Reklamace a Britex

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

AndyZ | pát črc 30, 2010 10:03 pm

Re: Reklamace a Britex

Nechci zakládat nový topic tak napíšu sem :)...

Mám iP "dodaný" přes T-mobile (MB490CZ), ale prodaný přes jinou firmu od které mám záručák a papíry, ale firma dělá tak něják mrtvého brouka... tel. číslo ani web nemají funkční. Ještě je rok v záruce a bohužel mi nefunguje jeden reprák. Můžu se s reklamací obrátit na T-Mobile nebo mám prostě smůlu ?

Uživatelský avatar matouch350 | pát črc 30, 2010 10:13 pm

Zkusil bych to rovnou u Britexu :) Nebo by ti mobil měli přijmout v jakékoliv prodejně mobilních telefonů. Tuším, že u Nokií to tak bylo. Byla úmluva, že si mohl mobil donést kamkoliv a tam ti ho vyreklamovali. Zajdi do nejbližší prodejny a poptej se ;-) To je nejlepší možnost.
iPhone 5S 32 GB, iOS 8.2
MacBook Pro Retina 13" Late 2013, 8GB RAM, Yosemite 10.10 GM
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Uživatelský avatar samson010 | pát črc 30, 2010 10:45 pm

Iphone a reklamacia

ahoj, priatelka ma Iphone 3g a zle jej funguje homme button, musi ho stlacit velmi velmi silno, takze to skusi cez reklamaciu, problem je v tom ze zadny kryt je trochu presknuty od casti kde je nabijaci konektor, nebolo to ale sposobene padom,

takze moje otazky : momentalne tam ma jailbreak, takze staci restore a nechat im neodomknuty iphone ? pretoze je na t-mobile a ona ma jail kvoli unlocku,

je vobec sanca ze to reklamuju s prasknutym zadnim krytom? prasklina cca 0,5 az 1 cm,

diky moc za odpoved

Sloučeno do existujícího tématu. Metalgirl
Senior uživatel
Senior uživatel

Uživatelský avatar icefiresr | sob črc 31, 2010 2:24 pm

Ak mas taku velku prasklinu, je to bez sance. Pojde to na mechanicke poskodenie.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

apollo | úte srp 03, 2010 10:40 am

Moje zkušenosti v Britexem...
Mám iPhone 3G a do konce záruky mi zbývájí asi dva měsíce. Měl jsem problém
s prachem pod displejem a vypadlým šroubkem ze spodu. Za dva roky byl celkem
dost opotřeben včetně hodně poškrábanýho předního skla a měnší, asi 4mm prasklinky ze spodu telefonu. Na prodejně jsem se nejdřív pohádal s prodavačem, kterej mi vnucoval, že prach neni důvod pro reklamaci, nicménějsem si prosadil svoje a telefon nechal vyreklamovat.
A jakej byl verdikt Britexu ? Dali mi nový přední sklo a dolu chybějící šroubek.
Sic to nebyl novej foun, jak sem doufal, ale i tak jsem spokojenej :-)
Host
Host

Legally Blond | stř srp 04, 2010 11:34 am

Tak to koukám, že už Britex i IP opravuje žil jsem v tom že u nich pouze dochází k posouzení závady a k případnému vydání nového protikusu.
Host
Host

Uživatelský avatar Beavers | stř srp 04, 2010 12:48 pm

Bývalo tomu i jinak, ale zřejmě sledují naše fórum a možná pro ně byly některé zdejší stížnosti a stesky inspirativními. Je to normální reakce mezi normálními lidmi.
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar matouch350 | stř srp 04, 2010 1:43 pm

Zdravím mohli byste se mi kouknout na tenhle telefon v databázi Britex? IMEI: - 011983005680404, nevím totiž, co je výsledkem opravy. Jestli je tam nějaké mechanické poškození nebo co s tím je. Děkuji ;-)
iPhone 5S 32 GB, iOS 8.2
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Uživatelský avatar murder | stř srp 04, 2010 2:18 pm

Podle fotky usuzuji "zamítnuto" že se ti hrabal v telefonu nějaký "Toptel" ta samolepka v originálu na 100% není...

Si nechával měnit displej? Neskutečně to upatlaly a ještě mi přijde celý zaprášený, nebo zoxidovaný.

