Colpeas | úte lis 22, 2011 8:07 pm
Mno asi tak. Z toho co jsi tu sem postnul usuzuji, že jsi vybíral hodně podle vzhledu, a že to budou tvá první drahá sluchátka. Faktem je, že za ty peníze seženeš sluchátka nesrovnatelně lepší - třeba AKG K550. S mnohem, mnohem přesnějším zvukem, pasivním potlačením zvuku, relativně dobrým designem a značkou, která má renomé jako kráva. Pochopitelně i Sennheiser dělá v této kategorii skvělé modely, ale tam to opravdu záleží na tom, který ti zrovna sedne, protože výběr mají dost velký. Ono takhle to je se všemi sluchátky - záleží na preferencích posluchače.
Z něčeho, jako Monster nebo Beats v souvislosti se sluchátky bude pravému audiofilovi nebo profíkovi pracujícímu v oboru buď blivno a nebo do smíchu. Sám jsem jednu dobu Studia užíval, ze začátku jsem je měl náramně rád - ještě v dobách, než jsem přešel na bezztrátové audioformáty a přežíval jsem na mp3kách, v jejichž šumu se šum aktivního potlačení hluku těch Beats schoval a toužil po co nejdunivějších basech, které Studia rozhodně mají. Problémem ale je, že i tam, kam vůbec nepatří, takže tam duní všechno a člověka z toho nakonec akorát bolí hlava. Vyhnout se obloukem. To už teď kupují snad jen týpci, co se snaží být in.
Když se tak zpětně na to podívám, Beats by Dre byly jedna z nejdebilnějších investic mého života. Příklad: poté co jsem se jich zbavil, koupil jsem AKG K242HD za méně než polovinu jejich ceny a zvuk je úplně jinde - žádné šumy, přesně podané tóny bez zkreslení, hloubky jen tak, kde být mají. Kvůli vyšší impedanci se k nim ale hodí mít sluchátkový zesilovač. K550 ho nepotřebují a jsou narozdíl od těch mých uzavřené - vhodné na ven.
Co se týče B&W nevím, dosud jsem neměl tu čest je vyzkoušet, ale když se podívám na zbytek jejich nabídky s neskutečně nadhozenými cenami naplňuje mě to pochybami. Ne o tom, že by hrály špatně, to ne - Bowers&Wilkins dělají špičkovou techniku, ale spíš o tom, jestli budou hrát úměrně ceně. Asi ne.
Jestli jsi byl doteď spokojený s něčím mnohem levnějším a hudbu máš v nějaké mp3 nebo aac, kupovat takto drahá sluchátka nemá sebemenší význam. To, co se ztratilo kompresí už totiž lepším HW nedoženeš a nedostatky akorát tak zvýrazníš. A hlavně - takhle drahá sluchátka nekupuj na základě recenzí, ale zkoušej!
Jinak pardon, jestli jsem s těmi AKG už otravný, ale je to jedna z mála značek, u kterých se můžu kdykolv spolehnout na to, že budou hrát vždy výborně (když pominu lowendowé modely do 2000, v této kategorii snad skvělá sluchátka ani neexistují, LOL). Holt kvalita s velmi dlouhou tradicí Made in Austria...
2012 MacBook Air 13" 1.8GHz | 8GB RAM | 128GB SSD
2010 MacBook Pro 13" 2.4GHz | 8GB RAM | 750GB - odcizen! S/N: W805312VAPT
2006 Mac Pro 8-Core 2,33GHz | 16GB RAM | 256GB SSD + 3TB RAID0 | ATi HD4870 1GB
2005 PowerMac G5 Quad 2,5GHz | 8GB RAM | 1TB RAID0 | Quadro FX4500 512MB