Reklamace a Britex

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

F.man | úte říj 05, 2010 4:32 pm

Re: Reklamace a Britex

OK takže jestli to chápu správně tak člověk si koupí iPhone, chce ho reklamovat, Britexu se nechce tak napíšou koroze konetoru, navlhčí čidla a díky nim příjdu o záruku?

Díky za info, lehce mě naštvalo tak uvažuju co s tím teď dělat.

Uživatelský avatar dwick | úte říj 05, 2010 4:35 pm

Reklamace a Britex

Asi tak... proto se tu vsude pri reklamaci radi, aby ti na pobocce operatora zkontrolovali cidla a do reklamacniho protokolu zretelne napsali, ze nejsou cervena.
Life sucks. And then you die.
Starý pes fóra :)

F.man | úte říj 05, 2010 4:46 pm

Jasný no, tak to je sada... Rozumím mno, ale nikdy jsem neočekával takovou sviňárnu a v dobré víře to jen šel reklamovat...

holec | čtv říj 07, 2010 5:44 pm

Zdravim, tak uz jsem take musel reklamovat:( 14di stary iPhone 4, problem se zaostrovanim fotaku. Nechal jsem reklamaci zaslat Vodafone, zasilka dorazila za 4 dny do britexu, od te doby iPhone asi tyden cekal na opravu. Po tydnu se zmenil stav na opraveno a naslednou expedici, dnes jsem si pro nej byl. Pry se menila zakladni deska, ale myslim ze mi dali fungl novej iphone, mini skrabance co sem mel kolem mista ztraty :) signalu zmizely :) No kazdopadne sem zatim spokojen s timto servisem.

pe.kova | čtv říj 07, 2010 10:09 pm

O tom jestli jste dostali nový telefon se hlavně presvedcite pomoci IMEI(tzn. pred reklamaci si ho opsat) nebo také pomoci zárucaku.
Pokud něco potřebujete, zkuste nejdříve použít funkci hledat 8).
iPhone 4 4ever (NOW Available)

Uživatelský avatar S474N | pát říj 08, 2010 8:51 am

pe.kova: neni treba nic opisovat, krabicka zustava puvodni a stejne tak i puvodni zarucni list - pouze se do nej prilepi stitek s kodem a novym IMEI.
Obrázek

iPhone 7 128GB Silver, v10.1.1 CZ nonJB :(
iPad Air 2 64GB Cellular Black, v9.0.2 CZ JB
Sons of Jailbreak
Sons of Jailbreak

holec | pát říj 08, 2010 12:21 pm

ano novy IMEI mam :)

Freddy_cze | úte říj 12, 2010 2:08 pm

A kde ty cidla jsou a jak se pozná, zdali jsou červená nebo nikoliv??

Už jsem je našel.. :)

4dam | ned říj 17, 2010 2:09 pm

Tak se s váma taky podělím o můj příběh. Reklamoval jsem iP 3G kvůli mrtvým pixelům, prachem pod sklíčkem, vadném sim slotu a ulámané konce kabelu. Reklamace proběhla v pořádku, ale když jsem si telefon vyzvedl, našel je novou prasklinu mezi konektorem sluchátek a kovovým rámečkem, která na telefonu před odevzádním do opravy nebyla. Nechal jsem telefon znovu zaslat do britexu.
Z Britexu telefon přišel zpátky s tím, že v jejich protokolu je už tahle prasklina zapsaná. Znovu jsem žádal opravu a argumentoval tím, že tam ta prasklina před předáním nebyla, že mohla vzniknout při dopravě, nebo mohl telefon někomu upadnout v prodejně. Na to hned paní odpověděla, něco tím stylem že nejsou nemehla, při dopravě je telefon v bublinkové folii, ... Nakonec sdělila, že nám zítra zavolá vedoucí prodejny. Pan vedoucí se choval velice příjemně, nicméně považoval za "nelidské" to, že chceme kvůli tří milimetrové prasklince nový kus. My ovšem nový kus nechtěli, chtěli jsem pouze opravit vznikou závadu(=nový zadní kryt). Protože ale Britex údajně zadní kryt vyměnit nemůže, vzdali jsme boj a telefon převzali.
Teď ale po dvou dnech pod sklem opět vidím pár smítek prachu. Takže jedu telefon znovu reklamovat, protože závada přetrvává... :roll:

