Utopený iPhone4S, oprava či prodat?

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Pitrs | pon srp 26, 2013 4:57 pm

Utopený iPhone4S, oprava či prodat?

Ahoj, zkusím tady popsat problém a poprosit o případné rady. Omlouvám se za obšírný popis.
Před časem se mi podařilo utopit manželky iP4S(non JB) . Telefon předán na vyčištění do iphoneclinic.cz a po vyčištění (nevím jaký druh čištění) funkční. Jak už to u utopených tel. bývá tak se po pár týdnech objevily potíže. Nedříve problém s občasnou nefunkčností zvuku (pravděpodobná chyba konektoru), což by byla vcelku „prkotina“, řešitelná výměnou konektoru, později se ale objevila závada závažnější.
Telefon se začal občas zdánlivě „vypínat“, což v danou chvíli vyřešil hard reset. Po nějakém čase už ale ani ten nepomohl a iPhone nereagoval. Následovala tedy opět návštěva iPclinic, kde byl vyměněn displej, ale po jeho výměně problém přetrvával. Vrácen tedy displej původní, kdy servis ještě vyjádřil myšlenku, že může jít o softwarovou záležitost. Osobně jsem tam sice nebyl, ale přístup mi nepřišel příliš profesionální.
Až poté jsem doma zjistil, že displej a vlastně i telefon fungují a nefunkční je „pouze“ podsvícení displeje. Pod silným světlem, nebo na plném slunci je na displej ( i když špatně) vidět, plně reaguje na dotyk, iP také normálně komunikuje s PC a iTunes.
Zkusil jsem tedy jiný servis a sice macwell, kde se mi dostalo informace, že závadu pravděpodobně způsobuje závada na cívce, která je součástí základní desky, nicméně, že jednak telefon znovu vyčistí (UZ) a zkusí cívku přepájet ( bez záruky na úspěch). Úspěch se ale nekonal a telefon byl vrácen s tím, že oprava je neekonomická ( byla by nutná výměna desky). A nyní už k dotazům:

1. Chápu že jde o vytopený telefon a vysvětlení maxcwellu celkem beru ( oxidace na vícevrstvé základní desce…atd), ale zajímavé je že závada není trvalá a když např. obnovím iP přes DFU tak podsvícení vždy normálně funguje a třeba až za 2 dny opět přestane. Nějaký nápad nebo je oprava skutečně nemožná :( ?

2. Je možné takto funkční-nefunkční iP nějak využít a zpeněžit ? Případně rada kolik za něho můžu chtít :unknown: ?

Díky
Naposledy upravil Pitrs dne pon srp 26, 2013 7:39 pm, celkově upraveno 1
Host
Host

Uživatelský avatar Roman_Pe | pon srp 26, 2013 5:23 pm

Re: Utopený iPhone4S, oprava či prodat?

No ja mám tiež takýto problém ale mne neide už ani obnoviť iOS a zapnúť iP. Poslal som ho na diagnostiku do českého servisu a tam som dostal odpoveď:
Test-závada na dock konektoru nebo logic boardu. ( takzvane na základovej doske ) dock konektor to nie je, lebo bol vymenený tak zostáva len základová doska. Prestal som to riešiť a mám v pláne ho predať. Netuším ale za koľko sa mi ho podarí predať. Uvidíme.

Macbook Pro 13'', 2,4GHz, 8Gb. Ram, SSD-Corsair Force 3 series 120GB, OSX Mavericks
Apple Airport Extreme 4RD / WD My Passport Studio 1 TB
iPhone 5S-32Gb. Silver
iPhone 4S-16Gb White
iPad mini 16Gb White
iPhone expert
iPhone expert

Uživatelský avatar Tony1 | pon srp 26, 2013 9:16 pm

@Pitrs to že oprava vytopení iPhone není nikdy jednoduchá je skutečnost. Macwell měl pravdu na půl v tomto případě je možná oprava přepájením nové cívky ale současně je třeba přepájet i diodový obvod Q1_PMU což je tato součástka FDFME3N311ZT. Pokud ale píšeš že po resetu se podsvit ukáže tak bych hledal spíš špatně vyčištěnou oxidaci nebo spíš oxidaci cínu na spoji u cívky a diodového obvodu, taky může být chyba i u konektoru kde cín zoxidoval. Cena kterou bych ti za iPhone nabídl je 1900,- Kč max. No možná bys jeje prodal i za 2500,- ale to bych za něj já už nedal.
Noťas, TOSHIBA, Macbook Pro
iPhone 6s space grey 16GB, Apple Store, UK
Operátor T-Mobile, Telefonika O2, Vodafone
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)

