Problémy s iPhone 4s

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Uživatelský avatar cuting | sob lis 26, 2011 3:34 pm

Problémy s iPhone 4s

Problémů s iPhone 4S je v poslední době bohužel více, než je zdrávo, proto by bylo možná dobré v tomto vláknu je popsat a uvést vlastní zkušenosti. Osobně mám bohužel s tímto modelem problémy tak časté, že jej budu příští týden již POTŘETÍ vracet na výměnu. A budu nervozně očekávat, jestli čtvrtý kus bude konečně TELEFONOVAT. S ničím jiným problémy nejsou. A o tom, že nejsem zdaleka jediný, kdo opakovaně mění, svědčí nejenom velmi rozsáhlá diskuse na apple.com , ale i vyjádření českého zastoupení, kdy mi telefonicky sdělil operátor, že už z toho mají často vyrážku, že už se nejedná o jednotky, ale o stovky výměn jen v česku. Údajně se jedná o několik vadných serií, o kterých již Apple ví a z nichž se mnoho kusů dostalo i sem.
Poprvé mi nešel mikrofon, volaný a nebo volající mne často neslyšel, bylo nutné opakovat vytáčení a nebo restartovat telefon.
Druhý jakžtakž fungoval do updatu na 5.01. , po něm často vypadlo spojení a hlásil vadnou SIM. Nepomohlo nic a tak jsem s obavami čekal na třetí kus.
Ten chodil týden bez problémů , ale nyní opakovaně zlobí opět microfon. Vytočím číslo a slyším ve sluchátku svůj dech a hlas. Ale žádný zvuk vyzvánění-ticho. Pomůže zavěšení a opakované vytočení, ale někdy to vyjde napoprvé, ale už jsem musel takto opakovaně vytáčet i čtyřikrát. A když jsem se konečně dovolal, volaný se ptal, proč to vždycky položím , jestli si nedělám legraci . Takže i když jsem neslyšel žádný tón vyzvánění, tak mi to naučtovalo spojení...
A aby toho nebylo málo, tak již pětkrát mi vypadl uprostřed hovoru signal s hláškou, "no sim card inserted",přitom jsem byl v plném signálu . Pomohl restart a nebo obnovení nastavení sítě.
Jde potřetí zpět. Jediné plus je přístup apple, mění ho bez výmluv do pěti dnů a teď naposledy při třetí reklamaci mi slíbili vrácení dvou tisíc na kartu. Budiž, je to milé, ale upřímně, raději bych si ZATELEFONOVAL. Je to můj první problém s výrobkem Apple za 15 let, co je používám, nikdy jsem žádný výrobek Apple, ani počítač, iPod , iPad apod. nereklamoval.Měl jsem i doposud všechny iPhony a před nimi i jiné telefony, ale s něčím podobným jsem se nikdy nesetkal. Kdybych neměl určitou "jablečnou závislost" a nakoupené aplikace a muziku za tisíc dolarů, asi bych i já přemýšlel o něčem jiném. Ale stále doufám, že jsem měl opakovaně prostě smůlu (3x?) a profesionální přístup Apple mne stále ještě drží . A co vy? Jaké jsou vaše zkušenosti s tímto , bohužel nepříliš povedeným typem iPhonu?
 Apple hračky 
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Uživatelský avatar mike-biker | sob lis 26, 2011 3:52 pm

Re: Problémy s iPhone 4s

Já mám jak iP4, tak iP4S. Zkušenosti výborné u obou, iP4S se jen více zahřívá a vydrží ca o 25% méně. Ale pořád v pohodě 2 dny.
A to neblbnu a mám vše zapnuté! 3G jsem neřešil ani u iP4, jsem zrovna na místě se slabším signálem VF a 3G, nicméně až na drobné výpadky OK.
Tyto výpadky mají ovšem všechny telefony.
Telefonování bez problémů, rychlost perfektní, foťák sqelý. Ještě to kafe, kdyby to uvařilo. :D
iPhone 11 Pro Max Space Grey
iPhone 6 16GB Silver as reserve
MacBook Pro Retina 15" Mid 2014, i7 4x2,5GHz 16GB RAM 256GB SSD + 256GB Jet Drive.
Moderator fóra
Moderator fóra

Honyyy | sob lis 26, 2011 4:10 pm

Do doby než jsem upgradnul iOS na verzi 5.0.1 byl telefon bez problemu (když tedy pominu slabší výdrž baterie). Momentálně neumí komunikovat se SIM t-mobile (stará serizla i nova micro sim stejny problém) a je na lefonovani prakticky nepoužitelný.

