Ovládání hudby a hovorů na sluchátkách

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

endyspeed | úte dub 22, 2008 8:53 am

Ovládání hudby a hovorů na sluchátkách

Ahoj. Bohuzel mi, asi po 14 dni pouzivani sluchatek, prestalo fungovat ovladani hovoru a hudby, ktere se nachazi na kabelu sluchatek. Pokud obdelnicek zmacknu, iPhone nijak nereaguje. Nemate s tim nekdo nejake zkusenosti? Neni mozne, ze se jedna i o softwarovou chybu? Bohuzel je nemam moznost vyzkouset na jinem iPhonu.

Paly | úte dub 22, 2008 9:03 am

Re: Ovládání hudby a hovorů na sluchátkách

Skusal si uz najprv zapnut hudbu a potom dvakrat po sebe stlacit ten obdlznik? Malo by to prepnut na dalsiu skladbu. Mozno je tam ina chyba :)
iPhone XS white iOS 13.x,
 iPhone #1 3.1.3
Orange

MacBook Pro retina 2,5 GHz; 8GB RAM
Čítajte pravidlá fóra!
Starý pes fóra :)

endyspeed | úte dub 22, 2008 9:07 am

JJ zkousel, zkousel jsem i jednou stisknout a skladba se nezastavila. Pokud mi nekdo volal a ja to jednou stisknul, nijak to nereagovalo:(

Paly | úte dub 22, 2008 9:11 am

No tak to asi bude poskodeny ten cudlik v sluchatkach :). Mozno nejakym nedopatrenim tam vosla vodicka alebo sa zaniesol prachom. Mozno by pomohlo tak rychlejsie postlacat.

A ak nie tak nove sluchatka :) alebo sem este niekot hodi nejaku radu.
 iPhone #1 3.1.3
Orange

Čítajte pravidlá fóra!

endyspeed | úte dub 22, 2008 9:16 am

Zkusim to jeste otestovat na jinym iPhonu (doslo mi, ze jeden typek z prace ho ma), abych vedel jestli je to problem opravdu hardwaru.

Diablo | úte dub 22, 2008 9:17 am

Mam uplne stejny problem.

Jelikoz se mi kvalita sluchatek, ktera jsou dodavana s Iphonem nelibi stejne je nepouzivam ale .... jednoho dne sem se rozhodl, ze vyzkousim aspon ten mikrofon na tech sluchatkach a prepinani tech skladeb. Sluchatka jsem mel jeste nevybalena v krabicce takze moznost ze by se do nich dostala voda/prach nebo by se poskodily mechanicky je prakticky nulova. Vyndal sem je tedy z krabice od Iphonu zapojil a mackam ten cudlik jak blbec ale zadna odezva.

endyspeed | úte dub 22, 2008 9:42 am

Tak vyzkouseno u kolegy a je to taky nefunkcni - hardwarovy problem:(

dandoo | úte dub 22, 2008 10:07 am

mne to chvilku neslo - chvilku neslo, asi 3 dni ale potom sa to znovu rozbehalo a uz to funguje k plnej spokojnosti, takze poskusaj to z casu na cas a mozno sa to rozchodi

Paly | úte dub 22, 2008 10:16 am

2 endyspeed: asi to nebude najlepsia rada, ale skus dat Reset All Seting v Nastaveniac v General v Reset. Nevymaze Ti nic len Ti obnovi vsetky nastavenia do povodnych, cize si budes musiet vsetko nastavovat na novo. A ked ani po tom Ti tie sluchatka nepojdu tak je to naisto HW chyba :)
 iPhone #1 3.1.3
Orange

Čítajte pravidlá fóra!

Bodl99 | úte dub 22, 2008 1:25 pm

Mně se to občas taky stane, ale vždy pomohlo tošku konektor povytáhnout a znovu zandat a vše šlo jak má.

endyspeed | úte dub 22, 2008 1:41 pm

Tak ja to jeste trochu vic otestuju nez se rozhodnou sehnat si nove a nebo pokusim o reklamaci ( coz je asi dost nerealne :D ).

