Výdrž baterie u iPhone 4

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

themuf | úte led 04, 2011 10:43 am

Výdrž baterie u iPhone 4

Zdravím,
procházel jsem fórum a našel jsem povětšinou informace o bateriích i 3Gčka, nebo o jiných modelech, než je iPhone4. Mám iPhone 4 cca 2 týdny a výdrž baterie je asi jeden den. Zdá se to jen mě málo, nebo je to normální? Od posledního nabití jsem si zkusil jeho výdrž a od plného nabití mi iPhone funguje 36hod 41min a je na 15% baterky. A to jsem měl vypnutá mobilní data po celou dobu a na wifině jsem byl jen cca 15 minut. Chápu, že mi takhle vydrží jen něco přes den, nebo prostě den, když budu plně využívat jeho funkce, ale při týhle "zkoužce", kterou jsem si teď udělal jsem volal párkrát za den a jinak ho používal "běžně", bez přístupu na mobilní internet a wifi. Co mi potom bude dělat, když budu plně využívat internet, atd... zdá se mi to jako dost krátká doba. Jinak mám vezi OS 4.1 a není na něm JB.
Pokud mi někdo "fundovanej" dokáže dát nějaký info, jestli je to normální, nebo ne, tak budu rád...
Díky, Muf... :)

Uživatelský avatar frantod | úte led 04, 2011 12:14 pm

Re: Výdrž baterie u iPhone 4

Tak jam mám IP 4 asi cca 3 týždne a nabijam 1x denne a semtam aj 2x, ale len s jedného dôvodu: som naňom stále, Všetko už riešim len naňom, net, maily, a žiaľ pridali sa aj hry čo je poriadny žrut batérie. Stále si hovorím že musím vydržať a nezapnuť ho na iné veci ako na volania až ho testnem, ale zatiaľ sa mi to nedarí ? tak snaď tento mesiac mi to vyjde ?.

Teraz som urobil aj JB a nepociťujem nejakú zmenu vo vydrží batérie. Síce počasie sa mi aktualizovalo stále ale už som to obmedzil tak pohoda.

Jedine čo banujem je, že som doteraz bol závislý na tej nehorázne pomalší N95 ?
Host
Host

mirke | úte led 04, 2011 12:20 pm

Skus zopar nastaveni:

1. vypinaj Wifi uplne, ked ju nepouzivas
2. nedavaj jas viac ako cez polovicu intenzity, najlepsie je pouzivat ho na 1/3 intenzity (iba v pripade nutnosti na silnom svetle pridaj) a vypni auto-jas
3. vypni location services
4. vypni bluetooth
5. ak nevyuzivas mobilne data vypni 3G
6. vypni push, ked ho nepotrebujes k zivotu
7. ked odkladas mobil, tak pozatvaraj vsetky aplikacie beziace na pozadi

Skus ci sa ti vydrz baterie o nieco nezlepsi.

Ja mam skusenost oproti 3GS velmi pozitivnu, IP4 vydrzi na jedno nabitie citelne dlhsie. Tam kde 3GS uz skapinal IP4 ma este 35-40%. Pri fakt intenzivnom pouzivani, ked cestujem, vydrzi cely den (mobilne data EDGE, semtam zapnem 3G alebo Wifi pokial je dostupne, nonstop zapnute ICQ/skype, intenzivne surfovanie, par telefonatov, nejaka hra do toho).

themuf | úte led 04, 2011 1:31 pm

No, tak uvidim, jak to bude dál...
Ale ci se týče vypsaných nastavení, tak jsem wifi vypínal pokaždý, když jí nepotřebuju, 3G nemám zaplý vůbec, polohový služby takyne (pokud je nepotřebuju) a push takyne. Jediný co asi můžu zkusit je snížení jasu, protože ten jsem měl docela vysokej. A pokud jedu hry, nak na iPodu, tim právě telefon zatěžovat nechci... Jinak mě tak nic nenapadá, co by mohlo tu baterku ovlivňovat. :roll:

