iPhone - Používáte pouzdro?

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Používáte ochranné pouzdro?

Ano
88
64%
Ne
49
36%

Celkem hlasů : 137

Uživatelský avatar Gekko gecko | ned lis 23, 2008 11:22 am

iPhone - Používáte pouzdro?

Používáte pro svůj iPhone pouzdro aby jste jej chránili před škrábanci a běžnému opotřebení?

Pokud ano napište jaké,dejte foto či odkaz na stránku výrobce a uveďte i cenu.

Já používám silikonove MARWARE Sport Grip? for iPhone 3G BLACK a jsem s ním spokojený.
http://www.marware.com/PRODUCTS/iPhone- ... -iPhone-3G
ObrázekObrázek
Koupil jsem jej za 400kč v pražském iStore v paláci flora.
Součástí balení je pouzdro,kvalitní fólie na displej a utěrka z mikroplyše.

Dřív jsem asi týden měl iSkinsREVO2 ale je strašně robustní a iPhone v něm dost přibere,tak jsem jej vrátil.

Dovoluji si navrhnout moderátorům,aby do tohoto tématu pokud to uznají za přínosné,vložili anketu.

Dovoluji si navrhnout aby si ji tam dal sam. 8) ilijusin
Naposledy upravil Gekko gecko dne ned lis 23, 2008 6:06 pm, celkově upraveno 3
iPhone 5S 16GB Silver iOS 9.2
iPhoneHolik
iPhoneHolik

dEaTHMagNetiC | ned lis 23, 2008 1:08 pm

Re: iPhone3G-Používáte pouzdro?

Ja pouzival cozip ale asi po mesici jsem zjistli ze je od nej iphone po tech lesklych stranach poskrabanej predtim kdyz jsem cozip nepouzival tak to bylo bez jedinyho skrabance.Takze ted jedu bez poudzra
BTW:ma nekdo taky podobnou spatnou zkusenot s cozipem jako ja ?

Uživatelský avatar Gekko gecko | ned lis 23, 2008 2:46 pm

Re: iPhone3G-Používáte pouzdro?

CoZip je tuším plastová/polykarbonátová skořepina,takže se do mezer dostane prach a způsobí poškrábání.Já v případě silikonu který těsně přiléhá zatím problém nemám.U plastových pouzder se navíc v místě styku krytu s pouzdrem mohou objevit ošoupaná místa.

Upravil jsem název tématu,týká se jak 3G tak 2G verze iPhone.
iPhoneHolik
iPhoneHolik

lykarian | ned lis 23, 2008 10:11 pm

Re: iPhone - Používáte pouzdro?

Ano, mám zkušenost, i když krátkodobou s oběma typy a je to přesně tak, volte silikon a občas cca 1x týdně pouzdro omyjte mýdlovou vodou( pro blondýny, nikoli tak telefon!) v opačném případě si koledujete o škrábance.
lyk.
Host
Host

Uživatelský avatar dodo_mt | ned lis 23, 2008 10:25 pm

Mam na svojom iP nalepeny ochranny kryt iMAT kedze ten hlinik v zadu by som oskarabal za chvilocku.

ObrázekObrázek

Do posilky a na behanie popripade na korcule mam puzdro Belkin na ruku.

ObrázekObrázek

dodo
Apple iPhone 5 32GB White | iOS 8.1 - no JB | Orange
Apple iPad 32GB Wifi White
Apple Mac Mini i5 2.5GHz | Mind 2011 | SSD Crucial M4 128GB + HDD 500GB | Fusion Drive | 16GB Ram
Apple Keyboard (Wireless)
Apple Magic Mouse

Apple MacBook 13" | 2008 - dead
Starý pes fóra :)

Uživatelský avatar Carabei | pon lis 24, 2008 7:58 am

to ja si nemuzu vynachvalit ifrogz luxe, iphonik moc nepribere, je chranenej, pohodicka, cena cca 750, predtim nejaky ty silikony, griffin nu form a griffin wave, ale za moc to nestalo.
Obrázek
MacBook Pro Retina 15 10.10
iPhone 6 8.1.2, Etymotic hf5
iPad mini Retina 32GB 8.1.2

f.a.n.o | pon lis 24, 2008 8:46 am

Priznam se, ze se mi moc nelibi ty jabka obaleny v ruznych foliich a obalech, jsempro klasiku, proste jen obal, neboli pouzdro chcete-li.
Nahodou jsem nasel coolbox pro iphone: http://www.coolbox.cz/fotogalerie/?imageNo=31

Maji hrozny stranky, snad se zlepsi casem, ja ho koupil v Brne, kdyby nekdo chtel vedet kde, pisnu mui v SZ, at tu nedelam reklamu.
Jde o cerne neoprenove pouzdro na iphone, do ktereho padne jak viiiino!

