Reklamace a Britex

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Juramac | pon bře 08, 2010 9:09 pm

Re: Reklamace a Britex

Co ty by jsi bez Britexu pocal? Vzdyt te vlastne zivi... :wink:

RUMPELiNO | pon bře 08, 2010 9:12 pm

Juramac píše:nevim, jak kdo , ale ja osobne se k jakekoliv veci za 20.000 podle toho chovam....

a preto ocakavam ze tak draha vec mi bude vymenena, respektive opravena, ked sa nedajboze nieco stane...trebars prasklinka, vadny pixel atd...tvrdit ze sa k tomu spravas dobre, je naozaj smiesne, lebo to fakt musis mat doma vo vytrinke, aby bol v super stave...ja telefon nosim logicky vo vrecku, takze z toho vyplyvaju aj urcite opotrebenia...nehadzem s nim, ale stat sa moze ze obcas do niecoho narazi, z nekadial spadne, alebo ze sa to stane niekomu inemu...ale tazko vysvetlovat niekomu, komu vek nedovoli chapat...tecka !! :idea:

Juramac | pon bře 08, 2010 9:18 pm

Tva hloupa invektiva o mem veku vypovida jen o tve ponekud nizke argumentacni dostatecnosti i osobni urovni....Vice nemam co dodat, nestojis mi za to...

RUMPELiNO | pon bře 08, 2010 9:22 pm

[vymazane moderatorom - osobne invektivy tohto typu je najlepsie riesit f2f]

Uživatelský avatar Mertsoft | pon bře 08, 2010 9:34 pm

Juramacu, chces tu kazdeho nastvat, ze? ... :(
On me sice zivy, ale radeji bych, kdyby jediny zarucni servis v CR fungoval, to mi ver. Hazi na tuhle znacku pekne velkej cernej stin...A mam neprijemny pocit, ze je hajis??!!
1.1.2 OOB [Turbo SIM] -> 4.2.1 JB CZ 16GB contra Vario WM6
MacBook PRO, AIR, iPad -> Windows 7U -> Exchange 2010 -> Apple iPhone Developer -> Apple Product Professional 2010 = http://iPhone3G-Servis.cz
Apple Authorised Reseller + Servis iPhone v Praze
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Uživatelský avatar S474N | pon bře 08, 2010 9:43 pm

Maylie píše:Prostě já mluvím o těch, kteří zkoušeli reklamovat, ale nebylo jim uznáno a nechápu co má dohromady společného, že mi nejde zapnout mobil a mam ošoupaný kryt. Například. Kolikrát musel zasáhnout i soudní znalec, aby se celá věc hnula.

Opravdu? A ty za ty lidi opravdu das ruku do ohne, ze meli vsechno 100% koser a i presto jim nebyla zaruka uznana? Ja si naopak myslim, ze to ve vetsine jsou vychcankove, kteri bud telefon opravdu vytopili nebo ho jinak poskodili.

Juramac píše:O.T. Myslete si,co chcete, ale ja osobne jsem presvedcen, ze nejmene 2/3 reklamaci je jenom vycuranost uzivatelu, zkusit to, co kdyby to vyslo. A netyka se to zdaleka jen iPhonu ,ale i jinych znacek. Podobne, jako to spousta lidi kazdy rok zkousi s drahymi botami po sezone... Kazdy se podivejte do zrcadla...
Zkratka se k veci za 20.000 chovejte s ohledem k jeji cene a neocekavejte, ze kdyz se vam s ni ,vetsinou vasi vlastni vinou, neco stane a nebo se vam uz z jakehokoliv duvodu prestane libit, ze vam hned prodejce vrati penize a nebo da novy vyrobek. Takova predstava je usmevna a naivni... :)

Naprosto souhlasim. Jako clovek musi byt soudny, pokud budu mit telefon ve 100% stavu a bude si jist, ze to "uhada", tak proti tomu nic nemam, ale pokud ma starej vytopenej vrak, tak se tezko muze divit, ze ho vyfuckuji.

Maylie píše: Pouze jen říkám, že mě štve Britex v tom, že spoustu mobilů vrací v poškozenym stavu a mnohdy se zamítnutou reklamací s důvodem mechanického poškození.

