FM trasmmiter+ nabijanie+drziak do auta

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

jolanek | pon kvě 17, 2010 12:26 pm

Zabezpecil som si Navigaciu do mojho iPhonu po precitani si vsetkych recenzii, prezreti videii a povypytovani sa vsetkych kt. poznam. Dospel som k zaveru ze Navigon. Bez ohladu na cenu a pod.
Ale o tom nie je teraz rec.

Navigaciu mam a moja nasledujuca otazka nie je len aky drziak do auta kupit, ale aky FM vysielac, kedze gps pouzijem skoro minimalne kedze jazdim iba po KE sem tam madarsko. A ked uz mam kupit drziak do auta, tak by som bol rad, keby sa dal moj iPhone prepojit s reproduktormi kt. mam v aute.
Kedze mam Peugeot 308 a po Aux ani stopy, a na iPhone neexistuje rozdvojka, kt. by mi dovolila napojit sucasne iPhone na radio+ repro a sucasne i nabijat (kvoli narocnosti navigacie) som dospel k takymto zaverom.:

Na mojom prvom mieste je sikovna vecicka od spolocnosti Belkin.
Viac menej je to vsetko v jednom.
Je to stojan, nabijacka, a dokonca i FM transmmiter > Belkin TuneBase FM w/ Hands-Free
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=VhfWh1V0UM4[/youtube]
Obrázek

Co si o tom myslite?
Cena sa pohybuje v rozpati 40? az 50 ?

Co je dost vela, poznate ine riesenie?

Uživatelský avatar rony | pon kvě 17, 2010 3:57 pm

Re: FM trasmmiter+ nabijanie+drziak do auta

poviem ti, k comu som dospel ja, po serioznom a dlhom skumani moznosti.

1. FM transmitter je nudzovka, nic, co by oplyvalo akoukolvek kvalitou

2. ak chces pripojit iphone silou mocou, tak kvoli muzike to ries vyhradne cez kabel. Tieto su ale relativne dost drahe a kvoli muzike si musis zvyknut telefon vyberat, nasadzovat blabla. Existuju ku KAZDEMU autu kable na prepojenie Apple ipodov a iphonov, na Slovensku nepochopitelne to moc predajcovia neponukaju ale vsade inde je to uplna samozrejmost.

3. ak ti ide o muziku a nechces vymenit fabricke autoradio, tak odporucam http://www.saunika.sk/usb-aux-adaptery/
Toto je riesenie, ku ktoremu som dospel ja. V skratke, je to masinka, ktora simuluje bezny fabricky CD changer. Dokupis do nej 4GB SDHC (viac je neefektivne), nahras mp3ky a viac neriesis. Instalacia je otazka par minut. Moja poziadavka: zachovat fabricke radio, zachovat ovladanie z volantu, jednoducha montaz a zrusit nutnost zonglovat s optickymi diskami (vsetku muziku ovladam priamo z radia v pocte asi 1000 skladieb). Obmenu muziky riesim prilezitostnym pustenim optickeho disku alebo vymenou predpripravenej SD karty s inou muzikou (co sa mi za vyse roka este nestalo).

4. ak chces riesit vystup zvuku navigacie, tak by som to riesil profesionalnejsim systemom typu Parrot, treba ale preskumat ake su jeho schopnosti zvladnut tak tvoje autoradio a tak aj iphone.

5. ides do vymeny autoradia a kupujes nieco, co uz ma v sebe vsetko potrebne - cize USB port, tazku sadu k telefonu s podporou iphone, velku obrazovku a nebodaj aj navigaciu.

Doma v sufliku mam asi 3 FM tranmittery, tato "era" ma teda neobisla a netrieskam len tak do vetra. Predstav si najzakladnejsi problem - ako ovladat muziku. Budes pocas jazdy siahat na dotykovu obrazovku iphonu? Preboha, snad nie :-) rovno si kup miesto na cintorine. Takze rozhodne treba hladat take riesenie, kde muziku ovladas prirodzenym sposobom a to z autoradia (volantu). To v istom zmysle plati aj o navigacii :-) Naviac sucasne ist z iphonu aj navigaciu aj muziku je o drzku. Mam s iphonom ako navigackou jedinu zlu skusenost. V lete na okne (nikde inde moc signal nechyta) prazi slnko, po nie moc dlhom case iphone prehrejes a v "najlepsom" sa restartne.

