Ahoj všichni, nedávno jsme tu řešili kvalitu neoriginálních kabelů a mně teď jedny konečně dorazily. Narazil jsem na Ali Expressu na (pro mě) neznámou firmu BASEUS, která se pyšní zlatou plackou (top brand na Ali). Na jejich oficiálních stránkách však mají odkaz pouze na Amazon nebo nějaký čínský eshop. Avšak na Ali se představují jako official, maji placku a i odkazy směřují na official stránky.
Tak jsem se rozhodl zkusit zakoupit nějaké káble na iPhone.
Cena kabelu se pohybuje okolo $3.24 za svítící 1m a $4.16 za 1,8m.
Kabely jsou opravdu výborně zpracované, vše sedí, lícuje, opravdu perfektní! Samozřejmě fungují [emoji3]
Teď ale proč to píšu, dle článku přímo na Apple stránkách "jak rozeznat fake kabel" je návod, jak lze kabel jednoduše rozeznat.
Co se týče Lighting konektoru, tak ten je přesně jako original - jeden kus, zakulacene hrany kontaktu - OK
Jenze pak přichází na řadu druhý konec - USB port:
Zde se to liší úplně ve všem (krom zpracování - to je oproti jiné Číně opravdu excelentní, žádný nepovedený odlitky!)
- piny v konektoru jsou stříbrné místo zlatých, spoj portu je sice lichoběžníkový, ale je orientován na opačnou stranu a jeste k tomu nemají symetrický odstup.
Na druhou stranu o originálním Apple kabelu zase píší, že má na kabelu vytisknuty text "Designed by Apple in California Assembled in China" a já mam doma originály dva (od telefonu) a ani jeden to nemá.
Dal u těch fake pisou ze se jedna viditelné o špatnou kvalitu zpracování, což tyhle Baseus nemají.
A co teď? [emoji20] kabel funguje perfektně, je zpracován opravdu kvalitně, telefon se nehřeje, neodpojuje, vse pasuje a běží jak má.
Koukal jsem ještě na YT, kde značka Baseus není neznámá, takze recenzí je plno a vesměs kabely taky chválí. Máte někdo s touto firmou zkušenost?
Přidávám fotografie (bílý originál Apple, červený 1.8m, černý 1m svítící)
A poslední věc: chapu, ze za cenu $3,5 nemohu nic čekat a hodně tu píšete, že kabel pod $10 nemůže být bezpečný, ale na druhou stranu mám v záloze další čínskou firmu Ugreen, která prodává kabel za $5,24, taktéž ma zlatou placku (top brand) za kvalitu a navic má i certifikát (lze dohledat na mfi.apple.com), dle návodu na rozeznani má vše jako originál a taktéž funguje skvěle. Mám jej uz rok a vždy pracoval spolehlivě.
Tak nevim, co si ted myslet.
Diky za vaše ohlasy [emoji846]

Píšu z mobilu