Signál lítá nahoru a dolu,nelze volat ani odeslat sms. Zřídka se na telefon někdo dovola.

kubahucek | sob lis 26, 2011 6:41 pm

Já mám telefon od prvního dne kdy se v ČR prodával. Za celou dobu mi vypadli asi 2 hovory. Co jsem vypozoroval tak díky nemožnosti vypnout 3G, tak v místě kde konči pokrytí tímto signálem telefonu občas chvilku trvá než se přepne na GPRS a v místě operátora je : VYHLEDÁVÁM.
Jinak musím zaťukat že je vše v pořádku a naprostá spokojenost
(mám nahranou 5.0.1. a operátor je Vodafone)

h4nz3k | ned lis 27, 2011 10:17 pm

Telefon mám také ze začátku prodeje, hovor mi vypadl jednou když jsem v obchoďáku zalezl moc dozadu v obchodě jinak žádný problém... Můj operátor je Vodafone..
Podle mýho názoru je problém v simkách ne v telefonu...

wolf | ned lis 27, 2011 11:49 pm

tak aby tu nebyly samá pozitiva... :D
měl jsem IP4S u Vodafone
- vypadával signál na cca minutu
- pravidelně mě neslyšeli na druhé straně při volání (někdy i 3 pokusy než jsem se dovolal)
- nefungovalo s nim HF parrot
- výdrž baterie (oproti 4ce poloviční, věřím, že to dělá to blbý 3g a taky věřím, že to sw opraví-to nebyl ten zásadní problém)

po těchto problémech "downgrade" na nový IP4 a s ním ani jeden problém. Esko už ani řešit nebudu, vyčkám na další generaci a rozhodně se nebudu snažit o první kusy...
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Crazytimi | pon lis 28, 2011 2:50 pm

Moju skusenost som uz spomenul v inom topicu: viewtopic.php?f=85&t=50533

Btw. momentalne cakam kym sa neozvu z t-mobilu (je na reklamacii)

niky79 | pon lis 28, 2011 3:25 pm

h4nz3k píše:Podle mýho názoru je problém v simkách ne v telefonu...

Pokud ty SIMKy fungovaly X let napric Y telefony (vcetne starsich iPhonu) a pak prijde iPhone 4S, kde je nahle nejaky problem, tak bych se asi neodvazoval tvrdit, ze je problem v SIMkach a ne v telefonu.

h4nz3k | pon lis 28, 2011 6:06 pm

No mě přijde divný, že většina problémů u nás je ve spojení s T-mobilem, problém u ostatních operátorů je spíš výjimkou, tady uznávám, že může být i špatný telefon.
Beru jen situaci u nás, o tom jak je to ve světě, jestli se to taky děje víc u jednoho operátora nebo ne, jsem ještě dost nenačetl...

Uživatelský avatar cuting | pon lis 28, 2011 11:51 pm

Netýká se to jen T-Mobilu , ale napříč celým světem u mnoha operátorů, ve státech, v Argentině, Kanadě, v Evropě i třeba v Australii. Tady je jen namátkou jedno z MNOHA vláken jen na apple.com.
https://discussions.apple.com/message/16709057#16709057
Osobně mám Vodafone a dvakrát jsem si vyžádal novou SIM. Ta původní na všech iPhonech šla bez problémů. Dcera má iP4, a bez problémů. To není o SIM, ale jak potvrdil i technik apple na lince , problém několika vadných serií, které se rozvezli do celého světa. Apple se naštěstí staví k problému čelem ,ale upřimně, zítra dostanu již čtvrtý kus a jsem docela nervozní. Ale budu je trpělivě vracet třeba 10x , i když proti své vůli. Ale měnit za jinou značku nebudu, jiný systém, než iOS , nechci ani zadarmo . Právě ta skvělá provázanost všeho , co mám od Apple ,mi maximálně vyhovuje. Jen bych si rád někdy zatelefonoval. No, uvidím, snad se to konečně podaří. :wink:
 Apple hračky 
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

niky79 | úte lis 29, 2011 6:20 am

Problémy s iPhone 4s

OT: o jake skvěle provázanosti furt mluvite?

