Rychle se vybíjející baterie iPhone 2G po restore na fw 3.0

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

cheer | úte črc 21, 2009 8:29 am

Re: Rychle se vybíjející baterie iPhone 2G po restore na fw 3.0

No ja mam JB pro unlock bez Cydie, nemam dokonce ani ten MMS patch (neb mi nikdo neposlal ten upraveny konfiguracni soubor), udelal jsem obnovu sitovych nastaveni a nemam zadne aplikace s push notifikacemi (nechci, v emailu vypnuto).
Vydrz nemam vubec tak hroznou, jak popisujete, ale je to urcite horsi nez custom 2.2.1 s Cydii a pouze MySMS. Pri nepouzivani drzi, ale s brouzdanim na wifi a hlavne pri hrani to jde rychle dolu. Jenze hrani to rychle mlatilo i ve FW2. Proste driv jsem vydrzel vetsinou 2 dny a ted jen jeden. No nova baterka by taky mohla byt pro stareho hlinikace dobra investice.

Uzivatelsky me ale FW3 hodne bavi, snad to v dalsi verzi spoji i s vetsi vydrzi...
Naposledy upravil cheer dne úte črc 21, 2009 1:19 pm, celkově upraveno 1
whited00r - stále vyvíjený custom iOS pro starší zařízení
Files - zaheslované adresáře, prohlížení a přehrávání
T-Pot - USB kopirovani Win <-> iPhone

Mac mini 2009/2,26GHz nebo pracovní Oknousy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar 2L8 | úte črc 21, 2009 8:55 am

Uvidime a ešte to pretrpime, kým príde nový FW 3.1. A ak to bude to iste, neurobime nejakú petíciu na zaslanie applu?? :D ako, že sa nám moc vybija (Ale ako nie pri JB, ale normálne)
iPhone 3G, iPhone 5, iPhone 7 iOS 13 bez JB, AirPods
iPhone expert
iPhone expert

JC_Gucci | úte črc 21, 2009 1:09 pm

Ja s novym FW zadny problem nemam a vydrz baterky mam urcite delsi. Vcera jsem byl pripojenej na wifi 7 hodin v kuse a delal neco na internetu. To znamena rozvicenej displejm neustay prenos dat atd... a zustalo mi jeste 25 procent baterky. U staryho fw tohle ani nebylo mozny.

Pro uspory baterky doporucuju neinstalovat WB a podobny app. V SB vzdy vypnout vse co nepotrebuju (location, 3G, edge, wifi, SSH).
Tocila se kolem toho kdysi opravdu zhava diskuse a dokonce lidi co tomu rozumi vysvetlovali jak funguje a ze vliv na vybijeni baterky neni mozny, nicmene moje a nejen moje prakticka zkusenost ukazuje, ze nejvetsi vliv na vybijeni baterky ma zapnute SSH. Taky je dobry vedet, ze po kazdym restartu telefonu je SSH zapnute a je treba ho v SB opet vypnout.

Uživatelský avatar 2L8 | úte črc 21, 2009 3:35 pm

Ahoj a čo je prosím tá to SSH? :) ja mám vypnute všetko okrem toho a vybija sa mi dosť bat. Ale zasa mám nainst. Wintterboard, a sa mi aj tak zdá, že pred ním to bolo celkom fajn s bat. Vyskúša to, ale škoda tých tém.
iPhone expert
iPhone expert

Uživatelský avatar lukas26 | úte črc 21, 2009 7:11 pm

JC_Gucci + 2L8: hoši, nevšimli jste si, že tohle je téma o 2G a ne o 3G? s 3G nikdo moc problémy s baterkou totiž nemá :wink:
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar 2L8 | úte črc 21, 2009 8:03 pm

Ahoj, ale áno ja som si všimol, len mi nedalo nenapisat ;) dobre už nebudem. :D
iPhone expert
iPhone expert

alans | úte črc 21, 2009 8:04 pm

No tak jsem přišel na to že to dělá MMS tak to neinstalujte a výdrž bude jako předtím. Já jsem už vysmátej.

klux | úte črc 21, 2009 8:28 pm

Neco na tom bude protoze mam pocit ze mi sla baterka pryc po instalaci mms.
Zitra zkusim reinstal tez, akorat myslite ze mohu pouzit obnovu ze zalohy a nebo vse na cisto?

