Před časem se mi podařilo utopit manželky iP4S(non JB) . Telefon předán na vyčištění do iphoneclinic.cz a po vyčištění (nevím jaký druh čištění) funkční. Jak už to u utopených tel. bývá tak se po pár týdnech objevily potíže. Nedříve problém s občasnou nefunkčností zvuku (pravděpodobná chyba konektoru), což by byla vcelku „prkotina“, řešitelná výměnou konektoru, později se ale objevila závada závažnější.
Telefon se začal občas zdánlivě „vypínat“, což v danou chvíli vyřešil hard reset. Po nějakém čase už ale ani ten nepomohl a iPhone nereagoval. Následovala tedy opět návštěva iPclinic, kde byl vyměněn displej, ale po jeho výměně problém přetrvával. Vrácen tedy displej původní, kdy servis ještě vyjádřil myšlenku, že může jít o softwarovou záležitost. Osobně jsem tam sice nebyl, ale přístup mi nepřišel příliš profesionální.
Až poté jsem doma zjistil, že displej a vlastně i telefon fungují a nefunkční je „pouze“ podsvícení displeje. Pod silným světlem, nebo na plném slunci je na displej ( i když špatně) vidět, plně reaguje na dotyk, iP také normálně komunikuje s PC a iTunes.
Zkusil jsem tedy jiný servis a sice macwell, kde se mi dostalo informace, že závadu pravděpodobně způsobuje závada na cívce, která je součástí základní desky, nicméně, že jednak telefon znovu vyčistí (UZ) a zkusí cívku přepájet ( bez záruky na úspěch). Úspěch se ale nekonal a telefon byl vrácen s tím, že oprava je neekonomická ( byla by nutná výměna desky). A nyní už k dotazům:
1. Chápu že jde o vytopený telefon a vysvětlení maxcwellu celkem beru ( oxidace na vícevrstvé základní desce…atd), ale zajímavé je že závada není trvalá a když např. obnovím iP přes DFU tak podsvícení vždy normálně funguje a třeba až za 2 dny opět přestane. Nějaký nápad nebo je oprava skutečně nemožná

2. Je možné takto funkční-nefunkční iP nějak využít a zpeněžit ? Případně rada kolik za něho můžu chtít

Díky