Špatná kvalita hovorů z O2

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

emd | stř říj 21, 2009 8:23 am

Špatná kvalita hovorů z O2

Zdar. Pořídil jsem si u O2 iPhone 3G 16GB koncem června. Kvalita hovorů je velice špatná, někdy to třeba úplně vypadne nebo lidem vůbec nerozumím. Vzhledem k tomu, že jsem přešel k O2 zároveň s novým iPhonem, tak nevím, zda je problém v O2 nebo přímo v iPhonu.

Není nějaký HW test, že bych iPhone otestoval, zda je v pořádku?

Signálu mám minimálně 2-3 čárky, jedině že by mi to rušil nějaký počítač, CRT monitor či Wi-Fi modem. A nebo že by zrovna v našem městě byl mizerný O2 vysílač. Ale je to opruz, z 10 hovorů mi jdou pořádně tak dva. Samozřejmě je možnost dát SIMku do jiného telefonu, ale v iPhonu mám zase všechny kontakty a tak, ale v nouzi nejvyšší by to šlo.

Uživatelský avatar murder | stř říj 21, 2009 9:05 am

Re: Špatná kvalita hovorů z O2

Na vyzkoušení sim v jiném telefonu přece nemusíš přehrávat kontakty, zkusíš 1-2 telefonáty a víš, ještě lepší je dát do iPhone sim jiného operátora, ale musíš být u pc aby si ho aktivoval s tou sim (jedno kliknutí v iTunes).
Nejlepší by asi bylo zajít na prodejnu a předvést jim co se ti nelíbí, oni vyhodnotí jestli to je sim, nebo iPhone. Než půjdeš do prodejny přečti si vlákno o reklamacích v Britexu, ať víš jak přesně postupovat k úspěšnému vyřízení reklamace. Poslední před návštěvou prodejny synchronizuj iPhone s iTunes a žádej na prodejně zapůjčení iPhone (měl by si na něj mít nárok i když se vykrucují) pak přijdeš domů a celý obsah si nahraješ do nového (půjčeného) iPhone.
Já používám o2 a je pravda když je slabší signál, tak kvalita hovoru nic moc...

Edit: poslední co mě napadlo, nezakrýváš při hovoru celá záda iPhone? To bere dost signál...
Naposledy upravil murder dne stř říj 21, 2009 9:06 am, celkově upraveno 1
Obrázek
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

orkim | stř říj 21, 2009 9:06 am

tak tú simku daj predsa do druhého telefónu a uvidíš či ti to robí aj tam...

neviem aké testy by si chcel, neni toto najjednoduchšie?

Uživatelský avatar parmin | stř říj 21, 2009 9:36 am

Je pravdou, že oproti např. Nokii má iPhone trochu tišší sluchátkový reproduktor, ale kvalita se mi zdá dobrá.
iPhone 8 * iPad 6 * Mac Mini * Apple TV * AirPods
iPhone expert
iPhone expert

emd | stř říj 21, 2009 9:39 am

Zkusím na chvíli SIMku do druhého telefonu. Měl jsem dnes asi 15 hovorů a pořádně jsem neslyšel nikoho. Už vyzváněcí tón neslyším pořádně, ale přerušovaně.

emd | pát led 15, 2010 12:16 pm

Tak už mě to vytočilo a dnes jsem dal SIMku do Nokie, iPhone je nepoužitelný. Nevím, zda je citlivý na výkyvy signálu nebo co, někdy mám jen 2 čárky, když ho vezmu do ruky. Tak uvidím.

moramiki | ned led 24, 2010 12:12 pm

Iphone ma nejspis signal poradne na dve veci!skousel jsem to s kamosem a zjisteni je nasledovne:v praci coz je obrovska hala s plechovou strechou signal vynikajicni,no u me v byte a nekterych budovach pada z 3g na edge nekdy i na gprs.nokie n95 drzi 3g uplne vsude.tojd muj poznatek.nevim jestly ja i muj kamos mame nejake vadne kusy,ale pochybuji o tom.Posloucham od hodne lidi ze maji problem ze signalem.

emd | ned led 24, 2010 1:32 pm

Měl jsem do pátku SIMku v Nokii a kromě jednoho hovoru bez problémů (a to mám denně desítky hovorů). Buď je můj iPhone skutečně vadný, nebo je iPhone obecně citlivý na výkyvy signálu. V každém případě je to vopruz u přístroje za 15 tisíc, když se s ním mizerně telefonuje.

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required

Zpět na iPhone - smartphone