iPhone 4 - postřehy, zkušenosti, otázky

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Uživatelský avatar toncek | ned srp 29, 2010 4:12 pm

Toto téma by mělo sloužit pro diskuzi majitelů nového iPhonu 4, sdělování jejich zkušeností s přístrojem, nedostatků a různých dalších postřehů.

Cílem je udržet toto téma co nejpřehlednější, aby se mohlo stát zajímavým zdrojem informací jak pro stávající majitelé, kteří zde mohou sdílet své zkušenosti, tak pro potenciální kupce, kteří by zde měli nalézt zkušenosti uživatelů z ČR a Slovenska. Proto je potřeba hned na začátku stanovit určitá pravidla:

• zde diskutujeme pouze o novém iPhonu, jeho vlastnostech, nedostatcích a všem co s tímto modelem souvisí - čili otázky typu proč toto nefunguje na 3GS a jak to rozjedu na 3GS sem nepatří!

Co do tohoto tématu dále nepatří:
:arrow: Diskuse o kvalitě fotografií iPhone 4 v tématu Kvalita fotek iPhone 4 - Problémy s přesycenými barvami

Pokud tedy máte dotaz, případně vás zajímají věci popsané výše, směřujte své příspěvky do výše linkovaných témat. Pokud se chcete podělit se svými dojmy, směle do toho, pokud máte nějaký dotaz týkající se Apple iPhone 4, ptejte se :-)

Nyní již k mým zkušenostem.

První dojmy
iPhone 4 mám od pátku ve verzi 16GB, bližší informace o mém modelu viz. můj podpis. Ovšem Micro SIM kartu jsem měl aktivní až od páteční půlnoci, takže jsem ho zprovoznil až v sobotu ráno. První věci co mě osobně na novém iPhonu nejvíce zaujaly jsou rychlost, rychlost a ještě jednou rychlost! Nový iPhone v porovnání s prvním iPhonem 2G, který taky mám je neskutečně rychlý! Animace na springboardu, spouštění aplikací atd. Druhou věcí co mě neskutečně dostala je displej. Je to opravdu pro mě jedna z klíčových vlastností nového iPhonu a must have fičura. Čili jednoduše prostě WOW :-) V porovnání s 2G opět neskutečný rozdíl. Displej mi navíc na omak přijde jakoby mastný, přičemž prsty po něm krásně kloužou, takže toto hodnotím kladně, ani se mi na něj nechce lepit žádnou ochranou fólii, ale možná některé disponují stejnými vlastnostmi.

Další věcí co na první pohled člověk zkoumá, je design. Ve skutečnosti opravdu vypadá docela líbivě a srovnání Steva Jobse k fotoaparátům Leica je opravdu na místě a je přesné! Design byl také jedním z důvodů, proč jsem se rozhodl nový iPhone koupit-jde o nejvýraznější změnu oproti prvnímu iPhonu. I když je to subjektivní věc, tak mě se design libí. V kombinaci s použitými materiály
působí opravdu luxusním dojmem. Při prvním uchopení iPhonu do ruky jsem si však říkal, že se drží hůř než starší iPhone a že přeci jenom ty zakulacené hrany starého iPhonu padnou lépe do ruky. Nicméně po nějaké době jsem si zvykl a nyní již mi to nijak zvlášť nevadí a drží se mi dobře :-) Subjektivně mi také nový iPhone přijde těžší, což je možná i fakt. Údaje o hmotnosti jednotlivých zařízení neznám.

Obsah balení
Balení je standardní a můžete ho prakticky vidět na každém unboxing videu. Čili telefon, adaptér do zásuvky, kabel, sluchátka, nějaké textové materiály, sponka na otevření sim šuplíku no a samozřejmě nemůžou chybět apple nálepky. :) Co mě překvapilo, byla absence hadříku na displej. No a s nostalgií můžu vzpomínat na balení iPhonu 2G, které obsahovalo také dock.

Fotoaparát + kamera
Nikdy jsme mobil nebral jako náhradu foťáku a proto mi kvalita v jaké iPhone pořizuje fotky vyhovuje. Myslím, že na momentky je to dostačující. Co se týče videa, tak opět, není to kamera, ale myslím, že kvalita je na mobil více než slušná a za dobrý světelných podmínek jsou ty videa ucházející. Zde si můžete prohlédnout testovací video, které natočil Tomáš Holčík a kompletně ho upravil v aplikaci iMovie přímo na iPhonu:

Zobrazit video na http://youtu.be/mvSPsj47C98
Kód do fóra: [youtube]mvSPsj47C98[/youtube]

Návod na vkladanie videa do príspevkov

Problémy s anténou
Toto již jsem popisoval v tématu, které se této problematice věnuje: Jak budete řešit případný problém s anténou iP4?

toncek píše:Mám neustále zapnuté 3G. Telefon leží na stole ukazuje 2 - 5 čárek. Vyjdu ven, signál vyleze na 5 čárek a ani se nehne, ujdu 300 metrů a vlezu do jiného baráku - signál stále na 5 a ani se nehne. Takže v tom jednom domě je signál slabší než v jiném o 300 metrů dál.

