Jak dlouho Vám vydrželo příslušenství k iPhone?

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Uživatelský avatar jirka2908 | čtv dub 29, 2010 10:42 am

Jak dlouho Vám vydrželo příslušenství k iPhone?

Ahoj už párkrát sem přemýšlel proč Apple který vyrábí elitu mezi PC a telefony proč nemá stejně kvalitní příslušenství?
Například mě sluchátka vydrželi 3 měsice jako nové pak odpadla guma pak začli praskat a nakonec přestalo jedno hrát.
Nabíječka začla praskat už cca 2 měsíce po koupi.
Za další 2 měsíce už byli odhaleny kabely v ní a pak přestala fungovat.
To stejné se stalo s věcma k iPodu..
Jak ste na tom Vy?
Měl sem jen smůlu nebo se Vám to stalo taky?
iPhone 6 128gb iOS 9.0 Beta 2
iPad 4, 64GB Wi-Fi + Cellular iOS 8.1.2
Macbook air 2013 13" i7 + 8gb ram
Ipod shuffle
Airport extreme

Lidé nevědí, co chtějí. Dokud jim to neukážete
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

jnoveek | čtv dub 29, 2010 10:44 am

sluchtka shitt! koss for ever

Posted with TouchBB on my iPhone

Uživatelský avatar toncek | čtv dub 29, 2010 10:45 am

Re: Jak dlouho Vám vydrželo příslušenství k iPhone?

sluchátka co byli k iPhonu/iPodu nepoužívám - nejsou nic extra.

Nabíječky, kabely k macbooku i k iPhonu fungují stále. Zatím jsem se nesetkal s ničím co by odešlo..
iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB
MacBook Pro (late 2008, 2.4 GHz, 8GB RAM)
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar h4wk3y | čtv dub 29, 2010 10:51 am

me drzi naprosto vse...
mozna je to i o tom, jak se clovek k tomu chova..
je pravda, ze sluchatka nepouzivam, ale stale je nosim v kapse a obcas je tedy jako ze pouziju a zatim jsou jak nova!
s nabijeckou nemam jediny problem, vsechno je takove, jak ma byt - jako nove :D..
asi se k tomu chovam moc dobre, no :D
Posilene dlouhe dobe zpet u iPhonu - iP5 16GB White, odblok s R-SIM 8+
Macbook Pro 13'' 2.26 GHz
iPhone expert
iPhone expert

Paly | čtv dub 29, 2010 10:58 am

Kabel od iPhone mam uz 2 roky a stale je cely a bez akehokolvek naznaku poskodenia.
Sluchatka pouzivam na behanie, vo fitku atd - stale funkcne bez naznaku poskodenia.
Kable k MacBooku, pohadzujem kde pride, taham atd. a stale su bez naznaku poskodenia.
Z toho mi vyplyva, ze Apple, ktory robi kvalitne veci tak ich naozaj robi kvalitne.

Je pravda, ze mamin kabel k iPhone vydrzal len 8 mesiacov, ale davam to za vinu tomu, ze je to uz mozno 40 milionty vyrobeny kus a uz aj cinanom dochadzaju nervy aby stale kontrolovali funkcnost strojov :) takze to bude zrejme preto.

:)
iPhone XS white iOS 13.x,
 iPhone #1 3.1.3
Orange

MacBook Pro retina 2,5 GHz; 8GB RAM
Čítajte pravidlá fóra!
Starý pes fóra :)

Razerman | čtv dub 29, 2010 11:03 am

No mě sluchátka vydržela cca 3 měsíce - pak přestalo jedno hrát. A u kabelu k iP se na konci kde je usb začínají odhalovat drátky. Tak asi špatný kus no :-(

Uživatelský avatar masklin | čtv dub 29, 2010 11:30 am

Já používám kabel co jsem měl ještě k iTouchi (RIP) a nabíjím přes něj 2 iPhony denně a je naprosto jako nový.
Sluchátka používám skoro denně už dva roky a jsou naprosto v pohodě.
Asi hodně záleží na přístupu majitele :wink:
FW 1.1.4=>2.0.2=>2.1=>2.2=>2.2.1=>3.0=>3.1.2=>3.1.3=>4.0=>4.1=>5.0=>6.0=>7.0
iPhony 2G, 3G, 3GS, 4 a 5 / iPad, iPad2
Když nevíte co by, najdete to v .... Návodu.

