Tak právě mi přišel domů z Německa Iphone 6 64GB spacegrey. Po rozbalení jsem rád, že jsem nekoupil plusko. Myslím, že tahle velikost je naprosto perfektní a ideální do ruky. Nicméně, tohle je a bude vždycky subjektivní názor. Nicméně, pro Ty, kteří přemýšlejí o koupi a vlastní Iphone 5s. Říkáte si, má to smysl upgradovat na nový model?
Můj názor: Ano, pokud Vám vadí a chybí větší uhlopříčka displaye. Rychlost telefonu pocitově je srovnatelná s Iphonem 5s. Zatím mám nový telefon krátce abych soudil všechny standardně používané aplikace, ale můj prvotní pocit takový je. Poměrně znatelný rozdíl je při hrách. Konkrétně jsem zkoušel Asphalt 8, která je, jako jedna z mála her prozatím, upravena a vylepšena. Největší rozdíl v grafice je, konkrétně u této hry, v efektech, světlech a možná i o něco lepších texturách, ale celkově je rozdíl poměrně značný.
Telefon se v ruce drží skvěle. Mnohem lépe, než předchozí hranaté verze od Iphonu 4 a dál, byť je nový Iphone znatelně větší. Vzpomínám si na kritiku Iphonu 4, kde se internetem šířila poměrně velká kritika na jeho nový design a nepříjemné držení v ruce oproti Iphone 3g apod. Musím říct, že i design nového Iphonu vypadá mnohem lépe na vlastní oči, než na obrazcích či videích. Proužky, které se mi vůbec nelíbí a o vystouplé čočce nemluvě, musím uznat, že mi tyto předsudky v designu v reálu nepřijdou tak špatné. Opět, je to jen můj subjektivní názor.
Musím uznat, že i když s některými věcmi a kroky Applu nemusíme souhlasit, ale dovolím si za nás za všechny fandy potvrdit, že ať už udělá Apple cokoliv a třeba se nám to nelíbí, stejně si na to vždycky zvykneme a hlavně vždycky oceníme kvalitu zpracování a materiálu. Nový Iphone tedy můžu jedině doporučit...
Prosím, neukamenujte mne za případné a příliš nadšenecké postřehy..