Reklamace a Britex

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Uživatelský avatar Maylie | čtv úno 18, 2010 9:01 pm

Re: Reklamace a Britex

Takže to nejspíš bude originál, viď? :) No podle mě je to blbost, navíc to, že se vymlouvají na mechanický poškození a třeba ti kvůli tomu nevyreklamují špatný software nebo tak něco, to už se řešilo několikrát a správně to udělat mají, to bych si na ně došplápla :D Nový od nich brát nebudu, to se nevyplatí, radši koupím nový kryt.
iPhone 3GS white (16GB), fw 4.3.3, cz, JB
Host
Host

kotelník | čtv úno 18, 2010 9:06 pm

říkáš nemají si s Tebou zahrávat, jo? :-) tak ono většinou na software pomůže restore a když ne, tak je to holt v prdeli... jj udělej to tak, já bych to v tvojí situaci řešil stejně. Pokud s ním tedy nejsou další problémy, aby to nakonec nestálo víc než sedm, ale to určitě ne:-) jak ho máš dlouho? 8)
Macbook pro Retina 2015, 13" 256GB, 8GB RAM
iPhone 6S space gray, 64GB
iPhonefil
iPhonefil

Uživatelský avatar S474N | sob úno 20, 2010 5:13 pm

Maylie píše:poškození krytů vyjma LCD postupně praská kryt dole u dobíjení a na horních rozích a nahoře u sluchátek, začíná se odlupovat těsnění okolo chrom. rámečku, mt nepřišel do styku s vodou nebo vlhkem, čidla jsou negativní, na mt nejsou odřeniny, vrypy, promáčkliny, stopy po otevírání krytu, nikdy nespadl na zem nebo nedostal žádný větší náraz

Pokud je tam tohle napsano na predavacim protokolu, tak bych to jednoduse od operatora neprevzal - proste to poskodili oni a tecka.
Obrázek

iPhone 7 128GB Silver, v10.1.1 CZ nonJB :(
iPad Air 2 64GB Cellular Black, v9.0.2 CZ JB
Sons of Jailbreak
Sons of Jailbreak

kotelník | sob úno 20, 2010 6:30 pm

aha nevšiml jsem si slůvka nejsou :-D
iPhonefil
iPhonefil

Uživatelský avatar Maylie | sob úno 20, 2010 8:19 pm

No uvidím, v jakým stavu mi to přinesou, pokud tam bude něco, co jsem neudělala, tak jim to vrátim, ať si to udělaj jak chtěj a opraví mi to.
iPhone 3GS white (16GB), fw 4.3.3, cz, JB
Host
Host

kejmi | pon úno 22, 2010 9:56 am

dnes odpoledne posilam iPhone do britexu.. koupeny na netu pred 3 mesici, 4 vadne pixely (2 bile, 2 cervene), tak ho tam pry mam poslat sam, ze to bude rychlejsi.... do formulare jsem napsal čestné prohlášení pod ktere jsem se podepsal: cidla vlhkosti ok, ze mi nikdy nespadl, nikdy nebyl nikym rozebiran, noseny v pouzdre, kryt bez prasklin a bez skrabancu a piny na konektoru nejevi znamky oxidace (telefon jsem detailne nafotil v jakem stavu ho odesilam-mam asi 30 fotek)... sem zvedav jak dopadnu, dam vedet...
Host
Host

kotelník | pon úno 22, 2010 11:53 am

a fotky jsi jim přiložil? zajímalo by mě, jak by se to řešilo, kdyby Ti s ním něco udělali, jestli by ti k něčemu bylo prohlášení?o tomto nic nevím. je jasné, že když ti to podepíše operátor, tak jsi v suchu a je to jejich problém, ale takto? nemusí být tyto listiny ověřené třetí osobou? i ty fotky se dají dle mě znevážit, kupř ti můžou říci, že jsi nafotil jiný přístroj, pokud jsi to nějak nevyřešil...Neříkám, že s tím budeš mít problémy, dle mého, když vypadá hezky, dostaneš v pohodě nový...u mě se to potvrdilo 3x 8)
iPhonefil
iPhonefil