Když telefon uchopím stylem "dead grip", tak po nějaké době (ne však vždy) dojde k úbytku signálu na zhruba 2 čárky. Tohodle se mi podařilo docíli pouze párkrát a musel jsem telefon držet nepřirozeně a delší dobu - objímal jsem ho celý v dlani. S výpadky hovoru jsem se však prozatím nesetkal. Ještě přidám, že se pohybuju v malém městě. Uvidíme, jak se to bude chovat v centru Ostravy.

Baterie
Tu zatím nebyl čas nijak detailně otestovat, včera byl celý den na nabíječce. Jinak mám pořád zapnuté 3G, nevím zda má smysl ho pro úsporu baterie neustále vypínat a zapínat. Pokud by byla možnost ala SBsettings, tak bych o tom možná uvažoval, ale lozit pokaždé do nastavení se mi nechce.

iOS
S tím se stále seznamuju a objevuju nové vlastnosti, které přináší, takže nemůžu prozatím nijak hodnotit. Multitasking funguje si myslím pěkně, co bych možná uvítal je delším přidržením home tlačítka aplikaci úplně ukončit, protože ne všechny potřebuju mít neustále spuštěné. Škoda, že tato vlastnost byla z iOS odstraněna. Takto mám pořád snahu aplikace zavírat ručně v tom "multitasking panelu", ale asi je to zbytečné, systém si to hlídá sám, ale prostě mi to nedá, když tam vidím tu několik aplikací, které použiju jednou denně. :-)

Kompatibilní příslušenství
Mám doma dock určený pro iPhone 2G, i nová čtyřka do něho bezproblému vleze. Dále mám ještě budík s dockem pro iPhone iLuv se kterým funguje také, pouze se objeví hláška o nekompatibilním příslušenství. Nicméně hraje normálně.

To jsou tak v rychlosti mé dojmy z iP4, které jsem vypozoroval za tento víkend. Závěrem musím říct, že jsem prozatím určitě spokojen a podle mě se nový iPhone povedl. Mohu porovnávat s původním iPhonem 2G z roku 2007 a na tomto srovnání je krásně vidět, jak dlouhou cestu Apple za ty 3 roky ušel při vývoji tohoto zařízení. :-)

Otázky a Odpovědi.

Mám Problém s Proximity Sensorem jak ho vyřešit? - Problém s proximity senzorem by měl být vyřešen v updatu iOS 4.1

V iPhonu mi cinká když poklepu na horní část je to normální? - Ano je to zcela normální. Dělá to autofocus neboli automatické ostření optiky.

Jak je to s Zárukou vrácení peněz při nákupu iPhone 4? - Pokud nejste s přístrojem iPhone 4 plně spokojeni, můžete nepoškozený iPhone 4 vrátit v obchodě svého operátora do 30 dnů od nákupu. Pořizovací cena vám bude vrácena v plné výši.
iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB
MacBook Pro (late 2008, 2.4 GHz, 8GB RAM)
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar rony | ned srp 29, 2010 4:48 pm

Re: iPhone 4 - postřehy, zkušenosti, otázky

Treba pripomenut, ze nabijacka je uz "napevno" neda sa k nej dokupit adapter napr. ked chces cestovat. Ak teda kupujete mimo svoju krajinu, tak si zabezpecte pre telefon nabijacku. Jej parametre su zhodne s nabijackou pre iPad, je teda silnejsia ako k predoslym telefonom ale nemal by byt problem nabijat aj nimi.
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
 mba i7  iPhone  4  5S  X  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Pantani | pon srp 30, 2010 7:03 am

Jakou máte zkušenost s
1) s kvalitou mikrofonu? Mám 2G a poměrně často se mi stává, že mi lidi nerozumějí, musím víc křičet než je zdrávo
2) s kvalitou hlasitého odposlechu? (už jsem tu od někoho zaznamenal, že nic moc, ale třeba se tu najde víc lidí, kteří to potvrdí)
Pište vaše požadavky ohledně iOS na iPhone feedback popř. iPad feedback a k iCloud na iCloud feedback, jinak si tu nestěžujte že to něco neumí
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Uživatelský avatar haasteren | pon srp 30, 2010 7:39 am

Take vam cinka v mobilu po jemnem poklepani v horni casti, podrzim vsechna tlacitka a porad cinka...
Starý pes fóra :)

Uživatelský avatar Maximus-CZ | pon srp 30, 2010 7:43 am

bylo to řešené jinde, dělá to autofocus u foťáku .. je to naprosto normální, dělalo to i u 3GS
iPhone 3G 8GB 2.1 Quickpwned->2.2 Sn0w unlock->3.0 Ultrasn0w Unlock->3.1.2 Ra1n Unlock->prodán
iP 4 Konečně doma!!
iPad 2 16 GB WiFi White 7.0
Povolení Multitasking gest na iPadu bez JB a přes Windows
Senior uživatel
Senior uživatel