Citace smazána. Necituj příspěvek, na který bezprostředně odpovídáš. Snad sám cítíš, že to nemá žádnou logiku. O citaci příspěvků se pouč v pravidlech, viz odkaz. Beavers.
http://www.iphone.cables.cz/viewtopic.php?f=112&t=10929
Host
Host

Uživatelský avatar Chrono Leggionaire | úte črc 21, 2009 9:08 pm

4 alans

Dobrý postřeh. Poslední cca dva týdny mi každý večer zůstalo asi 30% baterky (a to jsem jej využíval podstatně méně, než obvykle) a já už začal přemýšlet, že je na čase pořídit nový akumulátor. Každopádně dnes ráno jsem dělal kompletní restore a přestože jsem měl dnes několik hodin zaplé SSH a WLan, tak se telefon držel jak za starých časů. Jako poslední aplikaci a pomyslnou třešničku na dortu jsem si nainstaloval aktivaci mms (které stejně nevyužívám, ale kdyby náhodou), poté jsem SSH s WiFi vypnul, telefon položil na postel a kapacita opět mizela doslova před očima. Zkusil jsem to zatím jen odinstalovat a zdá se, že je to zase v pořádku.
Galaxy Note 10 Aura White | Galaxy Watch Active 2 40mm LTE silver | Galaxy Buds+ White
Starý pes fóra :)

Uživatelský avatar lofounek | úte črc 21, 2009 10:32 pm

No me ani odinstalovani MMS nepomohlo, i kdyz zda se ze to zacalo delat po tom. Asi nejlepsi rada je neinstalovat moc veci z Cydie. Ja nainstaloval jen OpenSSH a BossPrefs a bylo vse ok, pak ten MMS patch a Sbsettings a od te doby katastrofalni baterka...

iPhone 7 32GB silver
Apple Watch 42mm Sport
iPad Air 32GB
iPad 2 16GB
iPhone 5 32GB white
iPhone 3GS 16GB black
iPhone 2G 8GB
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Uživatelský avatar Chrono Leggionaire | úte črc 21, 2009 10:48 pm

Od mého předchozího příspěvku mi ještě neubyl ani dílek, když jsem ho teď zkusmo zapnul. Nutno říct, že jsem za tu dobu vyřídil jen jednu sms, ale v době nedávno minulé bych byl i tak už o dvě či tři procenta dole :)

Zítra se přesto zkusím podívat do adresářů v iPhone, jestli tam náhodou nenajdu nějaký balast po této utilitě. Restore se mi opravdu dělat nechce a jak to vypadá, tak snad nebude ani třeba.
Galaxy Note 10 Aura White | Galaxy Watch Active 2 40mm LTE silver | Galaxy Buds+ White

Uživatelský avatar lofounek | stř črc 22, 2009 10:32 am

Tak toto uz neni normalni...vcera vecer jsem mel cca 60% baterky, rano se probudim sam od sebe, protoze me nevzbudil budik (baterka uplne vycucla). Ted nabijim a telefon mi za hodinu nabijeni nabil 5% baterky. Az prijdu z prace udelam okamzite restore, ale bojim se ze to nestihnu a nez se provede restore, baterka se totalne vybije. Co se to sakra deje???

iPhone 7 32GB silver
Apple Watch 42mm Sport
iPad Air 32GB
iPad 2 16GB
iPhone 5 32GB white
iPhone 3GS 16GB black
iPhone 2G 8GB
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Uživatelský avatar elka | stř črc 22, 2009 1:19 pm

Právě mi přetekl pohár trpělivosti a udělal jsem restore. Zkusím den sledovat bez SBSettings. Pak nainstaluju SBSettings a uvidím. Osobně si myslím, že to bylo kvůli podpoře MMS, protože to začalo zhruba den po instalaci patche.

