Děkuji za odpověd! Ano, zkoušel, tlačítko krásně lupe. Lupalo i to před tím, ale tomu jsem při demontáži utrhl tu černou špicku, takže je již nepoužitelné. Konektor na desce jsem si i vyfotil přes makro a nazvěčoval, abych se presvědčil, že při prvotním odpojení nedošlo skutečně k poškození jak samotných pinů tak okolních kondenzátorků a vše je jak z fabriky. Pro jistotu jsem celej konektor vyčistil jemnym kartáčkem, kdyby tam přece jen bránilo něco třeba dosednutí, ale nic nepomohlo

. Je to velká záhada a nechápu to. Výměnou jsem tím pádem natropil víc škody než užitku a světe div se, náhradni display, byť z UK nedosahuje ani polovičniho kontrastu, co původní

Edit:
Pro Mike-biker: mysliš, že může být vadný samotný spínač (ty protilehlé plechové talířky) na novém flexu? Přece jen jsi sám prodejcem a tak máš s náhradními díly a jejich kvalitou velké zkušenosti. Případně nevíš, které konkrétní piny na konektoru vedou signál z power buttonu? Že bych to mohl zkusit proměřit (tedy za předpokladu, že spínač power buttonu funguje na principu uzavření okruhu).
Pro Beavers: nadpis jsem editoval již prvně, ale při ukládání mi spadl signál (jedu přes EDGE v horách a jakákoliv činnost z telefonu je odsud útrpná) a zřejmě se neuložilo. Netřeba, abys mi psal hned jizlivé upozornění. Cením si práce administrátorů a celého forum-týmu a pokládám tuto práci za důležitou k udržení kvality tohoto fóra, nicméně některé výrazy, kterými sjednáváš nápravu mi připadají zbytečně osobní a působí na mě až povýšenecky a to přece při upozorňování není nutné. Dlouho jsem zde neřešil žádný problém, a pravidla psaní příspěvků jsem neporušil záměrně. K tomu všemu si teď nejsem jist, zda tento edit uvést chronologicky na konec, či na konci ponechat adminovu výtku?
Myslíš si, že jsem upozornění na nesprávný název tématu psal proto, že si chci krátit dlouhou chvíli? Anebo jsi už takový mazák, co si myslí, že pravidla nejsou pro něj?
Beavers.