zandom07 | pon srp 30, 2010 9:31 am

Tak do tohoto tématu velice rád přispěji :-) iPhone 4 mám od soboty. Pořídil jsem ho od českého O2 za 11 600,- k paušálu s mmp 1200Kč. Zajímavé je, že všude kde jsem se ptal, měli nanejvíš 4kusy skladem a někdy ani to ne. To co mě ale opravdu zarazilo byl fakt, že když jsem je při podpisu prodloužení smlouvy požádal o výměnu simkarty za microsim, chtěli po mě 400Kč (prý že je operátoři mění zadarmo)!!! Tuto možnost jsem tedy odmítl a kartu si doma sám zastřihl podle návodu a úspěšně :-) Celou tu dobu co jsem čekal, než mi smlouvu prodlouží a dají mi můj nový iPhone jsem se strachoval, aby v něm nebyl iOS4.0.2. Naštěstí tam byl iOS4.0.1, takže následný jailbreak nebyl žádný problém. Co se týče iPhonu 4 jako takového, displej je naprosto ohromující. Skutečně ten co ho neviděl ve skutečnosti, nepochopí. Marně jsem se snažil hledat pixely, které prostě nejsou vydět ani pod lupou! Jinak perfektní zobrazení černé barvy dodává barvám naprosto luxusní nádech. Zkoušel jsem do něj nahrát i fotografie z dovolené, abych se přesvědčil o tom jak Jobs na keynote zdůrazňoval, že fotografie na iPhone vypadají ještě lépe jak vytištěné. Ano, měl pravdu! Sebehorší fotky na tom displeji vypadá nádherně. Žádné zbarvení ,,dožluta" jak tomu bylo u některých předchozích modelů na iPhone 4 nenajdete :-)Takže displej má 11 bodů z 10 :-) Další příjemnou změnou je výdrž baterie. I když si s iPhonem neustále hraji, baterie drží nádherně. Dalším kladem je až neuvěřitelně rychlá a přesná GPS. Mám v iPhonu Tomtom a při navigování nepřichází žádné spoždění, otáčení šipky, či jakákoliv nepřesnost v úvahu. Oproti mému předchozímu 3GS, který bez nabíječky při navigování tomtomem hlásil slabou baterii již po dvou hodinách, iPhone 4 mi za stejnou dobu navigování sebral asi 30% baterie :-) Co se týká aplikací na starší iPhony, fungují naprosto stejně jak na modelu 3GS a jsou automaticky vyrenderovány na vyšší rozlišení, které ne u všech her nepoznáte a vytváří to dojem tzv. kostičkování, naštěstí jen v malé míře. Co se týká fotoaparátu, nemohu nic jiného než chválit chválit chválit. Fotky jsou kvalitní, a nahraná videa perfektní. FaceTime jsem již zkoušel také, a prakticky kvalita odpovídá skypu. Rychlost iPhonu je perfektní, ale jelikož jsem přešel z 3GS, tak rozdíl o proti tomuto modelu není nijak zvlášť značný. Dílenské zpracování působí luxusně, iPhone se mi i lépe drží jak 3GS. Jediné co by mohlo vadit je nutnost iPhone neustále čistit od upatlání. Když to celé schrnu, tak iPhone 4 mě velice zaujal a až na pár mínusů jako je nutnost microsim, nutnost ho neustále čistit a u nás předražená cena tento telefon, pardón "počítač" nemá chyby!
Naposledy upravil zandom07 dne pon srp 30, 2010 9:38 am, celkově upraveno 1

Uživatelský avatar caesar | pon srp 30, 2010 9:34 am

Takže mám proplem se senzorem. Při volání se mi zapíná displej a mačkám omylem tlačítka jak zběsilej. To že to je nepříjemny, je slabé slovo.

Myslel jsem, že to vyřešil update na 4.0.1. Evidentně ne. Jestli to nevyřeší 4.1 jdu to reklamovat, nebudu ze sebe při obchodních rozhovorech dělat blba
Senior uživatel
Senior uživatel

Uživatelský avatar Deraspoth | pon srp 30, 2010 10:39 am

No prave ze az OS 4.1 ma resit problem s proximity sensorem
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

2MATRIX | pon srp 30, 2010 10:50 am

Tak ako teda funguje ten proximity senzor?Je to katastrofa?Aby som nakoniec kupu IP 4 nelutoval a nevratil k 3GS,drahý je ako delo a vobec nefunguje ako hocjaký lacný mobil....Akosi ho odflakli..
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Uživatelský avatar Deraspoth | pon srp 30, 2010 10:54 am

Tak me to taky docela stve-je to jedinny problem ktery mi vadi na iPhone 4...doufam ze upgrade na 4.1 to vychyta...
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar caesar | pon srp 30, 2010 11:34 am

2MATRIX píše:Tak ako teda funguje ten proximity senzor?Je to katastrofa?Aby som nakoniec kupu IP 4 nelutoval a nevratil k 3GS,drahý je ako delo a vobec nefunguje ako hocjaký lacný mobil....Akosi ho odflakli..
Za sebe rikam ze nefunguje jak ma a ze je to caste a velice neprijemne.