BrAtKo | stř črc 22, 2009 1:36 pm

Ahojte niekde som cital ze SBSettings robi mnohym ludom tento problem, po odinstalacii SBSettings bateria zasa drzala. Skuste to ako tip.
Host
Host

Uživatelský avatar djlucas | stř črc 22, 2009 4:56 pm

Je opravdu zajimave jak nekdo pise ze po odinstalovani MMS je vse v poho atd... ale me ten problem zacal hned jak jsem nahodil custom FW a to MMS Patch jeste nebyl.... tedy tim to asi nebude... odinstaloval jsem vse co se dalo ale nic nepomohlo vsechno jsem vypl nic.. dokonce jsem zkouseli letadlovy rezim ... ani to nepomohlo.. takze nevim

edit: skoda ze si uz nepamatuji ale myslim si ze kdyz jsem mel OS3 GM.. tedy tu verzi pro vyvojare a bez Jailbreaku tak to tusim nedelalo ale nejsem si jist... tudiz to asi bude Cydia a ty jeji patlanice co si sebou instaluje....
Macbook pro
iPhone 5S 16GB White iOS 9

Uživatelský avatar rony | stř črc 22, 2009 6:21 pm

spomente si, ci ste po jailbreaku neurobili vsetci Restore from backup, v inej teme v navodoch som nasiel, ze takyto problem maju presne tito ludia. Ja som iba raz este kedysi na 1.x fw toto urobil a robilo mi to blbosti. Obvykle do itunes to regnem ako novy iphone a idem odznova :) pre nestastnikov, co restorovali zo zalohy obsah iphonu, skuste Reset All Settings.
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
 mba i7  iPhone  4  5S  X  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Uživatelský avatar lofounek | stř črc 22, 2009 6:45 pm

Me to proste zacalo delat po MMS patchi nebo po instalaci Sbsettings. Dnes jsem udelal restore, v iTunes samozrejme jako novy iPhone. Z Cydie jsem nainstaloval jen OpenSSH a nic vic. Zatim to vypada OK. Vyssi vybijeni jsem zaznamenal jen pri hrani her, ale to je logicke...

iPhone 7 32GB silver
Apple Watch 42mm Sport
iPad Air 32GB
iPad 2 16GB
iPhone 5 32GB white
iPhone 3GS 16GB black
iPhone 2G 8GB
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Uživatelský avatar djlucas | stř črc 22, 2009 7:30 pm

rony píše:spomente si, ci ste po jailbreaku neurobili vsetci Restore from backup, v inej teme v navodoch som nasiel, ze takyto problem maju presne tito ludia. Ja som iba raz este kedysi na 1.x fw toto urobil a robilo mi to blbosti. Obvykle do itunes to regnem ako novy iphone a idem odznova :) pre nestastnikov, co restorovali zo zalohy obsah iphonu, skuste Reset All Settings.

No tohle me taky napadlo... ja teda osobne jsem ze zalohy obnovoval... ale zkousel jsem i resetovat vsechna nastaveni ale to stejne nepomohlo.. uz jsem si i zkopiroval kontakty do AddressBooku abych mel zalohu aspon tohodle :)

ted sem si udelal novy Custom FW bez Cydie tak to zitra prubnu a zkusim vytvorit novy ucet.. (neobnovovat ze zalohy) tak uvidime nechal jsem tam jen Icy
Macbook pro

Uživatelský avatar lukas26 | čtv črc 23, 2009 6:23 am

chacháááá...odinstalován ActivateMMS2G a za 13 hodin mi baterka klesla pouze o 7%!!! přišlo pár mailů a byl jsem na netu jak přes EDGE tak i přes Wifi...
jen tak, JB mám pomocí RedPwn...
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar elka | čtv črc 23, 2009 6:31 am

