FM transmitter

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

eugenqo | ned zář 06, 2009 3:11 pm

FM transmitter

ahojte, mate niekto s niecim takymto skusenost ? prikladom moze byt vyrobok

http://www.s-world.sk/produkt/45-124-93 ... e---ft-01/

v mojom pripade by to riesilo problem vymeny autoradia v aute, nakolko s aktualnym autoradiom som nadmieru spokojny, ale bohuzial ho neviem prepojit s iphone cez BT a pocuvat hudbu z IP cez reproduktory v aute, autoradio nema A2DP /myslim ze tak sa to vola/

Uživatelský avatar Krtko | ned zář 06, 2009 3:22 pm

Re: FM TRANSMITTER

áno dá sa to tak počúvať,ale úplne čistý zvuk to nebude podľa mňa. Ale ak nepotrebuješ najkvalitnejší zvuk tak to v pohode stačí. Ináč zoženieš aj lacnejšie (univerzálne) ktoré sa pripájajú cez sluchátkový jack.
V tomto máš výhodu že nemusíš doňho kupovať baterky a je menší.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar rony | ned zář 06, 2009 3:45 pm

na fm transmitter sa uplne vykasli.

kup si toto http://www.saunika.sk/usb-aux-adaptery/usb-oem/

Strucne: na fabrickom radiu simuluje CD changer. Ma to vstup USB, AUX, SDHC karta.

BOHUZIAL pre iphone vyuzijes len AUX ale existuju aj riesenia od firmy Connects2, kde mozes plne autoradiom ovladat muziku z iphone tlacitkami autoradia. Staci si vybrat vhodne riesenie.

Ja iphone mam a RADSEJ som zvolil 4 gigabajtovu SDHC kartu a toto zariadenie.
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
 mba i7  iPhone  4  5S  X  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Uživatelský avatar Krtko | ned zář 06, 2009 4:00 pm

To je ale už troška dahšie :)
Ak máš na rádiu aux vstup tak by som volil normálny kábel z 3,5mm jack na 3,5mm jack za 3 eura.
Obrázek
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar rony | ned zář 06, 2009 4:05 pm

drahsie? to je fakt. V tom pripade treba kupit FM transmitter a po troch styroch pokusoch ho hodit do suflika a zabudnut nan :-)))

AUX vstup do autoradia? no niektore to maju A NIEKTORE NIE :-)
 mba i7  iPhone  4  5S  X  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

eugenqo | ned zář 06, 2009 4:53 pm

hm,

mam autoradio Becker grand prix a podla uzivatelskej prirucky k tomuto radiu by som mal mat AUX vstup, problem je v tom ze neviem kde :-) nie som typ, co rozoberie vsetko do poslednej srubky a ten AUX urcite nie je na prednom paneli, asi bude niekde vzadu, to ale pre mna znamena rozoberat cele radio a s tym si sam neporadim...

btw. nemyslite si ze namiesto 3,5 mm jack - 3,5 mm jack, by bolo vhodnejsie 3,5 mm jack - koncovka iphone 3G ? ako napr toto:

http://www.nexxia.co.uk/Audio_Connector ... OD-002.jpg

btw. pozrel som dobre prirucku od autoradia a su tam len take male "cudliky" akoby male konektory - kostra, vlavo, vpravo aale ziaden 3,5 mm jack nevidim vzadu :(

Uživatelský avatar Majky_ | ned zář 06, 2009 5:03 pm

Otázka je, jestli by to hrálo - jestli tento (od pohledu China kvality) kabel podporuje přenos zvukové stopy :)
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

mathas | ned zář 06, 2009 5:28 pm

FMtransmitter pouzivam uz nejaky patek a sem vcelku spokojenej.
Najdes si "ve svym meste" volnou frekvenci a vesele si poslouchas. Na delsich cestach je to horsi, bo budes muset sem tam preladit.. Jestli ale jezdis vetsinou po stejny trase, da se to zvladnout.. :-)
Kvalita zvuku je v pohode. Obcas rusi tramvajovy troleje.
Koupil sem si nejakej levnej kousek na dealexreme.com (snad do $15) a odvadi dobrou praci..
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Uživatelský avatar rony | ned zář 06, 2009 5:29 pm

vacsina auto predajcov ma k dispozicii genuine ipod kabel do auta, ale cena je primerana.

