Sluchátka pro iPhone (nejen) do 1000Kč?

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

macuser | ned úno 27, 2011 12:05 pm

Re: Sluchátka pro iPhone (nejen) do 1000Kč?

to Beavers: tyka se burn-in i sluchatek s tlakovym menicem? Nekde jsem cetl, ze ano jinde zas ne. Podle me ne. Co na to rikas?

Uživatelský avatar Beavers | ned úno 27, 2011 12:07 pm

Bohužel nedokážu poradit, ale zkus to vyhledat na Google, tato tématika se tam dost probírá na různých fórech. Napiš do vyhledávače Zahořovací CD a máš o zábavu postaráno. :good:
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar Sphyn0x | ned úno 27, 2011 12:09 pm

Beavers píše:byl určen pouze nebo především pro zahořování reproduktorů

A slúchadiel nie?
///M
iPhone expert
iPhone expert

Uživatelský avatar Beavers | ned úno 27, 2011 12:13 pm

OT: Jak jsem již psal, už si to nepamatuji, ale na fórech se píše, že to je vhodné na jakýkoli měnič. Tyto CD se navzájem podobají, myslím, že to bylo v časopise Stereo-Video, originál CD určitě nebyl náš vynález, ale byl převzat možná z německého Sterea.
Moderator fóra
Moderator fóra

Lincoln Six Echo | ned úno 27, 2011 12:22 pm

http://www.burninwave.com/

Jestli jsem to dobře pochopil, tak bude nejlepší stáhnout některé uvedené zvuky a pustit je do smyčky. Tak dostanou měniče zabrat ve všech možných frekvencích.
  • iPhone 6s
  • Mac mini (Late 2012) | MacBook Pro (Early 2015)
  • AirPort Extreme 5th gen
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar Beavers | ned úno 27, 2011 12:28 pm

OT: Mám dojem, že na speciálním CD je to už vhodně namixováno, případně jdou ty pazvuky postupně za sebou. Bohužel, neměl jsem ten CD, chystal jsem se na to a pak mi ten známý zemřel, tak jsem to už neřešil. Reprosoustavy se mi postupně zahořely samy běžným hraním. U sluchátek to neřeším, myslím, že už nyní hrají velmi dobře. Ale třeba za čas budou hrát ještě lépe :o
Moderator fóra
Moderator fóra

Lincoln Six Echo | ned úno 27, 2011 12:32 pm

To určitě. Zahoření je spíš pro nedočkavce.
  • iPhone 6s
Moderator fóra
Moderator fóra

Lipon | ned úno 27, 2011 10:32 pm

mně dali zahořovací CD v obchodu, kde jsem vybíral a kupoval repro ...

dal jsem ráno přes repro tlusté deky (aby sousedi neremcali na hlasité "pazvuky"), pustil CD a šel do práce

dle rady obchodu jsem to měl puštěné tak 20x, jen ne na práh snesitelné hlasitosti, i tak se rozehrávaly repráky ještě asi 2 měsíce
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Qwuiddo | ned úno 27, 2011 11:55 pm

Ahoj, "ač nerad" (=zase se bude utrácet) opět jsem zavítal do této diskuze. Byl jsem tu i něco málo před rokem a koupil jsem si Senny CX500. Hrály výborně, ale znovu bych je už nechtěl - za tu cenu dost málo vydržely. Hraje pouze jedno sluchátko v současnou chvíli.

Koupil jsem si cca před měsícem Jabra BT8010 - svůj účel plní (potichý a bezdrátový poslech PC-TV na cestách, a hlavně: telefonování v autě + podpora dvou přístrojů atd ...). Ovšem na poslech hudby on-the-run to není. BT se občas zasekne, v uších nesedí 100% atd...

1) Proto prosím o doporučení nových sluchátek v ceně max 3000, ale klidně níže. Budou využívána k poslechu hudby "za chůze atp". Jediné mé požadavky jsou aby byly skladně a nebyly to úplně ty obrovské DJ (=nemusí to být špunty).

2) Poté mám ještě jeden dotaz. Jsem už téměř rozhodnutý (ale radši se ještě poradím) koupit tato sluchátka pro domácí poslech http://sennheiser.cz/rs120.html . V současné chvíli mám na doma tato http://sennheiser.cz/hd555.html , ale od té doby co mám ty Jabry si opravdu vychutnávám absenci kabelu. Navíc mě u těch hd555 strašně vytáčí ta redukce. Myslíte si, že je to dobrá výměna?