kejmi | pon úno 22, 2010 1:42 pm

prave ze vypada hezky, ale z duvodu, ze jsem se zde docetl jaky jsou to vetsinou "smejdi" tam jsem alespon takto snazil eliminovat pripadné tahanice. pristroj mam nafoceny s rozsvicenym displayem kde je videt VC a IMEI a pod telefonem je polozeny zarucni list kde je videt take VC a IMEI. aspon "neco" mam v ruce, kdyz se budou cukat. Ten popis stavu telefonu v reklamacnim protokolu je opravdu jen pro muj dobry pocit, ale tak ... aspon neco. Z meho pohledu jsem udelal maximum pro to, abych mohl pripadne dal postupovat, pokud mi reklamaci neuznaji, nebo mi vrati poskrabany display a podobne (jak uz zde nekdo zminil). a novej bych nerad, radsi vymenit display jen.... (mam ho vyrobeny v 38 tydnu = stary iboot:)
Host
Host

kotelník | pon úno 22, 2010 1:55 pm

Jo, ale pokud je pravda, ze britex nesmi iPhone rozebirat, pak to jen stezi zvladnou vymenut displej:))
iPhonefil
iPhonefil

Hnykda | pon úno 22, 2010 3:41 pm

Ano, proto až půjdete reklamovat HW chybu, řekněte (nebo napište do protokolu) že jste si moc dobře vědomi že telefon nesmí rozebrat => musí vám dát nový...

RUMPELiNO | pon úno 22, 2010 3:55 pm

vie ma niekto nasmerovat na nejaky slovensky mimozarucny servis, prosim vas? uz 2 a pol mesiaca ho mam zavrety u nejakeho amater, ktory nedokaze jednu suciastku z netu objednat...po neschopnosti operatora prichadza neschopnost servisu... :?

kotelník | pon úno 22, 2010 4:10 pm

Hnykda píše:Ano, proto až půjdete reklamovat HW chybu, řekněte (nebo napište do protokolu) že jste si moc dobře vědomi že telefon nesmí rozebrat => musí vám dát nový...

a odkud to prosím víte tady na fóru? :) pořád to tu někdo píše, že jej nesmí rozebírat, ale... pak někdo napíše že ho rozebrali...
Naposledy upravil kotelník dne pon úno 22, 2010 4:19 pm, celkově upraveno 1
iPhonefil
iPhonefil

Hnykda | pon úno 22, 2010 4:14 pm

Nevím, to je fakt :D .
iPhone, podle smlouvy Apple může rozebrat jen autorizovaný servis. Ten v česku není.

kotelník | pon úno 22, 2010 4:19 pm

britex není autorizovaný servis? co tedy je?
iPhonefil
iPhonefil

Hnykda | pon úno 22, 2010 4:20 pm

Není autorizovaný servis pro iPhone vyráběný firmou Apple. Aspoň ještě nedávno nebyl. I když na svých stránkách to o sobě tvrdí. No nevím, radši tě nebudu mást. Já vím že jsme to tak udělali s bráchovo 3GS u Vodafone. Do dvou týdnů jsme měli nový.

http://www.britex.cz/mtnew/index.php?op ... &Itemid=40

Juramac | pon úno 22, 2010 4:29 pm

Britex je SMLUVNI servis pro ceske operatory a NEMA opravneni iPhony otevirat a hrabat se v nich. Pouze posuzuje ZJEVNE vady, tedy kontroluje stav , jako jsou skrabance, cidla vlhkosti a to je vse. Otevrit iPhone NESMI, pokud to udela, mate okamzite pravo na vymenu a nebo odstoupeni od kupni smlouvy. Britex pouze posoudi, zda je reklamace opravnena, tedy zkontroluje stav, cidla a maximalne prehraje software. Pokud to nepomuze, pak vyda pro operatora zpravu, ze je to vyrobni vada a na zaklade teto zpravy vam operator vymeni telefon za novy. Proto se take Britex snazi vse hazet na cidla vlhkosti. Takze pokud reklamujici zakaznik NEDONUTI operatora napsat do prejimaciho protokolu, ze jsou cidla v poradku a ze i kdyz vykazuje poskrabani, ktere ale nema souvislost s reklamovanou vadou a toto neni predmetem reklamace, tak ma smulu, na 100 % bude jeho reklamace zamitnuta, protoze neni nic jednodussiho, nez ta cidla postrikat rozprasovacem a nebo nadelat "mechanicke poskozeni" . A hadejte se u soudu...prave na to Britex a operatori spolehaji, ze kvuli telefonu se nikdo s nimi soudit nebude. Tak opakuji po tisici - CO NEDOSTANETE VY SAMI DO PREJIMAJICIHO PROTOKOLU, I PRES VSELIJAKE VYMLUVY OPERATORA ,ZE TO NEJDE APOD., TAK UZ NIKDY NEUHADATE !!!

