Nokia 5,7V nabíječka na iPhone?

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Uživatelský avatar Honzik | pon říj 26, 2009 11:22 pm

Nokia 5,7V nabíječka na iPhone?

Po mé staré nokii mi zůstala nabíječka do auta, rve mi to srdce ji vyhazovat, a tak mě napadlo ji předělat na USB nabíječku do auta pro můj iPhone. Koukal jsem ale na specifikaci USB a píšou - 5V (100mA to ale beru s rezervou :D 100mA bych phone spíše vybíjel) no a já na nabíječce mám 5,7V/800mA - viz obrázek
Obrázek

chystám se ucvaknout konec a naletovat na to USB samici... Otázka ale je - pofrčí mi na tom můj iPhone? :)
Host
Host

cernakus | pon říj 26, 2009 11:36 pm

Re: Nokia 5,7V nabíječka na iPhone?

Ne nepofrčí. Už to někde na fóru zaznělo. Iphone vyžaduje malé, možná přerušované napětí i na TX, RX v USB portu, aby si byl jist, že je připojen k PC. To z té nabíječky tak snadno nedostaneš.

Navíc 800mA je málo, pokud to chceš na navigaci.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar Honzik | úte říj 27, 2009 12:10 am

ajaj, doufal jsem že to takhle nedopadne. Četl jsem tady na fóru o tom že si iPhone kontroluje i zbývající porty, ale myslel jsem že to jde vyřešit originálním kabelem... ale raději sáhnu po nějakém belkinu přímo pro iPhone. Téhle nabíječky se asi zbavím :) Díky za radu
Host
Host

scorpi | úte říj 27, 2009 10:31 am

Jestli dovolíš, tak si přihřeji polívčičku a doporučuji:

BELKIN - nejmenší USB nabíječka na světě F8Z446

Obrázek

Nová automobilová mikronabíječka a duální nabíječka od společnosti Belkin umožňují nabíjet iPod a iPhone v automobilu

? iPhone, iPod, BlackBerry? nebo jiné zařízení USB si můžete nabít za jízdy
? Stylové a praktické provedení mikronabíječky do automobilu šetří místo a téměř splývá s palubní deskou

Nová automobilová mikronabíječka a duální nabíječka Belkin umožňují nabíjet zařízení iPod, iPhone nebo BlackBerry za jízdy, takže si na cestu nemusíte brát neskladné nabíječky a adaptéry.

Mikronabíječka do automobilu díky svému kompaktnímu provedení téměř splývá s palubní deskou, a omezuje tak neskladné a neuspořádané kabely. Při nabíjení se používá 1 ampér, což je ideální proud pro iPhone a některé systémy GPS, které se tak nabíjejí na plný výkon.

Duální nabíječka do automobilu nabízí dva porty USB ? v jednom můžete nabíjet zařízení iPod a ve druhém současně mobilní telefon. Jeden rychlonabíjecí port dodává 1 ampér pro telefon iPhone, a druhý poskytuje 500 miliampérů pro zařízení iPod, mobilní telefon nebo BlackBerry.

Mikronabíječka s nabíjecím synchronizačním kabelem pro zařízení iPod a iPhone F8Z446ea
? Rychlonabíjecí port umožňuje nabíjet maximální rychlostí
? Prakticky splývá s palubní deskou automobilu, a šetří tak místo
? Nabíjecí synchronizační kabel pro iPhone a iPod o délce 91 cm
Mikronabíječka do automobilu F8Z445ea
? Prakticky splývá s palubní deskou automobilu, a šetří tak místo
Duální nabíječka do auta F8Z280ea
? Nabíjecí a synchronizační kabel pro iPhone a iPod o délce 91 cm
? Spolupracuje s telefony Motorola?, BlackBerry a dalšími mobilními telefony s konektorem mini-USB
? Dva porty USB (jeden dodává 1 A, druhý 500 mA)
DOSTUPNOST
? Výroby jsou již dostupné na českém trhu
iPod je obchodní značkou společnosti Apple Inc. registrovanou v USA a v jiných zemích. iPhone je obchodní značkou společnosti Apple Inc.
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Uživatelský avatar Honzik | úte říj 27, 2009 11:55 am

Ten dvouportový vypadá slibně :) asi po něm půjdu :)

Ještě zpět k mé nabíječce, všude na internetu píší že maximální proud USB 2.0 je 150mA - nevím jeslti špatně počítám, ale to by iPhone nabilo zhruba za 8hodin... jak to tedy je? Jaký je proud u USB?
Host
Host

Uživatelský avatar h4wk3y | úte říj 27, 2009 12:24 pm

pokud se nepletu tak v USB ma mit do 500mA...
pokud budes hledat, google ti to zcela jiste rad povi...
Posilene dlouhe dobe zpet u iPhonu - iP5 16GB White, odblok s R-SIM 8+
Macbook Pro 13'' 2.26 GHz
iPhone expert
iPhone expert

cernakus | úte říj 27, 2009 2:16 pm

scorpi:

HAMA pico CL je ještě měnší CL-USB, je ještě o něco kratší (cca 0,5CM).
Ovšem pro iPhone v autě je kvůli 650 mA nevhodná! (Stačí pouze nabíjet, nikoliv navigovat a nabíjet). A je dražší.

PS: Pokud někdo chce levný a přitom vysoce kvalitní napajecí/datový kabel pro iphone, Belkin uvedený scorpim se v bundlu prodává za cca 270 Kč, samotná nabíječka za 170 Kč.

Standard USB 2.0 je 5V při 500mA. Naprázdno to je u většiny levnějších cca 5,5-5,7V. Proud sice není omezen, ale lze kalkulovat, že málokteré zařízení má proudový omezovač. Takže v momentě, kdy vám dá nabíječka 2A při 5V, tak vám do iphone potečou 2 A při 5V. Je otázkou, zdali takovou zátěž obvody iPhone vydrží, protože to už je proud, kterým pohodlně přepálíte 0,5mm drát za pár sekund. Proto je vhodné se v rozletu za proudovým výkonem nabíječek krotit.

Mimochodem pro zařízení typu mini MP3 player a pod. pamatujte, že 1A musí být opravdu maximum, protože tam snadno přepálíte všechno.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar cicolably | stř říj 28, 2009 12:19 am

černakus si celkom inteligentný a maš aj fajn rady a odpovede ale toto nieee
nabíjačka može davať 5A pri 5V a nič nezhorí,telefon si zobere len kolko mu treba,len ta nabýjačka toho znesie viac
iPad Mini 16GB
iPhone 5 16GB
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required

Zpět na iPhone - příslušenství