Reklamace a Britex

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Raduska8000 | stř dub 14, 2010 8:15 pm

Re: Reklamace a Britex

Ahojky, tak jsem na tom také tak. Dne 9.4. můj IP reklamován Vodafonu v Teplicích. IP je rok a půl starý. Už po měsící mi začal praskat zadní kryt, ale nevěnovala jsem tomu pozornost (Nechtěla jsem tel. reklamovat a nevěděla jsem, že Apple uznal vadu materiálu u prvních IP). Po roce se na display objevilo plno prachu a kryt začal praskat ještě víc. Do toho mi ještě začal vypadávat signál a při hovoru to v sluchátku šumělo, jako kdybychom si volali z Marsu. Telefon pořád nosím v pouzdře atd. a i přesto jsem se neubránila prasklinám. Ve Vodafonu vše sepsali a ted čekám. Nějak dlouho trvalo, než Britex telefon dostal. Jedná se o pobočku v Kladně.

9.4. Iphone reklamován u Vodafonu
14.4. dorazil do Britexu, kdy je ve stavu: PŘIJAT

tak čekám a doufám, že mi ho nevrátí a nějak se nevymluví:(
Každopádně jsem ochotna bojovat. Do Britexu jsem psala a vše jim vysvětlila a popsala, jak se o telefon starám....
No uvidíme...

kotelník | čtv dub 15, 2010 8:36 pm

siccnezz: MACBOOK NECH DOMA :lol:
Macbook pro Retina 2015, 13" 256GB, 8GB RAM
iPhone 6S space gray, 64GB
iPhonefil
iPhonefil

siccnezz | pát dub 16, 2010 6:53 am

No ale dneska tam půjdu znova. Telefon se mi po každým přepnutí do leteckýho módu uzamkne, s tím, ať ho připojím k iTunes. A když ho připojím, vyskočí tohle okno:
Obrázek
Musím ho třeba 6x odpojit a zase připojit, abych ho zprovoznil. A jelikož je to méně, než 6 dní, mám nárok na výměnu kus za kus, ne?

6 dní tzn. méně jak 10(14) dní od koupě, neznamená to "předprodejní reklamace pro prodejce" a výměna kus za kus, popř. vrácení peněz zákazníkovi? Pokud prodejce má předprodejní reklamaci, telefon v kompletním balení vrací dodavateli.

Uživatelský avatar S474N | pát dub 16, 2010 8:16 am

siccnezz: zakon zadny termin "predprodejni reklamace" nezna, kdes to proboha vyhrabal?
Obrázek

iPhone 7 128GB Silver, v10.1.1 CZ nonJB :(
iPad Air 2 64GB Cellular Black, v9.0.2 CZ JB
Sons of Jailbreak
Sons of Jailbreak

siccnezz | pát dub 16, 2010 8:35 am

V téhle diskuzi.. Teď jsem si ji zase celou prošel, je to blbost, přiznávám.

ls8 | pát dub 16, 2010 8:54 am

Nejen 10 dnů, ale dokonce šest měsíců máš podle §616 Občanského zákoníku (Rozpor s kupní smlouvou) nárok na výměnu za nový kus, nebo na vrácení peněz, nemusíš přistoupit na opravu.

Vada, která se projeví v prvních 6 měsících po převzetí zboží, se považuje za vadu při převzetí věci, neprokáže-li prodávající opak. V takovém případě nemusí proběhnout oprava, ale můžete požadovat výměnu. Pokud by výměna nebyla možná, můžete volit mezi přiměřenou slevou nebo možností od smlouvy odstoupit. Po uplynutí 6 měsíců od převzetí vozu se odstranitelná záruční vada řeší již standardním procesem reklamace.