Uživatelský avatar Marky1980 | úte led 04, 2011 3:02 pm

Výdrž baterie u iPhone 4

Ja som z bateriou tiež spokojný. Pri plnom nabití, pustenom skype na pozadí, vydrží veselo viac ako 24 hodín a čistá doba používania v štatistikách vačšinou preskočí číslo 7 hodín. Takúto výdrž som zatiaľ nevidel na žiadnom konkurenčnom telefóne
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

trminek | úte led 04, 2011 3:28 pm

Myslím, že využívám hodně a výdrž je jedna z nejlepších, kterou jsem mezi Smartfone dosáhl. Poměreně hodně volám, email přes push, facebook, lokace g latitude na pozadí, sem tam navigace net atd... a obvykle mývám kolem 19:00 cca 40% baterie... Touto dobou jsem měl třeba HTC desire uplně mrtvý...
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

neilz | stř led 05, 2011 2:42 pm

ja ho zvladam vybit uplne i za 5 hodin :-D icq, skype na pozadi + prehravani filmu zere strasne
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

havim | ned črc 24, 2011 10:20 pm

Mám problém s baterí i Ip 4. Za den (24 hodin) mi klesne baterie cca o 20 - 25%. Zkoušel jsem telefon skoro vůbec nepoužívat (max. 2 sms a minuta volání během 24 hodin) a baterie o takto znatelný rozdíl klesne. V jednom tématu o baterii jsem četl, že by mohl pomoci restore. Provedl jsem a a bylo vše v pohodě asi tak 2 týdny, poté se bareie opět hodně vybíjela. Resotre znovu, týden až 2 vpohodě a znovu. Nevíte čím by to mohlo být způsobené? Co by mohlo pomoci? Telefon mam 6 měsíců.

niky79 | pát srp 19, 2011 1:46 pm

havim: a jak dlouho ti ten mobil vydrzel, kdyz to podle tebe bylo OK?

Julek | pát srp 19, 2011 3:29 pm

jeden den je akorat :)

Respektujte pravidla, pak si u mě můžete stěžovat na moderátory.

Obrázek
Administrator
Administrator

Tonek | ned srp 21, 2011 12:04 pm

Já mám se zapnutými mobilními daty 1% za noc + v MT vše off a celý den mi určitě vydrží :good: kdyžtak během dne vždy trochu donabijím :wink: takže pokud ti vydrží den, tak bych řekl, že to není nějak zvláštní, pokud s ním cokoliv děláš :) nejvíc podle mě žere net, poloh. služ. a jas :beer:
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Jerry101 | sob led 21, 2012 6:43 pm

Zdravím,
mám IP 4 asi od května, používám ho na mail a volání. Mám vše zapnuté a baterie mi vydrží den. Na to, že denně volám cca. 5 až 6 hodin, tak si myslím že to není špatný. Musím, ale přiznat, že poslední dobou baterie už nevydrží tolik. Ios 5.0.2 update pokusí vyřešit problémy s baterii.

PilotF1 | čtv čer 28, 2012 9:13 am

Tak to ja mam uplne stejny problem. Mam 3GS 2,5roku. Hned po koupi jsem do nej nahral FW 3.1.3 a JB. Baterie mi az do vcerejska vydrzela v pohode 2dny pouzivani (icq, viber, mail, net, sem tam solitaire, sms a volani). Vcera jsem tam nakopl FW 5.1.5 a JB a baterka jde do haje. V 6h rano sundam z nabijecky a ted v 10H uz mam 23%. A urcite to neni vadnou baterkou. Kdybych nutne nepotreboval novy FW kvuli aplikacim, tak bych do toho nikdy nesel. Takhle mam obavy jit nekam do terenu, protoze nikdy nevim, kdy to chcipne. Mobilni data si vypnout nemuzu, to proste nejde, jinak vse ostatni mam bud na manualni rezim, nebo vypnute.
Ohledne RAM, tak to jsem taky jeste nevidel. Kde se vypina ten zasr... MT??? Protoze abych pri pouziti tri nejcasteji zapinanych alpikaci mel volnou ram je 74MB, tak to je teda katastrofa. Pak se vse tahne jak sopel.
Nevim co s tim a na downgrade jsem se jeste nedival, jestli to teda vubec z FW 5.1.1 jde. :-(
Host
Host

Uživatelský avatar M29 | sob čer 30, 2012 12:53 pm

PilotF1: No, u 3GS už to může být i starou a unavenou baterkou. Je třeba si uvědomit, že životnost baterek v mobilech je 2 roky (já vím, že většinou vydrží i 3 a někdo ji tam má i 5, ale po 5 letech je to šrot = nabít, zavolat a znovu jít nabíjet). Po 3 letech je baterka zralá na výměnu, protože už nemá takovou kapacitu, rychle se za 100% vybíjí atd.
Starý pes fóra :)

trminek | pon črc 02, 2012 1:55 pm

Pilot tu jasně píše, že po update na novou verzi iOS se to začalo nadměrně vybíjet... = Asi to najedou baterií nebude.
Když jsem podobně přecházel a použil obnovu ze zálohy, měl jsem s tím obdobný problém. Zkus provést Aktualizaci a zálohu neobnovovat a po dni uvidíš, jestli je to OK - myslím že bude ;)
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

