Reklamace a Britex

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Uživatelský avatar murder | čtv srp 19, 2010 8:40 pm

Re: Reklamace a Britex

Jen bych upřesnil konec předešlého příspěvku. Vrátí vám cenu kterou jste zaplatili, takže klidně i tu 1,-Kč a k tomu máte právo odstoupit od zbytku úvazku, nic víc vám nenáleží. Další, co vyžadují aby jim byl dán nový (repasovaný) iPhone, blbost stačí když dobře opraví závadu, budu rád když se mi vrátí ze servisu s vyměněnou baterií a funkční WiFi a v žádném případě nechci (nesním o tom) po roce a půl nový telefon. Prostě vzhledem k tomu, že baterie je "nevýměnná" tak ať mi tedy dají novou, ale proč vymýšlet ptákoviny, typu "nesmí rozebírat, musí vydávat nové telefony..." Opět v tom je jen to hloupé čecháčkovství, "mám ho rok a půl, vymění mi ho a můžu ho prodat jako nový..."
Obrázek
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Uživatelský avatar Beavers | čtv srp 19, 2010 8:45 pm

Re: Iphone a reklamacia

Mrsina píše:EDIT: Omlouvam se moderatorum, ze jsem psal hned pod svuj prispevek dalsi prispevky. Vim, ze je to na vetsine for proti pravidlum. :mrgreen:

Omlouváš se a v zápětí porušuješ pravidla znovu, barva textu, jak jistě víš, má zůstat - dle pravidel - původní, tedy defaultní. Upraveno. Máš ode mě varování. Beavers.
Moderator fóra
Moderator fóra

kroutislav | čtv srp 19, 2010 9:08 pm

A musí britex při uznané reklamaci dát nový kus?

Mrsina | pát srp 20, 2010 10:21 am

Pouze pokud mas zavadu do prvnich 6 mesicu zaruky! Pak můžeš požadovat okamžité vyměnění výrobku. Ale to musíš oznámit o které právo žádáš při sepisování protokolu.

JInak ne. U vsech reklamaci se dale rozlisuje, pokud je zavada uznana, tak jestli je zavada odstranitelna nebo neodstranitelna. Pokud je odstranitelna, tak ti ho opravi. Pokud je neodstranitelna, tak mas na vyber, bud vymena nebo vraceni penez. Ale pokud nebudou mit na vymenu, tak ti t-mobile vrati penize.
Naposledy upravil Mrsina dne úte srp 24, 2010 8:03 am, celkově upraveno 1

kroutislav | pát srp 20, 2010 11:50 am

Nefunkční home button je asi opravitelná závada, při tom telefon měnnit nemusí ne?!!

Thompson | stř srp 25, 2010 12:00 pm

Dneska jsem teda i já byl reklamovat svoje 3Géčko, jak je to teda s tím, že britex nesmí otevírat iPhony?A když na netu bude že něco pájeli telefon nemám příjmout a co a jak?
iPhone 6 16GB Space Grey
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar styxx | stř srp 25, 2010 8:32 pm

Musím se podělit s vámi o mojí pozitivní zkušenost s Britexem. Reklamoval jsem ho z důvodu vadných pixelů na displeji, měl jsem tam dva bílé pruhy. Do konce záruky mi zbýval měsíc. Prodejce ve vodafonu, mi nedával šance, protože telefon měl prasklinky u konektorů a zadní kryt byl docela už ošoupaný. K mému překvapení jsem dostal za 14 dnů fungl novej iphone :)
Obrázek iPhone 4
Obrázek iPad 3rd generation

Supermac.cz - Tipy a návody pro iPhone, iPad a Mac OS X
Twitter - Informační kanál SuperMac.cz
Host
Host

kroutislav | čtv srp 26, 2010 12:25 pm

Mě britex reklamaci uznal, obsluha v t-mobilu mi rekla, ze mi vymenili vsechny tlacitka a prepinace(nefungoval mi home button), tak sem vzal telefon do ruky a home button nefungoval stejne, jako predtim, tak sem to tam poslal znova a cekam co dal. Tajne doufam, ze mi telefon vymeni.