TommyS | čtv dub 29, 2010 11:50 am

Sluchátka nepoužívám. Nabíječka i kábel drží už něco přes rok :).
To příslušenství samo o sobě není šit jde o to jak se k němu chováte! :)

Uživatelský avatar Apache23 | čtv dub 29, 2010 12:17 pm

K starému 2gčku som príslušenstvo aj po dvoch rokoch predával v 100% STAVE. Netuším o čom tu debatujete. Slúchadlá pri 3G Sku mi teraz asi po 4 mesiacoch trochu zblbli čo sa týka stredového čidla na spúštanie/preskakovanie pesničiek. No po opätovnom zapnutí iphone na druhý deň zas všetko funguje ako má.
A čo sa týka číny tak external battery držala ako besná. A mám pocit že čím viac sa používala tým bola spolahlivejšia. Na 3G S to už nieje ono. Jeine čo sa mi rozpadlo po niekolkych dnoch bola autonabijacka k FM transmitteru ale zas za tie peniaze. Transmitter fungoval ale vyborne.
iPhone 4 32GB JB by GP
iPhone 3GS 32GB JB / druhý bol úžasný
iPhone 2G 16GB US JB / na prvý sa nezabúda :)

Uživatelský avatar Josef_Strnad | čtv dub 29, 2010 12:27 pm

s nabíječkou a sluchátkama nemám problém, jen kabely jdou rychle .... oholené kabely u koncovek, jak u USB tak i na druhé straně, už mám 3 kabel .... :cry:
iPhone 4S white - zábava na hodně dlouhou dobu :-)
Host
Host

Zahradník | čtv dub 29, 2010 12:32 pm

Taky nemám problém. :) Dodávaná sluchátka jsem zatím ještě nerozbalil a kabel mám stále zapojený do docku.

cernakus | čtv dub 29, 2010 1:10 pm

Z konstrukčního hlediska stojí celý apple za starou belu. Nejenom originální příslušenství. Tedy, první generace přístrojů jsou top, ale s následujícími generacemi a optimalizacemi nákladů (viz. srovnání nákladů iphone 2G a 3G) to jde raketově dolů. Proto mně nekvalita příslušenství nechává chladným a řeším to alternativními dodavateli (např. s nabíječkou belkin, jsem rovnou koupil belkin kabel atd.)
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Julek | čtv dub 29, 2010 1:30 pm

V mém případě mám příslušenství jako nové :)
I díky srazům kde rozdáváme v tombole kabely, mám ty původní pořád ještě v krabici :)

Respektujte pravidla, pak si u mě můžete stěžovat na moderátory.

Obrázek
Administrator
Administrator

Uživatelský avatar R.i.x | čtv dub 29, 2010 1:48 pm

USB kabel sa trhá z oboch strán už skoro od začiartku. Sluchatka vydržali 9 mesiacov, potom odišli. Kúpil som si philips, tiež odišli... Kúpil som si šmejdy za 5?, odišli za 3 mesiace.

Kde je chyba? Žiaľ vo mne, ale myslím, že by to príslušenstvo mohlo byť trochu kvalitnejšie na denné používanie
Apple iPhone 3G, iOS 4.2.1 , JB -Snowbreeze, Vodafone
Host
Host

TommyS | čtv dub 29, 2010 1:52 pm

Příslušenství je kvalitní chyba je ve Vás tak už si to krucinál uvědomte!

Uživatelský avatar House_MD | čtv dub 29, 2010 2:05 pm

osvědčený dock "od" 7lukeho - asi 2 dny... Jinak origo kabel se mi taky nějak rozesírá, ale funguje a to s ním zacházím jako v bavlnce... Oproti tomu kabel za 2 USD je furt jako novej :mrgreen:
Nejhorší je, když je chudoba způsobena neschopností a leností.

Zahradník | čtv dub 29, 2010 2:11 pm

Je otázka, jestli ta (podle někoho) menší výdrž Apple příslušenství není způsobena konstrukcí, materiálem a mozná i důrazem na vzhled, spíše než na mechanickou odolnost.