§ 616 Shoda s kupní smlouvou
(1) Prodávající odpovídá kupujícímu za to, že prodávaná věc je při převzetí kupujícím ve shodě s kupní smlouvou, zejména, že je bez vad.4)
(2) Nestanoví-li tento zákon jinak, shodou s kupní smlouvou podle odstavce 1 se dále rozumí, že prodávaná věc má jakost a užitné vlastnosti smlouvou požadované, prodávajícím, výrobcem nebo jeho zástupcem popisované, nebo na základě jimi prováděné reklamy očekávané, popřípadě jakost a užitné vlastnosti pro věc takového druhu obvyklé, že odpovídá požadavkům právních předpisů, je v tomu odpovídajícím množství, míře nebo hmotnosti a odpovídá účelu, který prodávající pro použití věci uvádí nebo pro který se věc obvykle používá. U potravin musí být vyznačeno datum minimální trvanlivosti, a jde-li o potraviny podléhající rychlé zkáze, datum použitelnosti. Připouští-li to povaha věci, má kupující právo, aby byla věc před ním překontrolována nebo aby její činnost mu byla předvedena.
(3) V případě, že věc při převzetí kupujícím není ve shodě s kupní smlouvou (dále jen "rozpor s kupní smlouvou"), má kupující právo na to, aby prodávající bezplatně a bez zbytečného odkladu věc uvedl do stavu odpovídajícího kupní smlouvě, a to podle požadavku kupujícího buď výměnou věci, nebo její opravou; není- -li takový postup možný, může kupující požadovat přiměřenou slevu z ceny věci nebo od smlouvy odstoupit. To neplatí, pokud kupující před převzetím věci o rozporu s kupní smlouvou věděl nebo rozpor s kupní smlouvou sám způsobil.
(4) Rozpor s kupní smlouvou, který se projeví během šesti měsíců ode dne převzetí věci, se považuje za rozpor existující již při jejím převzetí, pokud to neodporuje povaze věci nebo pokud se neprokáže opak.
It's what you do in the dark that puts you in the light.
Starý pes fóra :)

McDog | pát dub 16, 2010 9:02 am

ls8:ako ja viem,že by to bolo super,ale!
Vada,ktorá sa prejaví v prvých 6 mesiacoch od prevzatia tovaru sa považuje za vadu pri prevzatí veci,ak sa nepreukáže opak....

Chápeš?Čiže nijaka výmena na mieste,ale servis a tam ti to môžu opraviť,neuznať alebo pokiaľ ti to chcu opraviť,tak Ty môžeš požadovať výmenu veci a bla bla bla....
Čítajte do konca a medzi riadkami

siccnezz | pát dub 16, 2010 9:06 am

No jo, bylo by to hezký hned na místě dostat novej telefon, ale...

K mýmu problému: Už je to v pořádku, dal jsem restore, zatím vypadá, že to pomohlo. Ale i tak díky, chlapi!

ls8 | pát dub 16, 2010 9:10 am

Pozor. Pokud reklamuješ závadu v prvních šesti měsících od převzetí věci a tvrdíš, že vada byla na přístroji přítomna již v momentě nákupu, je pro tebe partnerem pouze prodejce, žádný jeho najatý servis tě nezajímá. Pokud prodejce bude tvrdit, že vada na přístroji v momentě nákupu nebyla a bude ti nutit opravu, musí nejdřív prodejce podle zákona "prokázat opak". A to může pouze soudní znalec, ne servis. Takže v tomto případě není žádný důvod k tomu, aby telefon vůbec cestoval do Britexu (nebo jakéhokoliv jiného prodejcem najatého servisu), měl by putovat rovnou ke znalci.

Že jsou prodejci potvory a na práva zákazníka kašlou, to je věc druhá.

McDog | pát dub 16, 2010 9:10 am

S474N píše:siccnezz: zakon zadny termin "predprodejni reklamace" nezna, kdes to proboha vyhrabal?