Uživatelský avatar S474N | pon úno 22, 2010 5:54 pm

Takze muj 3G prave predan do reklamace kvuli praskajicimu krytu - bylo to rozlezle opravdu kolem vsech ovladacich prvku, vcetne datoveho konektoru i jacku sluchatek (a to jsem ani sluchatka nevytahl z krabice). No jsem zvedav, jak to dopadne, ale uz se na to vyslovene tesim :mrgreen:
Obrázek

iPhone 7 128GB Silver, v10.1.1 CZ nonJB :(
iPad Air 2 64GB Cellular Black, v9.0.2 CZ JB
Sons of Jailbreak
Sons of Jailbreak

Gil | pon úno 22, 2010 6:48 pm

Juramac píše:Britex je SMLUVNI servis pro ceske operatory a NEMA opravneni iPhony otevirat a hrabat se v nich. Pouze posuzuje ZJEVNE vady, tedy kontroluje stav , jako jsou skrabance, cidla vlhkosti a to je vse. Otevrit iPhone NESMI, pokud to udela, mate okamzite pravo na vymenu a nebo odstoupeni od kupni smlouvy.

Není to pravda, Britex může klidně vlézt do telefonu a na žádnou výměnu nemáš nárok
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

kotelník | pon úno 22, 2010 7:04 pm

a pak se mi divte, že nevím jak to je :-D
iPhonefil
iPhonefil

Hnykda | pon úno 22, 2010 7:07 pm

TO Gil:
Nemůže, porušuje tím podmínky apple ne?
Do not open iPhone 3G/iPhone 3GS models
Never attempt to repair or modify iPhone yourself. Disassembling iPhone, including the removal of external screws, may cause damage that is not covered under the warranty. iPhone does not contain any user-serviceable parts, except for the SIM card and SIM tray. Service should only be provided by an authorized service provider.

Tady je mapa:
http://www.apple.com/buy/locator/service/
V Česku samozřejmě není ani jeden.

Tady je napsáno jak je možno získat "licenci" na opravu:
http://www.apple.com/support/programs/aasp/

Pokud čtu dobře, pokud má Britex papír "Apple Certified Macintosh Technicians" - může se v tom hrabat. Tak se to píše v Applovskym programu pro servis

kotelník | pon úno 22, 2010 7:30 pm

konečně racionální odpověď. a další otázka zní: jak zjistit zda Britex má Apple Certified Macintosh Technicians??
iPhonefil
iPhonefil

Uživatelský avatar Beavers | pon úno 22, 2010 7:33 pm

Moderator fóra
Moderator fóra

kotelník | pon úno 22, 2010 7:59 pm

vidíš to tam..?? je tam že je plně autorizovaný, takže může jej rozebrat?
iPhonefil
iPhonefil

Hnykda | pon úno 22, 2010 7:59 pm

Zdá se že ano...

kejmi | pon úno 22, 2010 8:06 pm

tak ted nechapu... ve zkratce.. loni tipuju tak cervenec reklamace u vodafone praskly kryt na 3G - poslali do britexu - po cca tydnu jdu do vodafone a koukám nový kryt (nalepena folie na displayi i na zadnim krytu).. doma chci pripojit k me wifi (mam chraneno MAC adresou) a nepripojil se ... takze se mi v nem asi pohrabali a wifi mela jinou MAC adresu (ze by vymena "neceho"). podotýkám, že VC a IMEI sedelo se starym kusem.... tak nevim jak to udelali. Nevim co si o tom myslet...
Host
Host

kotelník | pon úno 22, 2010 8:11 pm

to s tebou asi pekne vyjebali...a co jsi mel napsano v protokolu?
iPhonefil
iPhonefil

Uživatelský avatar Beavers | pon úno 22, 2010 8:20 pm

Kotelnik píše:vidíš to tam..?? je tam že je plně autorizovaný, takže může jej rozebrat?