Děkuji za pomoc, Tomáš.

gandalv | pon úno 28, 2011 1:13 am

Beavers píše:Tento CD byl asi před 15 lety přílohou časopisu o Hi-Fi (nevím, už kterého), znal jsem jednoho člověka, který ho měl, ale již není naživu. Nevím už přesně, ale možná byl určen pouze nebo především pro zahořování reproduktorů. Je to už hodně dlouho. Nemám tedy ani nápad, jak se k němu dostat (inzerát?)

a teď ještě tu pohádku o barvení CD-DA zelenou fixkou, že to CD pak hraje lépe, prosím prosím :-) :Yahoo!:

Jednak zahořením zkracujete provozní živostnost repro, druhak u sluchátek (bavíme se o těch v ceně 5000-1000 Kč) a normálních repro to nemůže být ani poznat...

Jako sorry, ale říkat šmejd sluchadlům koss, protože stojí 500, normálně asi 650 Kč, ve srovnání s nějakými, co stojí 5násobek mi přijde divné a docela bych chtěl vidět slepý test, kde by měl někdo rozpoznávat, která sluchadla poslouchá (při zdroji iPhone), zkoušeli jste to někdo?!

Uživatelský avatar SteveJSF | pon úno 28, 2011 7:33 am

Svoji troskou do mlyna:

Ja mam k iPhonu sluchatka Koss Porta Pro, ktera hraji celkem obstojne a splnuji podminku ceny do 1.000,- Kc. Uz je to hodne proflaknuty model, ale pokud fungovaly roky jako referencni, za tu cenu bych na nich zbytecne chyby nehledal.
Několik iPhonů, iPadů, MacBooků, Time Capsule, Apple TV, iPod Nano, AR.Drone...
Starý pes fóra :)

Uživatelský avatar Beavers | pon úno 28, 2011 8:46 am

gandalv píše:Jednak zahořením zkracujete provozní živostnost repro, druhak u sluchátek (bavíme se o těch v ceně 5000-1000 Kč) a normálních repro to nemůže být ani poznat...

Jako sorry, ale říkat šmejd sluchadlům koss, protože stojí 500, normálně asi 650 Kč, ve srovnání s nějakými, co stojí 5násobek mi přijde divné a docela bych chtěl vidět slepý test, kde by měl někdo rozpoznávat, která sluchadla poslouchá (při zdroji iPhone), zkoušeli jste to někdo?!

OT: To o tom zahoření, co píšeš: no, budiž, je to tvůj názor (zatím jediný skeptický zde, ale i na jiných fórech, která se zabývají audio technikou). Zřejmě je to tedy jakási móda - to zahořování - pro velmi majetné audiofily, kteří si rádi zkracují životnost svých reproduktorů, aby si mohli koupit ještě dražší a také vrazili třeba pár tisíc do originál zahořovacího CD. Naštěstí nemáš pravdu a to ani v tomto, ani se sluchátky KOSS, protože moje osobní zkušenost, jak jsi jistě ráčil číst v tomto vláknu je ta, že se mi dva jejich modely rozsypaly (magnety) po krátké době a třetí model (Sporta Pro) jsem ještě ve slepé víře koupil před pár lety, aby dnes ležela odložena a nepoužívána po té, co jsem si pořídil DJ sluchátka Pioneer a špunty AKG. KOSSY jsou odloženy právě proto, že nikoli, že byly nahrazeny jinými, ale proto, že oproti zmíněným modelům hrají příšerně, nikoli však úplně zle, to musím uznat. Takto si nepředstavuji, aby zvučela referenční sluchátka. Prostě už bych je nechtěl.
V tomto příspěvku jsem nemínil poslech mp3 z iPhone, ale všeobecně poslech kvalitních zdrojů signálu.
Moderator fóra
Moderator fóra

Qwuiddo | pon úno 28, 2011 9:28 am

SteveJSF píše: Uz je to hodne proflaknuty model, ale pokud fungovaly roky jako referencni, za tu cenu bych na nich zbytecne chyby nehledal.