Uživatelský avatar Gekko gecko | pon lis 24, 2008 6:29 pm

Carabei
Tohle pouzdro vypada take schopne,je to silikon nebo polykarbonat?

Ja se zatim na zmenu nechystam a s MARWARE Sport Grip? for iPhone 3G BLACK jsem naprosto spokojeny.
Pravda je to silikon takze k nemu patri jeho vlastnosti/neduhy a to ze se na nej obcas nalepi nejake to "smeti" a smitka prachu.Neni to ale nic tragickeho a ani neni potreba jej omyvat mydlovou vodou....staci parkrat fouknout a vsechny necistoty jsou tatam.Otisky na nem take videt nejsou a z kapsy se vytahuje v pohode,kdyby to byla guma bylo by to asi peklo,ale silikon moc nelepi.
Priznam se ze to stridam,par dni chodim s silikonovo ochranou a par dni "bez",prece jen kdyz je iPhone "nahy" vinikne jeho stihlost ale uz jsem si na tech par cmilimetru se silikonem zvyknul a neni to tak zle jako v pripade iSkinsREVO2 to bylo opravdu "brneni".
iPhoneHolik
iPhoneHolik

dEaTHMagNetiC | pon lis 24, 2008 9:46 pm

hm to sem s tim cozipem pekne prohloupil ,urcite nedoporucuji :?

Uživatelský avatar Carabei | úte lis 25, 2008 6:37 pm

Gekko gecko: je plastak, ale povrch ma takovej mno jako marshmellows ci jak se to pise, zevnitr je na zada iphona takovat latka ci co to je, proste takovy chloupky, takze se to neodre, vepredu presahuje nad display jen malinko, pro me naprosto idealni, nevadi to a porad to chrani display

Uživatelský avatar Gekko gecko | úte lis 25, 2008 9:15 pm

Carabei--No jestli je vypolstrovane vcetne ochrany chromoveho ramecku,mel by byt iPhone v pohode.Ja pred mesicem zkousel na prodejne Griffin WaveCase a nic moc....zadny polstrovani takze smitka necistot by case kryt a chrom poskrabala ale hlavne zevnitr byly celkem ostre asi pulmilimetrove vystupky nejspis z formy ve ktere odlitek byl.Z toho duvodu bych nechtel CoZip ani nic podobne tvrdeho a prilnaveho jak tu nekdo psal,po kratke dobe zustanou na iPhone viditelne skrabance.Je pravda ze iPhone je bezne spotrebni zbozi jako ostatni tefony a treba si za rok poridim nastupce nebo neco jineho,neznamena to ale ze bude za mesic vorvanej jak cikansky hracky...na to jej mam moc rad.
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Uživatelský avatar Carabei | stř lis 26, 2008 8:36 am

boky vypolstrovany primo nejsou, ale to potazeni plastu je vsude, takze podle me problem by nastat nemel, zalibilo se mi jeste jedno pouzdro, ale to nemuzu nikde v republice sehnat a ze zahranici se mi moc kupovat nechce, myslim je to innopocket metal case slider, zevnitr neopren, takze nic nehrozi

EDIT: tak jsem nasel presne to co jsem myslel, Core Cases Aluminum Slider Case, na ilounge je hezka recenze

Uživatelský avatar cholik | stř lis 26, 2008 3:27 pm

Zdravim, tak já tohle vůbec nepoužívám, ikdyž mam doma silikonovej, nevim od koho. Dostal jsem ho když jsem ten telefon kupoval od bývalého kolegy. Když jsem ho po čase viděl tak mi řekl, ať se na ten obal vyprdnu, protože už se v tom roztavilo pár iPhonů a že i jeden takový viděl...
Když nad tím přemýšlím, ví o tom někdo, nebo je to fáma?? Mě se docela líbil v tom obalu :roll:
iPhone 1.st generation - Old School (dovoz USA) - Nikdy ho neprodám - JB 3.1.2
iPhone 5

iPhone 6
MacBook PRO 13 Mid 2014
Host
Host

Uživatelský avatar Carabei | stř lis 26, 2008 8:15 pm

vetsinu elektroniky nosim v obalech, nic mi nevyhorelo, mozna ze ho videl, ale hlavne na fotkach, pokud se k elektronice chovas slusne, tak ti nic neudela, kdyz ti parkat spadne, tak muze porad vypadat perfektne ale uz bude uvnitr neco v haji. jako uznavam muze byt vadna serie, ale vyrobce si na to dava docela dost pozor, nechce aby se jeho vyrobky prestaly prodavat. ja bych se opravdu nebal a poridil nake pouzdro, iphone je porad stejnej, pouzdro muzes menit jak ponozky :mrgreen:

kbenes | stř lis 26, 2008 9:36 pm

Ja pouzivam case-mate typ Vroom a spokojenost. Sice iP drosku nabyl na velikosti, ale neni to nejake enormni, a navic pekne vypada. Muzu doporucit.

