Rád bych se podělil o svoji zkušenost se sluchátky AKG. Po delší době jsem si rozhodl si udělat radost a koupit sluchátka k iP. Moje kritéria byla:
1. špunty
2. ovládání iP
3. "renomovaná" značka
4. cena do 2000
Výběr nakonec padl na AKG Q 350. Tato série byla tvořena ve spolupráci s Quincy Jonesem(alespoň se tím AKG všude chlubí), každopádně Quincy mě v tomto případě trošku zklamal:). Co se týče vzhledu, tak sluchátka se vyrábí ve 3 variantách (bílá, černá, zelená sluchátka a zelený kabel) na pravém sluchátku mají 3 tlačítka (+, - a play/pause/next/prev) a mikrofon. já jsem zakoupil černou variantu. Vypadají nějak takhle:

Nezkoušel jsem prozatím hovor, nicméně VoiceControl funguje na výbornou, takže ani telefonování bych se nebál.
Sluchátka nehrají nejhůř, oproti dodávaným Apple sluchátkům je zvuk jakoby čistší a reprodukce i trochu hlasitější (ale to je asi dáno konstrukcí sluchátek).
Porovnával jsem je ještě se Sennheisery PX100 a tady jsem docela narazil. Středy a výšky jsou oproti Sennům méně výrazné, zato jsou trochu přibasené, na metal jsou ucházející, ale na klasice jsem si moc nepošmákl. Sluchátka navíc moc netěsní, propouští dost hluku z venčí (oproti Senn CX300) a i ty nejmenší nádstavce mi přijdou trochu velké (ale to je pravděpodobně problém mé fyziognomie).
Takže podtrženo a shrnuto - za cenu 1500, za kterou se prodávají, sluchátka příliš nedoporučuji.
Link na stránky výrobce:
http://www.akg.com/personal/,pcp_id,278,_psmand,1.html#/the-line