iPhone v autě s radiem bez AUX vstupu

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Juramac | úte pro 15, 2009 5:10 pm

iPhone v autě s radiem bez AUX vstupu

Jiz nekolikrat se zde probiraly moznosti propojeni iPhonu s autoradiem, ktere nema jack a nebo USB vstup . I ja jsem delsi dobu hledal reseni a po vselijakych testech s FM transmitery apod. jsem toto reseni konecne nasel.Jedna se o krabicku, ktera se kabelem pripoji do zasuvky CD changeru . Ten maji v drtive vetsine mnoha starsi i soucasna autoradia. Z teto krabicky pak jsou vyvedene dva kabely - jeden USB a jeden AUX ,ke kterym je mozne pripojit cokoliv, i iPhone.K tomu jeste obsahuhje tato krabicka i slot na SD. K USB muzete pripojit iPod , bohuzel s timto USB ale nas iPhone nefunguje, jen iPod. iPhone je ale idealni propojit s AUX kabelem, ktery zastrcite do sluchatkove diry. Prilepeny na okne pak mate dokonaly prehled o tom ,co hraje, muzete iPod v iPhonu ovladat ,pripadne poslouchat muziku na pozadi navigace apod.(pri navigaci pri povelech, ktere jdou do repro auta, se muzika samozrejme ztisi ) Montaz teto chytre krabicky je mozna do vetsiny aut a na vetsinu autoradii, muzete ji dat do kastliku a nebo diky pomerne dlouhemu kabelu treba do loketni operky apod. Osobne ji ale mam nalepenou pod radiem v desce a ven mam jen vyvedene kabely do kastliku . Funguje i na vetsine ovladani na volantu, je mozne ji obohatit o BT modul pro A2DP apod.
Ceny se pohybuji mezi 2 a 3 tisici , coz je myslim rozumna castka, zejmena ve srovnani se sumitkami ve forme ruznych FM transmiteru apod. Vice najdete na http://www.xcarlink.cz/ . Nejedna se o reklamu, ale vyjadreni spokojenosti a doporuceni vyrobku, ktery mozna nekteri z vas hledaji. Ale kdyz mi prodejce posle flasku dobre skotske, urcite ji neodmitnu...... :wink:

Paly | úte pro 15, 2009 5:45 pm

Re: iPhone v autě s radiem bez AUX vstupu

OT:
Konecne kvalitny prispevok :) uz som zacal bat, ze si odisiel ;)
iPhone XS white iOS 13.x,
 iPhone #1 3.1.3
Orange

MacBook Pro retina 2,5 GHz; 8GB RAM
Čítajte pravidlá fóra!
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)

musashi | úte pro 15, 2009 6:07 pm

Pouzivam jiz nejaky cas XCarLink u sebe v aute a musim souhlasit s tim, ze je to jednoznacne nejlepsi reseni. Diky zapojeni v mem typu vozu (Citroen C5) jsem sice prisel o changer, ale kdyz srovnam 6CD a 32GB muziky, tak nebylo co resit. Dalsi prednosti je zachovani ovladani pod volantem a dobijeni iPhonu.
Navic pristup pana Svestky je opravdu vstricny a korektni.
Takze za sebe rovnez doporucuji!
rMBP 15" 2017 i7@2.9GHz, 16GB RAM, 512GB SSD
iPhone 7 128GB Black
iPad Air 2 64GB
Apple TV 4 32GB
Apple Thunderbolt Cinema 27"
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

MERIAN | úte pro 29, 2009 2:30 pm

Slyšel jsem o propojení iPhone 3GS s autorádiem přes naladěnou FM frekvenci.....

Co je na tom pravda a jak to může fungovat ??

Uživatelský avatar phaeton_esc | úte pro 29, 2009 4:12 pm

to funguje, pomocí zmíněného FM Transmitteru - představ si to tak, že si vytvoříš vlastní radiovou stanici, která hraje to co je v iPhonu/iPodu - a vytvoříš ji právě pomocí toho transmitteru

faktem je, že to je velmi nekvalitní, často je problém najít "čistou" frekvenci na které není žádné rušení..nejlepší je buď rádio s přímou podporou pro iPhone, nebo připojení přes AUX

edit: jenom aby sis udělal představu jak taková věc vypadá (např.) http://www.alza.cz/bezdratovy-mp3-vysil ... d67750.htm
Hack Pro, 10.9.x
iPad 3 WiFi 32GB (iOS 7)
iPhone 4 32GB (iOS 7)

na PM odpovídám podle nálady
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Lipon | úte pro 29, 2009 9:05 pm

FM transmitter jsem taky zkousel, poridil jsem slusnejsi od Kensingtona, ale moc jsem s tim spokojeny nebyl - na dlouhe cesty to neni, porad to clovek musel preladovat a nesoustredil se tolik na cestu ...

transmitter sjem zkousel prodat, nikdo se neozval, tak pouzivam jako autonabijecku, z iPhonu prehravam pres kazetovy adapter (pro ty kdo neznaji - v podstate je to kazeta s dratkem koncicim 3,5 mm jackem) - changer jsem obetovat nechtel, mam ho soucasti origo autoradia v palubce a kdyz jedu jenom na kratsi vzdalenost nebo narychlo a nechce se mi pripojovat telefon, tak hraju CDcko; obcas si tam dava sve CD manzelka ...
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

MERIAN | úte pro 29, 2009 9:26 pm

Díky moc za vysvětlení, mám GSo jen pár dní a měl jsem dojem, že právě tahle novější verze ma Transmitter už v sobě.
......ale to je tím, že jsem lajk a o iPhonu jsem toho ještě moc nepřečet.

Ještě jednou dík. ;)

david.74 | sob bře 06, 2010 11:09 am

to Juramac: chci se zeptat funguje to i na 3GS ? protože třeba neoriginal nabijecka me 3G hlasí chybu a nabiji ale u 3GS nahlasí chybu a nenabiji.

Juramac | sob bře 06, 2010 4:20 pm

me to funguje bez problemu, i kdyz pravda, mam na muziku pripojeny iPhone pres AUX kabel, do docku mam strcenou zpravidla nabijecku Belkin

Uživatelský avatar mookie | sob bře 06, 2010 8:10 pm

a mohl bys zhodnotit úroveň hlasitosti z iphonu a rádia nebo cd?

já mám totiž s AUX vstupem na rádiu Alpine problém, že úroveň hlasitosti AUX vstupu je výrazně nižší, než rádia a CD nebo USB, takže když pustim iphone přes AUX, musim hodně zvýšit hlasitost, což znamená, že v momentě přepnutí zpátky na rádio nabo CD a USB mi to strašně řve a zase musim hejbat hlasitostí... řekněme, že běžně mám hlasitost nastavenou někde na 8-10, ale při zapnutym iphonu přes AUX jí musim vytáhnout někam na 20, aby byla úroveň hlasitosti stejná
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Juramac | sob bře 06, 2010 9:19 pm

To ano, pres AUX je potreba vice zesilit zvuk,ale to je dano vystupem z iPhonu, ktery jde ze sluchatkoveho vystupu. Ale da se na to myslim zvyknout.... Proste pak ztlumim... :wink:

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required

Zpět na iPhone - smartphone