V současnou chvíli mám doma jako porty tak sporty. Osobně si myslím, že sporta pro hrají o dost lépe, nicméně i hudební negramota musí poznat, že ten zvuk je >kapánek< přebassovaný mj.

gandalv | pon úno 28, 2011 10:20 am

Beavers píše:KOSSY jsou odloženy právě proto, že nikoli, že byly nahrazeny jinými, ale proto, že oproti zmíněným modelům hrají příšerně, nikoli však úplně zle, to musím uznat. Takto si nepředstavuji, aby zvučela referenční sluchátka. Prostě už bych je nechtěl.
V tomto příspěvku jsem nemínil poslech mp3 z iPhone, ale všeobecně poslech kvalitních zdrojů signálu.

Můžeš prozradit, kterými sluchátky v obdobné ceně (mě stály 500, ale řekněme, že mají novou hodnotu třeba 700 Kč) mám nahradit Koss Porta Pro, abych mohl říci, že Koss PortaPro jsou příšerné?

Ideálně doplň link na ty doporučená sluchátka, myslím, že by to zajímalo nejen mě, co si koupit k telefonu s nejlepším poměrem cena/kvalita zvuku. Protože jsem si chtěl koupit ještě jedny KossPortaPRO, tak si koupím ty tebou doporučené a rád ocením ten super zvuk vs. příšerné Porty.

Jinak nejsem blázen a schuchátka nepouštím naplno, nechci si zničit sluch a taky nejsem kdoví jaký audiofil, abych onanoval nad předraženým 2 kanálovým zesilovačem s elektronkami a zvuk MP3 320Kbit mi přijde celkem kvalitní.

Uživatelský avatar Beavers | pon úno 28, 2011 10:49 am

OT: Nebudu ti již kazit iluze a pokud jsi s KOSSy spokojen, tak je to v pořádku, protože to je nejdůležitější z aspektů při koupi čehokoli. Evidentně žijeme oba v jiných sférách. Já například jsem ochoten si za kvalitu připlatit, ale to je pak již jiná kategorie, do které ty stejně nepůjdeš. Proto ti neposkytnu ani jakékoli návrhy ohledně sluchátek nižších cenových kategorií, protože jsem z těchto vod již odplul. Inspiraci hledej v celém tomto vlákně, názorů je tu víc než dost.
Z tvého příspěvku je patrné rozhořčení (používáš silnější výrazy) a já tě již nebudu popouzet.
O audiofilech si myslím svoje, jsou to tak trochu podivíni, mnozí chtějí dokazovat okolí, že na to mají, a protože nedokáží ničím jiným oslnit, jsou mezi nimi i takoví, kteří ani tak hudbu neposlouchají, nerozumí jí, jen rádi machrují. Další skupinou jsou pitvači zvuku, kteří napínají uši u nahrávek nikoli kvůli požitku z hudby, ale proto, aby identifikovali šumy, brumy, praskoty, kmitočtové charakteristiky a pod. Nepatřím ani do jedné skupiny. V životě jsem si prošel audiovým hájem od jeho primitivních nevyšlapaných cestiček, až jsem doputoval (na stará kolena) k jakés takés kvalitě. Mnoho zařízení jsem si ve své době musel vyrábět doma na koleně, protože se nic u nás neprodávalo. Nyní je nabídka obrovská, ale je v tom džungle a většina přístrojů a zařízení jsou rychlokvašené šunty. Nemohu si pomoci, ale některé značkové zesilovače a jiné přístroje ze 70. let (ano i reprosoustavy) hrají stále lépe než současné "vymakané" a přetechnizované mašiny. Ale kdo z mladých, oslněných namodralými displeji jejich laciných přístrojů tohle všechno ví? Málokdo. Nechť mě tito neznalci klidně pošlou zpět do mého audio háje, mně to vadit nebude, protože tam jsem doma. 8)
Moderator fóra
Moderator fóra

gandalv | pon úno 28, 2011 1:12 pm

Já nemám s čím srovnat. A druhé si chci koupit, takže tvou odpověď mám brát tak, že v dané cenové relaci nic lepšího není...? To je ale škoooda...

Každopádně o 5% lepší výrobek nepřeplatím o 400% jak někteří snobi, to se přiznám.

definice: snob je ten, kdo si to koupí, aby zaujal okolí, tedy ne nutně každý, kdo si koupí něco HiTech či předraženého, někdo na to holt má.