A možná je to schválně, abychom si koupili za dobu životnosti telefonu, co nejvíce např. datových kabelů ...

V každém případě, pokud si budu kupovat nový iPhone a zároveň zjistím, že neoriginální datový kabel za 3? mi udělá stejnou službu jako ten originální - klidně si těch neznačkových kabelů pár koupím (a budu je používat) a ten originální značkový kabel si schovám do krabičky. :)
Naposledy upravil Zahradník dne čtv dub 29, 2010 2:14 pm, celkově upraveno 1

Uživatelský avatar House_MD | čtv dub 29, 2010 2:13 pm

No, důraz na vzhled, ten kábl za 26,- z dealextreme mi přijde hezčí a kvalitněj udělanej jak Appláckej :-) Subjektivně je ten plast tvrdší a ten kábl vevnitř je zaizolovanej...
Nejhorší je, když je chudoba způsobena neschopností a leností.

Gs.Sk MiKe.CzE | čtv dub 29, 2010 7:21 pm

sluchátka my vydrželi pul roku denního používání kdyz jsem je daval do kapsy tak jedine do pouzdra co jsem vyhrabal od starejch sluchátek, usb kabel zatim drží i když je na obou koncích oblepenej lepici paskou jinak uz by asi byl konec :) nabíječka samotná uplne bez problemu
Host
Host

Uživatelský avatar Majky_ | čtv dub 29, 2010 7:41 pm

Sluchátka jsem používal půl roku než jsem koupil nové, ale pořád byly jako nové.
USB kabel je na obou stranách omotán izolepeou.
Nabíječka stále jako nová.
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Uživatelský avatar h4wk3y | čtv dub 29, 2010 8:52 pm

je pravda, ze denne pouzivam ten DX kabel a drzi jak blazen...
Posilene dlouhe dobe zpet u iPhonu - iP5 16GB White, odblok s R-SIM 8+
Macbook Pro 13'' 2.26 GHz
iPhone expert
iPhone expert

Fifik | čtv dub 29, 2010 11:15 pm

Sluchatka na iPhone a tak isto na iPod sú ako nové a to ich používam minimálne rok a pól.

Datovy kábel je v 100% stave. Nemám žiadny problém.

Posted with TouchBB on my iPod touch
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

solivary | pát dub 30, 2010 6:06 am

Po roku mi na sluchátkach odišla guma, kábel, nabíjačka OK.

Lukhin | pát dub 30, 2010 6:27 am

Rok a půl a gumička na sluchátcích se trochu natrhla. A USB kabel už za pár měsíců, ne-li dnů. Funguje, ale guma je v háji, plus už není bílej :-D

Uživatelský avatar jirka2908 | pát dub 30, 2010 2:39 pm

Gs.Sk MiKe.CzE píše:sluchátka my vydrželi pul roku denního používání kdyz jsem je daval do kapsy tak jedine do pouzdra co jsem vyhrabal od starejch sluchátek, usb kabel zatim drží i když je na obou koncích oblepenej lepici paskou jinak uz by asi byl konec :) nabíječka samotná uplne bez problemu

Já taky myslel kabel ...Nabíječka je taky ok ale kabel nee
iPhone 6 128gb iOS 9.0 Beta 2
iPad 4, 64GB Wi-Fi + Cellular iOS 8.1.2
Macbook air 2013 13" i7 + 8gb ram
Ipod shuffle
Airport extreme

Lidé nevědí, co chtějí. Dokud jim to neukážete
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Madmaster | pát dub 30, 2010 8:45 pm

Mám zatim iPhone měsíc a vše je v poho akorát sluchátka asi týden jedno chrastilo ale je to v poho.