Je to tam zcela jasně uvedeno:
Plně autorizovaný servis Britex CZ, s.r.o. vám provede opravu mobilního telefonu nebo jeho příslušenství těchto značek: Nokia, Sony Ericsson (pouze NEZÁRUČNÍ opravy), Samsung, LG, Huawei (UMTS a ADSL modemy), Axesstel, Emporia, Apple iPhone a ZTE.

Nezáruční opravy se týkají asi jen Nokie a SE, alespoň to tak logicky z textu vyplývá - je to odděleno čárkou. Pro informace tam můžete zavolat nebo mailovat, nikdo vám v tom nebrání. Tohle tady jsou jenom dohady. Každý tvrdí něco jiného. Pravdu vám řeknou jen v Britexu.
Moderator fóra
Moderator fóra

Juramac | pon úno 22, 2010 8:38 pm

tak to bych se i docela hadal, protoze i tady byla jasne zverejnena odpoved samotneho Britexu, na jasnou otazku - "muzete otevirat iPhone a opravovat jej ?, Je pravdou, ze nemuzete ? " Odpoved byla " Ano, je to pravda,nemuzeme" Co vim, tak Apple ZAKAZUJE otevirat telefony vsem servisum, reklamovane iPhony maji vsechny servisy POVINNOST posilat do Apple. Ale protoze je to hodne narocne na papirovani , tak se tomu snazi operatori a potazmo i Britex vsemozne vyhnout a delaji , co delaji. Ale ani to, ze jsou autorizovani neznamena, ze mohou otevirat iPhony.

kotelník | pon úno 22, 2010 8:39 pm

já vás žeru :D
iPhonefil
iPhonefil

Juramac | pon úno 22, 2010 8:48 pm

Dal jsem si tu praci a sel se hrabat v tomto vlaknu. tady to mate cerne na bilem od samotneho Britexu.
prispevek od uzivatele testXXX

-----Original Message-----
Sent: Wednesday, August 19, 2009 6:11 PM
To: Recepce Britex
Subject: WEB BRITEX-CZ, s.r.o.: iPhone

Toto je anketní e-mail via http://www.britex.cz/mtnew

Dobry den,
je pravda, ze Vy jako utorizovany servis ma od Applu zakazano iPhony jakkoli rozebirat?

Odpoved :

Dobrý den,

ano, tato informace je pravdivá.

S pozdravem

Recepce
Britex CZ, s.r.o.
Milady Horákové 125
272 01 Kladno
mobil@britex.cz
phone 312 242 416-19
fax 312 242 322

takze to snad staci.

EDIT : cely e-mail i komunikaci od uzivatele testXXX je zde na teto strance :
viewtopic.php?f=85&t=15807&st=0&sk=t&sd=a&start=50
Naposledy upravil Juramac dne pon úno 22, 2010 8:50 pm, celkově upraveno 1

Hnykda | pon úno 22, 2010 8:49 pm

Já nevím... Prostě z webu vyplývá že ano

Juramac | pon úno 22, 2010 8:51 pm

To, ze jsou autorizovani neznamena, ze mohou cokoliv rozebrat, Sami priznavaji, ze konkretne iPhony NE

Hnykda | pon úno 22, 2010 8:52 pm

What are the benefits of Service Provider status?
Apple seeks to ensure that all Service Providers are able to deliver exceptional customer service to the highest standards in the industry. Apple Authorized Service Provider status gives your customers confidence and enhances your reputation.

Reimbursement for labour, parts and (where applicable) travel for repairs covered by Apple Limited Warranty or extended service agreement
Only Authorized Service Providers are able to obtain parts directly from Apple in order to complete repairs
Participation in the Service Excellence performance-based bonus compensation program (where applicable)
Access to comprehensive product, repair, service, take-apart, troubleshooting, and upgrade information, plus on-the-spot technical support available for certified technicians
Inclusion in Apple?s resource locator system, which enables customers to find their nearest Service Provider via the Apple website (excludes Limited Service Providers)
For more detailed information on the benefits of becoming a Service Provider, please contact your regional AppleCare team.

