Díky za uznání, to vždy potěší. Dovolím si mít za celý život se sluchátky dost zkušeností, proto se tu objevuje dost mých příspěvků. Moje averze k výrobkům KOSS se již nezmění, ale o tom píšu své zkušenosti a zdůvodnění na jiném místě. Jinak na doma používám vynikající DJ sluchátka Pioneer HDJ-1000
http://www.copystars.com/images_product ... _s8395.jpgPřed 7 lety byla tato sluchátka za cca 8000 Kč, před 3 lety byla již ve specializovaném obchodě s DJ produkty za 4 500 Kč. Ale to už je jen pro zajímavost a mimo toto téma. A tohle by mohly být ty "číny", zmiňované v recenzi níže
http://www.i-bazar.cz/pictures/pics/slu ... 916136.jpgZ mnoha hodnocení těchto sluchátek bych vybral tento článek:Vážení příznivci kvalitního poslechu hudby a djové. Zřejmě jste teď na tom stejně jako já před 2 lety, kdy jsem hledal sluchátka, která by byla výkonná, kvalitní a designově zajímavá. Dlouho jsem přemýšlel, přebíral a nakonec jsem koupil PIONEER HDJ-1000. A naštěstí jsem nelitoval...naopak. Byla to jedna z nejlepších koupí. Pracuji jako DJ a tak sluchátka používám 8h denně 2 dny v týdnu. To je cca 800 hodin ročně. Čili 1600 hodin (a to nepočítám občasné použití doma) provozu, neustálého sundávání, nasazování, ohýbání v kloubech - to všechno sluchátka vydržely a není poznat žádné znehodnocení. Mají stále křišťálově čistý zvuk, klouby jsou kvalitní a most nenese žádné známky poškození. Prostě se jedná o sluchátka, které mohou hrdě nosit nápis PIONEER, poněvadž kvalita tomu opravdu odpovídá. Oproti konkurenčním sluchátkům ve stejné cenové kategorii bych HDJ-1000 ohodnotil o 100% více. I vývoj ceny napoví, že výrobce moc dobře ví, že prodává skvost s maximální možnou kvalitou zpracování. Má slova zn í možná trochu zaujatě, ale vězte, že tomu tak není. Pioneer HDJ-1000 patří mezi elitu sluchátek i ve světě špičkových djs a studiových producentů. Takže pokud jste se rozhodovaly, zda PIONEER ANO nebo PIONEER NE - doufám, že jsem Vám trochu pomohl. Já osobně jsem se sluchátky na 100% spokojený a pokud se někdy v daleké budoucnosti stane, že moje HDJ-1000 doslouží, má volba nových sluchátek bude jasná.
Závěrem bych jen dodal jednu velice důležitou věc, a to - POZOR NA PADĚLKY. Na aukčních serverech se tato sluchátka prodávají za 1500-2000 korun. Nejedná se o originál, jsou to nekvalitní čínské výrobky a poznáte je jednoduše podle ceny (nikde v ČR neseženete originál HDJ-1000 pod 4300,- CZK) a nebo podle kloubů, které mají ČERNOU barvu.
Toť ode mě vše a PŘEJI PŘÍJEMNÝ POSLECH
Pro:
Čistý a silný zvuk
Možnost přepínat MONO/STEREO
Líbivý design
Ve všech směrech kvalitní a řekl bych NEZNIČITELNÁ sluchátka
A další fanda do sluchátek stvořil tento elaborát o padělaných značkách:Tak jsem si dal tu práci s vyhledáváním volně přístupných zdrojů padělaných sluchátek, protože stav, který panuje např. na Aukru už začíná překračovat určité meze. (Na ebay je to už dlouho.)
Takže upozornění: pokud koupíte na aukcích (doufejme, že zatím jen tam) níže uvedené modely, můžete si být prakticky jisti, že jde o padělky.
SENNHEISER: CX 300, CX 400, CX 500, PX 100, PX 200, OMX 70, PMX 70, MX 50, MX 500, MX 51, MX 360, MX 560, MX 660, MX 760, HD 202
audio-technica: ATH-EC7, ATH-EC700, PRO700, ATH-ES7, ATH-CK5, ATH-CK9, ATH-CK32, ATH-CK6
AKG: K 324 P, K 12 P
JBL: Reference 220, Reference M302
SHURE: E2C, E2G, E3C, E4C
SONY: MDR-V700 DJ, MDR-EX90LP, MDR-J11G, EX83, V900, E0921, E090, E0931, NX747, EX51, EX082, EX85, EX700SL, CX1W
Pioneer: HDJ-1000
Beng & Olufsen: A8
CREATIVE: EP-630
BOSE: In-Ear, On-Ear
amadana: PE-117
Panasonic: RP-HV21
Philips: SBCHJ030
Cena sluchátek je už od 1 USD, ty nejluxusnější pak kolem 20 USD. Kšeft je to pro podvodníky opravdu výborný.
Na obvyklou otázku "jak poznám padělek?" je odpověd prostá: je-li "dobře" udělaný, tak i dost těžko (očima). "Originální" obaly už jsou běžné. Také zdaleka neexistuje od modelu jen jeden padělek, od jednoho výrobce.
Jediným spolehlivým řešením je nákup přímo z autorizovaného zdroje. Tj. v USA prodejce na seznamu přímo u výrobce. Mimo USA jsou autorizovaní distributoři pro daný region a ti opět zveřejňují seznam svých prodejců.
(SENNHEISERy v ČR označuje distributor - Panter Praha - vlastním logem na hologramu a na obalu je nalepený český návod.)