wolf | úte lis 29, 2011 7:36 pm

Napr mac vs iphone vs ipad.ti co maji windows bohuzel dokud nevyzkousi nepochopi.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

niky79 | úte lis 29, 2011 7:45 pm

Pokud je skvele provazany s MAC, ale ne s Windows, pak se neda o nejake skvěle provázanosti vubec mluvit. Jako chapu, ze pro nekoho je skvele provazan s necim, pokud je splneno A, splneno B, splneno C a splneno D spolecne se Z, ale pro me ne.

wolf | úte lis 29, 2011 8:00 pm

Nechapu tvoje proslovy ktery narazi na to ze apple si dovoli zvyhodnovat uzivatele applu,je jasny ze pro apple jsou priorita pristroje apple a pro microsoft zas jeho produkty,kterych neni mnoho a dle myho ani zdaleka tak nefungujou jako u apple.to ze ti to nevyhovuje je hezky takhle napsat ale kdyz uz kritizujes tak bud konkretni a popis co je podle tebe problem..Takhle je to z tve strany jen stekani..
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar cuting | stř lis 30, 2011 11:35 am

Niky79 : Je to sice OT, ale odpovím ti. Psal jsem, ze ta provazanost je skvela S MAC, o PC jsem se nezmínil, už dlouhá léta mne svět PC nezajímá, jde mimo mne. Mám nyní celkem 5 počítačů apple, v práci i doma, pak máme v rodině 3 iPhony. dva iPady a jeden iPod. Všechna tato zařízení jsou dokonale provázaná přes iTunes a domácí sdílení, takže i aplikace-legálně zakoupené, šlapou na všech zařízeních, bez nutnosti je platit opakovaně. Sdílíme si kalendáře, soukromé i pracovní atd. Jistě, jde to i na PC, o tom nepochybuji. Ale Apple není o tom CO a kolik , ale o tom JAK .Think Different. To, že mají na svých PC mnozí "problémy" s iTunes a dalšími apple produkty ,nesouvisí s macem, ale nejčastěji právě s tím PC a s MS a hlavně s kokrétním uživatelem, co se svým počítačem vyvádí, co a odkud do něho nacpe atd. Takže když se oklikou vrátím k tématu, i kdyby bylo potřeba měnit telefon dál, neuvažuji o výměně systému a značky. Právě proto, že ta provázanost funguje skvěle, bez sebemenších problémů , intuitivně, jednoduše. To,že jsem se nyní POPRVÉ setkal s problémovým výrobkem od Apple , není podstatné. Naopak , jsem rád, jak se k tomu Apple staví, jak to řeší. Všichni výrobci mají čas od času problémy a je to opět NE o tom , jaké a kolik problémů, ale o tom ,JAK je řeší . A i v tom je Apple jiný - "Think Different" ,a problémy s jedním telefonem, i když opakované, mne rozhodně nezvyklají. :) Je to jen železo, podstata iPhonu je ale jinde, než v kusu železa. :)
 Apple hračky 
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

honor88 | sob pro 03, 2011 8:51 am

Chci se zeptat majitelu 4s zda kdyz si poklepou na zadni kryt ve vrchni casti jak je repro a kamera zda vam tam taky neco rezonuje. Nejvic mi to dela kolem kamery.
iPhone 6 -> HaCked
Host
Host

Uživatelský avatar Barberry.pha | sob pro 03, 2011 8:54 am

Pokud myslis nejake chrasteni, tak to dela autofocus fotaku.
" Nekdo ma rád vláčky ...někdo Apple Hračky :) "
Manual iPhone
iPhone 5S 32GB SpaceGrey MacBook White 2010 iPad Mini 16GB Black wifi
Moderator fóra
Moderator fóra