Opravdu mas o tomto OVERENE informace? Pokud ne, tak pouze davas na cizi dojmy a zbytecne tu ze sebe delas trotla.
Sons of Jailbreak
Sons of Jailbreak

RUMPELiNO | pon bře 08, 2010 9:55 pm

S474N píše:ale pokud ma starej vytopenej vrak, tak se tezko muze divit, ze ho vyfuckuji.

takze ked mam prasklinky na plastovom kryte od noesnia vo vrecku tak uz je zle? nie nie je a prave preto si ziadam o opravu...to ak ho niekto vytopi a potom ide reklamovat, tak takeho by som ja vytopil spolu s jeho telefonom..ale tak snad servis je natolko svojpravny, ze vie rozoznat mobil ktory je vytopeny a mobil ktory ma odrete rohy z bezneho pouzivania a nosenia po vreckach...a vies co je na tom smiesne? ze oba pripady sa hodnotia rovnako...a teda neuznanou reklamaciou z dovodu mechanickeho poskodenia...hmm to je ale spravodlivost vsak? treba mat v 100% stave...lenze to je KLAMSTVO, kedze prvou sekundou od vybratia telefonu z krabice z tych 100% ubudne... som rad ze nikto z as nie je vyrobcom niecoho tak doleziteho ako iphone, lebo to by bolo len srandy s vami....

Uživatelský avatar rony | pon bře 08, 2010 10:06 pm

svoje problemy s reklamaciami si rieste s kompetentnymi. vase dovody, vyhovorky a podobne ospravedlnenia su tu na tomto mieste len predmetom rovnako silnych dohadov, spekulacii. Ak s tym sem leziete, necakajte, ze vam niekto dalsi vyriesi za vas odovodnenost reklamacii. Ak neunesiete cudzi nazor a prenesiete to do osobnej roviny, tak necakajte, ze s vami bude jednane neosobne a objektivne.

tolko na margo debaty tejto strany prispevkov. ja mam bany. Co mate proti tomu, aby som ich pouzil vy?
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
 mba i7  iPhone  4  5S  X  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Juramac | pon bře 08, 2010 10:10 pm

O.T. Dobre, skutecne posledni reakce na Mertsoft. Ne, nehajim Britex, nenam s nim zadne negativni ani positivni zkusenosti. Asi proto, ze se ke svemu telefonu chovam slusne, mam jej v kozenem pouzdru, nestrkam ho do kapsy s klici, nepovaluji ho na kuchynske lince vedle umyvadla, nenosim ho do vany apod. Ale jsem prescedcen, ze drtiva vetsina lidi reklamuje ucelove,a to nejenom telefony, i kdyz ani Britex neni svaty. Ale jestli nekdo prinese na reklanaci odreny a od klicu omlaceny telefon s porejpanym sklem a namistrovane hned vykrikuje, ze chce novy telefon, je logicke, ze ho poslou, odkud prisel. U tebe to pak pokorne zaplati hotove, ale na zarucni servis dela ramena. A bud tomu zrovna ty rad,na tebe si ti vychcankove uz tolik nehoukaji, jsou radi, ze jim to opravis....

kotelník | pon bře 08, 2010 10:21 pm

juramac ty jsi fakt hova*o...nezlob se, ale asi po šesté píšu, že se o něj starám stejně jak ty a stejně mám čtvrtý a na nynějším vadný pixel... nejdřív proximity nahovno a pak buď pixely nebo prach...hmmm??? co na to napíšeš? mám si doma utřít prach? a šetřit displej?
Macbook pro Retina 2015, 13" 256GB, 8GB RAM
iPhone 6S space gray, 64GB
iPhonefil
iPhonefil

Juramac | pon bře 08, 2010 10:34 pm

Co na to napisu? Nic. Ja za vase problemy nemohu a s lidmi, kteri mne urazeji zpravidla nediskutuji...