Já že používám ostřejší výrazy??? Jaké? Slovo "příšerné" jsem převzal od tebe :-D

A zelenou fixu na pomalování okraje CDčka (to je taková plastováý placka, tácek) popisovali hojně v Stereo & Video před 16-20 lety ...

No málokno má možnost srovnat a srovnávat...

Lipon | pon úno 28, 2011 1:36 pm

Qwuiddo: z vlastní zkušenosti bych doporučil Jays Q-jays (špunty), na rovinu ale říkám, že nemám srovnání s jinými v této cenové skupině
dal jsem na radu človíčka z jednoho zde již citovaného inter. obchodu, po asi 20 minutách tel. hovoru jsme se dostali k nejužšímu výběru 3 modelů připadajících v úvahu pro mé potřeby, následné koupě těch q-jays nelituji, daný obchod hodnotím maximálně pozitivně;

jestli nemáš konkrétní model/y už vybraný, tak konzultaci s ním doporučuji

taky jsem měl předtím PortaPro a byl jsem s nimi delší dobu spokojen, než jsem domů pořídil pořádné reproduktory a najednou mi v těch portách ve srovnání s přednesem beden "něco" chybělo i přebývalo
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Lincoln Six Echo | pon úno 28, 2011 2:07 pm

OT:
To je tak vždycky když přejdeš na něco lepšího. Začínal jsem s přibalenými peckami. Přišlo mi že hrajou prostě jako sluchátka. Pak jsem si pořídil Koss The Plug, tehdy ve slevě za 690 Kč. Jóóó mega bassy, boží zvuk. Dva roky jsem je spokojeně používal. Pak jsem si koupil SoundMAGIC PL11 (600 Kč), protože jsem chtěl menší konstrukci než Plugy. Bassů pořád dost i zvuk byl tak nějak čistší a hezčí. Jak jsem ksakru mohl poslouchat Plugy! Vždyť je to hnus! Rok a půl jsem si opět spokojeně užíval PL11, až mi minulý týden přiletěla myšlenka koupit si nová sluchátka, jen tak. Ovšem né nějaká levná, chtěl jsem vyšší ligu. Pořád mám rád bassy, ale pouze tam kde mají být. K tomu časem asi dojde každý - nejprv si libuje v mohutném huhlání, časem však zjistí, že to není jaksi ono a začne se poohlížet po něčem s věrnějším zvukem. A tak jsem si koupil Sennheiser IE 7 - jak jsem mohl poslouchat PL11?! To je prznění hudby velebnosti. A tak bych by se dalo pokračovat, i když IE 7 už zvuk snad neprzní, jen to nejsou úplně top sluchátka. Ovšem vyšší třída ano. Peněz nelituju, spíše naopak.
  • iPhone 6s
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar Beavers | pon úno 28, 2011 2:26 pm

Přesně tak to je. :good:
Moderator fóra
Moderator fóra

gandalv | pon úno 28, 2011 4:20 pm

špunty mě v uchu nedrží! A za špunty dávat skoro 4000 Kč? :-)
http://www.alphacool.cz/produkt/Sennheiser_IE_7.html
na krámě asi 5000,-

Kde si je člověk může poslechnout více sluchátek a porovnat?

Uživatelský avatar Beavers | pon úno 28, 2011 4:38 pm

Nedrží ti v uších (jak to víš?), tak o nich nemluv. Nikdo tě nenutí je kupovat. Např. AKG stojí kolem 1000 Kč a mně v uších drží. Zřejmě mám anatomicky správné sluchovody. :pardon:
Moderator fóra
Moderator fóra

Lincoln Six Echo | pon úno 28, 2011 4:47 pm

gandalv píše:špunty mě v uchu nedrží! A za špunty dávat skoro 4000 Kč? :-)
http://www.alphacool.cz/produkt/Sennheiser_IE_7.html
na krámě asi 5000,-

Kde si je člověk může poslechnout více sluchátek a porovnat?