Obrázek

Je dost dlouhej ten obrázek, pokud modi uznáte že tady nemá být tak ho smazněte i s tímto textem. díky
Obrázek
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Legally Blond | stř srp 04, 2010 2:45 pm

TOPTEL polskej prodejce náhradních dílů

To matouch tak tím to bude ať přísahá jak přísahá IP má v sobě jinej náhradní díl takže by byl telefon spíše ze třetí ruky???, každopádně si vyzvedneš neopravenej IP spolu s již neplatným záručákem.....smutné ale to je cena zá nákup nenákup.
Naposledy upravil Legally Blond dne stř srp 04, 2010 2:59 pm, celkově upraveno 1
Host
Host

Uživatelský avatar matouch350 | stř srp 04, 2010 2:53 pm

Telefon je z druhé ruky. A je starý 3 měsíce a předchozí majitel mi přísahá, že v ten iPhone nikdy předtím nebyl v servise.
iPhone 5S 32 GB, iOS 8.2
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Uživatelský avatar Barberry.pha | stř srp 04, 2010 2:56 pm

tak to vypada ze ti asi kecal pripadne ho on koupil nekde jako sedivku zalevno a predtim uz bylo v iphonu hrabano takze ti nemusel kecat ale zeptal bych se kde ho kupoval on ...
" Nekdo ma rád vláčky ...někdo Apple Hračky :) "
Manual iPhone
iPhone 5S 32GB SpaceGrey MacBook White 2010 iPad Mini 16GB Black wifi
Moderator fóra
Moderator fóra

pe.kova | stř srp 04, 2010 3:39 pm

on britex může nahlížet(otvírat) do telefonu?!
Pokud něco potřebujete, zkuste nejdříve použít funkci hledat 8).
iPhone 4 4ever (NOW Available)
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)

Uživatelský avatar Vacil | stř srp 04, 2010 3:44 pm

Ono když to tak vezmeš .. máš někde oficiálně od Apple napsaný že by nesměl? :-)
iPhone 2G 16 Gb 3.1.2 US (24/4/08), prodán :-(
iPhone 4 32 Gb from Vodafone
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar murder | stř srp 04, 2010 4:33 pm

Už je potvrzeno, že opravují i výměnou dílů. Teď nevím jak v tomto případě (jak starý iPhone je), ale Apple má záruku rok, u nás je ze zákona dva roky, tak druhý rok může jít na vrub operátora??? a tím pádem pokud je iPhone v druhém roce záruky tak ho lze opravovat i jinak než dle podmínek Apple....
Upozorňuji nejedná se o žádné oficiální stanovisko, je to domněnka selského rozumu. Taky už mohl Britex získat autorizaci k opravám iPhone...
Obrázek
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Uživatelský avatar S474N | stř srp 04, 2010 5:19 pm

V prvni rade zalezi na stavu telefonu. Ja uz reklamoval dva pred koncem dvou let a vzdycky vymena za novy. Nicmene je faktem, ze vepredu byla na obou folie a vzadu ta nalepovaci kuze (HardCE iMAT II), takze kdyz jsem to slepil, tak byly telefony jako novy.
Obrázek

iPhone 7 128GB Silver, v10.1.1 CZ nonJB :(
iPad Air 2 64GB Cellular Black, v9.0.2 CZ JB
Sons of Jailbreak
Sons of Jailbreak

Uživatelský avatar matouch350 | čtv srp 05, 2010 10:12 am

Není možné, že Oloumoucký prodejce O2 posílá telefony na opravu právě do tohoto toptel. Předchozí majitel mi tvrdí, že tento iPhone 3GS dostal jako náhradu za zničený iPhone 3G právě Britexem. Takže on sám tento 3GS dostal od O2!!!
iPhone 5S 32 GB, iOS 8.2
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Uživatelský avatar S474N | čtv srp 05, 2010 2:30 pm

matouch350: urcite neni, protoze muj z O2 sel taky do Britexu.
Obrázek

Sons of Jailbreak
Sons of Jailbreak

Uživatelský avatar matouch350 | pát srp 06, 2010 8:20 am

Ok tak se zeptám je možné, že občasné vypadávání dotykového ovládání mohlo způsobit to, že se sklíčko odlepovalo od toho podložního plastu? Vim, že to je trochu mimo mísu, ale byl bych rád za odpověď díky ;-)
iPhone 5S 32 GB, iOS 8.2
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

peeeto | pát srp 06, 2010 5:00 pm

neuznanie reklamacie

Dal som reklamovat ip 3gs , koli vadnemu stisovaciemu tlacitku v orangei.
dnes mi zavolali ,ze im prisiel mail zo servisu, ze reklamaciu uznaju, ale pod podmienkou , ze im dodatocne poslem originalny suflicek na sim kartu. Podarilo sa mi totiz vymenit suflicky pri prehadzovani kariet v 2 iphonoch medzi sebou/a ten druhy iphone uz nemam/.A ako som si vsimol tak je na nich vyrobne cislo a imei.
Myslite si , ze toto je dovod na neuznanie reklamacie ?/ vymeneny suplik ?!/
Host
Host