kotelník | pon bře 08, 2010 10:43 pm

sorry, nechal jsem se unést... za tu urážku se omlouvám
iPhonefil
iPhonefil

kejmi | úte bře 09, 2010 5:44 am

takže 3 vadné pixely a pan vedoucí mi včera volal... vymena za nový kus, tak HURÁ! zítra by mel dorazil.. zajimalo by me jaký kus Vám poslali nový z reklamace? 3GS (nový iBoot, nejnovější 3.1.3?) dík za info
Host
Host

kotelník | úte bře 09, 2010 5:49 am

Stačí jeden pixel
iPhonefil
iPhonefil

McDog | úte bře 09, 2010 6:17 am

Som predavac plus mam na starosti reklamacie a zakaznici uz niesu zakaznici,ale hovada a myslia si ze ked cosi pokazia tak maju zaruku a tym padom narok na novy kus.O reklamacnom konani a nebodaj neuznanej reklamacii nechcu ani pocut a vymyslaju si vlastne zakony a paragrafi.juramac ma pravdu ze minimalne polovica reklamacii su nezmysli.A to si dovolim tvrdit ze 30% neopravnenych reklamacii sa vyriesia ako opravnene a aj to su este zakaznici nespokojny.

kejmi | úte bře 09, 2010 6:23 am

Kotelnik píše:Stačí jeden pixel

no ja reklamoval 3 pixely a VODI technik mi neuznal reklamaci. poslal jsem telefon tedy vedoucimu britexu a ejhle... novej kus
Host
Host

kotelník | úte bře 09, 2010 6:30 am

a VODI Ti napsal, že je nenašel, nebo že je jich málo?
iPhonefil
iPhonefil

7luke.com | úte bře 09, 2010 7:18 am

markus.22 píše:zakaznici uz niesu zakaznici,ale hovada a myslia si ze ked cosi pokazia tak maju zaruku a tym padom narok na novy kus

souhlasím s Tebou - typicky české "ojebat to" / "vyjebat s tím"

kotelník | úte bře 09, 2010 7:21 am

obdivuji Vás...ano zajisté jsou i tací, ovšem takové tvrzení? taky je hrozně česká vlastnost házet všechny do jednoho pytle... tímto zdravím čechy
iPhonefil
iPhonefil

7luke.com | úte bře 09, 2010 7:32 am

Ruku na srdce - mobil je spotřebák. Televize Ti stojí v obýváku na stolku a zapínáš / vypínáš a neřešíš...

Zatímco mobil si sebou lidi berou všude, ať jim při tel. hovoru prší, sněží, paří slunko, berou si ho s sebou na diskotéky (kde se nalijí a pak ví kulové co dělají, nechají ho ležet na stole ve vylitém pivu, víně, apod...), toto se týká i podstatně starších, kteří taky mívají různé mejdany a oslavy, kdesi cosi, pády na zem a pak velmi humorná tvrzení "MNĚ TO NIKDY NESPADLO", "nééé já prostě FAKT nevím, co se tomu mohlo stát", atd....

Jo jasně jsou výrobní vady - třeba i ty vadné pixely... Ale SPOUSTA reklamaček jsou pokusy uživatelů o to, co jim servis skousne (a někdo to zaplatit musí)

Uživatelský avatar Maylie | úte bře 09, 2010 7:36 am

Tohle téma je defakto k ničemu, zakládalo se na tom, že Britex je šmejd a jeho nejhorší technik VODI, který je slepý, hluchý a nejspíš i blbý :D A co z toho? Dva "chytráci" nám tu cpou do hlavy, že oni za nic nemůžou, že to všechno my zákazníci. Poznala jsem spoustu servisů, kde na Britex nadávali, že po otevření iPhonu tam nechali spoušť. Ale dohadovat se tu nemá cenu. Neřekla bych, že je tady někdo z Britexu a někdo, kdo tam telefony neustále posílá. Tímto bych to asi uzavřela a ponechala téma dál k jeho původnímu záměru - stěžování si na neschopnost techniků v Britexu a jak postupovat dál nebo popsání reklamací světlých výjimek, kdy jim telefon vyměnili, protože opravovat neumí :D
iPhone 3GS white (16GB), fw 4.3.3, cz, JB
Host
Host

Uživatelský avatar S474N | úte bře 09, 2010 7:46 am

RUMPELiNO píše:takze ked mam prasklinky na plastovom kryte od noesnia vo vrecku tak uz je zle? nie nie je a prave preto si ziadam o opravu...

