iPhone 5s - dostupnost, reakce a zkušenosti

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Uživatelský avatar tvosi | čtv led 30, 2014 3:10 pm

Re: iPhone 5S - dostupnost, reakce a zkušenosti

ne 8)
Obrázek iPhone 2G 8GB
Obrázek iPhone 7 128GB Jet Black
Obrázek iPad Mini with Retina 32GB Silver
Obrázek Macbook Pro 13" mid-2009
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar Tony1 | čtv led 30, 2014 7:59 pm

Ne :P
Noťas, TOSHIBA, Macbook Pro
iPhone 6s space grey 16GB, Apple Store, UK
Operátor T-Mobile, Telefonika O2, Vodafone
Starý pes fóra :)

Jadro | čtv led 30, 2014 8:02 pm

Myslel jsem si to... Chjo prvni vadny iP, poprve reklamace.
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Uživatelský avatar mike-biker | čtv led 30, 2014 8:23 pm

Myslím si, že by se měly reklamovat věci, které mají vliv na funkčnost a ne opravdu každá sebemenší anomálie.
Mně lupal pravý roh, nechal jsem to být a už je to OK.
Ale řešit taky lupání - dej si to do pouzdra a je po lupání. :)
iPhone 11 Pro Max Space Grey
iPhone 6 16GB Silver as reserve
MacBook Pro Retina 15" Mid 2014, i7 4x2,5GHz 16GB RAM 256GB SSD + 256GB Jet Drive.
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar Barberry.pha | čtv led 30, 2014 8:53 pm

A jaký to má vliv na funkčnost a používání? Sorry ale začínám už pochybovat o zdravém rozumu. Při nakupování auta byste taky řešili jak sousedovi klapají dveře a nebo kufr? A reklamovali?
" Nekdo ma rád vláčky ...někdo Apple Hračky :) "
Manual iPhone
iPhone 5S 32GB SpaceGrey MacBook White 2010 iPad Mini 16GB Black wifi
Moderator fóra
Moderator fóra

Jadro | čtv led 30, 2014 9:05 pm

Neni to jediny problem. Krome toho ztraci signal a sam se restartuje. A sorry ale u telefonu za 20k si myslim, ze by to tohle delat nemelo. Dela to pri beznem pouzivani. Kdyz tapnu do prave dolni ctvrtiny displeje. Takze je to celkem otravne. Kdyz si koupite Mercedes za 2 miliony a pri kazdem pohybu vam bude praskat v sedacce, tak to taky nebudete resit? Ja to mam jinak a vyreklamuju to. Vy mate jiny nazor, tak si jej mejte, ale laskave me nepoucujte a nevnucujte mi jej. Dekuji
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Uživatelský avatar Barberry.pha | čtv led 30, 2014 10:14 pm

Tak příště napište že reklamujete kvůli jinému závažnějšímu problému a ne kvůli nějakému lupáni, většina lidi si pak bude myslet to stejné jako já, ještě po tom co tady někteří jiní předváděli.
Na druhou stranu je potřeba si uvědomit že je to pouze telefon, kterého se prodalo 55milionu, ne auto kterých se prodal x tisíc. Ať se vám to líbí nebo ne tak iPhone je prostě už masovka a čím více se jich bude prodávat, bude se spěchat na výrobu, tím více bude šance že se najde nějaký zmetek a je jedno kolik za ten iPhone zaplatíte. Výstupní kontrola bude pořád stejná.
" Nekdo ma rád vláčky ...někdo Apple Hračky :) "
Manual iPhone
iPhone 5S 32GB SpaceGrey MacBook White 2010 iPad Mini 16GB Black wifi
Moderator fóra
Moderator fóra