Uživatelský avatar matouch350 | pát srp 06, 2010 10:35 pm

Tak dnes jsem se ještě dozvěděl, že sice záruku na displej ztrácím, ale na ostatní části v telefonu by mi záruka měla běžet dál!? Nebo se snad mýlím? Má prodejce O2 právo zrušit mi záruku když mobil opravoval jiný servis? Děkuji ;-)
iPhone 5S 32 GB, iOS 8.2
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Uživatelský avatar Sphyn0x | sob srp 07, 2010 12:25 am

Ja by som sa chcel len niečo opýtať:
Odkadiaľ majú vkuse nové iPhony s origo fóliami od Applu? Hlavne 3Gčka, ktoré sa už nevyrábajú.
///M
iPhone expert
iPhone expert

Uživatelský avatar S474N | sob srp 07, 2010 8:22 am

peeeto: pokud to nema cokoliv spolecneho s reklamovanou vadou, tak dle meho nazoru nikoliv. Proste rekni, ze si to omylem rozlomil a proto si tam dal jinej.

matouch350: ano, je to tak.

Dayton: dle mych informaci by to mely byt "refurbished" kusy. Informace uzivatelu o vymenenych telefonech se starsimi zalohami SHSH to pouze a jenom potvrzuji.
Obrázek

Sons of Jailbreak
Sons of Jailbreak

Kaunaz | sob srp 07, 2010 8:23 am

Ja bych rekl, ze to vubec nejsou nove iPhony, ale nejake refubrished.
Zrovna ten co jsem dostal od Britexu ja mel totiz u Saurika na serveru udelanou zalohu SHSH pro iOS 3.1.3 kterou jsem ja nedelal protoze na 3GS jailbreak nepouzivam.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar Barberry.pha | sob srp 07, 2010 8:26 am

Reklamace a Britex

To matouch: obavam se ze prijdes o celou zaruku, vetsina servisu applu dela pozarucni servis a sami ti doporuci ze pokud je vzaruce at ho reklamujes u prodejce a on ho posle do ofiko servisu nebo muzes ty sam, od toho jsou ofiko servisy, jestli se v iphonu hrabal nekdo jiny nez ten kdo k tomu ma opravneni tak automaticky prichazis o zaruku, jaku u vsech znacek, opravu ti pak muzou udelat zaplatis si ji za svoje. Myslim ze to bude i v obchodnich podminkach ze zarucni opravu je opravnen provadet pouze oficialni servis.
Manual iPhone
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar matouch350 | sob srp 07, 2010 9:17 am

Ok díky moc, vidím to na pořádné hádání v prodejně O2. Jo a ještě se chci zeptat pokud při předávání telefonu uvidím, že je nějak poškozen, jak předtím nebyl, mám sepsat nějakou stížnost nebo něco? A nechat jim ho ještě tam na reklamaci reklamace? Díky ;-)
iPhone 5S 32 GB, iOS 8.2
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

apollo | sob srp 07, 2010 6:03 pm

Chtěl bych se zeptat, mám iphone s prasklym sklem - napříč jedna dlouhá prasklina, myslíte že má vůbec cenu to zkoušet dát na reklamaci, nebo si mám objednat náhradní díl z ebaye a zpravit si to sám ? Má někdo zkušenost s takovou reklamací ? Díky
Host
Host

Uživatelský avatar matouch350 | sob srp 07, 2010 6:15 pm

Absolutně bez šance! Mechanické poškození. Objednej nejlépe z macwell.
iPhone 5S 32 GB, iOS 8.2
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

apollo | sob srp 07, 2010 6:49 pm

Ok dík, koupil sem čínu, uvidim jak to bude makat, kdyžtak sáhnu po origo dílu.
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... 0583245064
Host
Host