By si sa divil ake zakony si dnes ludia navymyslaju:)

jenicekk | pát dub 16, 2010 9:30 am

co je ze zakona nutne predlozit pri reklamaci, staci vyplneny list od prodejce, u me od O2, nebo i doklad o zaplaceni?

ls8 | pát dub 16, 2010 9:32 am

Zarucni list NEBO prodejni doklad (fakturu).

jenicekk | pát dub 16, 2010 9:42 am

skvele, zarucak je ulozenej v krabicce, ale FA je nekde ukryta, jen by me zajimalo jak postupovat pri reklamaci, kde cena iPhone 3G 16 GB white byla 1 KC, pri uzavreni velmi vysoke smouvy na 2 roky. Co kdyz O2 rekne ze mi radej vrati penize nez aby mi ho opravili?

ls8 | pát dub 16, 2010 9:44 am

Pokud nepujde opravit, museji ti nabidnout novy kus.

blackmanT | pát dub 16, 2010 11:35 am

nemusí ti ho vrátit, klidně ti vrátí peníze - v tvém případě 1Kč a zároveň ti zruší dotaci na čísle, ke kterému jsi si ho bral.
Smůla je, že už od té doby uplynulo třeba rok a půl a tys po tu dobu platil pěkně 2000kč měsíčně ke kterým jsi se zavázal.... no ale ten zbylý půl rok se ti zruší a můžeš si vzít zase nový telefon k tomu číslu.
Už jsem to takhle jednou řešit u jiného telefonu - v tomto případě je to nevýhoda dotovaného telefonu.
iPhone 4s 32GB FW 5.1
Host
Host

jenicekk | pát dub 16, 2010 12:47 pm

tak presne tohle sem nechtel resit, jak rikas ty minimalne 2000 mesicne a ted dostanu 1 kc zpet za iphone :-(( provar

kotelník | ned dub 25, 2010 9:43 pm

nekup to:-D jestli chceš, dám ti za něj koruny 2 a vyděláš :P :lol:
iPhonefil
iPhonefil

madaros | ned kvě 09, 2010 9:22 pm

ja taky ted chci jit reklamovat telefon, jelikoz se mi po displeji ze 2pixelů postupně stalo tohle

mam v planu jet primo do kladna do britexu a predat telefon osobne a sepsat vse potrebne spolu s fotkama,snad se mi tam bude nekdo venovat, pokud ne zkusim argumentovat zde popsanym jednanim,ktereho se chci vyvarovat.
telefon mam rok a půl,obcas vadny pixely co svitily byly,ale samy vzdycky nejak zmizely a videl sem to i par lidi,takze sem to nechal bejt,ale pak se mi objevily mrtvy pixely a to uz je problem, zprvu byly 2 ted to vypada takhle :(
a dalsi zavada je ta,ze mi nejde tlacitko hlasitosti dolů (minus)
jinak telefon funguje tak jak ma ale to ze displej nezobrazuje tak jak ma me stve dost

edit: jo a jeste se chci zeptat jestli se musi dat reklamovat komplet balení,nebo jenom přístroj ?

kotelník | ned kvě 09, 2010 10:08 pm

jen přístroj... osobně screen nechápu, ale asi jsem natvrdlý :lol:
iPhonefil
iPhonefil

Uživatelský avatar Patejl | pon kvě 10, 2010 9:52 am

prečitaj si poriadne čo piše su to mrtve pixely a ako pozeram je ich celkom kopa :-) mna by zaujimalo praskol mi kryt, pri prepinači zvuku "mute" asi pol centimetrova prasklinka, inak fon neni poškodeny ( pre informaciu nie fon mi nepadol) myslite že mam šancu na uznanie reklamacie ??
Apple iPhone 4 16GB (iOS 4.3)
HTC Desire with 4GB SD card (ROM 2.29.405.5)
Host
Host

madaros | pon kvě 10, 2010 2:05 pm

kotelnik: je to screen z kalendare, ty tenke vodorovne cary tam maji bejt, sou to graficky cary v kalendari, ta tlusta na levo+ty cerny chuchvalce a carky jsou mrtve pixely, kde se nezobrazuje vubec nic, je to cca v polovine displeje

kotelník | pon kvě 10, 2010 3:31 pm

dle mých zkušeností je kvalita pixelů na displejích iPhone katastrofická...jinak je samozřejmě displej geniální. ovšem nějaké divné je, že jsem měl 5 kousků a ani jeden nebylna 100%, čím to?
iPhonefil
iPhonefil