Jadro | čtv led 30, 2014 10:29 pm

Ok, me slo jen o to se dovedet jestli to treba neni u vsech a neresim to zbytecne. Pac to vypadalo jako kdyby se prohybal ten hlinik. Ale do ty reklamace bych sel i tak. Souhlasim s tou vystupni kontrolou, pod to se podepisu. Ale to porad neznamena, ze ja, jakozto spotrebitel, se kvuli tomu mam spokojit se spatnym kusem. Od toho je zaruka.
Mam ted 4S a vsiml jsem si diky tomu, ze displej nesedi v ramecku. Mezi displejem a rameckem je tak na pulce obvodu solidni skvira. Na 4S sedi dokonale. Je to skoda no, tohle bylo to, co me na Apple fascinovalo nejvic. Ta preciznost zpracovani. Skoda no
iPhoneHolik
iPhoneHolik

kotelník | čtv led 30, 2014 11:20 pm

Kvalita sla do pryc. Potvrzuji. Navic nejen ta hw, ale to co obcas predvadi ios davno nepredvadi zadny android. Verim, ze 7.1 to vyladi.
Macbook pro Retina 2015, 13" 256GB, 8GB RAM
iPhone 6S space gray, 64GB
iPhonefil
iPhonefil

Raiton10 | pát led 31, 2014 1:52 am

je to tak ta kvalita už není to co bývala, ios 7 je nedodělek a má více chyb jak bárkterý android, jediné co mně u applu drží je vzhled zařízení a zpracování i když to už taky klesá. Včera jsem na svém iphone 5s objevil malý tukanec a to ho nosím pořád v koženém obalu, ani mi nespadl, nikde jsem s ním nebouch nebo něco takového, chovám se k němu fakt dost slušně. Ten hliník prd vydrží když si vezmu kolikrát mi spadla 4ka a nebyly po pádech žádné známky, u ip5s bych měl dírek nebo oděrek na telefonu asi až nad hlavu.
Host
Host

georgeoldman | pát led 31, 2014 9:54 am

Souhlasím s výše uvedeným. Jsem dlouholetý uživatel Apple, ale ne fanatik. Kvalita zpracování (a to byl jeden ze zásadních důvodů, proč jsem přešel před léty k Applu) jde do p....e. A je mi úplně jedno, kolik se toho prodá, kolik vyrobí a podobný omluvy Applu. Když si půjdu koupit rohlík, tak chodím tam, kde má rohlík stále stejnou kvalitu a kvůli tomu jsem do té pekárny začal chodit. Když mi ta samá pekárna začne nabízet horší rohlík, tak si ho začnu chodit kupovat jinam a bude mi úplně jedno, že mi pekař bude vysvětlovat, že jich upeče miliardu denně.
MacBook Pro Retina
iPad Mini
iPhone 5S
Apple TV
AirPort Express
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

mike03 | pát led 31, 2014 10:35 am

Raiton10 píše:je to tak ta kvalita už není to co bývala, ios 7 je nedodělek a má více chyb jak bárkterý android, jediné co mně u applu drží je vzhled zařízení a zpracování i když to už taky klesá. Včera jsem na svém iphone 5s objevil malý tukanec a to ho nosím pořád v koženém obalu, ani mi nespadl, nikde jsem s ním nebouch nebo něco takového, chovám se k němu fakt dost slušně. Ten hliník prd vydrží když si vezmu kolikrát mi spadla 4ka a nebyly po pádech žádné známky, u ip5s bych měl dírek nebo oděrek na telefonu asi až nad hlavu.

Hlinik je sam o sobe mekky takze je logicke, ze sebemensi tuknuti na telefonu udela stopu. Nevim z jakeho materialu je ramecek u 4ky.

Znáš http://spravodaj.madaj.net/ ?
iPhone 5S 16GB Space Grey
Macbook Pro 13" Retina 2015
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Jadro | pát led 31, 2014 3:51 pm

Ano, to je pravda. Ja ale mluvim o zpracovani. Vule mezi displejem a rameckem. Jako by ramecek byl vyfrezovan vic, nez by mel. Otvor v ramecku pro displej je vetsi nez displej. Power button nakrivo. Ramecek presahuje na tloustku telefonu pres zada, ramecek vystupuje nad rovinu zad a je tam ostra hrana. Ano jsou to detaily. Ale prave tyto detaily tvori celkovy dojem z vyrobku. A u telefonu za 20k by tohle byt nemelo. Kupuju si spickovy produkt, spickovy ma byt. Argumenty typu je to jen telefon neberu. Kdyz za to davam tolik penez, ocekavam, ze je davam prave za to, ze dostanu spickovou kvalitu. Nemam problem za to ty penize dat, ale chci za to prave tu kvalitu...
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Lincoln Six Echo | pát led 31, 2014 4:40 pm