Uživatelský avatar Barberry.pha | úte srp 27, 2013 5:35 am

Můžu jenom otázku kolik to všehno dohromady stálo?
" Nekdo ma rád vláčky ...někdo Apple Hračky :) "
Manual iPhone
iPhone 5S 32GB SpaceGrey MacBook White 2010 iPad Mini 16GB Black wifi
Moderator fóra
Moderator fóra

Pitrs | úte srp 27, 2013 4:53 pm

@Tony1: Díky za info, ač laik, taky bych to tipoval také na tu oxidaci - někdy podsvícení funguje, potom zase ne. Zajímavé se mi zdá, že po restoru se vždy chytne a moc nerozumím jak může mít softwarová záležitost vliv na závadu v hardwaru. Myslíš, že se to dá opravit ? Já si nejsem jistý, jestli v Macwellu to přepájení zkoušeli. Mluvili o tom, že to zkusí, ale při vyzvednutí neopr. tel. tam nebyl technik, ale jen slečna za přepážkou.

@Barberry.pha: První vyčištění v ipclinic stálo tuším 800,- V Macwellu za diagnostiku a vyčištění něco kolem 450,- a dohoda že pokud to neopraví tak se víc neplatí (proto si nejsem jistý zda něco více dělali - viz. výše). Jinak další náklady za to, že jsem instinktivně skočil pro malou dceru, která hupsla do bazénu :) bylo 7k za nový tel ( tentokrát android :%) Hlavně mě štve, že mi tady na stole leží iP pořízený za 18k, vypadá jako nový a občas i funguje, ale jinak je k ničemu.
Host
Host

Uživatelský avatar Barberry.pha | úte srp 27, 2013 7:37 pm

No pokud chceš mít jistotu, tak jedině Exchange program např tady http://www.iopravna.cz/ceniky-a-sluzby/
Sice je to skoro 6.2k ale dostaneš nový iPhone a moc bych tam neříkal že se utopil ;)
" Nekdo ma rád vláčky ...někdo Apple Hračky :) "
Manual iPhone
iPhone 5S 32GB SpaceGrey MacBook White 2010 iPad Mini 16GB Black wifi
Moderator fóra
Moderator fóra

Pitrs | úte srp 27, 2013 10:07 pm

Na Exchange program jsem taky koukal, ale někde byla zmínka, že se nevztahuje na utopené přístroje (i když jinde zase byla zpráva toto dementující).
Ale asi by se to mohlo zkusit. Já už pro 4s nemám využití, takže bych ten nový potom stejně asi prodal. Otázkou je, jak by potom vyšly příjmy-náklady celé transakce :)
Host
Host

Pitrs | stř zář 04, 2013 7:41 am

@Tony1: Díky za zprávu, bohužel jsme na fóru krátce a nemůžu zatím psát SZ. Můžeš mi tam prosím na sebe poslat nějaký jiný kontakt ?
Díky
Host
Host

Bobo17 | úte zář 10, 2013 8:40 pm

Blbost

Exchange se vztahuje na cokoliv

Měl jsem vyplavený mobil a za 5,5 jsem dostal novou 4S
Macbook Air 2013 i5 256GB
iPhone 5S Space Grey
iPhone 6 64 GB Space Grey
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

krupier | ned pro 22, 2013 12:10 am

Roman_Pe píše:No ja mám tiež takýto problém ale mne neide už ani obnoviť iOS a zapnúť iP. Poslal som ho na diagnostiku do českého servisu a tam som dostal odpoveď:
Test-závada na dock konektoru nebo logic boardu. ( takzvane na základovej doske ) dock konektor to nie je, lebo bol vymenený tak zostáva len základová doska. Prestal som to riešiť a mám v pláne ho predať. Netuším ale za koľko sa mi ho podarí predať. Uvidíme.

a poradilo sa ti ho predat?
Host
Host

Uživatelský avatar Roman_Pe | čtv led 02, 2014 7:34 pm

Nie, nakoniec sa podarilo sprovozniť. Teraz je ako nový, vymenený hliníkový rám, displej a zadný kryt. Dal som ho priateľke :)

Macbook Pro 13'', 2,4GHz, 8Gb. Ram, SSD-Corsair Force 3 series 120GB, OSX Mavericks
Apple Airport Extreme 4RD / WD My Passport Studio 1 TB
iPhone 5S-32Gb. Silver
iPhone 4S-16Gb White
iPad mini 16Gb White
iPhone expert
iPhone expert

krupier | pát led 10, 2014 4:19 pm

tak to je parada :good:
ja mam prave jeden 4s,ktory vraj hodili o stenu a vraj nejde,ale nemam ku nemu ani baterku ,tak neviem ho skusit ,ale verim ze ho uz skusali.
A tak sa rozhodujem ci ma cenu ho zacat pomaly lepit...
Host
Host

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required

Zpět na iPhone - smartphone