Uživatelský avatar rallydavid | pát říj 22, 2010 2:26 pm

Ted mi prisel iP ze reklamace z Britexu. Vymenili mi Home button. Ja myslel ze to nemuzou do nej sahnout. Jak to je teda stim rozdelavanim iP v CR?????
Naposledy upravil rallydavid dne pát říj 22, 2010 3:36 pm, celkově upraveno 1
iPhone 3G 8 GB -Dead
iPhone 3GS 16 GB iOS 6.1.6JB
iPad 3 3G 64 GB iOS 7.1.1JB
iPhone 5S (2x) 16 GB Black
iPhone 6S 64 GB -Sold
iPad Mini Retina 16 GBiOS 9.3.3JB
iPhone 7 32 GB iOS 12.x

iPad Pro 10.5 64 GB iOS 13.x
iPhone X 64 GB iOS 12.x
iPhone guru
iPhone guru

Uživatelský avatar DRAKcz | pát říj 22, 2010 3:05 pm

Ja reklamoval na konci srpna Ip3G - byl 5 tydnu pred koncem zarucni doby. Total dorasovany - popraskany kolem konektoru, pod displayem asi 3cm carka bila, jakoby odpadana barva ( u rohu nahore ), Wifi nefunkcni, display vpravo nahore prosvetloval pri delsim zapnutem display, klasika poskrabany. No za 2 tydny mi Britex poslal novy kus, prepsala se zmena Imei a bylo hotovo. Poprve pred rokem mi to neopravili, ted uz to slo. Zajimave, ale jsem spokojen.
Host
Host

Uživatelský avatar House_MD | pát říj 22, 2010 3:08 pm

4dam - udělal si chybu, prostě si ten telefon neměl brát a trvat na opravě. To jako u auta bys taky nechal jenom tak škrábanec na laku s tím, že je to přece nelidské...?
Nejhorší je, když je chudoba způsobena neschopností a leností.

Uživatelský avatar hawkes | pon říj 25, 2010 2:57 pm

Já ve středu ponesu do O2 iPhone 3G s následujícím:
Špatně fungující Sleep Button (někdy potřeba zmáčknout i 3x za sebou)
Prasklý kryt u konektoru (poměrně známá chyba, nezapříčená spadnutím na zem)
Samovolné přepínání Mute režimu - pokud mám vypnuté zvuky, telefon v ruce sám od sebe vibruje a na displeji se objevuje přepínání mute/normálního režimu.
Prach pod displejem

iPhone občas nedetekuje SIM (po několika přepnutích do letového režimu zpět naskočí)

Jsem zvědavej, jak pořídím, pročetl jsem už mnoho zkušeností, tak snad z mé strany nic nepodcením..:)
iPad Mini |HTC One X 4.1 |iPhone 3Gs 16Gb | iPhone 3G 8Gb
iPod Shuffle 2gen. 1GB modrý
X-Box 360 Jasper 120Gb HDD
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar House_MD | pon říj 25, 2010 3:04 pm

U Vodafone ten sleep button vzali... Dostal novej kus. Jinak to přepínání, nedělá ti to, když zmáčkneš přední kryt u "silent buttonu? :-D
Nejhorší je, když je chudoba způsobena neschopností a leností.

Uživatelský avatar hawkes | pon říj 25, 2010 3:06 pm

To taky, ale stává se to i když leží iPhone volně na stole, při nabíjení atd. Tam je to náhodné. U mačkání je se to projeví vždy.

EDIT: Tak jsem chtěl původně reklamovat samovolné vibrování iPhonu, ale dneska mi pro jistotu ještě odešel samotný vibrační motorek...:D
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar hawkes | čtv lis 04, 2010 5:17 pm

Vím, že nemám psát 2 posty pod sebou, ale jinak by si to nikdo nevšiml...

Posílal jsem do britexu iPhone s tou vadou samo přepínacího tlačítka. Na webu mám napsáno: Popis závady 1: nelze použít-nestabilní zařízení (zamrzá, seká se, restartuje se)

Stav zakázky Neshoda

Resp, moc růžově to asi nevypadá...

Co to pro mě znamená?
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

zla057 | ned lis 07, 2010 4:55 pm

Nevite nekdo jestli britex stale zasila jako novy telefon 3gs nebo uz ip4? Neni pak lepsi nechat si vratit penize??