Posledni co bych tu chtel je prudit, ale nespokojim se s tim, ze mam telefon drzet pravou rukou u leveho ucha, nebo ze ho mam mit dale nebo blize k tvari, nebo ze nemam drzet levy dolni roh...Tohle uz prestava byt normalni. Jakkoli se mi libi a mam ho rad, pokud se tohle nevyresi 4.1 jdu na reklamaci.
Senior uživatel
Senior uživatel

Nalar | pon srp 30, 2010 11:52 am

Takze par mojich postrehov:
Telefon mam od piatka doobedia, ku krabicke asi len tolko, ze viac sa mi pacila ta ku 3G, ale to je nepodstatne. Mozno poznamka, nabijacka neni "rozoberacia" co ma najprv sklamalo(objednany iPad z USA), ale ako poznamenal Rony, mala by mat rovnaky vykon, takze hadam bude vse oki.
Zoznamenia sa nebolo uplne bezpolestne, kedze Orange ma standartne pin na karte a to vraj nerobi telefonu pri aktviacii dobre(ako som sa pri hladani dozvedel tu na fore) a zobrazoval hlasku simcard locked. Dalsi problem nastal, ze mi predavac akosi zabudol aktivovat SIMku, aj ked to vyslovene spominal(No service a hlaska "Waiting for activation"), takze dalsi telefonat na orange a 20 min cakania na aktivaciu.

A teraz tie pozitivnejsie dojmy:
Design: Toto je dost individulane, ano telefon je svojim sposobom pekny, ale neviem proste to neni az tak uplne ono...Ale asi som len divny:)

Dispaly je naozaj skvely, nebudem sa opakovat, pisali to uz mnohi predomnou, ale je to ako s SSD diskom, na papiery to mozno neni take uzasne, ale az si na to raz zvyknete, nechcete nic ine. Text je uzasne citatelny a ostry, farebne podanie sice nie uplne idealne, ale rozhodne nasobne lepsie(farebne PDF).
Niekto spominal, ze je na omak ako keby mastny a dobre sa po nom klze prst, toto vobec nepozorujem, skor naopak, obcas mi ukazovak "drhne".
A som rad ze som si nechal handricu ked som predaval starsi 3G model, jej absencia je zarazajuca vzhlaodm na to ako lahko sa telefon upatla.

Rychlost tak isto uzasna, prechod z 3G ktory toho mal obcas naozaj dost je sice skok ob jednu generaciu, ale aj tak je to doslova sok. K MT asi tolko ze mam stale nutkanie aplikacie vypinat, aj ked by si to mal telefon riadit sam proste si neviem pomoct.
Dalsia vec je GPS a jej rychlost, opat v porovnani s 3G je rychlost a hlavne prestnost zistenia polohy nieco neporovnatelne lepsie. A to aj v budove, kde predtym to urcil s okruhom radovo tovky metrov a aj to mu neuveritelne trvalo, teraz su to destiatky metrov, niekedy skoro ani to nie a je to prakticky hned. To sa bavime o GPS v budove, vonku je to s presnostou na jednotky metrov opat prakticky okamzite.

Fotoaparat a kamera: Opat velke zlepsie, uprimne nevyznam sa velmi do posudzovania kvality fotiek, ale laickym okom je zlepsienie naozaj velke a fotky su na tak malu sosovku kvalitne a to aj za horsich svetelnych podmienok.
Nepozorujem problem so zltou farbou pri foteni bleskom, alebo len neviem na co presne sa mam pozerat. Seriove cislo inkriminovane 86033.
Kameru som ani velmi neskusal, neviem posudit jej kvalitu, to hadam rozpise niekto dalsi.

System je ako som uz spominal neuveritelne svizny, stale ma to vie prijemne prekvapit a stale sa zoznamujem s jeho moznostami na o 2 generacia novsom pristroji oproti 3G.

Na zaver par slov k antene a signalu. Byvam v centre BA konkretne pri krizovatke Bezrucovej a Dostojevskeho, na 3G mi tu pravidelne padal 3G signal na edge a po chvilke sa zase prepol do 3G. Novy iphon sice 3G signal neustale kolise a vyzera ako keby si zil vlastny zivot, ale na EDGE este v byte nespadol. Neviem ako posudzovali intenzitu signalu starsie (prepatch) zariadenia, ale aj tam kde sa signal ani nepohol tuna kolise. Ci uz ked ho vyberem z puzdra a o niekolko ciarok sa dvihne, aby po chvilke zase o jednu klesol. Ale este sa mi nestalo aby som sa nedovolal, alebo aby signal spadol uplne. Stale sa bavime o 3G sieti, v starsej generacii (EDGE, GPRS) sa toto vraj vobec neprejavuje, ale to som neskusal ak mam byt uprimny.

btw: s proximity senzorom nemam nejmensi problem, priblizim k hlave a dispaly poslusne zhasne, oddialim a rozsvieti sa.

v pripadne konkretnych otazok neni problem text doplnit

bob123 | pon srp 30, 2010 11:55 am

Ja s proximity senzorem zadnej problem nemam, jeste se mi nestalo ze bych mackal uchem nejaky tlacitko, coz me u iphone 2g obcas prudilo, jinak dnes jsem testoval signal v aute, cestou do prace na 2 mistech kde mi s 2g VZDY vypadl hovor tak s iphone 4 jsem v pohode volal dal! S iphone 3g nebo 3gs to nemuzu porovnat, ale pro me zlepseni urcite, jinak je pravda ze 3G sit obcas vyskoci na edge, ale nevim jestli je to antenou nebo vodafonem, rychlost prostredi a aplikaci je neuveritelna!
iPhone 2G 4GB
iPhone 4 16GB Vodafone
iPhone 5 16GB Vodafone
iPhone 6 16GB Vodafone
Macbook pro 13" (mid 2009) Snow Leopard
Macbook pro 13" 2016
Apple AirPort Extreme
New iPad 16GB Wifi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar samson010 | pon srp 30, 2010 12:12 pm