aux vstup obvykle najdes v konektore autoradia vzadu ale rozhodne to nie je pre kazdeho to vyriesit svojpomocne ako hovori ktosi nadomnou "kablom" za 3 eura.

fm transmittery vospolok maju tieto negativa:

- zly zvuk
- ak mas zapnute automaticke preladovanie autoradia, tak sa ti VELMI casto stava, ze sa autoradio rozhodne preladit.
- nutnost ovladat pesnicky z pripojeneho zariadenia co nie je najbezpecnejsie v pripade iphone :)

ale NECH si kazdy, kto neveri KUPI FM transmitter a overi si to sam :-)
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Uživatelský avatar spachal | ned zář 06, 2009 6:10 pm

Jeden nevyuzity FM transmitter mam, v pripade zajmu napiste cenu, pokud bude oboustranne rozumna, dohodneme se. Zkusil jsem to, ale mam asi stinene radio ci co, dosah byl bidny, tak jsem to vyresil jinak. V pripade zajmu poslete zpravu, poslu podrobnosti.
neposkytuji podporu pro iPhone, od toho je zde forum ..
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Uživatelský avatar rony | ned zář 06, 2009 6:33 pm

Bratislavcanovi rad predam moje DVA fm transmittery :)

jeden je univerzalny a druhy je DOCK pre iPhone 2G kupeny na dealextreme.com :-)

vyskusal som, zistil som uvedene nedostatky a RAD PREDAM zaujemcovi, ktory by chcel zistit to iste, co ja :-)
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

eugenqo | ned zář 06, 2009 7:36 pm

ok ludkovia, vdaka moc, pomohli ste mi dost, bol som dnes poobede ochotny kupit nejaky transmitter pretoze mi to prisla ako dobra investicia, ale po prestudovani viacerych prispevkov, aj z tohto fora uz tuto investiciu odmietam... vdaka moc, ak chcete lock-nite to, pripadne zmazte...

Uživatelský avatar Kudli3 | pát zář 11, 2009 7:45 pm

Re: FM transmitter

Mám autorádio jenom na CD a aux tam není, jediná možnost jak spojit iphone a radio je asi ten transmitter že? :?
# iPhone 5S 32Gb Space gray
# Macbook Air 11" 2013
# Magic Mouse
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar rony | pát zář 11, 2009 9:02 pm

mas moznost pripojit k nemu CD changer? ak ano, tak fm transmitter nie je jedina moznost.

ved si urcite klikol sem http://www.saunika.sk/usb-aux-adaptery/usb-oem/

aux obvykle je vzadu v ramci niektoreho z tych divnych konektorov, ale rozhodne to nie je pre tych, co nezvladnu ani kupit si spravny kabel :)
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Cudlas | sob zář 12, 2009 1:07 am

no tak mne investice 350,- prijde uricte na fm transmitter v klidu... mam original audi radio a to je trosku problem... muzu koupit samosebou silenost, ktera stoji 3500,-, ale... ovladani na volantu pri spojeni kabelem pres euro konektor /nebo jak se jmenuje/ -> iphone reaguje v tom smyslu, ze se da pohybovat v jednotlivych skladbach, nikoli albumech, coz je totalne k nicemu.... takze radeji tam prsknu transmitter, ktery mi na tech mych par km opravdu staci.... nic mi do frekvence 90,2, tady jak si jezdim v rozsahu 150km, neleze ... Pohodka.... hraje ok... neni to cd kvalita, to je jasne... ale vaznou hudbu v aute stejnak clovek neuzije.... vzdyt ono sama mp3 neni cd kvalita :))) .... moj nazor transmitter staci, kdyz netrvam na extra super kvalitnim poslechu a pokojim s " za malo penez vcelku prumerny poslech", v opacnem pripade mp3 changer do kufru a je to.... ne se srat s mp3 pres iphone.....