johny03 | stř lis 26, 2008 10:19 pm

používám jeden ze silikonových krytů od firmy Marwarem spojojenost, sice trošku připral ale dokonalá ochrana od škrábání...cena 460 istyle Praha, Anděl
Griffin jsem zkoušel a akorát jsem si to poškrábal..:(

Uživatelský avatar Gekko gecko | pon pro 29, 2008 9:19 pm

Jelikoz jsem prodal iPhone3G a poridil temer zanovni 2G 16GB verzi koupil jsem si pouzdro
CASE MATE Signature Case a je fakt GOOD!!
Nesehnal jsem tedy primo pro svuj model ale do verze pro 3g padne muj iPhone 2G jako ulity.

Mam tu cernou verzi s kuzi a uhlikovymi vlakny viz. web vyrobce:

http://www.case-mate.com/phones/apple3G ... one3Gcases
Obrázek

Minirecenze zde: http://translate.google.cz/translate?hl ... crosoft:cs
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Vrtas | pon pro 29, 2008 10:44 pm

Na skle používám ochrannou fólii a na zadní straně mám iCover :)

Uživatelský avatar mettzed | úte pro 30, 2008 10:52 am

na předku mám folii a na zádech COZIP :wink:
iPhone 4 32 GB Black iOS 7.0.4
http://www.hfmagazin.cz
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar Mirenko | úte pro 30, 2008 2:21 pm

Aj ja som kupil cozip a musim konstatovat, ze iP je po ca 2 mesiacoch poskrabany viac ako keby som ho pouzival bez puzdra. Zial Cozip nie je ta spravna volba, pretoze prach sa dostane medzi telefon a kryt a sposobi znacne skrabance na tele krytu.
Host
Host

JakubJakub | úte pro 30, 2008 2:25 pm

Take jsem pouzival kryt, ale iPhon pak skryva celou svou krasu, tak jsem zustal u folie. Beru to take s ohledem, jak dlouho mi vzdy kazdy tel. vydrzi.

Uživatelský avatar Beavers | úte pro 30, 2008 4:29 pm

Koupil jsem si "kožené" pouzdro s flipem (v uvozovkách proto, že se jedná o umělou kůži, což prodejce zapomněl zohlednit a na mé dotazy mi pak tvrdil, že se jedná o lisovanou umělou kůži, která se vyrábí z pravé kůže...). Nosil jsem v něm iP asi dva týdny, ale celkové rozměry iP tím narostly tak, že jeho přednost - plochost - tím vzala za své. Nyní jej nosím stále v kapse u košile a činím tak již od května. Telefon má stále panenský vzhled a po přeleštění hadříkem jej lze považovat za nový. S ohledem na to, kolik let mi vydrží mobil než se zblázním do jiného, nemyslím, že bych z něj měl dělat kdovíjaký klenot. Všechny mobily, které jsem kdy měl, jsem dával z ruky vždy ve stavu absolutně nezničeném a neopotřebovaném. Nokii 6310, kterou jsem měl 4 roky jsem prodal kamarádovi a za půl roku jsem měl čest telefon vidět. Sklo na displeji bylo matné a telefon sám vypadal, jakoby byl vytažen krávě ze zadnice. Takže, pánové a dámy, všechno je to jen o zacházení.
Moderator fóra
Moderator fóra

jirkus | úte pro 30, 2008 7:07 pm

To, co napsal Beavers, mohu jenom podepsat.
Otázka používâni pouzder je věc vkusu a potřeby. Kdybych pracoval někde v těżkém provozu, nebo na stavbě - taky bych si nějaký obal pořídil.
Jediné, co nechápu, je používání ochranných fólií na displeji.