Takze ak ti je 50 euro vela a nechces ist do este drahsieho riesenia nech je akokolvek dobre, tak neinvestuj ani tych 50 euro, nema to skutocne cenu. Mozes nanajvys kvoli navigacii kupit lacny drziak a viac do toho neinvestovat. Samozrejme este nejaku zastrcku na nabijanie, cca 10 euro v hocakom obchode s Apple (odporucam radsej tam, lebo vacsina cinskych smejdov nenabija Apple veci, takze je lepsie prihodit euro dve na nieco, co ti potvrdi predavajuci, ze nabija aj iphone).
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
 mba i7  iPhone  4  5S  X  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Uživatelský avatar masklin | pon kvě 17, 2010 4:04 pm

Myslim ze timto se potvrdil muj nazor a dopruceni co jsme resili pres PM.

Posted with TouchBB on my iPhone
Starý pes fóra :)

Juramac | pon kvě 17, 2010 4:08 pm

na FM transmiter zapomen. Pokud nemas v aute USB a ani AUX, pak je resenim xcarlink. mam ho ve svem aute a jsem vice, nez spokojeny. je pro vetsinu aut, urcite tam najdes i sve.

http://www.xcarlink.cz/

Uživatelský avatar rony | pon kvě 17, 2010 4:51 pm

len pre poriadok xcarlink = saunika = nejaka cina :)
 mba i7  iPhone  4  5S  X  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Juramac | pon kvě 17, 2010 4:54 pm

Ano, china, ale funkcni a naprosto vyhovujici. A je k nemu mozne prikoupit i BT - A2DP pro bezdratovy prenos zvuku a pak neni potreba ani kabel. iPhone A2DP podporuje.... :)

jolanek | pon kvě 17, 2010 10:40 pm

Juramac píše:na FM transmiter zapomen. Pokud nemas v aute USB a ani AUX, pak je resenim xcarlink. mam ho ve svem aute a jsem vice, nez spokojeny. je pro vetsinu aut, urcite tam najdes i sve.

http://www.xcarlink.cz/

A to i nabija iphone?

Uživatelský avatar rony | úte kvě 18, 2010 12:04 am

cina, ved ja to mam tiez v aute, tu verziu na sd karty :)

juramacova verzia nabija iphone, ak sa nemylim. ta moja urcite nie ale iphone som k tomu pripojil iba raz na par sekund.

este som tusim nemal potrebu nabijat iphone v aute..
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Juramac | úte kvě 18, 2010 7:24 am

Moje verse nabiji jen pres USB, ale pres ten zase iPhone nehraje. USB je dobre na dongly a klicenky, s iPhonem si nerozumi. Ja osobne jsem hral pres AUX, ktery nenabiji a mel jsem tak defakto 2 kabely - AUX do sluchatkoveho vstupu a dole nabijeci....Pak jsem si dokoupil A2DP , a tak ted hraju pres BT bez kabelu a jednim kabelem dobijim jen telefon, kdyz je obcas potreba.

jolanek | úte kvě 18, 2010 5:38 pm

Dobre tak nekupim transmitter ale spravim aux zo zadu autoradia, co pojde do vstupu pre sluchatko, (budu zvuk Ip na reprakoch) + obycajnu autonabijacku pre Ip+ obycajny drziak.

No neviem ale to je vela uprav, vela kablov :(
Keby sa nejak dalo prepojit s reprakmi a sucasne i nabijat...

Uživatelský avatar cicolably | úte kvě 18, 2010 5:57 pm

pozri
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.24871
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.34654

zadara na slovensko a maš vystarane TRANSMITTER nestojí za nič,ani jeden
alebo ked maš univerzal USB nabýjačku
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.17808
iPad Mini 16GB
iPhone 5 16GB

jolanek | úte kvě 18, 2010 6:06 pm

Toto sa mi lubi! http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.34654
cize cez to USB sa mi da rovno nabijat ak dokupim toto: http://www.handhelditems.com/iphone-cha ... -7917.html

a potom iba prerobit radio na aux a kupit drziak...