Vše z ofic. stránek apple:
http://www.apple.com/support/programs/aasp/

Já nevím, neřídím se tím co napsal jeden člověk, ale tím co říká vedení... Jsem v přesvědčení že to Britex nemůže rozebrat, ale vše je proti :)

kotelník | pon úno 22, 2010 9:10 pm

možná jsem hrozně naivní, ale... kdyby to nemohl rozebírat, tak si stále myslím, že by to nedělal, proč? Protože si nemyslím, že jakékoli firmě stojí za to čelit obvinění a následně dost možná i stížnostem u applu a kdo ví kam až by to šlo, možná k odebrání licence? nevím možná... Já být technikem, raději zajdu do skladu pro nový kus než muset náročně a velmi precizně opravovat tak náchylnou věc jako je iPhone, pokud to není výslovně moje povinnost, že ano...Myslíte si, že chtějí snižovat ztráty applu? To si rozhodně nemyslím...Věřím, že důležitější je pro ně párek v pět doma...
iPhonefil
iPhonefil

Hnykda | pon úno 22, 2010 9:17 pm

Co ti brání poslat si tam mail a osobně se jich zeptat? :mrgreen:

kotelník | pon úno 22, 2010 9:28 pm

už jsem to udělal...jako dívej mě je to jedno celkem...jde oto, jak tu každý říká něco jiného :-D
iPhonefil
iPhonefil

Gil | pon úno 22, 2010 11:12 pm

Hnykda píše:TO Gil:
Nemůže, porušuje tím podmínky apple ne?

Pokud se jedná o českou distribuci tak podmínky apple nejsou rozhodující.

Popíšu zde příklad např. O2, ale stejné je to i u ostatních.
Pokud máš telefon od O2 je tvým partnerem pro reklamaci jedině a pouze O2.
O2 které nakupuje telefony od Apple požaduje po dodavateli samozřejmě servis a spoustu dalších podmínek. Apple neakceptuje 2 roky záruky, protože pro ně to je neakceptovatelné a nezvyklé. Z pozice síly nabídne např 1 rok a druhý má O2 smůlu - chceš nechceš? A O2 řekne chci, protože se mi to i tak vyplatí.
Vzhledem k tomu, že jsme malý trh a Apple se nevyplatí mít svůj servis, O2 dodá servisního partnera s tím, že za 12 měsíců nese náklady Apple a dalších 12 měsíců holt O2.
Padá tady neustále dokola, že pokud to Britex rozdělá máš právo na nový telefon nebo odstoupení od smlouvy. Není to pravda - O2 může prakticky nechat servisovat jakýkoliv výrobek třeba u Franty z Horní Dolní, akorát mu to dodavatel neproplatí, ale nevzniká tím nárok pokud ti ho Franta vrátí opravený a funkční.
Vyjádření servisu o záruce, je pouze důkaz pro prodejce, aby ti reklamaci zamítl nebo schválil, ale není rozhodující. Pokud dojde k soudu, žaluješ O2 a on použije servisní doklad jako důkaz a ty většinou soudního znalce.
Možná jsem to napsal trošku 5přes9, ale fakt je ten, že žádná Apple podmínka nebo smlouva neopravňuje tebe jako koncového zákazníka O2 požadovat na základě smluv třetích stran nový výrobek pokud ti starý vrátí funkční.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

kotelník | pon úno 22, 2010 11:37 pm

ano tomuto se dá věřit a zdá se to i rozumné..ovšem tím mám rozumět to, že v americe mají záruku jeden rok?
iPhonefil
iPhonefil

kejmi | úte úno 23, 2010 6:11 am

Kotelnik píše:to s tebou asi pekne vyjebali...a co jsi mel napsano v protokolu?

v protokolu bylo vymena krytu
Host
Host

Hnykda | úte úno 23, 2010 7:08 am

Kotelnik píše:ano tomuto se dá věřit a zdá se to i rozumné..ovšem tím mám rozumět to, že v americe mají záruku jeden rok?

Ano, v US je ze zakona záruka jen jeden rok(nekdy i pul roku). V CR 2 roky

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required
PředchozíDalší

Zpět na iPhone - smartphone