Tak netusim jestli si pouze selektivne vybiras prispevky nebo chces popirat realitu, ale byl jsem to zrovna ja minuly tyden, kteremu Britex vymenil iPhone za uplne novy. A reklamoval jsem presne tebou popsanou vadu.

Kotelnik: hele ty asi musis byt hodne dost zivotni smolar, kdyz mas novej iPhone a uz si ho 4x reklamoval.

Kejmi: me poslali novy s verzi 3.1, takze tam maji asi nejake zelezne zasoby.

7luke.com: presne tak, proste to zkouseji a kdyz jim to nevyjde, tak potom breci tady v tematu, jak ten zlej servis jim ukazal vztyceny prostrednik. To, ze telefon je po evidentnim padu, ma rozestouple kryty apod. uz dodat "zapominaji".

Maylie: ano, pro tebe je k nicemu. Zrejme sis myslela, ze tu najdes utechu, ze si kazdy s tebou pobreci, jak te ten zlej servis vyhnal, ze?
Obrázek

iPhone 7 128GB Silver, v10.1.1 CZ nonJB :(
iPad Air 2 64GB Cellular Black, v9.0.2 CZ JB
Sons of Jailbreak
Sons of Jailbreak

kejmi | úte bře 09, 2010 7:51 am

Kotelnik píše:a VODI Ti napsal, že je nenašel, nebo že je jich málo?

napsal ze je nevidi... vedouci je videl tak poslal novej
Host
Host

Uživatelský avatar S474N | úte bře 09, 2010 8:01 am

kejmi: ono je vzdycky nejlepsi popsat reklamovanou zavadu a vyloucit tak veskere moznosti. Klidne i za cenu toho, ze to napises jak pro debila i s uvedenim centimetru od horni a bocni strany napriklad.
Obrázek

Sons of Jailbreak
Sons of Jailbreak

Uživatelský avatar Maylie | úte bře 09, 2010 9:53 am

Já sem píšu proto, že bych chtěla, aby mě všichni litovali? Och bože...proč tu jsi? K buzeraci a ke kecání, že Britex za nic nemůže? HAHAHA, to nevim co tu děláš:D Viz další příspěvek, VODI nic neviděl, vedoucí mi vadné pixely uznal - další důvod si myslet, že je to kretén (myšleno ve smyslu člověk s omezeným myšlením, ne nadávka) :)
Host
Host

kejmi | úte bře 09, 2010 10:06 am

S474N píše:kejmi: ono je vzdycky nejlepsi popsat reklamovanou zavadu a vyloucit tak veskere moznosti. Klidne i za cenu toho, ze to napises jak pro debila i s uvedenim centimetru od horni a bocni strany napriklad.

ja jsem mu poslal i obrazek iphonu na kterem byly cervenou fixou oznaceny ty body... takze i debil by snad pochopil, kde ty body jsou:)
Host
Host

Paly | úte bře 09, 2010 10:53 am

DOST OT!

Tema je Reklamace a Britex a nie Nadavky a Urazky! To, ze poohovarate Britex a servisakov vam k niecomu pomaha? Ak ano tak si vezmite papier a piste si to tam. Myslim, ze tu by sa mali pisat napady a rady userov, ktory uz iPhone v reklamacii u Britexu mali aby ste sa vy ostatni dozvedeli ako postupovat.

Nadavka = zmazany prispevok.
iPhone XS white iOS 13.x,
 iPhone #1 3.1.3
Orange

MacBook Pro retina 2,5 GHz; 8GB RAM
Čítajte pravidlá fóra!
Starý pes fóra :)

hany007 | úte bře 09, 2010 12:45 pm

Je docela usmevne tady sledovat jak jedna strana zaryte tvrdi ze uzivatele si za vsechny vady muzou sami a druha strana by dala ruku do ohne za to, ze Britex je pozemske zosobneni dabla. Ja myslim ze realita bude jako vzdy nekde mezi...