Thompson | čtv srp 26, 2010 3:22 pm

Za 1. Britex nejspíš telefon nemůže otevřít, za 2. Dal jsi jim dalších 30 dní...měl si vypovědět kupní smlouvu a chtít nový telefon hned.
iPhone 6 16GB Space Grey
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

madaros | čtv srp 26, 2010 7:51 pm

styxx píše:Musím se podělit s vámi o mojí pozitivní zkušenost s Britexem. Reklamoval jsem ho z důvodu vadných pixelů na displeji, měl jsem tam dva bílé pruhy. Do konce záruky mi zbýval měsíc. Prodejce ve vodafonu, mi nedával šance, protože telefon měl prasklinky u konektorů a zadní kryt byl docela už ošoupaný. K mému překvapení jsem dostal za 14 dnů fungl novej iphone :)

dnes jsem primo v britexu nechal take svuj iP protoze mel 2 pruhy vadnych pixelu napric displejem.. Slecna na pultu rikala ze by to melo normalne projit,ikdyz sem mel narazky nato jak se o britexu pise,tak prej na forech to lidi hanej protoze posilaj nesmyslny reklamace..
nechal jsem si zapsat indikatory a vnejsi vzhled telefonu do popisu, na telefonu neni nic,je odreny displej z kapsy a zadni kryt ze stolu kdyz se pokladal za ty 2 roky, jinak nic, napsano bezne opotrebeni,poskrabany,indikatory bile..

tak ted cekat,podle toho co jsem tu cetl jsem to odkladal a moc se mi do toho nechtelo,tak uvidime jak to dopadne.. A telefony pry rozebirat muzou,ze dostanou aspon zaplaceno za opravu,tak pry neni duvod proc by to mely nahlasovat jako poruseni zaruky(jako dobre zname "mechanicke poskozeni"), neopravovat a vracet.. necekam novej telefon,akorat bych chtel v pohode displej, tot vse a budu zase spokojenej :)

kroutislav | čtv srp 26, 2010 8:26 pm

Já sem se s chlapem na pobočce hádal, jestli britex smí nebo nesmí opravovat iPhone, tak mě ujistil, že může. A vypovvědět smlouvu mužu až po třetí reklamaci prý a to mi vrátí peníze nedaj nový telefon, to jedině teď britex, když to uzná za vhodné.

Thompson | pát srp 27, 2010 11:44 am

Dobrý den,

Opravujeme jako smluvní partner pro operátora. Rozebrat
iPhone můžeme nebo spíše i musíme dle nařízení výrobce. Pokud
bude splňovat záruční podmínky vyměníme v rámci záruky. Pokud
ne je zde možnost placené opravy nebo výměny

S pozdravem

Recepce
Britex CZ, s.r.o.
Milady Horákové 125
272 01 Kladno
mobil@britex.cz
phone 312 242 416-19
fax 312 242 322
iPhone 6 16GB Space Grey
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Jamex | úte srp 31, 2010 9:53 am

Tak vam nevim..Podle posledniho prispevku, kde byl citovan mail z helpdesku bych si i myslel, ze to tak skutecne bude. Ale ma cerstva zkusenost tomu neodpovida. Je to 5 minut, co jsem prisel od O2, ktery take posila do britexu a dostal jsem uplne novy telefon. Sel jsem tam s nefunkcnim home buttonem a na zadnim krytu jsem mel prasklinu pomerne velkych rozmeru,takze by se dalo ocekavat, ze to smetou ze stolu,ale k mymu prekvapeni jsem nafasoval fungl novej:) Takze kdyby ty tlacitka skutecne vymenovali, tak bych prece nedostal novej telefon,ne?
Myslim si, ze do toho sahnout nemuzou..Jinak si to neumim vysvetlit.

Uživatelský avatar murder | úte srp 31, 2010 10:17 am

Taky tak, dnes jsem dostal nový 16GB White, takže i White mají skladem. Reklamováno u O2, stáří 18 měsíců, poškození, sem tam škrábanec a sedřený roh, požadoval jsem opravu (baterka a nefunkční WiFi) a tajně v ni doufal, obával jsem se vrácení a zrušení záruky kvůli poškození. Jelikož si stejně půjdu pro iP4, tak za chvilku se objeví v bazaru funglovka 3G, 16GB, white se zárukou do 31.8.2012...