Uživatelský avatar spachal_tmp | úte dub 22, 2008 2:29 pm

Vzhledem k tomu, ze nova sluchatka urcena pro iPhone, v podobne zvukove 'kvalite', se daji i s dopravou poridit za ~100Kc, asi bych to moc neresil ..

endyspeed | úte dub 22, 2008 2:46 pm

Me jde hlavne o ten ovladaci prvek + funkce handfree.

Edit: Restart nastaveni nepomohl:(

Uživatelský avatar spachal_tmp | úte dub 22, 2008 2:53 pm

Ano, mluvim o sluchatkach s ovladacim cudlem a mikrofonem, bez nutnosti orezavat konektor. Cena od ~5USD vcetne dopravy do CR.

endyspeed | úte dub 22, 2008 2:56 pm

:shock: Tak to jdu zapatrat:) Diky:)

Edit: To si rovnou koupim pro jistotu do zasoby patery:D

Uživatelský avatar spachal_tmp | úte dub 22, 2008 6:12 pm

Neni to problem, hledej na eBay hesla jako "iphone head* mic*" a podobne, dokonce jsem tam zahledl za ~80USD asi 'sadu' padesati kusu :) ..

morri21 | úte dub 22, 2008 7:35 pm

hh 50kusov, tak to uz ano...btw. Stalo sa mi to zatial 1x ze mi prestalo fungovat tlacitko...vysunut/zasunut a funguje dalej

Uživatelský avatar lofounek | úte dub 22, 2008 8:49 pm

Me se to jednou taky stalo a zrejme to zpusobila nejaka aplikace bezici na pozadi. Pomohl restart telefonu...

iPhone 7 32GB silver
Apple Watch 42mm Sport
iPad Air 32GB
iPad 2 16GB
iPhone 5 32GB white
iPhone 3GS 16GB black
iPhone 2G 8GB
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Dave.6 | úte dub 29, 2008 11:49 pm

Zdravim, mam ten samej problem nepochybuji o tom ze sluchatka dodavana k iphonu jsou sunty ale jak hraji me celkem staci.

Jen me stve ten mikrofon a tlacitko na nem. S iphonem jsem jeste nikde nebyl(cekam na pouzdro) jen do nej laduju hudbu a aplikace takze na hw problem se me to nezda (mozna tak z vyroby).

Tlacitko neposloucha a funguje jen neprodlene po restartu telefonu. Tedy do prvniho zandani a vyndani jacku. kdyz jej vyndam a zase zandam tak uz nejede tlacitko ani mikrofon, a nekdy taky kdyz se iphon sam (ne kdyz jej zamknu ja) zamkne a pak zmacknu home tlacitko tak to taky nekdy jede. Mohl by to prece jen byt problem HW at uz v telefonu nebo sluchatek?

Zkousel jsem vse, od restartu telefonu, pres all reset, lehke povytahnuti jacku ale nic. Do restore kvuli tomu se me moc nechce. Ale jelikoz ho mam par dni tak je v nem dost aplikaci (mam je presunute) tak si myslim zda by to spis nemohl byt nejaky problem sw?

Moc dekuji nechce se me kvuli tomu iphona restorovat nebo dokonce posilat na reklamaci.

Diky

EDIT: Tak vyzkoumano ze to opravdu nebude chybou sluchatek ale nejaky sw problem, kdyz slcuhatka necham pripojena do iphona i po tom co se zamkne a jak iphon odpoji vse do rezimu spanku (wifi, edge, atd, atd) tak kdyz ho odemknu (ve sluchatkach trochu jakoby lupne) tak tlacitko normalne funguje, otazka ted asi bude co tohle muze mit na svedomi?

Bodl99 | stř dub 30, 2008 12:04 am

Doporucuji pohrat si s aplikacemi a pak udelat restore a nainstalovat jen ty co budes pouzivat ;-) tak jsem to taky na zacatku udelal.