Bohužel máš nepodarek. Kvalita HW není horší, jen se vyrobí více kusů a tím pádem i více zmetků. Spíše se mi zdá, že jsme postupem času zhýčkaní a někteří (teď na nikoho neukazuju) až mystifikovaní představou, že každý kus musí být dokonalý. A to u výrobku s frekvencí výroby 500.000 kusů denně nejde, i když to je Apple. Holt stane se.
  • iPhone 6s
  • Mac mini (Late 2012) | MacBook Pro (Early 2015)
  • AirPort Extreme 5th gen
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar Slimák | pát led 31, 2014 4:52 pm

Tak mi dnes dorazili tři kousky iP 5S. Mno, co kus, to vyloženě originál, hlavně po stránce zvukového projevu HB. Ale ve finále to nejsou věci, kvůli kterých by jsme je měli vracet.

PB všechny volnější, ale nic hrozného, na iP5 jsem měl to samé a mě osobně to nějak nevadí.

1ks černý - HB vcelku hlučný projev cvakání, teplejší podání displeje
1ks černý - HB měkký a příjemně tlumený chod, nepatrně teplejší podání displeje - pro mé oko nejvhodnější
1ks bilý - HB vcelku hlučný projev cvakání - jen nepatrně teplejší podání displaye, subjektivně mi přijde, že stříbrný prstýnek kolem HB není vycentrovaný.

Jinak žádné vady ohledně prohíbání displaye při tlaku či jiné neduhy.

Volba padla na druhý kousek :)
Obrázek iPad Air 128GB Cellular | iPhone 5S 16GB
Obrázek Unikátní Macbook Pro 15" Retina Midd 2014 "Core i7, 16GB, 512 SSD, GT750"
Obrázek Apple TV 3g | Airport Extreme 5g | Express
Senior uživatel
Senior uživatel

Bobo17 | pát led 31, 2014 10:39 pm

Nevim proc, ale posledni dobou se me s*re Touch ID

Celkem prestava snimat, blbne apod

Stava se nekomu?
Macbook Air 2013 i5 256GB
iPhone 5S Space Grey
iPhone 6 64 GB Space Grey
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar tvosi | pát led 31, 2014 11:20 pm

Jj..ja uz ho vypnul
Obrázek iPhone 2G 8GB
Moderator fóra
Moderator fóra

Rifik | pát led 31, 2014 11:28 pm

Mně funguje pořád stejně dobře, jako na začátku. Snad to tak i zůstane
Host
Host

mike03 | sob úno 01, 2014 2:00 am

Jadro píše:Ano, to je pravda. Ja ale mluvim o zpracovani. Vule mezi displejem a rameckem. Jako by ramecek byl vyfrezovan vic, nez by mel. Otvor v ramecku pro displej je vetsi nez displej. Power button nakrivo. Ramecek presahuje na tloustku telefonu pres zada, ramecek vystupuje nad rovinu zad a je tam ostra hrana. Ano jsou to detaily. Ale prave tyto detaily tvori celkovy dojem z vyrobku. A u telefonu za 20k by tohle byt nemelo. Kupuju si spickovy produkt, spickovy ma byt. Argumenty typu je to jen telefon neberu. Kdyz za to davam tolik penez, ocekavam, ze je davam prave za to, ze dostanu spickovou kvalitu. Nemam problem za to ty penize dat, ale chci za to prave tu kvalitu...

Aha tak tyto vady by mi taky vadily, rozhodne bych to resil s applem. Bohuzel pri tolika kusech se zkratka zmetky ukazou. S tim nic clovek ani apple nenadela.

Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Jadro | sob úno 01, 2014 2:04 am

Uz je pripravenej k odvozu do Ceskeho servisu. Jen mam obavu, ze dostanu repas. Chteji jen pristroj. Tak doufam, ze jsou ty repasy fpoho
iPhoneHolik
iPhoneHolik

mike03 | sob úno 01, 2014 8:54 am

Refundovany kusy jsou stejny jako novy. Jediny rozdil je v tom, ze je uvnitr telefonu napr. Wifina z jinyho rozebranyho iphonu, ale naprosto funkcni. Telo a displej telefonu jsou samozrejme novy. Uz se to tu kdysi probiralo.

Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

havrdaj | stř úno 19, 2014 8:52 pm

iPhone 5S - dostupnost, reakce a zkušenosti

Druhy 5s vse ok. Mechanicky...
Sponzor 2014
Sponzor 2014

Mato1985 | úte úno 25, 2014 1:30 pm

nestava sa vam niekedy, ze ked mate spustenych viac aplikacii a zatvarate dve naraz potiahnutim prstov, ze vam jednu z nich nezatvori. Okno s aplikaciou sa riadne odsunie smerom hore, ale dole ostane odkaz na appku? Stava sa mi to dost pravidelne, tak len ci aj niekto iny ma tiez takyto problem.
Host
Host

Uživatelský avatar Trivi | pát úno 28, 2014 12:42 pm

Taktiež sa mi to sptáva pravidelne. Zavriem appku a ostanel len prázne miesto a ikonka.
Host
Host

mkrupala | pát úno 28, 2014 4:37 pm

mike03 píše:Aha tak tyto vady by mi taky vadily, rozhodne bych to resil s applem. Bohuzel pri tolika kusech se zkratka zmetky ukazou. S tim nic clovek ani apple nenadela.

[VYPNITE SI AUTOMATICKY PODPIS TAPATALKU]

no já bych to rozhodně reklamoval...
Host
Host

ghost_dragon | pon bře 03, 2014 10:59 am

Posledních cca 14 pozoruji na svém 5S problém s Touch ID. Někdy se telefon odemkne hned, někdy mě to hodí na zadání hesla. Zkoušel jsem všechny otisky smazat a nahrát znova, přesto problém přetrvává. Je to na reklamaci? Nebo vám to dělá také?
iPhone X 64gb Silver
iOS 11
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Jadro | pon bře 03, 2014 2:25 pm

Me to funguje fpoho. Pozor na mokre/zpocene/nakremovane/popraskane prsty :-)
iPhoneHolik
iPhoneHolik

ghost_dragon | pon bře 03, 2014 3:58 pm

Děkuji za radu :-D ale zkoušel jsem i HB pořádně otřít, prsty samozřejmě umyté a přesto to blbne... Takže asi reklamace :(
iPhone X 64gb Silver
iOS 11
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

havrdaj | pon bře 03, 2014 4:11 pm

Me to taky funguje normalne.
Sponzor 2014
Sponzor 2014

Uživatelský avatar Tony1 | pon bře 03, 2014 10:18 pm

Zkus jeden otisk to je palec nahrát třeba třikrát za sebou.
Noťas, TOSHIBA, Macbook Pro
iPhone 6s space grey 16GB, Apple Store, UK
Operátor T-Mobile, Telefonika O2, Vodafone

Uživatelský avatar tvosi | úte bře 04, 2014 1:27 am

ghost_dragon píše:Děkuji za radu :-D ale zkoušel jsem i HB pořádně otřít, prsty samozřejmě umyté a přesto to blbne... Takže asi reklamace :(

Me to taky blbne, nakonec sem touch id vypnul a sem spokojen...deklamace si myslim je zbytecna
Obrázek iPhone 2G 8GB
Moderator fóra
Moderator fóra