Uživatelský avatar rony | úte kvě 18, 2010 9:07 pm

hm... prerobit radio :-) vela stastia. Horedoleplusminus ak nie si skutocny elektroamater, tak nakoniec prides oklukou sem :-) a hlavne... dojdes k tomu, ze tam mas konektor na... CD changer. Akoze je mozne, ze v konektore z auta do radia mozno aj aux najdes.

Len si poloz moju otazku znova: AKO BUDES OVLADAT MUZIKU? dotykovo prstom po iphone? :-O Toto je zaklad, kde si musis povedat, ci to ma zmysel :)
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

jolanek | úte kvě 18, 2010 9:14 pm

Som strateny :D Fakt neviem ako dalej
Mne len ide o to ze chcem pocuvat moju hudbu na repracikoch v aute a dobijat pri tom mobil, :D Nechcem az tak vela, a moja podmienka aby nebolo milion kablov, lebo to nemam rad :D

Juramac | úte kvě 18, 2010 9:24 pm

Odpoved jsi dostal. Pokud chces hodne muziky za malo penez a je ti jedno, jaka je kvalita zvuku,kup si FM transmiter .Pokud chces kvalitnejsi , ale drazsi AUX, pak si porid xcarlink a pokud nechces kabely, tak si k nemu porid bluetooth A2DP adapter. To vsak uz je za vice penez, i kdyz kvalita je nesrovnatelne lepsi. Jako u vseho- je to o tom, na kolik si sve potreby mit v aute muziku a nebo "muziku" cenis a kolik do toho chces investovat....Ber to, jako radu od cloveka, ktery tou cestou od FM pres AUX az po A2DP osobne prosel. :wink:

Uživatelský avatar rony | úte kvě 18, 2010 9:28 pm

tak sa spytam pomaly: co ti presne vadi na tom rieseni saunika resp. xcarlink?

popritom si proste kup za 5 dolarov tu usb zastrcku do zapalovaca a mobil iba v aute nabijaj a hudbu z neho do auta nepustaj :)

mimochodom - ten saunika/xcarlink ma aj AUX vstup. Montaz je otazka nahmatania zadnej steny autoradia a zasunutie konektoru tej krabicky. Krabicku mozes nechat v skrinke pod pristrojovkou trebars a zabudnut na nu.

Ale otazku som uz polozil...

Ak ides teraz spekulovat nad cimkolvek inym, poloz si otazku dalsiu: nechces radsej kupit aftermarket radio a vymenit to terajsie?

Uz sa nebudem prilis vyjadrovat :-) riesenia som ti popisal, dufam, ze su zrozumitelne - precitaj si ich znovu :) a premyslaj :)

v snahe usetrit minies mozno viac.

JA TI FM ani AUX nemozem odporucat ako slusne riesenie.
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

m4x | ned kvě 23, 2010 10:41 pm

ja by som urcite skusil ten xcarlink napr.
urcite budem riesit v buducnu nieco take, ten bluetooth sa mi velmi paci..
dnes som skusal auto mojho tatka co si pred par dnami zadovazil, ma to vstavane bluetooth, sice som nedosiel na to ci to dokaze aj prehravat hudbu z iPhoneu, respektivne ako (stacilo mi zatial aj telefonovanie,velmi prakticke), ale pokial dokaze ovladat iPhone (xcarlink) pomocou bluetooth, pocuvat tak hudbu a este aj volat, lepsieho riesenia snad nemoze byt. Autonabijacku si zozenies za par korun a ver, ze to bluetooth je lepsia vec ako sa babrat s niekolkymi kablami pokial ho budes potrebovat (napr. nudzovy telefon)
iPhone 3GS 16GB [iOS 4 JB] - O2 SK
iPhone 3G 16GB [iOS 4.1 JB] - O2 SK
Host
Host

