O2 tak jako tak zaplatíš ne?) a říct někomu šikovnému aby jej vyměnil?
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Karloss | sob říj 18, 2008 2:16 pm

Moje reklamace u Vodafone dopadla celkem dobře! Celé kolečko začalo klasickým, že musím podepsat souhlas s delší než třicetí denní lhůtou. Po patnácti minutové debatě o tom, že nemusím :D se slečna podívala na reklamační podmínky a zjistila, že opravdu nemusím! S tím, že můj IP při jakémkoli pohybu vybruje byl zaslán do Britexu( od 1.9.2008 je Britex autorizovaným servisem na IP od Vodafone) Do Britexu dorazil IP až po týdnu od zadání reklamace :shock: . po dvou dnech od konatku s Britexem mi slečna od nich napsala, že reklamace je vyřízená a zasílají ji do Vodafone.
Těm zase trvalo doručit na prodejnu IP tři dny :( Když jsem přišel na prodejnu čekal tam ne mě nový IP. Při obavách aby nepřišli na JB jsem se sice trochu zapotil, ale naštěstí vše dopadlo dobře.

Sedyman | sob říj 18, 2008 3:31 pm

zda se mi to nebo sou ty 3g nejake ***** bez kvalitniho matrose?nebo je to tim ze stare iphony se nedaly vymenit a nikdo se nepsal vzdyt se jim v servisech musi valet kopy iphonu :cry:

*****Censored. Beavers.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Fililip | ned říj 19, 2008 6:23 pm

Tak aspon si cekal necele 2 tydny ja cekam uz 3 tydny a porad nic ..
Host
Host

Prygic | ned říj 19, 2008 8:15 pm

iManiak2008 píše:Předpokládám že ti iPhone spadnul a kryt prasknl je to tak?
Myslím že by pro ně neměl být problém sehnat kryt ne?,nebylo by jednisušší si ješj třeba na MacZone koupit (Opravu u O2 tak jako tak zaplatíš ne?) a říct někomu šikovnému aby jej vyměnil?

no spadnul z 30 centaku hele a to nekecam no nevim rikali ze se pokusi neco udelat

N3o21 | pon říj 20, 2008 9:32 am

Tak... Práve si nesu z Vodafone nový iPhone. Nakonec se umoudřili, a dali úplně nový...
Holt to chce vytrvalost, a stežovat si všude možně. Teprve potom se věci začli hýbat.

Příště si zas pořídím něco v ČR, když je s tím víc starostí, než s reklamací jinde... :mrgreen:
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar Gekko gecko | pon říj 20, 2008 10:48 pm

Prygic
Můžou dát novej kryt ale zaplatíš to...počítej tak 1-2k...třeba to tak zlé nebde,hliníkový stojí 3.5k tohle by moho být levnější,dej rčitě vědet. :wink:
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Fililip | úte říj 21, 2008 9:05 am

Kde sis vsude stezoval , protoze uz na to nemam trpelivost uz je na rekla. 4 tydny a fakt uz nemam na to naladu ..
Host
Host

Prygic | úte říj 21, 2008 6:24 pm

Gekko gecko píše:Prygic
Můžou dát novej kryt ale zaplatíš to...počítej tak 1-2k...třeba to tak zlé nebde,hliníkový stojí 3.5k tohle by moho být levnější,dej rčitě vědet. :wink:

no zadarmo to nebude ze :) to bych doprace taky nechodil kdyby to bylo jen za dekuju ze jse odvedl dobrou praci vsehchno se musi zaplatit hodim jenom kde to mam priblizen rachli(tohle neni muj iP tohle je jen pro orientaci mam praskli to sklo nebo co to ma bejt displej funguje uplne normalne dotyk vsechno ale jen ta prasklina mne dere) http://img90.imageshack.us/my.php?image ... oneul4.jpg

podle toho jak dopadne reklamace ale jinka se urcite domluvime :)

N3o21 | úte říj 21, 2008 6:48 pm

Fililip píše:Kde sis vsude stezoval , protoze uz na to nemam trpelivost uz je na rekla. 4 tydny a fakt uz nemam na to naladu ..

Britex (servis), Vodafone, a "SOSka" (takový to sdružení spotřebitelů, či co...).
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Fililip | úte říj 21, 2008 11:22 pm

No dneska mi prisel ,dival sem sem se na britex tam bylo ze uz je posalny pplkou do prahy .. v PPl delam tak sem si obvolal kdo tam jede a sel tam snim .. zenska nechapala jak je to mozny ...hhhh :twisted: :twisted: :twisted:
Host
Host

Uživatelský avatar Gekko gecko | stř říj 22, 2008 9:21 pm

Pracuji pro popdobnou firmu (GEIS) a na tvém místě bych se zachoval stejně...dej určitě vědět jak to dopadlo :twisted: :lol:
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Fililip | ned říj 26, 2008 1:27 pm

Takze tel mam od 21.10, 4 tydny sem cekal na reklamci ... fakt hruza
Vymenily mi zakl. desku , akorat displey trochu nesedi ale to uz resit nebudu v pravem horni rohu je ten chrom. kryt ostry ...ale nechce se mi s nema dohadovat ..
Host
Host

Uživatelský avatar Gekko gecko | ned říj 26, 2008 1:43 pm

U koho jej máš kupovaný?
Tuším že O2 to posílá do zahraničí a třeba VF má snad smluvní servis GSM Mobile nebo Britex.