Uživatelský avatar dwick | ned lis 07, 2010 5:03 pm

Reklamace a Britex

Proc by uz neposilali 3GS? Vzdyt je stale oficialne v prodeji :roll:

zla057 | ned lis 07, 2010 5:12 pm

U vodafonu uz ne aspon co jsem se dival na jejich web. Tak neni pak lepsi si nechat vratit penize. Blbnou mi vybrace pri chytnuti roho ip

Uživatelský avatar hawkes | ned lis 07, 2010 7:21 pm

Těžko by dávali za 3GS 4. Co jsem četl, tak když už dají nový mobil, tak je to nějaký repas s dvouletou zárukou
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

zla057 | ned lis 07, 2010 8:31 pm

kde jsi se to dočet, že davají repas??

Uživatelský avatar dwick | ned lis 07, 2010 8:59 pm

Jen detail, jsou to refurbished telefony, nikoliv repasovane.

zla057 | ned lis 07, 2010 9:25 pm

opravdu se ted po tom co jsme tu diskusi tady precet bojim dát IP do reklamace s vibracemi. ( kdyz se dotknu kraje displaye kde je tlacitko vibraci tak se vypinaji a zapinaji) ma nekdo s tímto problémem zkusenosti ?

Uživatelský avatar hawkes | ned lis 07, 2010 9:27 pm

Stačí číst můj příspěvek na této stránce, mám ho s tímto problémem také v reklamaci. Jenom s tím rozdílem, že mám 3G. Momentálně mám stav "Čeká na opravu", takže až budu vědět víc, tak se o informace podělím.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

zla057 | ned lis 07, 2010 9:38 pm

mě to tak štve, že zvažuju ho zitra odnest na reklamaci

Uživatelský avatar dwick | ned lis 07, 2010 9:38 pm

zla057: Hlavne si nech na tom papiru potvrdit, ze mas ty oxidacni cidla bily, to je zaklad.

zla057 | ned lis 07, 2010 9:47 pm

bilé jsou i jsem ho cely nafotil i s cidly a zvazuji ze ty fotky vytisku a necham si to podepsat na prodejne

Uživatelský avatar TheNail | pon lis 08, 2010 8:20 am

Mě tak napadlo, když teda při výměně telefonu se mi obnoví záruka, neobnoví se mi tam i(u Vodafone) nějaká ta doba, kdy při reklamaci můžu ihned odstoupit od smlouvy? Popřípadě jak je dlouhá?
Mám to totiž jenom 10 dní a už zase nefunguje Home Button.
iPhone 4 16GB • iOS 5.1.1
iPad 2 (Wi-Fi) 16GB • iOS 5.1.1
Mac mini (mid 2011) • i5 2.3Ghz • 8 GB RAM • 500GB HDD • Lion
iPod Classic 80GB • Periphery II : This Time It's Personal
Host
Host

zla057 | pon lis 08, 2010 8:30 am

No myslím si že když dostaneš nový přistroj tak tak máš na něj novou záruku, a pokud se ti objeví vada jakákoliv a je ti uznaná tak do 6 měsíců můžeš odstoupit od kupní smlouvy. S tím, že když jsi tento přístroj (kupoval) dostal už tam tato vada byla. Kdybychom šli do důsledku, tak v případě IP by jsi asi nikdy nedosáhnul oněch 3 stejných nebo 4 různých reklamací aby ti vrátili peníze, protože ti pošlou pokaždé nový nebo jak tu někdo napsal repasovaný přístroj. I když zákon nezná pojem repasovaný, v zákoně je řečeno, že kupující má nárok na odstranění vady, pokud nelze odstranit tak na na nový výrobek, nebo má právo odstoupit od kupní smlouvy.

zla057 | pon lis 08, 2010 1:19 pm

S tím ale souvisí další bod občanského zákoníku (§ 622, odstavec 2): Jde-li o vadu, kterou nelze odstranit a která brání tomu, aby věc mohla být řádně užívána jako věc bez vady, má kupující právo na výměnu věci nebo má právo od smlouvy odstoupit. Táž práva přísluší kupujícímu, jde-li sice o vady odstranitelné, jestliže však kupující nemůže pro opětovné vyskytnutí vady po opravě nebo pro větší počet vad věc řádně užívat.
Tudíž pokud nejste s iPhonem spokojený, či chcete nový iPhone 3GS nebo chcete koupit iPhone jinde levněji, máte nárok na vrácení peněz. Tedy pouze pokud máte mimo záručního listu i fakturu. Pokud jste majitel z druhý ruky, máte právo pouze na nový přístroj.

