Mini Extrený mikrofón pre iPhone

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Nenapraviteľný | čtv črc 09, 2009 1:13 pm

Mini Extrený mikrofón pre iPhone

Voice and video recording on iPhone 3.0 brings iPhone owners to the new mobile multimedia era. Yet, sound quality is not the best. Try out the NEW Flexible mini capsule microphone which is especially designed for new iPhone 3.0. It enables you to record better sound quality. Instead of receiving sound from the iPhone speaker at the bottom, your iPhone can receive sound from any direction.

It is especially useful while shooting video as the microphone and the camera can be pointed to the same direction. Bend and turn the microphone to the desired direction to focus sound source. Flexible mini capsule microphone gains 25+ dB, sound clarity increases as well as sound quality improves. It works on iPhone 3G S, iPhone 3G, iPhone 2G and iPod Nano 4G.

Google Translate:

Hlasu a videa pre iPhone 3.0 prináša majiteľom iPhone na nový mobilný multimediálny éry. Napriek tomu, kvalita zvuku nie je najlepšie. Vyskúšať nové flexibilné mini kapsule mikrofónu, ktorý je predovšetkým určený pre nový iPhone 3.0. To vám umožní nahrávať lepšiu kvalitu zvuku. Miesto toho dostane zvuk z reproduktora iPhone na dne, váš iPhone môže prijímať zvuk z ľubovoľného smeru.

To je obzvlášť užitočné pri streľbe video as mikrofónom a kamerou môžete uviesť do rovnakého smeru. Bend a zase mikrofónu do požadovaného smeru zamerať zdroj zvuku. Flexibilní mini mikrofonní kapsle zisky + 25 dB, zvuk zvýšenie prehľadnosti a tiež zlepšuje kvalitu zvuku. Pracuje na S iPhone 3G, iPhone 3G, iPhone 2G a iPod Nano 4G.

Test zvuku bez/s externým mikrofónom (download):
1. Audio bez externého mikrofónu.m4a
2. Audio s externým mikrofónom.m4a

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Cena: $14.00 US
Stránka predajcu: http://shop.brando.com/brando-workshop- ... 2d033.html

K dispozícii je v čiernej a v bielej farbe.

Zdroj: http://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=4484

Uživatelský avatar ygy | čtv črc 09, 2009 1:36 pm

Re: Mini Extrený mikrofón pre iPhone

mozno je to iba moj nazor ale povedal by om ze je to celkom zbytocnost a neiem si to dost dobre v praxi vyuzit ..
Starý pes fóra :)

MooGy | čtv črc 09, 2009 1:37 pm

pokým nie si dáky reporter a nechces iphone pouzivat na interview tak ti to je asi na nic

Uživatelský avatar ygy | čtv črc 09, 2009 1:38 pm

ale aj keby si bol reporter dot pochybujem ze budes nahravat iphonom :roll:

Uživatelský avatar sten32 | čtv črc 09, 2009 2:23 pm

zasa nejaka blbosť na ktorej sa chcu chinania nabaliť :roll:
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Nenapraviteľný | čtv črc 09, 2009 3:17 pm

Páni, asi ste si nestiahli zvuky bez/s mikrofónom, že? :lol: Kvalita je úžasná oproti internému mikrofónu. Uvažujem o jeho kúpe, nie síce na diktafón ale kvalitnú zvuk ku kvalitnému videu. A to ešte nehovorím o 3GS, ktorý nahráva video v rozlíšení VGA. :wink:

Zahradník | sob kvě 15, 2010 5:16 pm

Ty ukázky (hlavně ta první) jsou docela nevěrohodné.

Zkuste si ztáhnout nějakou lepší aplikaci pro záznam zvuku (např. iTalk) a budete překvapeni, jak iPhone umí (na svůj interní mikrofon) pěkně nahrávat.

Dělám teď nějaké rozhovory (zatím bez externího mikrofonu) a kvalita je celkem dostačující, ale docela by mne zajímaly postřehy někoho, kdo používá "profi" mikrofony (pro iPhone v cenové relaci do 100 USD) Blue Mikey, Blue Mikey II, Macally iVoice Pro nebo Logitec LIC-iREC03P.

Případně pokud si tenhle příspěvek přečte nějaký prodejce, který by byl ochotný některý z uvedených mikrofonů zapůjčit k testu - jsem ochoten na uvedená zařízení napsat kvalitní recenzi.

Obrázek
Naposledy upravil Zahradník dne sob kvě 15, 2010 5:43 pm, celkově upraveno 1

Juramac | sob kvě 15, 2010 5:30 pm

Tuto legracku mam uz rok, koupil jsem ho jeste k predchozimu 3G, a vyuzil jsem ho parkrat na dovolene pri nataceni videa. Take pri nahravani hlasovych poznamek je to dobre. Rozdil zvuku oproti mikrofonu v ip je velky, sve vyuziti urcite najde. Az takova blbost to zase neni, znam vetsi.....
Ukazka: http://gallery.me.com/juramac/100249/IMG_0056

Zahradník | sob kvě 15, 2010 5:59 pm

Určitě by se hodilo nějaké porovnání.

