moje šance na úspěšnou reklamaci?

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

kendy1991 | ned úno 14, 2010 6:50 pm

moje šance na úspěšnou reklamaci?

Koupil jsem svůj iphone 3g 22. srpna 2008 v Vodafonu v Českých Budějovicích. Před cca 2 měsíci jsem si na obrazovce všiml několika death pixelů (takových které jsou vidět i když je iphone vypnutý). Iphone nikdy nespadl, nikdy nebyl namočen, čidla vlhkosti by měly být v pořádku (červenou barvu tam nevidím ani při intenzivním světle). Na obrazovce není ani jediný škrábanec, jen zadní strana nese známky pouzívání. Vypadá to nějak takhle Obrázek

Chci se zeptat na co si mám při reklamaci dát pozor. Mám právo požadovat nějakou fotodokumentaci (aby mi pak telefon nepřišel s tím, že byl namočen, nebo aby mi nepřišel v ještě horším stavu). V telefonu je jailbreak, který bych samozřejmě před tím odstranil.

Uživatelský avatar 666 | ned úno 14, 2010 7:14 pm

Re: moje šance na úspěšnou reklamaci?

Ak je pravda všetko, čo píšeš. Neváhaj a reklamuj ho ! Samozrejme restoruj ho na originálny firmare. :) Rovnaký problém som mal ja s iP 2G, ten je bohužiaľ z USA a reklamáciam sa mi neoplatí.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Juramac | ned úno 14, 2010 7:17 pm

Naprosto detailni popis zavady a stavu - pripadne i veskere skrabance apod s poznamkou, ze tyto nejsou predmetem reklamace a HLAVNE trvat na zapisu, ze cidla vlhkosti nevykazuji pritomnost vlkosti!!! Pokud by to nechteli napsat, slusne ale nekompromisne na tom trvat a zapsat si pripadne jmeno prejimaciho cloveka, stiznost na nej jeho nadrizenemu a upozorneni,ze tim porusuji sve povinnost a prava na reklamaci podle obchodniho zakoniku. A hlavne v klidu, SLUSNE ale nekomprimisne ! Proste co nedostanes do protokolu, tak to uz pak neuhadas.

kendy1991 | ned úno 14, 2010 7:29 pm

Moc děkuju Juramac. Výborný postřehy, až budu mít cestu do Budějovic, tak se stavím v prodejně a reklamuju ho. Mě ty DP docela překvapily. Mám i sony psp, které je death pixelama "proslavené" a tam nemám ani jeden (stáří cca 4 roky). A najednou přijdu domu, vyndám telefon z kapsy a vidím tohle :cry:
Zkoušel jsem restore a různé programy proti stuck pixelům (pixelchecker, bad pixel) ale výsledek takřka nulový

Uživatelský avatar Maylie | pon úno 15, 2010 10:59 am

Minulý týden jsem dala svůj iP do reklamace kvůli praskajícímu krytu. Je nějaká možnost se bránit, kdyby přišel třeba s poškrábaným displejem? Do protokolu jsem uvedla všechny praskliny, i že čidla vlhkosti jsou negativní, ale nenapsala jsem, že displej je v pořádku. Mohla bych říct, že všechny vady jsou popsané v protokolu a kdyby něco bylo navíc, tak se tím ohradit? A co v případě dělat? Nechat jim ho tam, že ho nechci a ať to daj do pořádku?
iPhone 3GS white (16GB), fw 4.3.3, cz, JB
Host
Host

ls8 | pon úno 15, 2010 11:31 am

Juramac píše:...na reklamaci podle obchodniho zakoniku....

On bude reklamovat podle Občanského zákoníku, ale to není až tak podstatné.
It's what you do in the dark that puts you in the light.
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)

Uživatelský avatar tvosi | pon úno 15, 2010 9:25 pm

Maylie píše:Minulý týden jsem dala svůj iP do reklamace kvůli praskajícímu krytu. Je nějaká možnost se bránit, kdyby přišel třeba s poškrábaným displejem? Do protokolu jsem uvedla všechny praskliny, i že čidla vlhkosti jsou negativní, ale nenapsala jsem, že displej je v pořádku. Mohla bych říct, že všechny vady jsou popsané v protokolu a kdyby něco bylo navíc, tak se tím ohradit? A co v případě dělat? Nechat jim ho tam, že ho nechci a ať to daj do pořádku?

bohuzel, pokud neni v protokolu napsano, ze displej je bez skrabancu, tak se nelze nijak extra branit...co se tyce toho, kdyby to zamitli, doporucuji z vlastni zkusenosti proste trvat na svem a pripadne pozadovat napr. manazera prodejny, rozhodne neprebirat telefon z opravy pokud s vysledkem nesouhlasim :wink: byt neustupny ale SLUSNY :wink: za me se operator postavil a pomohl mi vyreklamovat iPhona :wink:
Obrázek iPhone 2G 8GB
Obrázek iPhone 7 128GB Jet Black
Obrázek iPad Mini with Retina 32GB Silver
Obrázek Macbook Pro 13" mid-2009
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar Maylie | úte úno 16, 2010 10:48 pm

tvosi píše:bohuzel, pokud neni v protokolu napsano, ze displej je bez skrabancu, tak se nelze nijak extra branit...co se tyce toho, kdyby to zamitli, doporucuji z vlastni zkusenosti proste trvat na svem a pripadne pozadovat napr. manazera prodejny, rozhodne neprebirat telefon z opravy pokud s vysledkem nesouhlasim :wink: byt neustupny ale SLUSNY :wink: za me se operator postavil a pomohl mi vyreklamovat iPhona :wink:

Takže teď už se nebojím o to, jestli mi reklamaci neuznají, ale spíš o to, aby mi ho vrátili alespoň v takovým stavu, v jakým jsem ho tam dávala :? No paní vypadala sympaticky, ale ta mi asi nepomůže, nezbývá, než věřit, doufat a modlit se. Akorát si myslím, že i přes mojí snahu mi to neuznají. iP je už rok a půl starý a trochu otlučený, ale že kryt praská bez mýho přičinění, to mi asi nevezmou :(
iPhone 3GS white (16GB), fw 4.3.3, cz, JB
Host
Host

byeen | čtv úno 25, 2010 11:10 am

chcem sa opytat jednu vec,ako zistim, ci su cidla vlhkosti negativne ? dakujem :)

pardon, mne vyhladavanie jednoducho na takychto forach nejde, a casto nic nenajdem :( dakujem za link.
Naposledy upravil byeen dne čtv úno 25, 2010 11:28 am, celkově upraveno 1
MB Pro mid 2010 13" C2D 2.4 GHz, 8GB RAM
iPad Black Wifi, 3rd, 32GB
iPhone 5 white, 64GB
Sponzor 2014
Sponzor 2014

Julek | čtv úno 25, 2010 11:20 am

Respektujte pravidla, pak si u mě můžete stěžovat na moderátory.

Obrázek
Administrator
Administrator

PeterKiss | čtv úno 25, 2010 11:29 am

Ja som mal iPhone tiež 2x na reklamacii a tieto veci ako cidlo,stav displayu my tam tá slečna dala do protokolu sama.
Ide o prístup človeka a či má záujem riešiť zákazníkov problém.
Len dodam že niesom nejaký rozbijac mobilov 1x ako ty za display ale ja som mal na ňom dúhu a 2x iPhone nepracoval ako mal aj po niekoľkých restoroch sa správal ako by mal každú chvíľu skapat.
A tiež uznali zavadu a to som šiel mesiac po 1 reklamacii podať druhu.
iPhone expert
iPhone expert

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required

Zpět na iPhone - smartphone