mne sa dizajn paci, ale nedrzi sa mi lepsie ako 3G mozno si nato zvyknem ale nemam z toho taky pocit ze sa drzi lepsie, ako spominal Steve Jobs ze sa drzi fantasticky bla bla,

k materialu, dost sa klze, nato aky som ja kilavec sa obavam aby mi nespadol, takze jednoznacke nejake puzdro treba,

display je samozrejme fantasticky

foti nadherne, az na spominane oranzove fotky s diodou

kamera tak isto som velmi spokojny

ta rychlost systemu je neuveritelna, presiel som z 3G firmware 4 na iphone 4 a je to brutalne zrychlenie, vsetko ide svizne hladko, nato si musim zvykat :mrgreen:
Senior uživatel
Senior uživatel

bob123 | pon srp 30, 2010 1:19 pm

Tak jsem koukal na sklo, vepredu netknute, zezadu cca 4-5 micro skrabnuti za 3 dny, slusny :-( evidentne predni a zadni sklo neni stejny material ...
iPhone 2G 4GB
iPhone 4 16GB Vodafone
iPhone 5 16GB Vodafone
iPhone 6 16GB Vodafone
Macbook pro 13" (mid 2009) Snow Leopard
Macbook pro 13" 2016
Apple AirPort Extreme
New iPad 16GB Wifi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

2MATRIX | pon srp 30, 2010 1:54 pm

To bude asi tým že telefon pokladaš automaticky na zadnu stranu napr na stolík nie na prednu,a je tu už niekto čo mu došiel iPhone 4 už z FW 4.0.2?A nejaký nespokojný majitelia z niečim?
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Uživatelský avatar samson010 | pon srp 30, 2010 1:55 pm

ja som Matrix nespokojny len s tymi oranzovymi fotkami ako som pisal, precitaj si aj predosle prispevky kto je s cim spokojny alebo nespokojny, proxi senzor mi funguje fajn, display mi vypina ako ma, takze ja som spokojny, este si poriadne vychutnam natacanie HD videi nato sa tesim
Senior uživatel
Senior uživatel

Uživatelský avatar Maximus-CZ | pon srp 30, 2010 1:57 pm

Teď jsem zkoumal můj, opravdu hodně pečlivě, a ani škrábaneček.. ani minimální, prostě nic, jako by to sklo zrovna vyjelo z fabriky..
Jinak je fakt, že ho na stůl moc nepokládám, i když občas taky. Ale snažím se když už tak na papír, nebo tak
iPhone 3G 8GB 2.1 Quickpwned->2.2 Sn0w unlock->3.0 Ultrasn0w Unlock->3.1.2 Ra1n Unlock->prodán
iP 4 Konečně doma!!
Senior uživatel
Senior uživatel

Lašta | pon srp 30, 2010 2:38 pm

Já telefon pokládám normálně na stůl, zatím žádný škrábanec, neuvěřitelný je, že se skvěle to sklo čistí. Je to hodně kvalitní materiál, jelikož vypadá po pár sekundách otření skla jak novej :-)

Zahradník | pon srp 30, 2010 4:41 pm

Manuál? Myslíte tu malou skládací obrázkovou knížečku harmoniku?

Ono vlastně celé to balení je takové miniaturní (krabička jako od bombónů, miniaturní nabíječka).

K telefonu mám jen jednu poznámku: Je to precizně vyrobený výrobek, který má pár chybiček, které by přístroj v této cenové kategorii mít neměl.

Nejcitelnější je pro mne asi absence stabilizace fotoaparátu (videa) a téměř žádný posun iOS v oblasti telefonní části iPhonu4. Měl jsem možnost přímého porovnání Androidu 2.2 a iOS, a musím uznat, že Android je na tom momentálně o dost lépe.

Malá výška, malá adheze a relativně velká váha telefonu způsobuje špatný úchop přístroje (např. při zvedání ze stolu) a hranaté tvary IP4 zase způsobují docela nepohodlné držení (oproti 3G).

Materiál těla iPhonu je sice "exkluzivní", ale pro praktické použití není příliš vhodny (bez příslušného zakrytí se ta umělohmotná "skla" určitě brzo poškrábou).