Uživatelský avatar S474N | stř kvě 12, 2010 8:49 am

Kotelnik: zrejme jsi zivotni smolar. :mrgreen:
Obrázek

Sons of Jailbreak
Sons of Jailbreak

kotelník | stř kvě 12, 2010 9:23 am

ano :lol: ne, jakojde o to, že jsem i rypák a hledám tak dlouho dokud nenajdu :lol: :lol:
OT: nechápu proč mi skočilo do info o mě, že jsem "starting", když jsem už měl 33%?
iPhonefil
iPhonefil

Gil | pát kvě 14, 2010 12:30 pm

Chci se zeptat jestli u někoho při opravě v Britexu bylo na netu napsáno: Dokončeno, pak 2 fotky čidla vlhkosti z kterých nejde nic poznat a reklamace byla uznána?
Že by měl popraskaný zadní díl něco společného s čidly?

Edit: Dostal jsem nový kus
Naposledy upravil Gil dne stř kvě 19, 2010 2:19 pm, celkově upraveno 1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

kotelník | pát kvě 14, 2010 7:54 pm

ano u mě přesně toto...reklamoval jsem displej a byly tam dvě fotky čidel...nevím proč, ale to je jedno...
iPhonefil
iPhonefil

Lukhin | čtv kvě 20, 2010 12:46 pm

Ahoj, moderátor mě poslal na toto vlákno, za což mu děkuju, ale vlastně jsem tu nenašel odpověď a čtu tu jen u O2 + jak to je s prachem pod sklem a bublinou. Viz můj dotaz.

cit.
Dnes jsem se byl orientačně zeptat u T-mobile na reklamaci prachu pod sklíčkem a vzduchové bubliny v rámečku a slečna mi říkala, že to samozřejmě půjde. Takže hned jak ho restoruju a vezmu záruční list, tak tam půjdu, jen mě zarazilo, že říkala, že ho pošle na reklamaci. U českých operátorů neplatí pravidlo iPhone za iPhone?

Máte s reklamací iPhonů u T-mobilů nějaké Vaše zkušenosti?

ls8 | čtv kvě 20, 2010 12:50 pm

Já jsem tě sem neposlal abys tady zopakoval svůj dotaz, ale aby sis toto vlákno přečetl. Britex je servis využívaný všemi našimi operátory, takže je jedno, jestli se jedná o O2, TM nebo VF.

Prach pod sklem ti vyreklamují, pokud iPhone nejeví známky poškození pádem apod. Tzn. nic ulomeného, prasklého atd. Do předávacího protokolu si nech výslovně poznamenat větu: "Indikátory vlhkosti negativní - bílé", pokud tedy opravdu bílé jsou.

cedavera | ned kvě 30, 2010 2:05 pm

Máte někdo zkušenost s reklamací Iphonu, který měl provedený JB a následně vrácen přes restore do původního stavu? Konečně jsem se odhodlal k JB kvůli navigaci, ale mám strach co bude, když se náhodou iphone pokazí ... mám ho teprve 3 měsíce.
Díky za info

Uživatelský avatar Sphyn0x | ned kvě 30, 2010 2:19 pm

Ak urobíš restore ( neviem, či treba urobiť "neobnovávať zo zálohy"), nič ti nezistia a prípadná reklamácia bude v poriadku.
///M
iPhone expert
iPhone expert

cedavera | ned kvě 30, 2010 3:12 pm

Jsi si jistý? Může to někdo potvrdit s praxe? Kdyby to tak šlo, bylo by to fajn :-)

