mike0007CZ píše:Tak kdybyste opravdu měřili jen magnetické pole Země, tak by to takto mělo fungovat, ale vzhledem k tomu, že měříte složené magnetické pole (el. vedení, reproduktory, spotřebiče, anomálie atd.) tak vaše měření může být správné.
Mno, tak tohle se mi moc nezdá. Srovnával jsem to s klasickým kompasem, kterej ukazuje neomylně stále stejným směrem. Dejme tomu, že by byl elektronický kompas na nějaké rušení citlivější a byl jím ovlivněn. Šipka by tak měla ukázat špatným směrem. Po otočení o 180° by ale měla ukázat stejně nepřesně, tzn. tímtéž špatným směrem. Nebo ne?
Metalgirl píše:Už jsem to pak pochopila, jak se to dělá, po pořádném přečtení prvního příspěvku. To nejde, ono totiž člověk tam dá nulu, potom to pustí a ono si ty stupně skáčou samy tam a zpět, dle toho, jaké je rušení okolo. Takže ve výsledku nebudeme mít nikdo přesný údaj. Aspoň mě to tu lítá tam a zpět jak čert, ta nula mi tam dlouho nezůstane. Jednou ta samá poloha má nulu a podruhé má 357°
To mi skáče taky kolem nuly. Myslel jsem tak nějak to zprůměrovat. Nechtěl jsem vědět absolutně přesný údaj.
Každopádně děkuji všem za příspěvky a ujištění, že můj iPhone není pokažený :--)