Uživatelský avatar S474N | pát říj 16, 2009 9:22 am

Navrhuji si chvilku pockat, protoze podle vseho maji iphony ja FM prijimac, tak i vestaveny transmitter.
Obrázek

iPhone 7 128GB Silver, v10.1.1 CZ nonJB :(
iPad Air 2 64GB Cellular Black, v9.0.2 CZ JB
Sons of Jailbreak
Sons of Jailbreak

Uživatelský avatar h4wk3y | pát říj 16, 2009 9:36 am

pokud jsem spravne pochopil, tak jen 3GS ma transmitter a i FM prijimac(=radio)...
a jak jsme koukal na cipy v 3G, tak tam asi FM radio nebude :-(
Posilene dlouhe dobe zpet u iPhonu - iP5 16GB White, odblok s R-SIM 8+
Macbook Pro 13'' 2.26 GHz
iPhone expert
iPhone expert

Uživatelský avatar rony | pát říj 16, 2009 10:12 am

3gs nema FM radio.
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Uživatelský avatar cicolably | pát říj 16, 2009 10:36 am

transmmiter to je des a hruuza
našiel som stranku kde su ceny o polovicu lacnejšie ako tu na Sk a je tam toho kopa na výber stačí len hladať
http://www.lowcostcaraudio.co.uk/lcca/d ... rid/296735
iPad Mini 16GB
iPhone 5 16GB
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)

Uživatelský avatar h4wk3y | pát říj 16, 2009 11:52 am

Posilene dlouhe dobe zpet u iPhonu - iP5 16GB White, odblok s R-SIM 8+
Macbook Pro 13'' 2.26 GHz
iPhone expert
iPhone expert

cernakus | pát říj 16, 2009 12:21 pm

Na 99% rádio opravdu nemá. FM rádio totiž není jen o SW. Jedná se o HW fičurinku a musela by být VKV anténa svedena ze sluchátek protože v iphone 2G/3G prostě VKV anténa není. Pokud by byla svedena ze sluchátek, tak by si toho šťourové všimli. Z toho plyne, že pokud bude rádio na 2G/3G, bude internetové.

Zatímco 3GS má určitě nejen FM obvod v čipu, ale má i anténu a zesilovač na VKV. U toho by tedy FM rádio mohlo být jenom věcí aplikace.

Dokud to neuvidím na vlastní oči, dal bych za pravdu ronymu a nedával bych naděje do úvah na internetových portálech. Jen si vzpomeňte co všechno podle těch portálů mělo mít 3 GSko a jaká pak byla realita.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar S474N | pát říj 16, 2009 8:10 pm

3GS ma FM primo onboard, je to chip Broadcom BCM4325 - pro neverici, klikejte zde:
:arrow: http://www.phonewreck.com/2009/06/19/ip ... -analysis/

Bohuzel 3G toto nema.
Obrázek

Sons of Jailbreak
Sons of Jailbreak

7luke.com | pát říj 16, 2009 8:14 pm

juramac píše:........Vyrazne lepsi je prenos do radia pres dvoukanalove BT - A2DP , ale timto mnoho radii bohuzel vybavene neni..... A nejaky dongl, ktery by se nekam pripojil k radiu nekde zezadu take neznam....Ale osobne budu ted kupovat do auta noveho Kenwooda , ktery nastesti A2DP ma uz v sobe, takze budu snad spokojeny.

Umí to autorádio za 2000 z Lídlu. A navíc USB, SD+MMC, mp3/ogg, etc... Záruka 3 roky.

jofo | pon led 04, 2010 12:45 pm

7luke.com píše:
juramac píše:........Vyrazne lepsi je prenos do radia pres dvoukanalove BT - A2DP , ale timto mnoho radii bohuzel vybavene neni..... A nejaky dongl, ktery by se nekam pripojil k radiu nekde zezadu take neznam....Ale osobne budu ted kupovat do auta noveho Kenwooda , ktery nastesti A2DP ma uz v sobe, takze budu snad spokojeny.

Umí to autorádio za 2000 z Lídlu. A navíc USB, SD+MMC, mp3/ogg, etc... Záruka 3 roky.

ale ta kvalita :roll: :roll: :roll: :roll:

venujem sa autohifi uz nejaku tu dobu a jedine skutocne autoradia su bud Alpine alebo pioneer ... nc ine by som ani neriesil ....

Uživatelský avatar S474N | čtv led 21, 2010 10:13 am

Hlavne k cemu je mi radio z Lidlu, kdyz mam ovladani radia na volantu a veskere informace z nej na displeji :roll:
Obrázek

Sons of Jailbreak
Sons of Jailbreak

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required

Zpět na iPhone - smartphone