Uživatelský avatar murder | pon srp 16, 2010 4:19 pm

Tak jsem nevydržel a poslal iPhone taky na reklamaci, baterie maximálně 10 hodin (pro TeaRacera nespočet pokusů o restore) a nefunkční WiFi. Pochybuji o výsledku, ale udělal jsem maximum, vyfocena čidla, vyfocen stav telefonu při předání, jak už jsem někde psal prcek mi vzal roh telefonu pilníkem, takže výsledek vidím na mechanické poškození.
Spíš ale píšu kvůli předání telefonu na prodejně, je to od O2 a shodou okolností zákazník přede mnou také reklamoval nízkou výdrž baterie, slečna za přepážkou se mu skoro až vysmívala, že na baterku je i u iPhonu jen 6 měsíců, takže s tak starým telefonem nemá šanci, dál tam řešili zapůjčení nebo něco takového a vlastně nakonec co jsem zaslechl tak řešil ukončení smlouvy a přechod jinam. To jsem si říkal, že ať na mě zkusí 6 měsíců na baterku, naštěstí jsem šel k jejímu kolegovi (pro ni naštěstí, dovedu být hodně nepříjemný, arogantní a neodbytný) Tam to probíhalo úplně jinak, mám telefon na reklamaci, nevydrží baterka, ano samozřejmě pošleme do servisu, ale já bych potřeboval náhradní iPhone kvůli programům, ano ten dostanete, ale bohužel to bude jen 8GB, já nato že nevadí, pak jsem se zeptal jestli mu nevadí že si na jeho pultu nafotím stav telefonu, odpověď klidně, tak jsem fotil, pak jsem mu ho předal a zeptal se jestli bude ochotný zapsat barvu čidel vlhkosti že mu ukážu kde jsou, on na to že zapisuje kompletní stav telefonu včetně čidel vlhkosti že ví kde jsou a tak jsme to dořešili, já odcházel spokojený s náhradním telefonem a prodavač byl taky v klidu.
Uvidím jak to dopadne, kdyžtak doufám že do doby vyřízení reklamace (nebo zamítnutí) bude v prodeji už iP4 a ke starému se nevrátím, pokud bude zamítnuto tak uvidíme jak a případně budu řešit dál, klidně i tím soudním znalcem.
Byl bych raději za opravení stávajícího kousku, mám white a ty nejsou na výměnu a vracet ho za 1,-Kč se mi taky zrovna nechce, no když tak vezmu černej no věšet se kvůli tomu nebudu.
A opět hlavně pro Tea ano máš pravdu iPhone s fw 4.0.2 chodí bezvadně, WiFi funguje, vypadá že i baterka by měla držet, pozoruji to na zapůjčeném kousku.
Obrázek
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

sobrak | pon srp 16, 2010 8:27 pm

Zdravíčko,

Tak dnes jsem si šel vyzvednout opravený IPHONE 3G 8GB a dostal jsem nový kus :shock: . Trvalo to celkem 2měsíce (3xreklamoval) blbla mě GPS nespolupracovala ze žádnou aplikací (iMapMyRun, BikeMateLite, GPSLite a další ani googleMaps)

Teď to funguje parádně :mrgreen:
Host
Host

Uživatelský avatar styxx | pon srp 16, 2010 9:07 pm

Před týdnem jsem dal reklamovat svůj iphone. Nebudu zde popisovat všechny problémy, které jsem měl s prodejcem, protože bych opakoval všechny stížnosti zde už uvedené. Jde mi o jinou věc. Podle IMEI jsem si chtěl na webových stránkách britexu vyhledat svůj mobil v jaké fázi reklamaci se nachází. Co mě vyděsilo po vyhledání, že můj mobil v Britexu už jednou byl (respk. imei číslo) Přitom mobil jsem kupoval nový a nikdy jsem ho nereklamoval. Podle mého názoru asi Britex vyfakturovává Applu práci, kterou nikdy nedělali. Mohl by se mi prosím k tomu někdo vyjádřit? Děkuji
Obrázek iPhone 4
Obrázek iPad 3rd generation

Supermac.cz - Tipy a návody pro iPhone, iPad a Mac OS X
Twitter - Informační kanál SuperMac.cz
Host
Host

Legally Blond | úte srp 17, 2010 3:59 pm

Jen pro info Britex už normálně leze do IP, po nefunkčním sluchátku, které jsem reklamoval mám v protokolu výměna dílu plus pájení.
Host
Host

Uživatelský avatar jind | stř srp 18, 2010 10:04 am

sobrak píše:Zdravíčko,

Tak dnes jsem si šel vyzvednout opravený IPHONE 3G 8GB a dostal jsem nový kus :shock: . Trvalo to celkem 2měsíce (3xreklamoval) blbla mě GPS nespolupracovala ze žádnou aplikací (iMapMyRun, BikeMateLite, GPSLite a další ani googleMaps)

Teď to funguje parádně :mrgreen:

Muzu se OT zeptat? Jaky FW jsi tam mel kdyz ti ta GPS nefungovala? a to nefunguvala vzdycky nebo ted z niceho nic?