Co me vsak napadlo v souvislosti s reklamacemi iPhonu je to, ze uspech reklamace muze zalezet na stari reklamovaneho pristroje. Jak vsichni vime, tak zaruka v USA je na rozdil od CR pouze jeden rok. Na zaklade toho se da predpokladat, ze i Apple poskytuje nasim operatorum zarucni podporu v delce jednoho roku (tezko se nad nimi smiluje a bude dotovat o rok delsi zaruku jen kvuli nasim zakonum) - operatori by tedy druhy rok hradili zarucni opravy ze sveho. Co z toho vyplyva? U pristroju, ktere jsou reklamovane do jednoho roku nemaji operatori problem s vymenou za novy kus - dostanou jej od Applu. Ovsem reklamace telefonu v druhem roce zarucni doby uz jde z jejich kapsy a tudiz se ze vsech sil snazi tyto reklamace neuznavat. To by take vysvetlovalo pripady, kdy reklamace stejne zavady skonci s ruznym vysledkem.

S tim souvisi i to, co uz tady tusim nekdo zminil - a to zakaz rozebirat pristoje. Pokud nejaky takovy zakaz existuje, potom by podle vyse popsane logiky platil pouze v prvnim roce zarucni doby - dele uz zaruka Apple nezajima a operator (respektive servis) muze telefony rozebirat jak se mu zachce.

kotelník | úte bře 09, 2010 12:47 pm

ok, to zní rozumně. zeptám se tedy, když jsem iPhone kupoval v červenci, ale poslední nový kus jsem dostal v listopadu, počítá se stále rok záruka u applu od listopadu?
Naposledy upravil kotelník dne úte bře 09, 2010 1:01 pm, celkově upraveno 2
iPhonefil
iPhonefil

undy | úte bře 09, 2010 12:54 pm

logicky by to malo byť tak, ako píšeš-od listopadu.Veď si zober, teoreticky, dostal by si nový kus posledný deň pôvodnej záruky, t.j. by si mal nový kus so zárukou 1 deň?
nevadí , že idem pomaly,možno idem aj zlým smerom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

kotelník | úte bře 09, 2010 12:57 pm

ty jo tak toto mě nenapadlo, logický postřeh, smekám :shock:

dnes reklamuji pixel, snad to bude ok všechno...mám ho jako ze škatulky, iPhone taky :-D:-D:-D tak snad nebudou problémy
iPhonefil
iPhonefil

ls8 | úte bře 09, 2010 1:01 pm

Viz. Občanský zákoník, paragraf 627, odstavec 2.

(2) Dojde-li k výměně, začne běžet záruční doba znovu od převzetí nové věci. Totéž platí, dojde-li k výměně součástky, na kterou byla poskytnuta záruka.
It's what you do in the dark that puts you in the light.

blackmanT | úte bře 09, 2010 1:07 pm

no tak přidám svou zkušenost.
IP koupen v srpnu 2008
1.reklamace v prosinci 2009 (nefunkční home button) - výměna za nový
2. reklamace v lednu 2010 - (stěžoval jsem si na to, že u nového IP mi vydrží baterie cca 1/2 než na tom starém) - opět výměna za nový kus - sice mi ta baterka zase vydrží málo, ale už to neřeším.
Tudíž nějaké řeči o roční záruce nejsou namístě.
Vše reklamováno přes operátora v Britexu a to dokonce ani nemám ZL, ale jen prodejní doklad.
Za mě tedy zatím!!! spokojenost
iPhone 4s 32GB FW 5.1
Host
Host

Uživatelský avatar S474N | úte bře 09, 2010 1:49 pm

hany007: a tady nekdo kategoricky tvrdil, ze VSICHNI uzivatele si za to muzou sami? Ja bych rekl, ze ty kategoricka tvrzeni lze spise najit na strane pomlouvacu Britexu.

Tve tvrzeni ohledne zaruky je ponekud nesmyslne, napriklad muj 3G uz skoro "finisoval" dvouletou zaruku a presto mi byl bez problemu vymenen.
Obrázek

Sons of Jailbreak
Sons of Jailbreak

hany007 | úte bře 09, 2010 4:23 pm

S474N: Ja myslim ze jsi asi nepochopil moji nadsazku... Nikdo tady samozrejme nestrka ruce do ohne, Britex pochopitelne neni dabel a bylo by naivni si myslet ze vsichni uzivatele si iPhone rozbili sami z dlouhe chvile...:) Chtel jsem tim rict ze jsem se nad vasi debatou docela pobavil a vyjadrit svuj nazor ze zrejme kazdy ma svuj kousek pravdy...