Uživatelský avatar hawkes | pon lis 08, 2010 3:05 pm

hmm, tak "oprava" u mě byla docela rychlá, přijato 4.11, dokončeno 8.11 a to v tom byl víkend. Stav mám výstupní kontrola. Docela by mě zajímalo, jestli se mám radovat, že to šlo tak rychle, ale to asi poznám až na prodejně...
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

zla057 | pon lis 08, 2010 3:33 pm

Tak to pak dej vědět jak jsi dopadnul, ja jim ho poslal dneska tak jsem teda zvedavý jesli si budu dělat výlet do ostravy dostal jsme nahradni 6330 a je to des uz abych měl spatky IP ale prodavac byl velice ochotny sepsal plne stav a i cidla vlhkosti že jsou negativní a display je OK na letefonu pouze prasklinky u datoveho konektrou

Uživatelský avatar hawkes | pon lis 08, 2010 3:35 pm

To můj prodavač o čidlech nic nevěděl, ale donutil jsem ho tam napsat, že jsou negativní. A nedostal jsem od nich žádný náhradní telefon...
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar kubik-kubik | pon lis 08, 2010 3:48 pm

to hawkes: Jsem na tom dost podobně přijato: 5.11 dokončeno: 8.11. Už tam mam expedice tak jsem zvědav. Doufám že to dopadne. Jsou to nervy. Reklamoval jsem prasklinu u dock konektoru.
Host
Host

zla057 | pon lis 08, 2010 4:17 pm

i ta prasklina jde reklamovat jo ? jsem fakt zvedavy kdyz poslou novy pristoj budete žadat vraceni penez a vemete si IP4 ??

Uživatelský avatar kubik-kubik | pon lis 08, 2010 4:23 pm

Tak reklamovat jde v podstatě vše. Pokud mi pošlou nový přístroj tak snad ani není možné žádat vrácení peněz (myslím). A pokud se tak opravdu stane a dostanu přístroj nový tak si ho nechám. Jsem s 3GS spokojen a na iP 4 nejsou zatím peníze. Ale ne že bych ho nechtěl. :)
Host
Host

zla057 | pon lis 08, 2010 4:27 pm

S tím ale souvisí další bod občanského zákoníku (§ 622, odstavec 2): Jde-li o vadu, kterou nelze odstranit a která brání tomu, aby věc mohla být řádně užívána jako věc bez vady, má kupující právo na výměnu věci nebo má právo od smlouvy odstoupit. Táž práva přísluší kupujícímu, jde-li sice o vady odstranitelné, jestliže však kupující nemůže pro opětovné vyskytnutí vady po opravě nebo pro větší počet vad věc řádně užívat.

takže zákon dovoluje si vybrat nový přístroj nebo peníze

Uživatelský avatar hawkes | pon lis 08, 2010 4:28 pm

Já bude hlavně rád, když mi to opraví. Mám 3G, takže nový určitě nedostanu - když už tak ten refurbished. A i tak bych si ho nechal...

edit: Mám tam už expedici, předpokládám, že zítra bude vydáno...
Naposledy upravil hawkes dne pon lis 08, 2010 7:14 pm, celkově upraveno 1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar kubik-kubik | pon lis 08, 2010 4:35 pm

Ano díky za info. Jak jsem řekl pokud bude závada opravena nebo proběhne výměna za nový stroj tak si ho ponechám a budu nad míru spokojený. Až budu vědět více jak jsem dopadl určitě budu informovat.

EDIT 1: Tak už se změnil status na připraveno k odeslaní a je u toho i číslo ppl.
Musím říct že opravdu fofr. Teď jen doufat že ta rychlost neni z důvodu
zamítnutí reklamace. :)

EDIT 2: Vydáno (myšleno ppl)
Naposledy upravil kubik-kubik dne pon lis 08, 2010 6:55 pm, celkově upraveno 2
Host
Host

zla057 | pon lis 08, 2010 6:51 pm

hawkes píše:Já bude hlavně rád, když mi to opraví. Mám 3G, takže nový určitě nedostanu - když už tak ten refurbished. A i tak bych si ho nechal...

rozebrat ho nemuzou takze novy poslat musi

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required
PředchozíDalší

Zpět na iPhone - smartphone