Britex bych tudíž nehanil, dělají sou práci a asi opravdu dovedou šikovně rozeznat "nesmyslné" reklamace.
Obrázek
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Thompson | úte srp 31, 2010 10:26 am

Tak snad bude i má zkušenost pozitivní...Je to 6tý den a zatím telefon ani není v britexu...
iPhone 6 16GB Space Grey
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar murder | úte srp 31, 2010 10:46 am

Doba dodání do Britexu je delší, jeden týden v pondělí jsem ho dal do prodejny, druhý týden v pondělí se teprve objevila přeprava, den trvala přeprava na depo DPD, pak v pátek se ani nezobrazil příjem, ale rovnou vydáno, no a včera mi přišla sms, že si mám pro něj přijít...
Obrázek
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Mrsina | čtv zář 02, 2010 9:03 am

Murder: Gratuluju k vymene. Ja pri druhe reklamaci (displej se zacal chovat jako on/off) tlacitko, tez dostal novy iphone 3G. A podle zaznamu ho meli na prodejne 2 dny. Osobne jsem tedy prekvapen a nadmiru spokojen s britexem, ze vymenili zbozi. Protoze vraceni penez by je vyslo levneji :-X

Jinak, kdyz je novy kus, tak na nej bezi nova 2 leta zaruka?

Uživatelský avatar murder | čtv zář 02, 2010 9:08 am

Jasně pokud by jen měnili díly tak na ty běží záruka 6 měsíců, pokud je ale měněný komplet výrobek běží nová záruka 24 měsíců. To u mě by je to vyšlo taky levněji vrátit mi peníze, kupoval jsem ho za 1,-Kč, ale na druhou stranu utrácím u nich měsíčně za tři tel cca 2-2500 Kč a úvazek mi běží jen na jeden, tak proč by mi rušili smlouvu (úvazek) :D
Obrázek
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

kroutislav | pát zář 03, 2010 9:41 pm

S britexem jsem celkem spokojen, po druhé reklamaci mi do týdne dali nový iPhone.Akorát se chci zeptat, když mi iPhone vymění, tak je na něj zase 2 roky záruka???

Uživatelský avatar S474N | sob zář 04, 2010 7:49 am

kroutislav: proboha, uz se to tady resilo asi 100x. ANO budes mit novou zaruku.
Obrázek

iPhone 7 128GB Silver, v10.1.1 CZ nonJB :(
iPad Air 2 64GB Cellular Black, v9.0.2 CZ JB
Sons of Jailbreak
Sons of Jailbreak

madaros | stř zář 08, 2010 1:07 pm

tak ja uz mam u zakazky napsano "Ceka na opravu" :) konecne,uz je tam chudak 2 tejdny a teprve ted se na nej dostala rada..

edit: tak už je tam "Dokončeno" a "Finální kontrola" co to znamená ? je možný si telefon už vyzvednout ?

Thompson | stř zář 08, 2010 6:28 pm

Já už mám telefon týden v britexu a furt je tam logistický sklad...
iPhone 6 16GB Space Grey
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

madaros | čtv zář 09, 2010 11:33 am

tak dnes jsem si telefon konecne vyzvednul.. :)

tyden pred koncem zaruky jsem reklamoval LCD (mrtvy pixely) a nefunkcni tlacitko ovladani hlasitosti..

26.8. dano do Britexu a 8.9. bylo opraveno... vsechno vypada OK,takze ja jsem spokojenej :)

Thompson | čtv zář 09, 2010 1:16 pm

Opraveno?Nebo si dostal nový kus?
iPhone 6 16GB Space Grey
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar House_MD | čtv zář 09, 2010 1:26 pm

nevíte, jestli ještě dávají 3G kus za kus, nebo už mi dají 4ku, když půjdu reklamovat prasklý kryt u nabíječky? :D
Nejhorší je, když je chudoba způsobena neschopností a leností.
Starý pes fóra :)

Uživatelský avatar balda88 | čtv zář 09, 2010 1:51 pm

osobně si myslím, že vždy dostaneš nový 3G nebo ti vrátí peníze nebo dají jiný kryt. Taky mám doma 3G, které má prasklý kryt u nabíječky, je možné to reklamovat jako závadu nebo mám smůlu?
 iPhone 6S Plus 64GB Space Gray 9.2
 iPad Mini Retina 16GB White WiFi 9.2
 Macbook Pro 13 2.4GHz Intel Core i5 16GB ram 256GB SSD Intel HD Graphics 3000 512MB Mac OS X El Capitan 10.11.2
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar House_MD | čtv zář 09, 2010 2:09 pm

Já to jdu zkusit, navíc mi dneska upadlo tlačí na vypínání zvuku :-/
Nejhorší je, když je chudoba způsobena neschopností a leností.

