Nafouknutá baterie

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

BuGeR | pon čer 02, 2014 3:11 pm

Nafouknutá baterie

Dobrý den,

nedávno jsem zde psal příspěvek o tom, že se mi nějak zvedl displej:
iPhone 5 - problém s displejem

dnes jsem ho zanesl do servisu a když ho otevřeli, tak zjistili, že se ten displej takto zvedl protože se baterka nafoukla..

Vím, že jsem v telefonu neměl originální baterii, ale zajímalo by mě, co způsobilo, že se ta baterka takto nafoukla..

Nedávno jsem si koupil externí baterii: 12000 mAh s výstupním napětím 5V a proudem 1A nebo 2.1A (má dva výstupy), viz.:
http://erp.atcpics.com/ltimages/ebay/10 ... 1001_b.jpg
a v poslední době jsem s touto baterii telefon párkrat nabíjel, nedokážu ale říct, zda se ten displej zvedl už předtím nebo po používání této externí baterie..

Chci se tedy zeptat.. je možné, že se baterka nafoukla kvůli nekvalitní externí baterii? A nebo se nafoukla protože to byl prostě neoriginální šunt?

Zakoupil jsem si novou originální baterii a zajímalo by mě, zda jí můžu nabíjet přes tu externí baterku.

Děkuji
Host
Host

Uživatelský avatar Metalgirl | pon čer 02, 2014 7:35 pm

Re: Nafouknutá baterie

Spíš ta druhá možnost, nekvalitní šunt.
Jsme rádi, že dodržujete PRAVIDLA fóra. Jsi zde nový? PAK ZAČNI ZDE.
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Uživatelský avatar M29 | ned čer 22, 2014 9:51 am

Baterie se nafoukne, když skončí životnost elektrolytu (nebo co to uvnitř přesně je) a začnou se uvolňovat nová chem látka, která má větší objem. U originálních baterií toto nastane až tak po 4-5 letech, spíše později než dříve a naopak u levných baterií i po roce, záleží i na skladování (a nikdo neví, jak dlouho to bylo někde na skladě).
Když se kouknete na životnost nových baterií, tak každý prodejce/výrobce garantuje půl roku, ti lepší rok.
Starý pes fóra :)

ls8 | ned čer 22, 2014 10:46 am

Mě se nafoukla originální baterka v iPhonu 3GS i v MacBooku Pro. Kdysi jsem tady posílal i fotky. Je to docela častá věc, když skončí životnost LiPol akumulátoru.
It's what you do in the dark that puts you in the light.

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required

Zpět na iPhone - smartphone