Nefunkční zap. tlačítko iPhone 4

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

ferokulda | pát led 10, 2014 9:24 pm

Zdravim,
Mam tady iPhona 4, u kterýho nefunguje power button. Tlačítko lze normálně mačkat ("cvaká" - má odezvu na stisk), ale telefon na něj vůbec nereaguje.
Dotazy:
1) Dočetl jsem se že je to docela častná vada. Je nutno koupit nový flex, nebo lze stávající button (mikrospínač na flexu) nějak vyčistit?
2) Shlédl jsem video, jak se ten flex mění, proč je nutno také při tom demontovat displej?
Host
Host

Uživatelský avatar mike-biker | pát led 10, 2014 10:12 pm

Re: Nefunkční zap. tlačítko iPhone 4

Rozhodně vyměň Sense flex - proximity sennsor flex, páč ten spínač asi bude KO. Jinak LCD musí pryč kuli flexům, nedostal by ses k jednomu šroubku držáku Power buttonu.
iPhone 11 Pro Max Space Grey
iPhone 6 16GB Silver as reserve
MacBook Pro Retina 15" Mid 2014, i7 4x2,5GHz 16GB RAM 256GB SSD + 256GB Jet Drive.
Moderator fóra
Moderator fóra

ferokulda | pát led 10, 2014 10:27 pm

Jojo tenhle flex myslim, je na něm ten spínač a proximity senzor.
A ten displej je k tělu nějak přilepenej, nebo ho jen nějak drží šroubky?
Host
Host

Uživatelský avatar mike-biker | pát led 10, 2014 11:00 pm

Drží ho 4 šroubky v rozích a 6 po stranách. Dále je přilepen oboustrannou lepenkou dole i nahoře, dobré je ho nahřát fénem, horkovzduchem, nebo v troubě na max. 60 st. Negrilovat! :D
MacBook Pro Retina 15" Mid 2014, i7 4x2,5GHz 16GB RAM 256GB SSD + 256GB Jet Drive.
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar jackherrer | sob led 11, 2014 2:27 pm

To tlacitko se da vymenit i bez sundani lcd, je to trosku prasarna (namahaji se kabely od displeje) ale je to rychlejsi nez povolovat 10 sroubku displeje :) on ten sroubek co drzi ten plastik co drzi tlacitko povolis i utahnes tak ze malinko sroubovak vyhnes.. Nici se hlavicka sroubku, ano, ale jde jen o jedno povoleni a pak utazeni takze to tolik trpet nemuze.
I will maintain an attitude of open-mindedness.
Moderator fóra
Moderator fóra

ferokulda | sob led 11, 2014 3:03 pm

OK. Ještě jsem zjistil, že nefunguje ani ten proximity senzor. Je teoreticky možné, že se pádem (telefon prý spadnul a od té doby to nefunguje) jen vycvakl konektor toho flex kabelu ze základní desky?
Host
Host

Uživatelský avatar Tony1 | sob led 11, 2014 7:38 pm

Nemusíš sundávat LCD a přesně tak tak jak píše jackherrer povolíš šroubek to by bylo na zbláznění sundávat pokaždé LCD při výměně flexu. Jinak proximity senzor to je senzor na zhasínání a regulace podsvitu LCD je právě součástí tohoto flexu tak že je možné že buď je flex odpojen nebo poškozen a tím ti nefunguje zapínací tlačítko a proximity.
Noťas, TOSHIBA, Macbook Pro
iPhone 6s space grey 16GB, Apple Store, UK
Operátor T-Mobile, Telefonika O2, Vodafone
Starý pes fóra :)

ferokulda | ned úno 09, 2014 3:29 pm

Zdravim,
tak jsem se do výměny flexu konečně pustil. Měl bych ještě dotaz, jak mám chápat toto video? Když nebude fungovat vypínání displeje po přiložení k uchu při volání, tak mám přes ten proximity senzor nalepit kousek izolepy a tu začernit fixem?
Host
Host

Uživatelský avatar mike-biker | ned úno 09, 2014 7:52 pm

Poradím ti 100%ní radu. Začerni zevnitř na LCD "okénko" fixem. Pokud nemáš sundaný LCD, tak přelep čidlo proximity průhlednou izolepou a tu začerni fixou. Toť vše. Začernění proveď ca 3x - vždy to nech chviličku oschnout.
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar jackherrer | ned úno 09, 2014 9:41 pm

Funfguje to i u bilych displeju? :)
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar Tony1 | ned úno 09, 2014 10:08 pm

Toto se provádí většinou při vyměněn poškozeného originálního LCD za náhradní neoriginální díl. Prostě dělá se to hlavně při vyměně LCD!!!!! a ne flex kabelu s proximity senzorem. U nezhasínání LCD při hovoru je problém průsvitu uvzařiče do čidla proximity senzoru. Upozorňuji abys prostě hned nezačerňoval prusvit LCD fixou, prostě vyměň flex, a zkus zda to bude fungovat.

Uživatelský avatar mike-biker | pon úno 10, 2014 1:15 am

Když to rovnou začerní fixou, bude to na 100% OK. Pokud to neupraví, tak to pravděpodobně bude také v pořádku, ale když ne, tak to zase bude muset rozebrat a udělat. Tak proč to neudělat rovnou? :roll:

Funfguje to i u bilych displeju?
.

Právě na bílé se to nejvíc použije, protože ty nejvíc zlobí. Jak to není opravdový originál, tak je problém.
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar jackherrer | pon úno 10, 2014 1:59 am

Podle me se original co se tyce displeje ani nevyplati, to si to musi zakaznik vylozene vyzadat a to se mi jeste nestalo.. Beru dily od tebe a nikdo si na zmenu kvality sklicka nestezoval. Akorat mam obcas problem u tech bilych ze nezhasinaji. Mam dojem ze sme se o tom bavili i po telefonu. Vyzkousim, diky moc.
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar Tony1 | pon úno 10, 2014 3:06 pm

Poradím ještě jedn fígl a to než vložíš LCD tak stačí ustřihnout proužek mechové gumy a nalepit jej mezi senzory s přesahem cca 2-3mm nahoru i dole při pohledu na senzory, ano vypadá že je tam málo místa ale vše jde v pohodě. X krát odzkoušeno a pokaždé funkční. Ono totiž i záleží na přilnutí LCD na plochu a to někdy díky tlustším rámečkům na LCD nejde.konkrétně u bílé varianty LCD jsem zkoušek fix a zabarvování a to jsem sundával LCD snad 8x a stále nic. Pak jsem přešel na oddělení čidel a pokaždé 100% úspěch.

Uživatelský avatar mike-biker | pon úno 10, 2014 4:47 pm

To je zajímavé, také jsem zkoušel takto odstínit senzory dle návodu na netu, ale nebylo to OK. Nicméně jsem koupil přímo orig. těsnění a to funguje. :)
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar jackherrer | pon úno 10, 2014 5:23 pm

Tu mechovou gumu sem si koupil taky, nevim jestli originalni, ale to na bilem displeji nefungovalo. Je to i mozna proto, ze to byl puvodne cerny iphone prekrytovany na bily. Kazdopadne diky za rady panove.
Moderator fóra
Moderator fóra

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required

Zpět na iPhone - smartphone