Uživatelský avatar Beavers | úte pro 30, 2008 7:40 pm

Přesně tak, ochranné fólie na skleněný displej = vyhozené peníze. Kupte si hodinky za 15 000 a také si jejich sklíčko (rovněž minerální) nepolepíte fólií. A to jsou hodinky na ruce potenciálně zranitelnější než telefon v kapse. Tak co tady, s prominutím, blbnetë s fóliemi a podporujete další kšeftmany, kteří se chtějí svézt na úspěchu iPhone. Kdyby Apple chtěl a bylo to nutné, tak by dodával svoje ochranné fólie na telefony, ale je to pouze komerční zboží v ceně běžného lepšího telefonu. To jen my Čecháčkové z něj děláme klenot. Před 6 lety mě Nokia 6310 stála ty samé peníze jako v květnu iP. Hodnota koruny od té doby vzrostla, takže tenkrát by musel iP stát aspoň 20 - 25 000. Rozum do hrsti!
Moderator fóra
Moderator fóra

iPhonak3G | stř pro 31, 2008 10:42 pm

mam kožené pouzdro Bugatti, odkaz nemám, cena 199 Kč. iP zatím bez škrábanců

stipka | pon úno 16, 2009 7:46 am

a nevíte někdo o pouzdru kde by si se dal iphone a ipod classic?

fuckp | pon úno 16, 2009 4:31 pm

Divim se, ze tu jeste nikdo nezminil Crumpler Le Royale for iPhone, pritom toto kozene pouzdro je naprosto skvele. iPhone v nem drzi skvele a pritom jde snadno vyndat. Dokonce se prodava ve ctyrech barevne odlisnych provedenich. Ja osobne mam black/darkgrey, ktery se imo k memu black iPhonu hodi nejlip.
Obrázek
Stranky vyrobce: http://www.crumpler.eu/?product=The_Le_ ... -004&size=
Da se koupit treba na Alze za 713 penez.

Uživatelský avatar Domingo | pon úno 16, 2009 4:54 pm

Já používal klasické silikonové pouzdro za nějaké dvě stovky a bylo v pohodě, ale už ho nenosím, protože iphone byl o něco těžší, větší...Navíc nebyl ve své kráse :)
Jinak si myslim, že tyto pouzdra jsou k ničemu..maximálně to zachrání ten zadní kryt, který se stejně poškrábe. Takže pouzdro nenosím :mrgreen:
iPhone 3G 8GB

Obrázek
Obrázek
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar H0NZ1K | pon úno 16, 2009 5:18 pm

ano pouzivam tohle, jsem s tim naprosto spokojen, ptz se me neposkrabe displej ani spodek ;)

Obrázek

vystrizeno z aukce aukra... proto tak divne okraje...
Senior uživatel
Senior uživatel

Uživatelský avatar murder | pon úno 16, 2009 6:13 pm

Dnes mi konečně (po týdnu, ale než jsem objednal :) ) dorazilo z Hong Kongu pouzdro na pásek, iPhone v něm sedí super a má pevnou přední i zadní stěnu, takže věřím že ochrání. Jo a cena včetně poštovného 183,- a to ještě přidali gratis folii na displej (kterou nepoužiji) :D

Obrázek

Obrázek
Naposledy upravil murder dne pon úno 16, 2009 6:21 pm, celkově upraveno 1
Obrázek
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Uživatelský avatar Domingo | pon úno 16, 2009 6:14 pm

H0NZ1K:
Moc hezké.. To si koupil na aukru ? Když to máš v kapse..cítíš vibrace ?

Staci takto. Nemusis citovat cely prispevok. Skus nahliadnut do pravidiel fora. Paly
iPhone 3G 8GB

Obrázek
Obrázek
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar H0NZ1K | pon úno 16, 2009 6:35 pm

ano na aukru...
akorat nvm jestli je to pro typ iPhone 1G ptz pro muj to bylo moc siroky, takze par minut zasivani na stroji a je tomu akorat... Na aukru je spostu takovejch aukci aj kde mas napsano 3G, ale toho jsem si vsiml az po tom co jsem koupil, jinak me stal 150,-kc i s postovnym :)

Citim vibrace... je to proste jak normalni pouzdro, v kapse nosim furt ;)
Senior uživatel
Senior uživatel

Sedyman | pon úno 16, 2009 7:08 pm

tak to ja mam pouzder 5 a tak je stridam tak za
1.)mam stribrnej cozip-taky se mi od nej poskrabal ip takze uz ho nepouzivam,koupene od sonyho(tusim)
2.)polykarbonat-v tom mi iphone jednou spadl a udelala se na nem jedna nehezka promacklina takze taky ne-od sonyho
3.)silikon-tak ten je takovy ten bily az pruhledny ale odsstava silikon u tlacitka home a nahore takze taky moc ne
4.)pak nejaka pouzdro na pasek z umele kuze ktere sem dostal zadara.no iphone z toho lehce vypadne a navic pouzdro na opasek nenosim,zavira se na magnet,kdyby nekdo chtel tak mu ho strelim
5.)od clie takove bile z umele kuze zapinani na zip a je na predni strane napis iphone a logo apple-tohle pouzivam asi nejvic
Takze opakuji-kdyby nekdo chtel kterekolik pouzdro strelim vam ho za male penize-ozvete se na PM
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