Dave.6 | stř dub 30, 2008 12:15 am

Bodl99 -> jasny to prave delam jenze mam pocit ze potrebuji vsechny :) Ne ne ja prave nic neinstaluji co neznam a o cem si napred neco neprectu. A prave se bojim ze by tomu restore nemusel pomoci Jelikoz bych nainstaloval to same a byl tam kde jsem ted. Mam zatim jen par aplikaci a fixu na doladeni, par her a tot vse. nejhorsi je ze jsem si u hudby upravoval tagy a mel jsem tam jen jedno album a nenapadlo me toto testovat pri pridani kadze app. Je jasny ze nejaka z nich to dela ted jde o to jaka... :)

endyspeed | stř dub 30, 2008 8:18 am

Tak sem kazdy kdo s tim ma nejaky problem napise seznam nainstalovanych aplikaci:) A u které se budeme nejvíce shodovat, ta to pravdepodobne bude (nepocitam BSD, ssh atd).

Dave.6 | stř dub 30, 2008 10:01 am

jasny to je dobrej napad...

takze teda tady jsou moje app...

hry - iZoo, Pool, iSnake, NuPogodi, Domino, Loo, AirHockey, Mines, iSolitare, Labyrinth, ParkingLot, iPhysics,

prohramy - Tevee, SysInfo, Battery, BossTool, Insomnia, PhotoBoard, iBirthDay, Sketches, iPhoneHome. Books, Converter

Fix - barevna cisla baterie, cz patch de klavesnice, česky kalendar, cestina pro converter, 1.1.3/4 safari patch, iBrickr Fix

Snad vse, vim ze jsem nekde cetl ze problemova app je batery ale odnistaloval jsem ji a je to porad to same..

endyspeed -> jinak tobe to dela to same? kdyz nechas sluchatka v iphonu i po tom co usne + jeste nejakou chvilku a pak zmacnes home a nasledne tlacitko na sluchatku tak to jede nebo ne?

Diky

Uživatelský avatar parmin | stř dub 30, 2008 11:53 am

Mně se stalo totéž a pomohlo jen vyčistit konektor v iPhonu - uchošťourou nebo lehce profouknout :-) Fakt to zabralo, už asi třikrát :-)

P.S. Telefon nosím v kapse v koženém nasouvacím pouzdře, takže nějaký to smítko se tam asi může dostat - konektor není chráněný..
iPhone 8 * iPad 6 * Mac Mini * Apple TV * AirPods
iPhone expert
iPhone expert

endyspeed | čtv kvě 01, 2008 2:44 pm

Z tvych programu mam:

iSolitare, Tevee, BossTool, Insomnia, Books, Converter, cz patch de klavesnice, česky kalendar, cestina pro converter, 1.1.3/4 safari patch, iBrickr Fix.

Jinak to s tim home jeste otestuji.

Igy | čtv kvě 01, 2008 2:54 pm

mne to takto blbne len ked pripojom sluchatka pocas prehravania hudby. Potom je tlacidlo nefunkcne. Staci zastavit hudbu. Vytiahnut a vlozit konektor a potom vsetko funguje ako ma.

Uživatelský avatar Marky1980 | úte lis 10, 2009 3:07 pm

Chyba nie je ani v HW ani v SW. Dnes som na to konečne prišiel čím to je a konečne po dvoch mesiacoch nefunkčnosti ovládania mi to zas konečne ide. Stačí len poriadne prečistiť konektor na slúchadká. Ja som na to použil malú tenkú kefku, ale na internete píšu že je jedno čím sa to prečistí (najviac spomínajú spinku na dokumenty). V konektore bolo kvalitne veľa prachu, už sa nedivím prečo to nefungovalo. Teraz ide všetko ako má
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

kotelník | úte pro 08, 2009 12:07 pm

Ja jsem udělal skvělou věc. Koupil jsem si Sennheiser MM 50iP a je to úplně super. Sice asi 1700 či tak nějak, ale stojí to za to. Applovské a většina pecek mi vypadávají z uší :D tak jsem koupil tyto špunty a je to super. Kvalita zvuku perfektní, čistá jak jsem byl již u Sennů několikráte přesvědčen. Doporučuji 8)
Macbook pro Retina 2015, 13" 256GB, 8GB RAM
iPhone 6S space gray, 64GB
iPhonefil
iPhonefil

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required

Zpět na iPhone - příslušenství