ProchY01x | sob pro 03, 2011 9:08 am

honor88: jo taky mi to dela, zrovna vcera jsem premyslel, co to muze byt, ale zrejme je to tak spravne

honor88 | sob pro 03, 2011 9:51 am

nahral jsem ten zvuk na kameru tak mi napiste jestli vam to chrasti stejne jelikoz mi to neprijde moc normalni.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=tOeU1gUPrqg[/youtube]
iPhone 6 -> HaCked
Host
Host

Uživatelský avatar cuting | ned pro 04, 2011 12:21 pm

No, tak budu vracet i ČTRTÝ telefon. Tentokrát je z něho totálně nefunkční cihla. Ráno vstanu a telefon je černý. Nejde zapnout , na nic nereaguje. Pouze, když jej připojím do nabiječky, se objevi jablko, ale to je vše. Ani počítač jej nevidí, abych mohl udělat reset do výrobního nastavení. Už si připadám, že jsem asi nějaký divný patron, ale abych kdykoliv v minulosti JAKYKOLIV vyrobek, nejenom telefon, reklamoval ČTYŘIKRÁT, to nepamatuju. Vidím to na návrat na iP4 , 4S je alespoň v mém případě jakýsi prokletý. :x
 Apple hračky 
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

h4nz3k | ned pro 04, 2011 4:23 pm

Co máš za operátora?

Uživatelský avatar Dave | ned pro 04, 2011 5:00 pm

honor88 píše:nahral jsem ten zvuk na kameru tak mi napiste jestli vam to chrasti stejne jelikoz mi to neprijde moc normalni.

Zobrazit video na http://youtu.be/tOeU1gUPrqg
Kód do fóra: [youtube]tOeU1gUPrqg[/youtube]

Návod na vkladanie videa do príspevkov

je to autofocus...je to uplně normální, proč nečteš odpověd kterou ti už někdo napsal?
iPhone XS Max // watch // mac
Moje heslo - nikdy to nevzdávej, restore pomůže vždy!
iPhone expert
iPhone expert

mima | čtv led 09, 2014 1:27 pm

Zdravim, nechce se mi zakladat nove tema, tak to dam sem. Kdyztak to mod. muze presunout jinam.

Pristroj: iPhone 4S 16GB; iOS 7.0.4 JB (aktualizoval jsem 5.1.2014)

Problem: kdyz jsem venku a iPhone mi prochladne, tak se vypne s tim, ze ma vybitou baterii, ikdyz ma treba 70% a zapne se az po zahrati. Uz se mi to stalo 2x. Poprve jsem byl v lese a vypnul se mi po tom, co sem ho mel asi 10 min v ruce, protoze jsem fotil. Zapnout se mi ho podarilo asi po 15 min zahrivani. Podruhe se mi to stalo dnes, kdyz jsem byl behat. Dobehl jsem, vytahl ho z kapsy (byl studeny) a behem kontrolovani vysledku (cca po 1 min) se vypnul. Zapnout jsem ho dokazal az doma v teple po 5 minutach.

iPhone mam jeste v zaruce, takze kdyby bylo neco spatne, mohl bych ho reklamovat.
Nemate s tim nekdo zkusenost? Pripadne co s tim?

Diky za odpovedi, Mima
iPhone 2G 16GB
iPhone 4S 16GB black
Host
Host

Uživatelský avatar mike-biker | čtv led 09, 2014 2:19 pm

Určitě reklamuj, může tam být problém se spojem.
iPhone 11 Pro Max Space Grey
iPhone 6 16GB Silver as reserve
MacBook Pro Retina 15" Mid 2014, i7 4x2,5GHz 16GB RAM 256GB SSD + 256GB Jet Drive.
Moderator fóra
Moderator fóra

mima | čtv led 09, 2014 2:57 pm

Zapomněl jsem připsat, že mi to začalo dělat až po aktualizaci firmwaru z 6.1.3 na 7.0.4

Může to mít vliv?
iPhone 2G 16GB
iPhone 4S 16GB black
Host
Host

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required

Zpět na iPhone - smartphone