serwo | úte dub 21, 2020 12:36 pm
No ja mám opačnú skúsenosť zasa. Veľakrát, čo by som si stiahol laptop káblom, ma magsafe zachránil... Podarilo sa mi to viackrát pri predchádzajúcich laptopoch (vždy som bol verný značke Asus) prakticky u každého, no našťastie som takým spôsobom nezničil ani jeden. A to ani nebudem hovoriť o podarených jablčných kábloch, ktoré sa mi už aj po polroku pri konektore začali štiepiť práve kvôli tomu, že sa naťahovali a ohýbali. Magsafe je po 6 rokoch nepoškodený.
Čo sa týka touchbaru, tak jednoducho mi vyhovujú hardwarové tlačítka. Po pamäti viem, čo kde je a nepotrebujem vyslovene položiť prst na dotykovú plochu, ale tlačidlo môžem stlačiť hocičím, nie len prstom. Už mi lezie na nervy, že sa začína všade preferovať dotykové ovládanie ako napr. aj v autách.
Čo sa týka AW, tak Apple samozrejme nepôjde proti sebe a z hľadiska kompatibility budú ich produkty medzi sebou pracovať najlepšie. Avšak produkty iných značiek zas až tak nezaostávajú. Ako som spomínal, tak neviem si predstaviť situáciu, že by som mal hodinky denno-denne na nabíjačke, čo je napr. aj dosť vtipné vzhľadom na fakt, že majú funkciu monitorovania spánku, a teda by ich mal mať človek na ruke. Takže na stolíku na nabíjačke si spánok môžu monitorovať, koľko chcú a v tom prípade mi tá funkcia nedáva zmysel[emoji3] Takže v tomto smere to pre mňa predstavuje iba ďalší diskomfort. Čo sa týka platieb, tak myslím, že dnes už každé hodinky majú NFC, takže tam problém nevidím. A ako som spomínal už, predávajú sa rôzne, ktoré dokážu vydržať kľudne aj 2 týždne bez nabitia.