Uživatelský avatar Metalgirl | ned kvě 23, 2010 10:48 pm

Juramac, když už tu tak píšeš o tom xcarlink. Dívala jsem se na něj a uvažovala jsem taky o jeho pořízení, tu verzi bez bluetooth. Jenže na internetu jsem se dočetla, že hodně lidí s tím není spokojeno. Jaké máš zkušenosti ty? Funguje to, tak jak má? Chtěla bych to připojit k rádiu Stream od Škody. K jakému rádiu to máš připojeno ty?
Jsme rádi, že dodržujete PRAVIDLA fóra. Jsi zde nový? PAK ZAČNI ZDE.
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Juramac | ned kvě 23, 2010 11:12 pm

Mam to pripojene do cd changeru v tovarnim radiu od Nissanu a tu krabicku mam nalepenou uvnitr pristrojove desky pod radiem. Kabely USB a AUX mam pak vyvedene do kastliku u spolujezdce. Hraje to pres AUX dobre, urcite lepe , nez FM transmiter, i kdyz jen pres AUX ze sluchatkoveho vystupu iPhonu a i tam je slyset pri vetsi hlasitosti urcity sum. Proto jsem dokoupil jeste ten BT A2DP a pres nej to hraje perfektne ciste. Jsem velmi spokojeny,i kdyz pres BT ovladas pisnicky "jen" z iPhonu. Hlasitost ale normalne z volantu a nebo radia. Co je take fajn, ze kdyz mas na pozadi navigace-konkretne Navigonu pusteny iPod muziku, tak pri povelu z navigace se muzika ztlumi , stejne, jako pri prijatem hovoru. Proto doporucuji dokoupit i BT A2DP.

Uživatelský avatar rony | ned kvě 23, 2010 11:45 pm

sweet22 ty mas ipod, takze by som siel do kabla pre ipod. originalny urcite aj k tomu radiu existuje. pokial to NEVIE "preniest" ovladanie muziky do autoradia, tak je to -podla mna- k nicomu. Treba si este dat pozor - OBVYKLE - sa to riesi tak, ze si musis vyrobit v ipode playlisty a tie su potom prepinane podobne ako CDcka v cd changeri. Tieto xcarlink a spol. su univerzalnejsie riesenia s roznymi kompromismi (ta moja krabicka na SD karty ich samozrejme tiez ma - dokladnejsie som ich popisal na inom webe).

Vyjadrenia co mam vyssie dokonale platia: neist do FM transmitteru (mizerna kvalita), pokial mozno AUX nepovazovat za komfortne riesenie (ako prehadzovat skladby?), nepovazovat teda ovladanie muziky z obrazovky iphone/ipodu za BEZPECNE riesenie. Pred tymito tromi vecami skor varujem. Podla mna ak sa toto neda splnit pri pripojeni ipodu/iphonu, tak sa o to nepokusat a zvolit na hudbu v aute INE riesenie, najma ak nemate inu moznost ako k nemu pripojit mass storage (cize nejake medium so stovkami az tisicmi skladieb).

Ja osobne som VZDAL snahy pripojit iphone a zvolil som SD kartu. Povazujem to pre mna za lepsie riesenie, lebo nemusim lovit iphone a pripajat ho kamsi ku konektoru a po jazde zasa odpajat.

ak chcete skombinovat pocuvanie hudby a zaroven tazku sadu HF (cize telefonovanie v aute), tak je to pomerne komplikovane :-) a asi aj trochu drahe. V tom pripade by som -JA- zvolil male BT HF do ucha alebo riesenia typu Parrot ale zasa s vylucenim muziky - iba na telefonovanie.

Dalsia kapitola je navigovanie.

Proste komplexne pripojit do auta z iphonu aj navigaciu, aj telefonovanie aj muziku - to je skor neriesitelne naraz, niekde by musel proste nastat silny kompromis.