Jinak to ze ti vymenili telefon tesne pred koncem dvoulete zaruky neznamena ze moje uvaha byla nesmyslna... Jen si myslim ze v prvnim roce telefony meni daleko ochotneji a v druhem se tomu zuby nehty brani... Coz svou logiku ma... Ale samozrejme se muzu mylit...

Uživatelský avatar S474N | úte bře 09, 2010 5:01 pm

hany007: spise bych hledal primou umeru v realnem opotrebeni vs. ochote.
Obrázek

Sons of Jailbreak
Sons of Jailbreak

Uživatelský avatar Maylie | úte bře 09, 2010 6:07 pm

Satan: Oooo bože, drž už *** a nech každýho vyjádřit svůj názor a nekecej mu do toho svý chytrý řeči.

:!: Tento přístup není dobrý, to není dobré.... 7luke.com
Host
Host

McDog | úte bře 09, 2010 6:53 pm

Ako mne je strasne divne tvrdit ze Britex neriesi reklamacie ako ma a nicpritom neurobit.Kazdy ma prava.A jedno pravo je,ze pokial s vybqvenim reklamqcie nesuhlasim,tak mam pravo si to poslat na svoje naklady k statom urcenemu znalcovi a ten sa mi vyjadri.Ak v moj prospech tak mas vystarane a ak sa vyjadri kladne(rovnako ako servis),tak ma dotycny smolu.Lenze z cca 100-150 neuznanych reklamacii rocne co riesim isla jedna na odborne posudenie a zakaznik bol lahsi o 200?.Tak ked tak nesuhlasite s Britexom a citite sa dotknuty a v prave,tak mozete ist si to dat posudit znalcovi a uvidite ako pochodite.Malinke percento bude spokojne a ostatni si uvedomia,ze chyba je na ich strane a ozeleju neuznanu reklamaciu ako keby maju platit.Asi tak.Ci sa mylim?Klamem alebo zavadzam?Uz xy krat su tu popisane prava pri,prdd a po reklamacii a stale to neakceptujete.Zijeme v pravnych statoch,tak sa podla toho aj spravajte.Takto anonymne kydat a riesit nieco je obrovske hrdinstvo.

Juramac | úte bře 09, 2010 7:14 pm

OT. Maylie- Neprehanis to uz? Zaplavujes toto vlakno svymi osobnimi duchaplnostmi,ktere jsou mimo a nic neresi a kdyz si nekdo dovoli mit jiny nazor, tak je zle. Nechces se uklidnit?

RUMPELiNO | úte bře 09, 2010 7:32 pm

S474N píše:Tak netusim jestli si pouze selektivne vybiras prispevky nebo chces popirat realitu, ale byl jsem to zrovna ja minuly tyden, kteremu Britex vymenil iPhone za uplne novy. A reklamoval jsem presne tebou popsanou vadu.

tak si mal stastie, ze si sa dozvedel o zbytocne narocnom postupe pri reklamovani trebars z tohto fora...ja som take stastie nemal a najprv som ho dal reklamovat v domnienke ze mi takto drahy mobil reklamuju alebo minimalne opravia...naozaj si nepotrebujem dokazovat nic novym kusom...staci mi taky, ktory bude fungovat..ale namiesto toho som sa dockal lacnych vyhovoriek zo strany servisu a nasledne aj zo strany operatora...takze ziadne selektivne vyberanie, len bezny spotrebitel, ktory nechodi dni a noci po internete, aby nesiel niekde nejaku temu, v ktorej bude popisany od slova do slova popis, s ktorym jedinym sa da reklamacia uznat...vsak je to predsa chore take nieco..takze stale si stojim za tym, ze vztahy medzi vyrobcom, operatorom a spotrebitelom su nanajvys nedostatocne a v 21. storoci dost ubohe...ak to tak nevidis a silou mocou, chces tvrdit, ze aj po vyse roku bezneho pouzivania telefonu a nosenia ho po vreckach (logicky nie s klucami, ako sa sanzil jeden sudruh trapne poznamenat) musi byt telefon v 100% stave, tak mam o tebe pochybnosti ze mas nejaky zvlastny druh fetisu k spotrebnym vyrobkom... :idea:

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required
PředchozíDalší

Zpět na iPhone - smartphone