Takže asi jsem vyhrál nad tupou hmotou :) Udělal jsem restore, pak jailbreak pomocí redsn0w, obnovu ze zálohy a zkoušel, co to vydrží. Omylem jsem nechal zapnuté Wifi a bloumal městem :) Všiml jsem si toho asi po třech hodinách a batrerka pořád sto procent. Večer jsem pak doinstaloval SBSettings a OpenSSH a hrál si chvilku s netem přes wifi a baterka klesla o dvě procenta za hodinu. Tak sláva :))

alans | čtv črc 23, 2009 8:57 am

to elka: Ze zálohy bych nic neobnovoval není to košér. A dělají to jen mms. A kdo po restore nedával patch na mms a dal obnovit ze zálohy tak to tam má zas a žrát to bude pořád. Těm kterým to nedělá tak si myslím že to přijde až pošlete první mms. Jinak obnovu ze zálohy nedoporučuje ani medevil, je tam ted článek tak si ho přečtěte. Redsnow nemá vliv na vybíjení baterie.

kousalik | čtv črc 23, 2009 6:12 pm

zdravim všechny.
jen se chci podělit o svojí zkušenost. zatim se zdá, že stačilo odinstalovat ActivateMMS2G (ještě před odinstalací jsem podnikl Obnovu všech nastavení) a aktuálně to mám 78% baterie při pohotovostní době 1 den 9 hodin... což se mi zdá skoro dobré v rámci možností. s MMS bych měl asi tak 25%... takže díky za rady :D
Host
Host

Uživatelský avatar djlucas | pát črc 24, 2009 6:02 am

tak jsem schvalne zkusil odinstalovat ty MMS ale bohuzel... nepomohlo
Macbook pro

Uživatelský avatar maros2710 | pát črc 24, 2009 7:22 am

mne to robilo tiez, Za noc pri vypnutom display 15-20% dole (vypnuta wifi). Zacalo mi to robit ked som "fixol" tie push notifikacie, ktore som potom ani raz nevyuzil:) tak som to vcera restorol -> nemam MMS (nevadi mi), nemam PUSH (taktiez neva), mam SBS, OpenSSH a baterka ZATIAL drzi. Snad to vydrzi:)
Original iPhone -> iPhone 3GS -> iPhone 5
Host
Host

raider | pát črc 24, 2009 10:01 am

Ano,taky hlasim,ze pomohla odinstalace mms.Dik za radu.Uz jsem chtel Iphona strelit na aukru. :lol:

Paly | pát črc 24, 2009 10:06 am

Mam na iPhone aj MMS aj Notifikacie a vsetko pekne slape. Dal som len Reset All Settings a pomohlo to
iPhone XS white iOS 13.x,
 iPhone #1 3.1.3
Orange

MacBook Pro retina 2,5 GHz; 8GB RAM
Čítajte pravidlá fóra!

Buršoust | pát črc 24, 2009 11:18 am

Urcite to neni MMSkama , pac ja sem je tam nikdy nemel a ta baterka porad katastrofa.Mimochodem me ta baterka nevydrzi nabyta ani prez noc za 7 hodin ze 100% - 0%.Restore jsem jeste neskousel ale asi se na to taky vrhnu.Ale pocitam s tim ze to bude jak predtim a ze zas za 4 tydny baterie v riti.Odinstaloval sem winterboard , open SSH , SBsettings , bossTools a oddelal sem Push ale nevidim v tom nejak razantni zmenu.

Apple iPhone 2G

Uživatelský avatar elka | pát črc 24, 2009 11:35 am

Na co používáš bosstool?