havrdaj | úte bře 04, 2014 10:03 am

Sponzor 2014
Sponzor 2014

Pantani | stř bře 05, 2014 9:23 pm

Na svém novém 5S jsem si hnedka všimnul především lupajícího HB, ale popravdě mě to moc nezajímá, je ale pravda, že je to slyšet hlavně v případě, že se trefím doprostřed, na kraji to nedělá a navíc to ještě nedělá vždycky. Ale jak jsem psal neřeším to moc. Nevím, jestli si zvyknu na touch id, nejdřív mi to přišlo jako zdržovačka, teď už to znám a tolik mi to nevadí. Co mi ale vadí víc je to, že touch id nelze zřejmě použít jen pro odemknutí telefonu - musí se tam nastavit i kód. Přijde mi to jako nesmysl, já chci použít touch id jen abych telefon odemknul místo "slide to unlock", ten kód tam nechci resp. chci ho jen jako option. Baterka (nechci ji tu řešit, jen poznatek) je po nastavení všeho možnýho v pohodě, telefon na tom nebude výrazně hůř než můj starší 4S. Větší displej sice na první pohled potěší, ale už je to na mě dost, bo mám menší ruce a nahoru dosahuju těžko a v kapse vzrostlejší telefon taky nepotěší. Mám ale radost z výrazně hlasitějšího vyzvánění (fakt to nechutně řve!) a z kvality hovoru, která oproti mýmu staršímu šla výrazně nahoru. Nevylučuju samozřejmě nějakej hw problém na svým starším 4S, ale posun je znát. V T-Mobile síti se nedá vypnout 3G, což mě piluje, my tu máme mizerný 3G a nemá to vůbec smysl to zapínat a 4S to uměl vypnout bez problémů. Toť tak nějak vše co mě napadá... :-)
Pište vaše požadavky ohledně iOS na iPhone feedback popř. iPad feedback a k iCloud na iCloud feedback, jinak si tu nestěžujte že to něco neumí
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Leonko | stř bře 05, 2014 10:03 pm

Ten kod na Touch ID tam je ale schválne keď ti to nezoberie otlačky prstov, aby si to mal ako odomknúť. Alebo ako si predstavuješ že potom odomkneš telefon keď ti to nebude brať odtlačky?
iPhone guru
iPhone guru

havrdaj | čtv bře 06, 2014 7:35 am

Taaak.
Sponzor 2014
Sponzor 2014

Uživatelský avatar DD_ | čtv bře 06, 2014 4:09 pm

No normalne slide to unlock - jak tam pise. On proste nechce ten bezpecnostni lock, ale jen nahradu slide to unlock. Pote by stacilo aby jen detekoval ze jsi prilozil prst a je jedno jestli ten otisk pozna nebo ne.
Bohuzel tohle nejde. Stejne tak kdyz mas zaple Touch ID, tak se telefon zamkne kodem pri kazdem vypnuti, nejde nastavit aby to udelal treba az po hodine a tak.
Jako ja nejvetsi prinos zatim TouchID vidim v moznosti potvrzovani nakupu v Appstore, zbytek mi prijde jako zbytecne, kod jsem na telefonu driv nepouzival.
---
iPhone 7
iPad Mini Retina / iPad Pro 9.7" + Apple Pencil
Macbook Pro 13" 2017
iMac 21.5" late 2012
Apple Watch 3 Sport 42mm
iPhone expert
iPhone expert

Leonko | čtv bře 06, 2014 4:22 pm

Veď ale nikto od neho nepýta aby tam zadával ten kód keď tam má nastavené odomknutie pomocou Touch ID. Až kým ho nezadá 3x zle. Potom už kód pýta. Veď to má v podstate to isté.

Ten Touch ID je tam ako bezpečnostná ochrana a nie niečo čo mi odomkne telefón lebo som lenivý pohnúť prstom 3 mikromilimetre vyššie a slide-núť displej ... bože ľudia ...
iPhone guru
iPhone guru

havrdaj | čtv bře 06, 2014 6:12 pm

Uz to tady nekdo psal, staci nechat precist jeden prst dvakrat, trikrat a funguje to paradne.
Sponzor 2014
Sponzor 2014

Uživatelský avatar tvosi | čtv bře 06, 2014 7:52 pm

neni to pravda, kazdemu funguje jinak, me ani naskenovani jednoho prstu nekolikrat nepomohlo
Obrázek iPhone 2G 8GB
Moderator fóra
Moderator fóra

havrdaj | čtv bře 06, 2014 8:27 pm

iPhone 5S - dostupnost, reakce a zkušenosti

Muze se stat. Kazdopadne lidskej otisk je unikatni identifikator. Tzn. nedavam ja osobne za vinu HW...
Sponzor 2014
Sponzor 2014

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required
PředchozíDalší

Zpět na iPhone - smartphone