Mikrofony, které jsem vyjmenoval ve svém předchozím příspěvku (zejména Mikey a Mikey II) by měly být kvalitní kondenzátorové mikrofony, které jsou srovnatelné (a možná i kvalitnější) s mikrofony v profesionálních field recorderech pohybujících se v cenových relacích od 200 USD výše.

Juramac | sob kvě 15, 2010 6:02 pm

Osobne si myslim, ze nesmyslem k iPhonu je microfon za 200 usd. iPhone nikdy nebude zadne hudebni studio.... :wink: Na obcasne a prijatelne pouziti ta cinska kravinka za 14 usd bohate staci...

Zahradník | sob kvě 15, 2010 7:16 pm

Chyba lávky - iPhone se běžně používá i v "profi branži" např. pro pořizování profi audio podcastů.

Souhlasím s názorem, že pro některé účely není potřeba mikrofon za 100 USD, ale stačí obyčejná "hračka" za 5 USD.

Mne zajímá profi aplikace (a nechci kupovat profi diktafon za 15k - když už mám iPhona :)) a proto by se mi nějaký "lepší" mikrofon hodil ...

Ale než někomu pošlu svých 100 USD, chtěl bych mít jistotu, že to nebudou vyhozené peníze ... :)

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Uživatelský avatar spachal | ned kvě 16, 2010 3:20 pm

No, tohle tema me dokopalo si konecne zkusit upravit externi mikrofon, zakoupeny pres eBay, inzerovany jako vhodny i pro 2G, coz je samozrejme blbost, u prvni generace je jack zapusteny do tela.
Jedna se o tento druh mikrofonu, eBay je toho plny ;] ..

Obrázek

Mikrofon staci rozebrat, horni cepicku odtrhnout, vnitrni obal mikrofonu take odtrhnout a zbyde podlozka cepicky (je na konektoru pouze nasazena) a vlastni konektor s propojenym mikrofonem.
Ten staci pouze samostahovaci buzirkou k sobe uchytit a funkcni a vhodny mikrofon je na svete :]. Prace asi na minutu, jak vidite z obrazku nize, nijak jsem se s tim 'nebabral' ;]

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Mikrofon je diky tomu velmi maly a asi i citlivejsi na zvuk. Odzkouseno s iTalk a SpeakEasy, zvuk opravdu radove lepsi jak pomoci interniho mikrofonu, naklady 30Kc (1.5 USD vcetne dopravy).
Pouzitelne i na zaznam treba prednasek, ziskovost mikrofonu je plne dostacujici i na velkou aulu :]
Naposledy upravil spachal dne ned kvě 16, 2010 4:19 pm, celkově upraveno 1
neposkytuji podporu pro iPhone, od toho je zde forum ..
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Uživatelský avatar ygy | ned kvě 16, 2010 3:22 pm

spachal uprav si obrázky :wink:

Zahradník | ned kvě 16, 2010 4:19 pm

Když už jsme u toho rozebírání ...

Nenarazil jste někdo na stránky, kde je vidět zapojení těchto mikrofonů, příp. fotky jak ty mikrofony vypadají po rozebrání?

Před chvilkou jsem shlédl video, kde jeden týpek v beranici rozebral stodolarový mikrofon Macally iVoice Pro III a byl jsem docela zděšen, co po odebrání krásného plastového okrytování na DPS našel ... :)

Uživatelský avatar spachal | ned kvě 16, 2010 4:23 pm

>ygy: pouzivej IE :P .. Ale OK, Gecko ma asi s postimage nejaky problem, toz jsem to hodil na jiny imagehosting, hepy? :]

>Jirkus: nevim jak drahe mikrofony, ale tohle i vzhledem k cene neni nic sloziteho, konektor s plastovou patkou a z nej dva draty do mikrofonu. Mel jsem to nafotit rozebrane, treba priste ..
neposkytuji podporu pro iPhone, od toho je zde forum ..
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Zahradník | ned kvě 16, 2010 4:41 pm

Dobře :)

Už jsem se v podstatě rozhodl pro Blue Mikey V.2, který by měl v sobě obsahovat dva kondenzátorové mikrofony, audio vstup (pro případné připojení ještě kvalitnějšího mikrofonu nebo linky - např. z mixpultu) a USB port (snad pro případné externí napájení nebo nahrávání do USB?).

Problém je v tom, že je to poměrně nový mikrofon, nikde jsem nenašel možnost stáhnutí si manuálu, ani žádně testy a přesné technické parametry nejsou a nebo to jsou jen takové "ženské pohledy" typu: ach jak je úžasný.

Proto bych se chtěl dopídit k nějakému manuálu, pořádnému testu parametrů (např. jak dlouho vydrží nahrávat, protože jde o kondenzátorový mikrofon s nutností napájení) a nebo k fotkám z rozebírání (podobných jako z rozebírání nových Apple výrobků).

Nevíte někdo o něčem? Jde o mikrofon firmy BLUE, typ Mikey ver. 2.

Díky. :)

EDIT: Tak něco málo jsem našel překvapivě na stránkách Apple. :)

http://store.apple.com/us/product/TV521VC/A

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required

Zpět na iPhone - příslušenství