Uživatelský avatar djlucas | pát črc 24, 2009 12:31 pm

jeste jsem zkusil odinstalovat ten Patch na PUSH tak uvidime :D ale moc sanci tomu nedavam :)
Macbook pro

branok | pát črc 24, 2009 12:48 pm

Tiez som bol nestastny, baterka s FW2.2 vydrzala v pohode 4 dni, s FW3.0 klesla na necele 1,5 dna. Najprv som skusil odinstalovat Insomniu, nepomohlo, potom som skusil odinstalovat MMS patch, a vyzera, ze TO pomohlo! :) Mam SBSettings, OpenSSH (vypnute), Push-notifications patch nemam ... FW3.0 som instaloval ako "novy" telefon, nedaval som restornut backup.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar lofounek | pát črc 24, 2009 4:44 pm

Nekomu pomohlo odinstalovat ten MMS patch, ale me nepomohla ani odinstalace. Pak je potreba jedine restore.

iPhone 7 32GB silver
Apple Watch 42mm Sport
iPad Air 32GB
iPad 2 16GB
iPhone 5 32GB white
iPhone 3GS 16GB black
iPhone 2G 8GB
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Uživatelský avatar djlucas | pát črc 24, 2009 5:09 pm

takze po odinstalovani jeste patche na PUSH se mi baterka vratila do normalu...

Pouziti 11 minut (telefonat a nejaka SMS)
Pohotovost 7hod, 36 minut

baterka 100%

predtim bych mel baterku nekde kolem 70-60%
Macbook pro

Killingman | ned črc 26, 2009 3:38 pm

Tak nechci chválit dne před večerem, ale vypadá to snad, že po odinstalaci MMS patche mi t održí jak za mlada, tak se necháme překvapit, každopádně za noc mi to dřív spadlo o 70%, teď stejně ráno jako v večer - heuréka...
iPhone 6s gold and iPad AIR2 gold and MacBook Pro 13" early 2015 :-)

Když už musím mít mobil, tak ať je to iPhone...
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar djlucas | ned črc 26, 2009 3:49 pm

me pomohla az odinstalace patche na PUSH

Obrázek
Macbook pro

Uživatelský avatar derik | pon črc 27, 2009 7:26 am

tak som spat z dovolenky a mne baterka drzi ako nova. to som ale po poslednom restore cydiu ani len nespustil (baterka pri beznom uzivani vydrzala 4 dni). stale ma to ale pokusa no na dovolenku som chcel hlavne funkcny iphone s dobrou vydrzou pre hudbu a filmy, takze som to neriskoval. dnes ale pravdepodobne neodolam a narvem do telefonu nejake aplikacie zo cydie. z toho co som tu teraz precital to skusim bez tych mms a uvidime.
iPhone
Host
Host

Uživatelský avatar tvosi | pon črc 27, 2009 11:17 am

no ja mam jak mms tak push, odinstaloval jsem cydii, kterou mi nahrazuje ICY...po odinstalovani cydie vse bezi v pohode, telefon mi vydrzi 2-3dny, vcelku normalne si s nim hraju, surfuju na netu atd...je zajmavy, ze kazdemu odstrani ten problem s baterkou neco jineho :lol:
jinak update na cydii jsem neinstaloval nejakou dobu a problem s baterii mi zacal prave po jeji instalaci
Obrázek iPhone 2G 8GB
Obrázek iPhone 7 128GB Jet Black
Obrázek iPad Mini with Retina 32GB Silver
Obrázek Macbook Pro 13" mid-2009
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar elka | pon črc 27, 2009 2:55 pm

Zkouším po restoru tenhle zátěžový test.
Výsledek po hodině: 77%.

pavouk28 | pon črc 27, 2009 3:10 pm

mne pomohlo odinstalit taky MMS patch ..
Host
Host

mxiilol | pon črc 27, 2009 4:48 pm

zdravim. Mal som ten isty problem. Baterka vydrzala asi pol dna. Bez pouzivania
ledva den. Nakoniec som prisiel po niekolkych restoroch na riesenie. Kupil som si n97.
Uplna spokojnost, vsetko funguje pri plnom pouzivani vydrzi den a pol az dva. Vsetkym kto su z iphonu na nervy odporucam. :D

Uživatelský avatar elka | úte črc 28, 2009 7:34 am

Tak to ti přejeme hodně úspěchu a trpělivosti s tímto dokonalým strojem ;-)

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required
PředchozíDalší

Zpět na iPhone - smartphone