Abych iPhone4 taky trochu pochválil, musím uznat jeho rychlost odezvy, která strarouškovi 3G začíná trochu chybět.

neilz | pon srp 30, 2010 5:28 pm

me postrehy z prvni apple hracky zakoupene 27/8

Retina displey je opravdu nadhernej a pozorovaci uhly taky i kdyz na telefon koukam temer uplne z boku tak je furt citelnej a je jasne videt co zrovna ukazuje ani barvy se naklonem nemeni proste lepsi dysplej sem vzivote nevidel :)

Dost me prekvalipa kvalita fotek a videa ktera je skvela ale chybi mi trochu rozsahlejsi moznosti nastaveni fotoaparatu

Zpravocani po technicky strance je taky na perfektni urovni ikzyz nepatrny nedolehani je v noci pri zaplim displeyi videt pac kolem ramecku nepatrne pronika svetlo

Co se tyce rychlosti tak si taky nemuzu stezovat ale napriklad pri zavirani fotoaparatu je znatelny lehky trhnuti animace (ale je mozny ze to spusobuje nejaka stahla aplikace)

Drzeni v ruce je pohodlny a telefon diky vyssi vaze a mensim rozmerum pusoby dost bytelnym dojmem ale jak se vam ruce opoti je to sklo na zadech dost naprd pokud drzite telefon jednou rukou strasne klouze

Ztrata signalu je bohuzel pri spojeni anten znat ale hovor mi zatim nevypad a problem dovolat se taky zatim nebyl, uvidim casem jestli se to projevi vic az budu nekde mimo kvalitni pokryti

Kompas je sice fajn ale ne ve meste kde je dost magnetickyho ruseni

Z odolnosti skla sem ale docela sklamanej, telefon nosim v cisty kapse snazim se na nej sahat cistejma rukama a pokladam ho jen na cistej stul/kreslo (nejsem si vedom ze bych ho prejel necim ostrym co by ho mohlo poskrabat) a presto uz mam na zadni i predni strane cca 5mm dlouhy skrabance (na kazdy strane jeden) coz me dost vytocilo, sice sou jen nepatrny ale proste tam sou :twisted: takze kdo si ho chce koupit tak tezce nedoporucuju pouzivani bez ochrany folie

Zaverem sem z telefonu lehne nadsenej ale i nastvanej, stale je na nem po strance zpracovani co vylepsovat

80% ze 100%
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

hEav0 | pon srp 30, 2010 5:34 pm

Já už mám asi šestý iPhone a ačkoli lidé mluvili o nepoškrabatelném displeji, byla to blbost. Škrábe se jednoduše, ne řezem klíče, ale malé kamínky, prach, po nějaké době na tom špatně je.

Při koupi 3GS jsem jej rovnou vzal do koupelny a sloupnuté origo folie vyměnil za Zagg invisible shield k mé spokojenosti.

S iPhone 4 jsem udělal to samé, již před týdny jsme si s kamarádem objednali SGS Steinhel ultraclear folie, tenoučký, průsvitný, téměř nejdou poznat. Od první chvíle co jsem slyšel o sklu i vzadu sem věděl, že bez folie to nepůjde.

Ať to to někomu nelíbí jak chce, reálná zkušenost je, že s folií vydrží mnohem více pádů. To co zvládlo moje poslední 3G je až pozoruhodné....
iPhone 5 16GB Black
MacBook Pro 13" Retina
iPad 32GB WiFi 3gen
Apple TV, Extreme, Express :)
Host
Host

Uživatelský avatar cmoudina | pon srp 30, 2010 6:27 pm

perfektní, jsem prozatím nadšen :twisted:

design super, volání bez problémů, data bez problémů, Copilot jako máslo, výdrž adekvátní používání, spokojenost !!
Host
Host

Uživatelský avatar Petrt | pon srp 30, 2010 7:30 pm

hEav0: Kde bereš po kapsách nebo na stole malé kamínky? :mrgreen:
Imho je to jako chodit bosej po skle a divit se, že mám pořezané nohy :lol:

Můj kus 4ky je naštěstí slícovanej na 100%. Nikde jediná "závada". Jen už mám poškrábanou plastovou čočku zadního foťáku.
iPhone Xs Silver Watch s4 Silver SS MacMini 2018 iPad 2018 TV 2015
iPhone expert
iPhone expert

Uživatelský avatar samson010 | úte srp 31, 2010 9:10 am

takze mozno vela uzivatelov nepozesim, dokonca som som bol zaskoceny, dneska som bol v pivnici a volal som ocovi, mal som tak 3-4 palicky, telefonujem a zrazu ma nepocul na druhej strane, pozriem na mobil a mal som 1 palicku, chytim telefon normalne iba za sklo a vysplhalo sa to na 4 palicky, zase som skusil chytit napevno a skocilo to na jednu palicku, podotykam ze som bol v pivnici a nemal som zapnute ziadne 3G, mal som normalnu siet a svietilo mi tam Edge,
Senior uživatel
Senior uživatel

pe.kova | úte srp 31, 2010 10:45 am

takhle iPhone natáčí v noci s přisvětlovací diodou

Zobrazit video na http://youtu.be/P3N_sG40A8o
Kód do fóra: [youtube]P3N_sG40A8o[/youtube]

Návod na vkladanie videa do príspevkov
Pokud něco potřebujete, zkuste nejdříve použít funkci hledat 8).
iPhone 4 4ever (NOW Available)

subsist | úte srp 31, 2010 10:59 am

BATERIE

Jaké máte postřehy?
Mám pocit, že na výdrži baterie se nic nezměnilo :?
V podstatě nutnost nabíjet každý večer.
Ale třeba se to nějak ještě zlepší, mám ho teprve 3 dny.