Když se k tomu člověk chová pěkně tak vše bude pěkné :)

Uživatelský avatar phaeton_esc | pát dub 30, 2010 9:09 pm

3G mám už skoro rok, kabely zatím jako nový. u sluchátek se mi trochu zašpinil kablík, respektive zešednul (ale s tím jsem počítal)

jediné co se rozbilo byl NEoriginální dock - po cca půl roce se vylomil se konektor. vzhledem k tomu, že stál asi 100kč mě to nijak nesere, koupil jsem si další.

to v jakém stavu je jak telefon tak příslušenství je stejně jenom věcí každého uživatele..topic celkem postrádá smysl a spíš se každej (mě nevyjímaje) předhání jak dlouho a v jakém stavu mu příslušenství funguje
Hack Pro, 10.9.x
iPad 3 WiFi 32GB (iOS 7)
iPhone 4 32GB (iOS 7)

na PM odpovídám podle nálady
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Uživatelský avatar rony | pát dub 30, 2010 10:08 pm

mam dva iphony, jeden z r 2007. dalsi neskor, oba kable su uplne bez problemov, ako to robite? ze to znicite? rad by so videl ako s nimi narabate. vobec tomu nerozumiem. chcelo by to fotky nie reci a asi aj vidiet ako s nimi manipulujete.

ja kable nenamotavam na ceruzku napr. netaham za snuru ale za konektor. snazim sa nepouzivat ziadny tlak, ohyb, proste nic. nerobim to lebo je to apple kabel, ale ze to vadi vsetkym kablom.

kolegyna ma dceru a ta sluchatkove kable doslova lame. mne sa to nestalo aby som znicil kabel. zrejme je to pocitom ludi, ze je to lano na tahanie tanku z mociarov :)

podla mna su kable k iphonom slusne a ak mate tendencie ich lamat tak si ich omotajte paskou
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
 mba i7  iPhone  4  5S  X  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Razerman | pát dub 30, 2010 11:49 pm

Tak já sem třeba zničil usb kabel v práci. Počítač mám někde u nohou a kabel tahám od PC nahoru do šuflíku. Na koncovku usb co je v PC vůbec nesahám ale chápu že se ohýbáním nahoru a dolů láme - tím pádem mám u PC "oholenej" kabel kde jsou vidět drátky. A sluchátka jsem vždy po použití složil třikrát na půla uložil do batohu. A najedou jedno nefungovalo. Tak nevím. Přitom si myslím že se ke svým věcem chovám fakt dobře.

vadim | sob kvě 01, 2010 8:27 am

Nemůžu si pomoct,ale kabel dobrý není.Snad výrobce musí zohlednit to,že se jedná o díl,který bude denně využíván(po roce provozu by z něj dráty opravdu jukat :D neměly)Dobíjecích kabelů každý z nás určitě pár měl a nevzpomínám si,že bych nějaký lepil izolepou :D
Host
Host

Uživatelský avatar rony | sob kvě 01, 2010 9:02 am

a tie fotky nedate ani za boha co?

ja sa snazim napisat, ze poznam ludi, ktorym sa toto nestava nahodou ale lamu kable pravidelne.

a mne sa to nestalo nikdy. spekulujte kolko chcete, ze za to moze urcite nekvalita kabla :)

napr. ak musis tahat kabel odspodu, preco si nepripojis predlzovacku alebo usb hub na stol, atd atd. preco tvrdite ze je nekvalitny, ked ho silou natahujete a zalamujete? atd atd
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
 mba i7  iPhone  4  5S  X  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Uživatelský avatar Beavers | sob kvě 01, 2010 10:15 am

Mám iPhone 2 roky a kabel mám stále panenský, totéž dock, kabel od nabíječky také. Sluchátka nepoužívám, mám AKG, ale také jsou jako nová. Já říkám, že to je o zacházení. Kdysi jsem lidem opravoval rádia a kazeťáky a nestačil jsem se divit, jak ty své přístroje dokázali domrvit. Také se nedivím tomu, že kablíky od sluchátek odcházejí, když vidím, jak je majitel tahá, vzhledem podobné špagetám, z batohu nebo těsné kapsy jeansů. Je to kolikrát zašmodrchaný chuchvalec vodičů, že by s rozpletením měl co dělat i slavný Ernö Rubik.
Moderator fóra
Moderator fóra

vadim | sob kvě 01, 2010 10:43 am

OK je to jasný :D je třeba vyvinout pouze přiměřený jablečný tah,ne jako u těch ostatních nekvalitních káblíků,které se ne a ne natrhnout :roll:
Host
Host

