Ja osobne povazujem novy iPhone 5 za velmi pekny, najma v ciernej farbe (teda sudim z obrazkov zatial).
Zamyslel som sa nad tym, co take revolucne mal priniest, preco su ludia nespokojni.
Snad sa velmi nemylim, ale revolucne veci v telefonoch by sa mohli pohybovat v tychto okruhoch:
- zvysena kapacita aku, cize velka vydrz - niekolko dni az tyzden
- absolutne neposkrabatelne sklo (napr. zafirove - bezna vec v hodinkach)
- perfektne citatelny display za lubovolnych okolnych svetelnych podmienok
- povrchova uprava nezanechvajuca odtlacky prstov a ine (mastnota, etc..)
- povrch odolny vode
- ovladanie myslou, zmena tvaru, ci vlastnosti na molekularnej baze a ine sci-fi veci.
Kedze si myslim, ze dnesne technologie este nie su dostatocne zvladnute na nieco z tohto, tak vyrobcom neozstava nic ine iba velmi jemne (evolucne) vyladovat veci. T.j. pomaly zvysovat vykon (vo vsetkych disciplinach) pri rovnakej energetickej spotrebe, pridavat viac, ci menej podstatne drobnosti zalozene najma na programovom vybaveni (OS).
A je to vidiet, ze vlastne vyrobcovia su momentalne viac-menej vyrovnani a lisia sa len drobnostami, ako je design, drobne rozdiely vo filozofii pouzivania, etc...
Cize je v podstate uplne jedno, ci si clovek kupi spickovy iOS, nejaky android, ci wp8 telefon. Vsetky budu v principe vedeit to iste, akurat s jemnymi rozdielmi - ktore sluzia na to, aby si clovek vybral to, co mu najviac vyhovuje. Prave teraz sme, podla mna, v tomto stadiu a musime pockat na nejaky technologicky pokrok - prielom

.
Preto by som novy iphone neodsudzoval, ze nedoniesl nic prevratne nove. Ono sa zatial neda nic doniest.