Uživatelský avatar Maximus-CZ | úte srp 31, 2010 11:17 am

Baterie? No, nabíjím taky každou noc, ale zaznamenal jsem zlepšení..
Teďka na tom můžu hrát i několik hodin v kuse a mám pořád třeba 50% baterky..
Dřív jsem musel ve škole baterkou šetřit, věděl jsem, že když budu hrát od rána, do odpoledne nevystačím. Teď to testuju v práci a pařím skoro celej den a domu docházím tak s 20-30% baterky
iP 4 Konečně doma!!
Senior uživatel
Senior uživatel

Uživatelský avatar samson010 | úte srp 31, 2010 11:31 am

Takze dalsi probmel, proxi senzor, mam iphone od soboty ale volal som minimalne, dnes som volal cca 10 minut podarilo sa mi spustit reproduktor a 2 krat klavesnicu, oproti 3G to islo o poriadny kus kvality dole, na zaciatku som si myslel ze mi to funguje OK, no po dlhsom rozhovore staci trosku naklonit telefon od ust alebo podobne a display sa rozsvieti, taketo nieco sa mi na 3Gcku nikdy nestalo,

Iphone 4 je dobry telefon, ale tych malych chyb ako zistujem dalej ma co raz viac, ako mozu testovat a spravit telefon ktory prejde testovanim a ma nieco este horsie ako 3G...
Senior uživatel
Senior uživatel

Uživatelský avatar cicolably | úte srp 31, 2010 11:58 am

:?:
:idea:
no ked ho dam od ucha-tvare asi 5-7cm tak sa zapne ale inač nie
divný spôsob telefonovania
niekde si písal že ideš do pivnice a stratí signál,hm,ktorý telefon v pivnici drží signal?
ja nemam ani bumper len take kvazi kryštálky polepene po obvode a signal nepada
a doma(dosť mimo civilizacie) kde som mal na Nokiach,Motorolach,3G a 3GS signal z 2 max 3 paličkami,mam teraz 5 v pohode
a pri "spravnom" uchopení to padlo na 2
tým že je anténa vonku sa príjem zlepšil,ale tým že spojením vodivých ploch sa to vlastne vyskratuje tak sa signál zníži
riešenie?
Bumper,folie,drevo,lak,predať.maš na výber
iPad Mini 16GB
iPhone 5 16GB

Uživatelský avatar samson010 | úte srp 31, 2010 12:08 pm

cicolably - telefonujes s nim dost? :lol:

lebo ja som netelefonoval vobec, az dnes poriadne a dost mi to prekazalo

v pivnici nie je good signal ako pises, ja som bol v pivnici v bytovke, takze akokeby som bol v chodbe v bytovke :) mal som tam 4 palicky, takze az tak strasny signal tam nebol, pokial to pri uchopeni nekleslo na 1 palicku, podotykam ze som nemal 3G siet
Senior uživatel
Senior uživatel

Uživatelský avatar Golf | úte srp 31, 2010 12:36 pm

Dokud se to nezačalo rozmazávat v médiích, tak o tom nikdo nemluvil a nic se nedělo (i když sem tam si někdo stěžoval na nedostatečnou citlivost iP, ale to bylo, je a bude u kdejakýho telefonu!). Ale teď si kdekdo až úchylně kontroluje počet čárek :? (ale ne na pivním tácku čárky=počet vypitých piv :wink: )

Já podle sebe můžu říct pouze jedno, a to že v podstatě stejná situace kolem signálu byla i na mém starém 3GS (taky při držení signál - někde víc/někde míň/ někde vůbec - mizel, respektive mizely čárky, ale do této doby mě vůbec nenapadlo si to nějak kontrolovat). Stejně ten ukazatel je do jisté míry orientační. Od minulého týdne čt/pá mám taky čtyřku, ale nezaregistroval jsem v této oblasti žádný posun k horšímu, i když ty čárky se pohybují. Spíš mám zatím pocit, že jsem na tom se signálem líp. Navíc tahle nafouknutá bublina byla známa dávno před uvedením na náš trh (a nejen ten), takže tady teď tohle rozmazávat je k ničemu, navíc se to tu už rozmazávalo dost :!:

A s tím senzorem, buď se nauč telefonovat s iPhonem u ucha, a nebo (pokud s tím máš opravdu problém) to reklamuj.

A jak už jsem jednou psal, něco pro nespokojence (přímo od Applu!):
Záruka vrácení peněz při nákupu iPhone 4
Pokud nejste s přístrojem iPhone 4 plně spokojeni, můžete nepoškozený iPhone 4 vrátit v obchodě svého operátora do 30 dnů od nákupu. Pořizovací cena vám bude vrácena v plné výši.
Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů na (nejen) tomto fóru jsou toho jasným důkazem...

iPhone X
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW4 44
Mac mini 2018