EDIT:
FililipZalistoval jsem zpět a přečetl si že ho máš od VF a ten má smluvní servis GSM Mobile.
Ve stavu jakém ti jej předali bych jej ODMÍTNUL PŘEVZÍT.
Netvrdím že je GSM Mobile špatný servis ale iPhony zrovna neumí...
Naposledy upravil Gekko gecko dne ned říj 26, 2008 1:51 pm, celkově upraveno 1
iPhoneHolik
iPhoneHolik

nitro-oxidus | ned říj 26, 2008 1:44 pm

Tak VF opravdu miluju, kupoval jsem u nich iP jen z toho duvodu ze muj tarif u TM neni potreba prodlouzit...a ted budu muset cekat klide i vi jak 30 dni, to snad neni mozny. Treba to budu uz mit na vanoce pod stromecek :)

EDIT: to Gecko: Jj muj iP poslalli do britexu, uz predtim jsem tam mel nokii za kterou mi nakonec vratili penize tak doufam ze to nebude stejny...i kdyz

Uživatelský avatar Gekko gecko | ned říj 26, 2008 1:48 pm

Já ho dneska půjdu reklamovat také,mám jej u O2 a upadlo tl./přepínač tichého režimu.O2 je posílá buď do německa nebo holandska,kde je personál vyškolený a doufám že jej budou "otevírat s citem" ne jako mantáci v našich servisech kteří o nich nic neví...viz. filip (už vím že jej má od VF)
Naposledy upravil Gekko gecko dne ned říj 26, 2008 3:00 pm, celkově upraveno 1
iPhoneHolik
iPhoneHolik

N3o21 | ned říj 26, 2008 2:46 pm

Vymění ti iPhone...
Nedělají opravy, protože by nestíhali při posílání do holandska zákonnou lhůtu 30 dnů...
Ono, při jejich rychlosti... týden, než se to dostane do CZ servisu na posouzení, kde to leží další týden než se na to někdo podívá... A potom by to ještě museli posílat jinam... A pak stejná procedura při zpáteční cestě.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar Gekko gecko | ned říj 26, 2008 2:56 pm

No u O2 bych tomu věřil u nás zatím nemá servis který by se iPhony zabýval,narozdíl od VF který to posílá do BRITEX nebo GSMobil by to museli poslat do zahraničí.Otázka ale je jak se postaví k mechanické závadě na které se většinou záruka nevztahuje :?
Každopádně až budu na prodejně v žádném případě nepodepíšu něco ve smyslu že souhlasím s prodloužením zákonné 30-ti denní lhůty jako to praktikuje vodafone.

Doufám že to uznají,iPhone není nikde "bouchlý" (vážně mi nespadl....na to jej mám moc rád) a běžným používáním se to tlačítko nemá/nesmí ulomit,nemohu za to že nové iPhony apple šil horkou jehlou a tak trochu je při snaze co nejnižších nákladů "zfušoval" (Píši to nerad ale je to FAKT)
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Fililip | ned říj 26, 2008 3:44 pm

To : Nitro Oxidus zkus se podivat tady jak ne tom tvuj Ip je popripadne tam v pondeli volej http://www.britex.cz/mtnew/index.php?op ... &Itemid=45
Musis mit u sebe imae Ip podle toho ti to reknou ,A hlavne se nevylekej kdyz ti reknou ze takove imae neni rekni ze mas Ip me se to stalo v Pondeli kdyz sem tam volal s zenskou sem se hadal asi 2 min .. pak sem po ni zacal jecet jetli si ze me dela prdel ...
Host
Host

Fililip | ned říj 26, 2008 3:45 pm

Gekko gecko
At ti to dobre dopadne , dej pak vedet .. :wink:
Host
Host

Uživatelský avatar Gekko gecko | ned říj 26, 2008 4:03 pm

No já ještě nevyrazil....iPhone je zatím stále na nabíječce.
Jsem zvědavý jak se postaví k těm zbytkům lepidla na přepínači,snažil jsem se ale všechny se mi odstranit nepovedlo a riskovat poškrábání krytu kdyby mi pinzeta sklouzla vedle nebudu.
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Uživatelský avatar Gekko gecko | ned říj 26, 2008 6:02 pm

Nesu špatnou zprávu,Telefonica O2 a TM už po vzoru VF který má smluvně Britex posílají iPhony do servisu u nás.Tudíž se nekoná holadsko či výměna za nový kus.