Uživatelský avatar S474N | ned kvě 30, 2010 3:30 pm

cedavera: praxi beres co? Osobne jsem to takhle udelal a telefon mi byl vyreklamovan. Jak si myslis, ze by ten JB mohli zjistit, kdyz se sami do souboroveho systemu nemaji jak dostat.
Obrázek

Sons of Jailbreak
Sons of Jailbreak

Uživatelský avatar cicolably | ned kvě 30, 2010 4:05 pm

cedavera
tebe na to príjdu aj tak lebo kradneš
" NAVIGACE " sa kupuje
iPad Mini 16GB
iPhone 5 16GB

cedavera | ned kvě 30, 2010 4:21 pm

Já si tam dal navigaci protože ni potřebuji 2x za rok. Využívat ji pravidleně tak samozřejmě neváhám a navigací si koupím! Mám rád vše legal stejně jako SW na PC - pokud využívám pravidleně. Pokud si chci udělat jednou jednu věc tak jako fakt sorry, ale platit za to takové peníze opravdu ne!

Uživatelský avatar House_MD | ned kvě 30, 2010 4:27 pm

já si chtěl koupit auto, kabriolet, ale protože ho využiju max 2 měsíce v roce, tak jako soráč, ale já ho ukradnu???
Nejhorší je, když je chudoba způsobena neschopností a leností.

cedavera | ned kvě 30, 2010 5:47 pm

Tak pardon, jak zjistuju jsem jediny co si dal do iphonu nelegalni vec.

Uživatelský avatar Beavers | ned kvě 30, 2010 5:51 pm

A jak lehce sis na tomto fóru vysloužil ban. Viď? Jak prosté. :mrgreen:
Moderator fóra
Moderator fóra

davcapospa | pát čer 04, 2010 9:30 pm

Dovolte abych přispěl troškou do mlýna.24.5.se mi kousl Iphone viewtopic.php?f=27&t=29335
25.5 jsem ho odnesl do O2 ve Zlíně,kde mi slečna velmi ochotně vyplnila dobrozdání do servisu-telefon má bílé čidla,nikdy nespadl,mírně opotřebený,na display ochranná folie bla,bla.28.5. telefon přijal Britex,na jejich stránkách přejímací protokol:"Telefon poškrábán,zaprášen,na chromovaném rámečku vrypy!!!!31.5.dvě fotky bílých čidel a odesláno.1.6.kolem oběda telefonát z O2-váš telefon máme na prodejně zpět.Odpoledne jsem přišel pro telefon a světe div se -úplě fungl nový což mi paní vedoucí ještě zdůraznila,takže naprostá spokojenost,za týden vše vyřešeno klobouk dolů.Tímto bych chtěl poděkovat prodejně O2 ve Zlíně na Kvítkové za velmi vstřícné a ochotné jednání i firmě Britex.
iPad retina 16Gb White
iPad mini 16Gb White
iPhone 5S 16Gb Silver
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Uživatelský avatar House_MD | úte čer 08, 2010 2:52 pm

Taky mě Britex mile překvapil: Bratrovi na iPhonu přestalo fungovat sleep tlačítko. Bylo jaksi zapadené či co... Tak šup s ním do servisu. U Vodafonu na pobočce se divili, jak detailně jde popsat telefon a jeho stav :mrgreen: Po cca týdnu přišel telefon zpátky s tím, že něco vyměnili a už to funguje... No, sice to šlo zamknout ale ne vypnout, tak si ho tam zrovna nechali. A dneska mi volali s tím, ať donesu příslušenství, že bude fungl nový iPhone :)
Nejhorší je, když je chudoba způsobena neschopností a leností.

kotelník | úte čer 08, 2010 3:06 pm

nechapu tedy na co se jim nosi prislusenstvi, dyt servis ti da jen pristroj...
iPhonefil
iPhonefil

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required
PředchozíDalší

Zpět na iPhone - smartphone