A za circumaurální sluchátka bys byl ochoten dát 4000 Kč? Za dvě regálovky bys utratil 4000 Kč? Za 5.1 "domácí kino"? Nebo bys prostě ty peníze nedal nikdy. Jinak ty IE 7 jsem koupil za 2700 Kč - v obchodě ("na krámě" či jak) Gothic alias headphones.cz.
  • iPhone 6s
Moderator fóra
Moderator fóra

gandalv | pon úno 28, 2011 4:48 pm

circo - co? to nevím, peníze bych možná dal, když by mě to přesvědčilo a když bych uvážil, že to využiji... 5.1 DD receiver jsem měl před 12 lety s nástupem DVD a teď čekám, co nahradí 2 roky starý Onkyo 608 který naposledy vyhrálo Aisa :-)

obecně tyhle špuntovky mi v uších nedrží a ani nikomu v okolí, chcete říci že špunty za litr už drží? To jsou inear nebo klasické špunty? A také je tendence tím kablíkem je z ucha vytáhnout

něco s hákem na ucho je asi nereálný, no tak musím zůstat u klasiky, porta pro

a topic tohoto fóra jsou SLUCHÁTKA DO 1000 Kč tak se toho prosím držme :-D

Qwuiddo | pon úno 28, 2011 4:55 pm

Lipon píše:Qwuiddo: z vlastní zkušenosti bych doporučil Jays Q-jays (špunty

Díky, nikdy jsem o té značce neslyšel, škoa že to nemůžeš s ničím srovnat...

Mě teďka zaujaly Monsterbase dr. Dre tour špunty - ten kabel vypadá tak, že by se nemusela opakovat historie se zničeným kabelem jako u sennů.
http://www.beatsbydre.com/products/Prod ... 5097&cat=2

Má s nimi někdo zkušenosti? Pročtu nějaký recenze a asi do nich půjdu

gandalv: každý není tak bohatý, aby si mohl kupovat levné věci. koss porta se nedá s IE 7 srovnat absolutně. nevim proc hned lidi, kteri si kupuji drahe veci a nemaji pro ne plne vyuziti nazyvas snoby - myslim, ze do teto kategorie patrim a jako snob si neprijdu. Kdyz proste mam 4000 na sluchatka, ktere jsem si vydelal, tak si je podle me muzu koupit at uz z duvodu stylove, tak i funkcni stranky. A o lidech, kteri neznaji nic jineho nez koss, ktery je 15 let za zenitem si myslim svoje. Je to úplně stejné jako kdybys říkal: proč si kupujete nové bmw, když na fabii ušetříte a maximální rychlost (kterou stejně nevyužijete) má skoro stejnou? Jinak tento topic je o sluchatkach NEJEN do 1000.
Naposledy upravil Qwuiddo dne pon úno 28, 2011 5:05 pm, celkově upraveno 1

Uživatelský avatar Beavers | pon úno 28, 2011 5:04 pm

gandalv píše:...a topic tohoto fóra jsou SLUCHÁTKA DO 1000 Kč tak se toho prosím držme :-D

Přečti si pořádně název topicu a když už mystifikuješ mě v PM, tak to nedělej tady veřejně :twisted:
Moderator fóra
Moderator fóra

gandalv | pon úno 28, 2011 5:29 pm

teď scenzuruješ i první příspěvek a nadpis? :-D
MODERÁTOR BEAVERS VARUJE:

Vidím, že na tebe musím jinak. Začni dodržovat pravidla, označuj příspěvky jako OT, nespamuj a nesnaž se mě moderovat, zatím moderátorem nejsi.

MODERÁTOR BEAVERS POZNAMENÁVÁ:

Vlákno je jednoznačně o sluchátkách pro iPhone a nejen do 1000 korun. Pokud to bylo myšleno jinak, žádám moderátora, který název opravil, aby mě opravil také a uvedl vše na správnou míru. Aby se se mnou gandalv nedohadoval přes PM, jak je název myšlen a nenabádal mě k tomu, abychom si založili speciální vlákno o sluchátkách nad 1000 Kč. :evil:

Uživatelský avatar Colpeas | pon úno 28, 2011 6:26 pm

gandalv píše:circo - co? to nevím, peníze bych možná dal, když by mě to přesvědčilo a když bych uvážil, že to využiji... 5.1 DD receiver jsem měl před 12 lety s nástupem DVD a teď čekám, co nahradí 2 roky starý Onkyo 608 který naposledy vyhrálo Aisa :-)

obecně tyhle špuntovky mi v uších nedrží a ani nikomu v okolí, chcete říci že špunty za litr už drží? To jsou inear nebo klasické špunty? A také je tendence tím kablíkem je z ucha vytáhnout

něco s hákem na ucho je asi nereálný, no tak musím zůstat u klasiky, porta pro

a topic tohoto fóra jsou SLUCHÁTKA DO 1000 Kč tak se toho prosím držme :-D

Já to nechápu. Ty jsi ochotný dát X tísíc za velmi kvalitní přístroj oceněný EISA (ne, Aisa), ale je ti líto dát 4k za špunty? Věř mi, že jsou i špunty za 30 tisíc, a circumaurální (prostě okolo uší) sluchátka s takovou cenovkou bys hledal dost těžko (i když bys možná nějaké našel).

Krom toho se docela podivuji nad tvým přístupem k audiotechnice a myšlenky při tom zahýbají k zamyšlení se nad definicí snobství; máš Onkyo 608, a k tomu.... Porta Pro? Děláš si legraci?
Co zdroj audio signálu? iPhone, nebo on-boardová "HD" zvukovka z PC? Nedělám si iluze o tom, že bys někdy slyšel pojem lossless, nebo FLAC...

Taky bych si dovolil malou otázku ohledně tvého výroku "když by mě to přesvědčilo a když bych uvážil, že to využiji": Jak využíváš potenciál toho Onkya s imputem z mp3 a výstupem do Kossů?

A jaksi jsem nepochopil tuto část: "To jsou inear nebo klasické špunty?"

jsetli jsem to rozluštil správně, jsou to špunty -> in-ear. Nejsou to pecky. A špunty sedí výborně většině uživatelů, nemluvě o tom, kolik mají výhod proti sluchátkům "přes uši" a "na uši". Pokud beru poslech na cestách, obvykle lépe izolují, podávají tedy zvuk čistší (záleží na modelu, ale IE7 jsou velice kvalitní sluchátka, pro tebe možná až škoda). Na domácí poslech už ale tak praktická nejsou.

2012 MacBook Air 13" 1.8GHz | 8GB RAM | 128GB SSD
2010 MacBook Pro 13" 2.4GHz | 8GB RAM | 750GB - odcizen! S/N: W805312VAPT
2006 Mac Pro 8-Core 2,33GHz | 16GB RAM | 256GB SSD + 3TB RAID0 | ATi HD4870 1GB
2005 PowerMac G5 Quad 2,5GHz | 8GB RAM | 1TB RAID0 | Quadro FX4500 512MB
iPhone expert
iPhone expert

Uživatelský avatar Metalgirl | pon úno 28, 2011 7:28 pm

gandalv i sennheiser pecky hrají mnohem lépe než koss porta pro. Třeba i takové MX 760, které patří mezi jedny z lepších do 1000 Kč, dokonce si je dovolili srovnávat i s Yuin PK1 mají lepší zvuk, než koss porta pro.

Teď jsem si objendala MX 980, tak čekám, kdy mi dorazí. Někteří z nich byli tak nadšení, že je dokonce nahradili i za své IE 8 a poslouchají radši tyto MX 980, či z nich dokonce měli pocit, že jakoby poslouchali HD 650, prý mají podobný zvukový projev, tak se už nemůžu dočkat. :Yahoo!:
Jsme rádi, že dodržujete PRAVIDLA fóra. Jsi zde nový? PAK ZAČNI ZDE.
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Uživatelský avatar SteveJSF | pon úno 28, 2011 9:24 pm

Docela rad bych takhle nekde udelal srazik a ochutnavku ruznych sluchatek, jen moc nestiham.

Jinak moc audio zkusenosti nemam. Jak uz jsem zminil, mam ted Porty. Pred cca 15 lety jsem je zkousel na minidisku od Sony a byl to prebasovany hnus, ktery mi ani nesedel na usich. Ted je mam k iPhonu, staly me cca 7 stovek a za tu cenu mi k nemu vyhovuji. Vychvalovat je nema smysl, jsou mnohokrat prekonana, ale shazovat je si netroufam - pokud roky fungovaly jako referencni, shazoval bych tim i tehdejsi odborniky, kteri se audiu roky venovali - blbci to urcite nebyli. Myslim, ze za tu cenu a k iPhonu je lze stale povazovat za kvalitni sluchatka. Mne slouzi dobre, porad je mam nekde na dne v baglu a nemam s nimi zadny hw problem.