Uživatelský avatar samson010 | úte srp 31, 2010 12:40 pm

mam taky pocit ze oni sa spoliehaju nato ze s tym displayom fotakom a HD videom prebiju vsetky male chyby ktore sa na Iphone 4 objavuju, ja ho reklamovat zatial nemienim, bral som to na pausal, ale mam voci tomu vyhrady s ktorymi nic nenarobim a v tomto smere sa iphone 4 dopredu bohuzial nepohol, aby som sa mal ucit volat pri uchu :evil: , kde som ho podla teba drzal, telefonoval som ako s 3G a aj tak sa mi display rozsvietil, ved uvidime neskor, snad zajtra bude os 4.1 ktore nieco napravi :)
Senior uživatel
Senior uživatel

musashi | úte srp 31, 2010 4:24 pm

neilz píše:Z odolnosti skla sem ale docela sklamanej, telefon nosim v cisty kapse snazim se na nej sahat cistejma rukama a pokladam ho jen na cistej stul/kreslo (nejsem si vedom ze bych ho prejel necim ostrym co by ho mohlo poskrabat) a presto uz mam na zadni i predni strane cca 5mm dlouhy skrabance (na kazdy strane jeden) coz me dost vytocilo, sice sou jen nepatrny ale proste tam sou :twisted: takze kdo si ho chce koupit tak tezce nedoporucuju pouzivani bez ochrany folie

Bohuzel musim souhlasit. iPhone je od prvniho dne pri prenasen v kapse vlozen do kozeneho pouzdra a presto uz mam na celnim i zadnim skle mikroskrabance. Mam doma jeste Samsung Galaxy S a ten jsem vice jak mesic tahal po kapsach bez jakekoli ochrany a na celnim skle neni jediny skrabanecek (nemluvim o zadech, tam je ten plast vylozene nestesti). Od iPhonu a jeho proklamovaneho odolneho skla bych tedy cekal rozhodne vice.
rMBP 15" 2017 i7@2.9GHz, 16GB RAM, 512GB SSD
iPhone 7 128GB Black
iPad Air 2 64GB
Apple TV 4 32GB
Apple Thunderbolt Cinema 27"
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

pe.kova | úte srp 31, 2010 9:01 pm

Byl posunut indikátor vlhkosti u konektoru více dovnitř :-)
Pokud něco potřebujete, zkuste nejdříve použít funkci hledat 8).
iPhone 4 4ever (NOW Available)

raptors | stř zář 01, 2010 11:01 am

Ahoj, při scrollování na homescreen zleva pozoruji při "dobrždění" ikon krátkodobé zatmavení displeje (krátké snížení jasu nebo podsvícení). Je to patrné při nastavené světlé tapetě plochy, u tmavé tapety jsem toho nepostřehl. Nepozorujete někdo něco podobného?
Naposledy upravil raptors dne stř zář 01, 2010 12:35 pm, celkově upraveno 1

Uživatelský avatar Arrow79 | stř zář 01, 2010 11:24 am

cicolably nic proti, ale ta tvoja uprava vzhladu je podla mna otrasna. Lepit nejake somariny na tak pekny stroj.. no neviem :)

Baterka:
Tak tu je najvacsi posun k lepsiemu. Podla ukazovatela "Pouzivanie" v nastaveniach, som sa hned po prvom nabiti dostal k 7:10 hod k vybitiu. 3G malo standard niekde pri 6:10 - 6:20. 3GS bol najvacsi nepodarok, co sa tykalo baterky, tam sa to pohybovalo od 3:40 do 5:50 max. Cize ja som s baterkou maximalne spokojny!

Signal:
Zatial som zaregistroval len 2x pokles ciarok. Velakrat som naschval skusal chytat lavy dolny roh a rozne kombinacie skratovania anten. Povodne som sa obaval, kedze mame chalupu na mieste, kde je signalu velmi malo, ale vysledky zo 4 su lepsie ako s 3GS.

Skrabance na displeji:
Bohuzial, ako uz kolegovia pisali, tiez mam prvy skrabanec vedla Home buttonu. Ako som k nemu prisiel ani sam netusim. Na telefon davam neskutocny pozor. Bude to chciet urcite folie.
iPhone XS Max 256GB - Space Grey (iOS 12.1)
iPad Pro 9,7 128GB Wifi Cellular - Space Gray (iOS: 12.1)
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Legally Blond | stř zář 01, 2010 1:20 pm

4 raptors: že já si to tady vůbec čtu jinak bych si toho ani nevšiml, ano i mě to při návratu na první plochu na pikovteřinu tmavne.
Host
Host

Uživatelský avatar admin | stř zář 01, 2010 1:25 pm

Ahoj,

tak jediny problem co mam s iphonem 4 je Proximity senzor. Volam casto a tak 3x za den se mi pri telefonovani zapne volani pres Facetime nebo klavesnice či vypnuti mikrofonu (coz je asi nejhorsi, protoze ja si toho nevsimnu ale druha strana nic neslisi)

Naistaloval jsem si FW 4.0.2 a zatim se mi to stalo jen jednou ale presto stalo tak ted nevim jestli to FW 4.1 vyresi nebo bude muset probehnout reklamace :(
Administrator
Administrator

Uživatelský avatar vbruno | stř zář 01, 2010 2:44 pm

2Raptors:

Mam úplně stejný problém. Pokud se na první obrazovku vrátím pomocí prstu (ne HOME tlačítka), displej blikne při zastavení ikon. Vypadá to skoro jakoby byla nepatrná mezera mezi animací a statickým obrázkem výchozí plochy :-( Každopádně bych to viděl na SW problém.
::: iPhone 5S 16GB Space Grey :: iPad 2 32GB 3G :: MacBook Pro 13'' 2011 :: Apple TV 3 :::
iPhone expert
iPhone expert

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required
Další

Zpět na iPhone - smartphone