Ke vší smůle je to GSMobil s.r.o viz. můj poslední příspěvek zde: viewtopic.php?f=85&t=10379&p=94482#p94482

Pevně doufám že budou schopni (díly jsou) přepínač vyměnit a nenaplní se to nahoře.V opačném případě udělám na prodejně takový BRAJGL že to budou měsíc rozdejchávat :!: :!: :!:

Žádal jsem tě, abys editoval svoje příspěvky. Beavers.
iPhoneHolik
iPhoneHolik

N3o21 | ned říj 26, 2008 6:41 pm

Vyměňují... Britex a spol to mají přeposílat do Holadnska. Nesmějí do toho ani hrábnout.
Tudíž ti ho vymění, jen v servisu budou posuzovat, jestli tam závada je, a jestli je reklamace oprávněná... Jako by to nemohli udělat hned na prodejně...
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar Gekko gecko | ned říj 26, 2008 6:49 pm

Personál prodejny z toho neviním,musí to posoudit servis...že do toho naše servisy nesmí hrábnout protože personál není proškolený tomu také rozumím ale co je tedy tohle: http://vh14.blogspot.com/2008/09/tak-tedy-bez-pky.html proč to tam GSMobile neposlal a nabídl pouze reklamaci výměnou +8k doplatek?¨
Máš nějakou osobní zkušenost? Dík.
Záleží taky asi na tom kterej K..ot (Píši to záměrě s kvalitou GSMobile mám své zkušednosti a na jejich "odborný" personál mám svůj názor) to v servisu dostane na stůl a jak se k tomu postaví....

Možná jsem mohli do "opravenky" s prodavačem doplnit že iPhone nikde nespadl tudíž je to mechanická závada zaviněná konkrétním kusem.Doufám že jej technik prohlídne aby bylo vidět že není nikde škráblý...

Vidím to tak že budu min. 14-dní bez iPhone,mojí reklamaci neuznají,já ji odmítnu převzít a tak to půjde stále dokolečka až se naštvu,pojedu do letňan a někomu tam s ním rozmlátím palici :!: :!:
Potom bude jejich požadavek doplatku 8k myslím oprávněný
iPhoneHolik
iPhoneHolik

N3o21 | ned říj 26, 2008 7:54 pm

Tomu vyjádření nerozumím....
Ale jsme v čechách... taky se se mnou snžil Britex vyběhnout. Ale to už sem tady popisoval. prostě sem se nenechal.
Holt, příště už takovouhle chybu neudělám. Ať si čeští prodejci narvou svoje telefony, a vůbec, všechny výrobky kam chtějí.

Teď mi popraskal kryt iPhone podruhé... Ležel jen 4 dni na stole... Donesu jim to tam zase, a uvidim jak se k tomu postaví.
Mám osobní zkušenost... Oni do toho hrábnout nesmí. Když nastali problémy s mojí reklamací, komunikoval jsem přímo se servisem... A když sem zmínil, že jde jen o banalitu - výměnu kousku plastu, tak sem se dozvěděl, že oni nesmí opravovat, jen posoudit, Na opravu se to přeposílá do zahraničí.

Jelikož už i popraskal druhý iPhone, budu pravděpodobně odstupovat od smlouvy :( Sem zvědav... Jestli se mi to podaří, donutit je k tomu, aniž bych měl nějaké náklady, můj další telefon nebude z ČR... Nebaví mě dohadovat se s prodejcem a servisem. Servisování má být samozřejmost, a podle toho se má měřit kvalita prodejce/výrobce. Ne něco, co si musí člověk vymáhat, a pomalu se kvůli tomu soudit.
Posouzení jasné závady by mohli udělat klidně na prodejně, jako to chodí jinde... Prostě pokud mi popraská telefon, tak, že to každý vidí... Tak je zbytečné, posílat to "odborníkovi", který napíše, že tam prasklinky nejsou... Zkoušet všelijaké kličky. Načež, když zákazník nezabere na nic, a začne to řešit, tak mu milostivě vydají nový telefon.
Telefon sem mohl mít vyměněný už před měsícem. Nebylo tam nic na posouzení. Stačilo se podívat.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

nitro-oxidus | ned říj 26, 2008 8:13 pm

Fililip píše:To : Nitro Oxidus zkus se podivat tady jak ne tom tvuj Ip je popripadne tam v pondeli volej http://www.britex.cz/mtnew/index.php?op ... &Itemid=45
Musis mit u sebe imae Ip podle toho ti to reknou ,A hlavne se nevylekej kdyz ti reknou ze takove imae neni rekni ze mas Ip me se to stalo v Pondeli kdyz sem tam volal s zenskou sem se hadal asi 2 min .. pak sem po ni zacal jecet jetli si ze me dela prdel ...

Hehe, dikes, zkusim uvidim :)

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required
PředchozíDalší

Zpět na iPhone - smartphone