Uživatelský avatar S474N | čtv zář 09, 2010 2:10 pm

balda88: urcite reklamuj, ja takhle dostal taky novy 3G. V kazdym pripade ale zalezi, jestli ten mobil neni doslova dojebanej.
Obrázek

iPhone 7 128GB Silver, v10.1.1 CZ nonJB :(
iPad Air 2 64GB Cellular Black, v9.0.2 CZ JB
Sons of Jailbreak
Sons of Jailbreak

Uživatelský avatar balda88 | čtv zář 09, 2010 3:19 pm

S474N: dojebanej určitě neni, prostě je od běžného používání opotřebovanej. Hlavně mi i přijde power button takovej trošku zamáčklej. Když mám telefon od T-Mobile tak ho donesu do T-Mobile, že?
 iPhone 6S Plus 64GB Space Gray 9.2
 iPad Mini Retina 16GB White WiFi 9.2
 Macbook Pro 13 2.4GHz Intel Core i5 16GB ram 256GB SSD Intel HD Graphics 3000 512MB Mac OS X El Capitan 10.11.2
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Jelen50 | čtv zář 09, 2010 4:18 pm

Jo.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

madaros | čtv zář 09, 2010 6:12 pm

thompson: opravenej.. vymenily mi display a tlacitko na ovladani hlasitosti.. Nevim podle ceho a jak urcujou kdo dostane kus za kus a kdo ne?! kazdopadne sem ja sem spokojenej,telefon funguje.. jeste me napadlo ale ze sem moch rict ze baterka vydrzi malo..?? jak to chodi u reklamace baterky,jde to vubec reklamovat po 2 letech vydrz baterky ??

Thompson | pát zář 10, 2010 11:55 am

Jde protože je to pevná součást telefonu...pokud by k ní měl uživatel přístup, tak by byla jen asi 6 měsíců...já ji reklamoval.

Edit: Už mám čeká na opravu...to znamená co?
iPhone 6 16GB Space Grey
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

kolb | sob zář 11, 2010 2:03 pm

Předáno expedici.. Kdy to asi bude na prodejně? :)

Thompson | sob zář 11, 2010 2:27 pm

To bylo na mě?Nebo si to psl samostatně za sebe?
Naposledy upravil Thompson dne sob zář 11, 2010 2:33 pm, celkově upraveno 1
iPhone 6 16GB Space Grey
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

kolb | sob zář 11, 2010 2:31 pm

Thompson píše:To bylo na mě?

ne :D
Thompson píše:Nebo si to psal samostatně za sebe?

ano :D

Thompson | pon zář 13, 2010 3:20 pm

Omg ve statusu mám čeká na ND...já chtěl nový 3G!:D
iPhone 6 16GB Space Grey
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

kolb | pon zář 13, 2010 4:45 pm

já mám stav zakázky: Expedice

10thomas10 | úte zář 14, 2010 5:50 pm

Dá se na tom britex.cz poznat i jestli mi mobil opravili nebo co s ním udělaly ?

svapra | stř zář 15, 2010 10:16 am

Bohužel se to poznat nedá. Jednou mi měnili celý telefon a ve statusu bylo něco o opravě jednoho dílu.

Uživatelský avatar rallydavid | čtv zář 16, 2010 10:02 am

Mám šanci uspět s reklamací??

Zdravím, potřeboval bych názor co si o tom myslíte.

Koupil jsem si od kamoše 3G a má tam ještě měsíc záruku.
Přemýšlím, že bych si to chtěl pojistit a dát ho preventivně na reklamaci.
Nevíte s čím bych ho tam mohl dát ( něco hw co nejvíc na 3G odchází? )

Přemýšlím, že uvedu jako reklamaci home tlačítko.
Funguje normálně, ale musím ho zmáčknout malinko více ( ne uplně tlačit, ale zřetleně ho zmáčknout ).
Když ho zmáčknu málo ( je cítit jako, že bylo zmačknuty ) nejde.

Mám nějako šanci uspět?

Dík za názory
iPhone 3G 8 GB -Dead
iPhone 3GS 16 GB iOS 6.1.6JB
iPad 3 3G 64 GB iOS 7.1.1JB
iPhone 5S (2x) 16 GB Black
iPhone 6S 64 GB -Sold
iPad Mini Retina 16 GBiOS 9.3.3JB
iPhone 7 32 GB iOS 12.x

iPad Pro 10.5 64 GB iOS 13.x
iPhone X 64 GB iOS 12.x
iPhone guru