Pri vyberu sluchatek jsem sel az k cenove hranici 10k a vetsina zde zminenych terminu mi neni cizi (i to zahorovaci CD bych doma nekde nasel), ale pak jsem zvazoval dalsi veci a jejich cenu a radeji jsem sel tou levnejsi cestou - sluchatka pouzivam relativne malo a usetrenych nekolik tisic jsem investoval jinde, protoze zrovna nadbytek penez. Samozrejme i tak v duchu touzim po nejakych tech UI, jenze mam pocit ze zrovna k iPhonu by to bylo hazeni perel svinim. Poslouchal jsem hudbu pres Porty na iPhonu a zjistil jsem, ze v Macbooku to hraje daleko lepe. Hudba v iPhonu se mi tim dost znechutila. Nema cenu to popisovat, kdo pozna a slysi rozdil, tomu je to jasne. A ja si uz jen lamu hlavu nad tim, proc ten iPhone hraje tak mizerne.
Několik iPhonů, iPadů, MacBooků, Time Capsule, Apple TV, iPod Nano, AR.Drone...

Uživatelský avatar Colpeas | pon úno 28, 2011 9:49 pm

ten audio výstup iPhonu není sice nic moc extra, ale i tak je to proti většině ostatních běžně dostupných kompaktních přehrávačů špička... A myslím, že ani není moc důvod dávat do něj něco úplně Hi-tech, protže 99% uživatelů je spokojeno i s tím, co tam je teď. Řekl bych, že i mně jako přenosný přehrávač stačí.

Mimochodem, neví někdo z vás o nějaké MiniDisc mechanice do PC? Rodiče měli kdysi ještě v BMW E34 přehrávač na MD a doma nám jich hromada zůstala - většinou špatně sehnatelné tituly...

EDIT: už jsem něco našel na eBayi; za $60 bez dopravy to není zlé...

iPhone expert
iPhone expert

Uživatelský avatar Metalgirl | pon úno 28, 2011 9:55 pm

Ty Porty jsem měla na uších a víš jak mi to znělo? Samé basy, které výrazně zasahovaly do středového pásma, středy slité, vůbec nerozlišovaly od sebe hudební nástroje a výšky? To nemá skoro vůbec žádné výšky, tam je je škoda hledat, nikdy by je člověk nenašel. Když jsem na nich poslouchala taneční hudbu, tak to ještě šlo, no ale pak jsem do toho pustila visual kei od Japonců (takoví Dir en Grey) a to byla katastrofa, tu jejich rychlou hudbu to vůbec nestíhalo.

Dle mého názoru ty Porta Pro prostě byla až moc přechvalovaná a vůbec si to nezasloužily. Osobně netvrdím, že jsou nejhoší, ale zase nejsou nic moc. To ty Senny fakt zní stokrát lépe.

Colpeas: Ale nejen iPhone, iPod Touch je na tom ještě o chloupek lépe oproti iPhonu. Aspoň soudím dle toho, co slyším z iPhonu 3GS a iPodu Touch 3G.
Jsme rádi, že dodržujete PRAVIDLA fóra. Jsi zde nový? PAK ZAČNI ZDE.
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Uživatelský avatar Beavers | pon úno 28, 2011 10:31 pm

Kolovrátek s přízí získané z kossího peří se točí dál. Stále dokola se zde prezentují názory na "kvalitu" sluchátek KOSS, ale jejich příznivci mají snad dubové palice, v nichž jim duní umělé basy, které v nahrávkách ve skutečnosti nejsou a tento subjektivní dojem jim vytváří pocit, že to tak má být.
Kdysi dávno bylo obtížné zkonstruovat sluchátka, která by dokázala přenést celé frekvenční pásmo - hlavně v hlubokých tónech - a najednou se zde objevila sluchátka, která to dokázala! Šikovný importér na náš trh vychrlil několik modelů u nás dosud neznámého amerického výrobce akustických zařízení (firma vznikla v 50. letech) a jejich výrobek Porta Pro byl vyhlášen za referenční. Jak je v našich končinách zvykem, když je po něčem hlad, věhlas i těchto sluchátek se rychle rozšířil mezi obyvatelstvo a slovo KOSS se skloňovalo ve všech pádech na každém rohu. I já jsem tehdy této masáži podlehl, to nepopírám. Dodnes ale nepochopím, že se zapomnělo (i já) na evropské osvědčené značky Sennheiser, AKG, Bayerdynamic a jiné, které se krčily ve stínu neznámé kossí firmy, která nabízela dokonce celoživotní záruku.
Dále nepokračuji, je to zbytečné. Z toho motání kolovrátku by se nám mohla zatočit hlava. :(
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar Colpeas | pon úno 28, 2011 10:54 pm