PilotF1 | pon črc 02, 2012 8:14 pm

Trminek : Presne tak. Urcite to neni a nebylo baterkou ikdyz ma urcite to svoje nejlepsi za sebou. Bylo to JB pres Absinthe. Zkousel jsem to predelavat jeste dvakrat. Pak sel na radu redsn0w. Zaloha na to nemela vliv. Ted uz to vali, data (SMS,kalendar,mail,kontakty,poznamky,fotky,videa,...) mam zpatky a baterka vydrzi 1,5dne. Toho pul dne rozdilu pricitam narocnejsimu FW. SBSettings jsem uz ani neinstaloval. Beztak jsem tam vyuzival pouze reset procesu.
Kazdopadne jsem jeste porad nedostal na zadnem tematu odpoved ohledne toho multitaskingu. Uz jsem prisel na to, ze dvojim stiskem Home Button se spusti dock, kde se mi ukazi spustene aplikace a muzu si zavrit kterou chci. Je to moc pekny to prepinani oken, ale za to, ze mi vydrzi baterka "par" hodin, je to hodne vysoka cena. Nemluve o tom, ze je vseobecne znama slabina iP prave ta baterka. Za tu dobu a za ty penize uz to mohli vymyslet jinak a lip. 8)
Kazdopadne Polohove sluzby na "OFF". To je si myslim asi nejvetsi zrout energie a k tomu automaticky vyhledavani site. To pak jede dolu jak teplota v zime. Mobilni data na "ON". K cemu je takovy mobil, kdyz nemuze byt na netu.
Tak diky a zatim cauky.
Host
Host

mash.xx | pát zář 07, 2012 4:16 pm

Mám novy IP4S a bateria mi vydrzi cca o 30% menej ako na IP4. Pritom nastavenia mam tie iste, stale zapnuta 3G a Bluetooth. Stary telefon mi po 1,5 rocnom pouzivani stale vydrzal cely den, s novym je to tak ako pisem, pouzivam ho mesiac.

Moze byt problem v tom, ze povodny mal nahraty JB a teraz je tato zaloha v novom?

dik

Uživatelský avatar Marek | pon zář 10, 2012 7:13 am

Môže. Ak si obnovoval z jailbreaknutého iPhonu, tak je to veľmi pravdepodobné že to je z toho. Urob restore a neobnovuj zo zálohy
MacBook Air
Magic Mouse
iPhone 5
Moderator fóra
Moderator fóra

KiipCZE | úte čer 24, 2014 7:57 pm

Kde najdu tyto 2 věci ? ... naveďte mě přesně ;) dík

3. vypni location services

6. vypni push, ked ho nepotrebujes k zivotu

Iphone 4s
Host
Host

Clon | stř čer 25, 2014 6:37 pm

3. Nastavení/soukromí/polohové služby
6. Nastavení/oznamovací centrum/zobrazit
iPhone X iOS 13.3, iPad Pro 11" iOS 13.3, ATV 4
(+ starsi kousky iPad 3 (NEW) 64 GB + cellular, iOS 7.1.1 + JB Pangu China, iPhone 5 64 GB, iOS 9.3.3 NO JB, iPad Air + Cellular 128 GB, iOS 9.3.3 NO JB)
iPhonefil
iPhonefil

lukasnemeckay | stř čer 25, 2014 10:01 pm

obmedzit pohyb,vypni osviezovanie app na pozadi,location services,jas,obmedz nepotrebne notifikacie na zamykacej ploche,bez vsetkeho tohoto sa da zaobijst a urcite to prida na vydrzi nejake tie hodinky pohotovostneho rezimu :)
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

ls8 | čtv čer 26, 2014 7:41 am

Tady je docela rozumný návod, jak prodloužit výdrž baterie trochu jinak, než povypínámím úplně všech funkcí telefonu: http://www.overthought.org/blog/2014/th ... tery-drain
It's what you do in the dark that puts you in the light.

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required

Zpět na iPhone - smartphone