Uživatelský avatar Jaro | sob kvě 01, 2010 11:01 am

čo sa týka môjho príslušenstva tak mám ešte z krabice iphonu 2G takže nejaké tie dva roky kábel stále drží ... 8) neviem či sa mi to len zdá ale ten kábel čo mám ja je menej ohybný je to orginál pravdaže a pritomsom už mal v rukách aj kábel od Ip 3G ten je taký viac ohybný možno viac náchilny na poškodenie možno je to práve tým :wink: A inak ako tak pozerám dosť ludí tu má Original apple sluchatka rád by som nejaké kúpil teda ak by niekto ponúkal keĎ ich nevyuživaťe :wink: našiel by sa niekto taký ? ak ano tak pls sz... dakujem :wink:
->Macbook Air 2013
->New Ipad 64Gb 4G White
->Iphone 4S White
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar Carabei | sob kvě 01, 2010 11:19 am

Kabel od iPhona mi vydržel dlouho, tedy až na mírné nalomení u konektoru, nechovám se k tomu jako prase, ale zásadnější problém nastal s kočkou, kabely k iPhonu jí chutnají, takže už dva překousala nebo přežužlala, vypadá u toho vždy velmi spokojeně, narozdíl ode mě :mrgreen:
MacBook Pro Retina 15 10.10
iPhone 6 8.1.2, Etymotic hf5
iPad mini Retina 32GB 8.1.2

hannawald | sob kvě 01, 2010 1:53 pm

kabel mi taky moc nevydrzel, nosim ho v tasce porad s sebou, bila barva brzy zezloutne a zsedne a po case se zacne u konektoru odlamovat..jasne, kdybych ho mel porad schovany doma, tak bude asi jako novy, ale to ho radeji znicim pouzivanim, nez na nej koukat jak na obrazek..

thoomasnovotny | stř kvě 26, 2010 5:34 pm

Tak já vám nevím.... :D Já mám 1G iPod touch a vše je v naprostým pořádku, nic se nepokazilo ( zatím :) ) Jen na USB kabelu je trochu nalomenej vršek ( mou vinou ) jinak nic.. :D Schválně jak dlouho mi vydrží příslušenství u mojeho novýho Touche 3G :D
Host
Host

Uživatelský avatar tillit | čtv čer 10, 2010 1:54 pm

tak před pár dny začaly vylézat drátky u USB konce kabelu, takže používám starý kabel k ipodu, ten vydrží všechno :)
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar bohem | čtv čer 10, 2010 4:35 pm

používám několikero apple usb kabelů, apple sluchátka, několik apple nabíječek, IP, iPody, macbooky, atd. - za několik let deního používání ani jedna závada, opotřebení vzhledem k denímu používání je vidět, ale není to katastrofa .. - souhlasím s názorem ronyho, opravdu záleží jak se člověk k věcem chová - jinak vadný kus se objeví u každého výrobku, u mne je apple příslušenství bezproblému.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar dodo_mt | čtv čer 10, 2010 8:21 pm

Tri roky co vlastnim iPhona (najpr. 2G teraz 3Gs) tak nic kable absolutne v poriadku dock na 2Gcku absolutne v poriadku. 3Gsko priblizne po tristvrte rocnom pouzivani absolutne nic (klop klop) a poviem Vam vydrazla so mnou aj cele vysekavanie elektriky na dome :)

Vlastnim aj MacBook (vyse roka) a s tym bol jedine problem ze zhorela nejaka riadiaca napajacia jednotka (servis a od vtedy nic). Bola to vsak pravdepodobne chyba elektryky u nas doma... Jedina vec co som sa cudoval ze nabijacka kde sa dava koncovka alebo predlozvaci kabel (je tam take zelezne koliesko kde sa to zacvakava) tak tam je to troska dopraskane...

dodo
Apple iPhone 5 32GB White | iOS 8.1 - no JB | Orange
Apple iPad 32GB Wifi White
Apple Mac Mini i5 2.5GHz | Mind 2011 | SSD Crucial M4 128GB + HDD 500GB | Fusion Drive | 16GB Ram
Apple Keyboard (Wireless)
Apple Magic Mouse

Apple MacBook 13" | 2008 - dead

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required
Další

Zpět na iPhone - příslušenství