@ Beavers: nenapsal bych to lépe ;)

taky nemůžu pochopit, že to ti lidi kupují, nepo spíše proč, to kupují. Možná mají pocit, že když to má každý druhý puberťák, že to musí být super-duper kvalitní sluchátka. Je mi z toho zle... Vlastně ne, je mi do breku :cry:

iPhone expert
iPhone expert

Qwuiddo | pon úno 28, 2011 11:36 pm

Tak jsem našel recenzi na ty monster beats na lsa: http://www.[BULVAR: odkazujte na jiné zdroje]/2010/12 ... ter-cable/

Paradoxně, ten placatý kabel kvuli kteremu se mi moc libi je podle ohlasu naa prd.

Uživatelský avatar Colpeas | úte bře 01, 2011 6:23 am

To je otázka vkusu... Já mám teď plochý kabel na Sony a je to fajn. Je ale pravda, že beats mají ten kábl dost široký...

iPhone expert
iPhone expert

gandalv | úte bře 01, 2011 6:36 am

já jsem neříkal, že mám 608, ale chtěl jsem ho před 2 lety když vyšel a to je výměna repro za dalších 20000, takže si počkám co vyjde letos... A přece jen, sluchátka a sloupy, to je něco jiného.

Takže tu máme jeden názor:

takové MX 760, které patří mezi jedny z lepších do 1000 Kč, dokonce si je dovolili srovnávat i s Yuin PK1 mají lepší zvuk, než koss porta pro.

No jo, ale pecky, jak říkám, to mi na uchu (při pohybu) nedrží... !!! Možná tak s kulichem

Uživatelský avatar Beavers | úte bře 01, 2011 8:20 am

gandalv píše:...obecně tyhle špuntovky mi v uších nedrží a ani nikomu v okolí, chcete říci že špunty za litr už drží? To jsou inear nebo klasické špunty? A také je tendence tím kablíkem je z ucha vytáhnout...

gandalv píše:...No jo, ale pecky, jak říkám, to mi na uchu (při pohybu) nedrží... !!! Možná tak s kulichem

Ty neříkáš, ty plácáš a ani nevíš co. Promiň mi ten výraz, ale jinak to napsat nemůžu. Víš vůbec, o čem mluvíš?
A co máš pořád se sloupama? Tohle je vlákno o sluchátkách (a nejen takových do 1000 korun).
Moderator fóra
Moderator fóra

gandalv | úte bře 01, 2011 8:25 am

Tak jinak:

komu ty originál Apple pecky (s nápisem CHINA u Jack konektoru) bezpečně drží v uchu, aby se s tím dalo pohybovat, bez čelenky běhat atp?

Přihlaste se...

Lincoln Six Echo | úte bře 01, 2011 9:18 am

Mě pecky v uších nedrží, přítelkyni ano. Špunty mi v uchu sedí všechny, přítelkyně je do uší prostě nestrčí. Já tvrdím, že pecky jsou na nic. Přítelkyně tvrdí, že špunty (in-ear) jsou na nic. Kdo má pravdu? Všichni a nikdo. Je to o osobních preferencích a zkušenostech. Nejde globálně říct, že pecky nedrží v uších. Někomu skutečně drží jako přibité.

gandalv: Ty si nejprv ujasni terminologii, potom si vyzkoušej někde všechny typy konstrukcí sluchátek, a pak až lez někam na fórum diskutovat.
  • iPhone 6s
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar Beavers | úte bře 01, 2011 9:39 am

eRiper píše:...Někomu skutečně drží jako přibité.

Jde to udělat. Omezením osobní hygieny na nulu. Obrázek
Moderator fóra
Moderator fóra

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required
PředchozíDalší

Zpět na iPhone - příslušenství