nene | úte úno 17, 2009 8:52 am

Mám Cozip a nějaký ten škrábanec moc neřeším, pro mě je důležité (a proto jsem ho taky kupovala),že má protiskluzný povrch a hlavně že se do něho dá provléknout šňůrka na zachycení na ruku - já používám ještě tu z P800. Jinak bych iPhounka už dávno utloukla k smrti pády na zem nebo utopila. :shock:

cheer | úte úno 17, 2009 1:08 pm

Ani obal, ani fólii. Nosím v přední kapse kalhot sklem k noze, kapsy tam mají měkkou látku. Je hned po ruce a skoro neviditelný. Je lehce poškrábaný hlavně zezadu (asi ze šoupání po stole?), ale i tak mnohem hezčí (pěkná kovová stará verze) než silikonové obaly, které to pro mě esteticky degradují na WM cihličky. Kovová záď neklouže, nepadá mi z ruky. Já ho mám na používání, nepotřebuji ho mít nablýskaný jako nový a přitom schovaný v obalu. Kov a sklo jsou hezké i opotřebované narozdíl od plastů, které po ošoupání připomínají staré levné záchodové prkýnko...
whited00r - stále vyvíjený custom iOS pro starší zařízení
Files - zaheslované adresáře, prohlížení a přehrávání
T-Pot - USB kopirovani Win <-> iPhone

Mac mini 2009/2,26GHz nebo pracovní Oknousy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Skix | úte úno 17, 2009 5:22 pm

Griffin - Nu Form bílé

pěkné, pevné co víc dodat.... :D

johny03 | sob úno 21, 2009 8:58 pm

http://www.more-thing.com/noel-collection-incl-mirror-protector.html
začínám uvažovat o tomhle krytu, ip s ním moc nepřibere dnes jsem ho měl s ním v ruce a fólie dodávana s tím je taky exklusivní

máte s ním někdo nějáké zkušenosti ? :roll:

Uživatelský avatar Jaro | sob úno 21, 2009 9:10 pm

Ja osobne pouzivam IPOD SOCKS neviem ci sa da povedať ze je to puzdro ale môj iphone chráni celkom dobre , a tých ponožiek je 6 takže mam na kazdy den jednu :) a je to celkom štýlove :wink:
->Macbook Air 2013
->New Ipad 64Gb 4G White
->Iphone 4S White
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

lady.gore | čtv bře 05, 2009 11:12 am

Pořídila jsem kožený obal od Marware, telefon pěkně chrání ze všech stran, dokonce i shora, pěkně dovnitř zapadne a vyndavaní zatažením za přesku je šikovný :) byla k němu i folie, zatím jsem ji nenalepila, ale očekávám že bude určitě kvalitnější než ta kterou jsem koupila u stánku Apple (Setos). Koupila jsem tam za 150 zrcadlovou (nepamatuju si značku, ale určitě bych nedoporučovala kupovat zadny noname), to zrcatko se mi moc libi, ale po prvnim prelestenim na nem byly skrabky, jenom jemny ale skrabky... az to bud neunosne tak prelepim.

no a jako domaci oblek mam klasicky gumovy obal v cerne :)

Obrázek

edit: tak jsem poridila nove latkove pouzdro od golly a nejvetsi spokojenost, ostatni muzu vyhodit :) ze vsech mi v tomhle pripada nejvice chraneny, snadno se vyndava i pouziva se sluchatky, navic vzadu je mala kapsicka na sluchatka. urcite doporucuji
Naposledy upravil lady.gore dne ned bře 15, 2009 5:20 pm, celkově upraveno 1

Uživatelský avatar Marthin | pát bře 13, 2009 7:56 pm

ode dneška používám SwitchEasy CapsuleRebel (black) :-) mohu doporučit..
v balení najdete 2 fólie na display, hadřík, krytka na konektor napájení a něco jako stojan ;-)
(nákup inzerentně v čr)

http://www.switcheasy.com/products/Rebel/Rebel.php
http://www.ilounge.com/index.php/reviews/entry/switcheasy-capsule-rebel-for-iphone-3g/
iPhone 3G 16GB - FW 4.2.1 - T-Mobile | SwitchEasy CapsuleRebel Case
Mac mini Late 2012 - OS X 10.9.1
Potřebujete zvukové podkresy do aplikací a her? Pište PM.
iPhone expert
iPhone expert

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required
Další

Zpět na iPhone - příslušenství