messtor | pon črc 27, 2009 10:25 am
Chtěl bych sem taky napsat svoje zkušenosti s GPS na iPhonu. GPS mi funguje.....i když bohužel musím dodat jedno velké, výrazné OBČAS. Testuju ji chvíli, takže moje poznatky jsou čerstvý, ale zhruba takovýhle:
čtvrtek 23.7. - Praha - celkem pohodová cesta autem Prahou, Navigon pracovala jak má, na Zličíně jsem to vypnul, spokojenost
sobota 25.7. - Plzeň - špacír pěšky (Bolevecký jezera, dokonce Sylván (holej kopec s žádnou zástavbou)) - od asi 17ti hodin až do 22 hodin, co jsem se tam potuloval, nikde ani ťuk....na měření jsem použil jak MotionX GPS lite, tka i Navigon. To bylo hodně frustrující.
neděle 26.7. - Plzeň - Praha, dálnice.....ani ťuk, v Praze se GPS chytla na chvíli....
Praha - Brno, dálnice....skoro vůbec, u Velkýho Meziříčí se chytla, po pěti minutách konec (nezkoušel jsem pořád kvůli výdrži baterky, prostě semtam zapnul a zkusil)
Brno - celý den v pohodě, celkem silný signál, vše pracovalo jak má
To je zatím zhruba vše. Bohužel takhle si nepředstavuju "bezproblémové" fungování navigace ani vzdáleně. Datum jsem sem psal, jestli třeba nemá někdo podobné zkušenosti z podobných míst v podobném čase. Jak moc záleží na rozmístění satelitů v konkrétní dny a denní doby? Mění se to nějak výrazně, nebo je na nebi "k mání" vždycky zhruba přibližně stejný počet satelitů?
Je tu někdo, kdo se pohybuje +- po republice,nebo alespoň ne jen po Praze například, a komu GPS spolehlivě šlape každý den, nebo prostě soustavně a bez výpadků?
Snažím se hlavně zjistit, jestli je takovéhle fungování závada, nebo vlastnost.
iPhone 3G, OS 3.0 JB