dik
Leap motion
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Uživatelský avatar engel | stř srp 18, 2010 11:05 am

Reklamoval jsem iPhone kvůli tomu, že nereagoval na připojení kabelu k nabíječce ani k PC, první reklamaci Britex zamítnul s tím, že je poškrábaný a neslučuje se to s reklamačními podmínkami Apple, tak jsem podal stížnost na reklamaci, napsal skvělý dopis s pár paragrafy, kde říkám, že poškrábání není důvod k zamítnutí a světe div se.. mám nový iPhone :-)))
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar Marthin | čtv srp 19, 2010 9:49 am

Co se stane pokud servis uzná záruku (prach pod displejem, prasklinky na krytu, vibrující kovový rámeček při nabíjení) a tedy měli by vydat nový telefon, jenže iP3G už nejspíše skladem nejsou.
Jelikož telefon byl pořízen za 1Kč, může nastat situace, kdy mi tu 1Kč vrátí s tím, že byla zrušena kupní smlouva :?: Nebo můžu mít nárok na novější iPhone, nebo spíše telefon za 1Kč :?: :lol:
Koupeno přes Radiocom.
iPhone 3G 16GB - FW 4.2.1 - T-Mobile | SwitchEasy CapsuleRebel Case
Mac mini Late 2012 - OS X 10.9.1
Potřebujete zvukové podkresy do aplikací a her? Pište PM.
iPhone expert
iPhone expert

Uživatelský avatar Barberry.pha | čtv srp 19, 2010 9:57 am

pokud ti reklamaci uznaji tak ti normalne daji novy 3G .. pry se jedna o nejake repas kusy ...
Manual iPhone
Moderator fóra
Moderator fóra

kroutislav | čtv srp 19, 2010 3:44 pm

Chci se zeptat, když mi britex uzná reklamaci u 3G, je T-mobile povinen dát mi nový kus nebo nemusí.

Uživatelský avatar S474N | čtv srp 19, 2010 5:32 pm

kroutislav: telefony meni primo Britex :wink:
Obrázek

Sons of Jailbreak
Sons of Jailbreak

Mrsina | čtv srp 19, 2010 8:06 pm

Re: Iphone a reklamacia

samson010 píše:ahoj, priatelka ma Iphone 3g a zle jej funguje homme button, musi ho stlacit velmi velmi silno, takze to skusi cez reklamaciu, problem je v tom ze zadny kryt je trochu presknuty od casti kde je nabijaci konektor, nebolo to ale sposobene padom,
Sloučeno do existujícího tématu. Metalgirl

reklamuj (mel jsem stejny problem)

icefiresr píše:Ak mas taku velku prasklinu, je to bez sance. Pojde to na mechanicke poskodenie.

hloupost

Tak dnes se mi vratil iPhone od britexu a zase takovi kati, jak popisujete to nejsou. Reklamoval jsem, jak uz jsem zde psal: "Ukoncovani hovoru, a nefunkcni home button." Vzadu jsem mel take prasklinu, ale tu jsem nereklamoval. A iPhone byl opraven! Vymenena elektromechanicka soucastka a prehraní softwaru.
Všiml jsem si take, že predtim jsem mel poskrabaný display a ted nemam. Takze se jim nejspis v servisu zlomil a vymenili sklo, ale jinak spokojenost.

Akorat ted jsem si vsiml, ze kdyz lehce stisknu v levem hornim rohu u jacku sklo a podepru zezadu prstem. Tak se telefon zacne chovat, jako kdybych zmackl tlacitko power. EDIT 2: Dela to v cele horni tretine telefonu. To si zkontrolujte po navratu z reklamace. I kdyz vetsinou se vrati vybity a u me nemeli origos nabijecku. Aby ho nastartovali. A ja ho mohl zkontrolovat.

Takze jdu znovu reklamovat.

Btw. stvou me lidi, kteri koupi dotovany iphone za 3000 nebo za 1kc. A pak by zpatky chteli 15 000. To co mate na fakture o to muzete zpatky zadat. Dotovany telefon je odmena k tarifu! A ne obracene. Dotovany telefon a za trest tarif:-P

EDIT: Omlouvam se moderatorum, ze jsem psal hned pod svuj prispevek dalsi prispevky. Vim, ze je to na vetsine for proti pravidlum. :mrgreen:
Naposledy upravil Mrsina dne čtv srp 19, 2010 8:56 pm, celkově upraveno 2

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required
PředchozíDalší

Zpět na iPhone - smartphone