Chapem, ze to cloveka taha - ved som si kupil mp3 prehravac, musim ho vrazit do auta. Holt ale treba pocitat, ze cenu toho prehravaca preplatim este raz cenou kabla/krabicky k nemu.
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

jolanek | pon kvě 24, 2010 12:50 pm

Bol som osobne v Peugeote a mi neodporucili xcarlink. Ani nic ine "neoriginalne" nezapajat zo zadu do CD menica.
Odporucili mi (teraz pozor) Citroën USB Box 9702.EZ na moj peugeot 308!
Cena 200?!!!
A preco? lebo vraj mali skusenosti ze xcarlink vybil poistky a ine "cinske" smejdy taktiez neodporucaju!
Tak ja neviem teraz :(

Uživatelský avatar masklin | pon kvě 24, 2010 12:52 pm

iPhone je také vyráběný v Číně.
FW 1.1.4=>2.0.2=>2.1=>2.2=>2.2.1=>3.0=>3.1.2=>3.1.3=>4.0=>4.1=>5.0=>6.0=>7.0
iPhony 2G, 3G, 3GS, 4 a 5 / iPad, iPad2
Když nevíte co by, najdete to v .... Návodu.

Uživatelský avatar rony | pon kvě 24, 2010 2:44 pm

to je divne, spotreba xcarlink nemoze byt vacsia ako bezneho cd changera, a co ocakavat od autorizovaneho servisu?

ja to mam v aute rok...
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Juramac | pon kvě 24, 2010 4:24 pm

Samozrejme, ze autoriizovany servis nebude doporucovat cokoliv neoriginalniho, zejmena ne neco, co funguje a stoji radove 1/3 ....... :D To te nemusi znepokojovat. Stejne, jako Rony , mam xcarlink vice nez rok , a nezaznamenal jsem zadny problem.

Uživatelský avatar Metalgirl | úte kvě 25, 2010 12:09 am

No já jsem myslela do toho rádia toto. Ono totiž ten Stream od Škody nemá vůbec žádný AUX vstup, takže připojení iPodu pouze přes kabel je vyloučené. Proto hledám alternativu, která se právě bude chovat jako cd changer. Jinou možnost u tohoto továrního rádia nemám. Jenže slyšela jsem, že konkrétně u tohoto kousku jsou problémy a to hlavně v kompatibilitě s OEM rádiem. Tak opravdu nevím. Dokonce i to hodnocení spokojenosti, pouze 2 hvězdičky, mě udivuje. Na youtube jsem viděla video připojeného xcarlink do Streamu a měl s tím problémy.

Zobrazit video na http://youtu.be/j1KBHWflres
Kód do fóra: [youtube]j1KBHWflres[/youtube]

Návod na vkladanie videa do príspevkov
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Uživatelský avatar rony | úte kvě 25, 2010 12:25 am

tie originalne kable su v podstate nieco ako xcarlink ci connects2 a pod. tiez sa pripoja velkym konektorom a nie ako aux.

ide o to, ze ipod kabel vie ovladat aj muziku (prepinanie skladieb) cize nie je len aux kablom.

to hodnotenie moze byt mierne skreslene.

mne predajca ponukol jednoduchu vec dobehol som, vyskusali sme to v mojom voze a ked to islo, kupoval som.

treba jasne vediet, ake sluzby to vlastne ponuka. z reci tych co to nemaju alevo tych co to maju ale nevedia to normalne popisat nemas nic.

len by som skutocne ani nepremyslal nad aux ci fmt.

aux je len line in, cize z reprakov autoradia spravis nieco ako sluchatka strcene do iphone. zle zle zle riesenie :)

k veci, to video je dobre varovanie. treba zvazit iny vyrobok, trebars sa popytat na ten moj.
mimochodom aux je samozrejme v kazdom autoradiu, len to zrovna nie je klasicky sluchatkovy jack :)

kto sa boji, kupi orig kabel k ipodu pre svoje auto.

necakajte ze ide o pareurove zalezitosti ci tak alebo onak.
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Uživatelský avatar Metalgirl | úte kvě 25, 2010 12:35 am

V tom případě, mohl by jsi mi, prosím, poradit, jak se jmenuje ten originál kabel k tomu iPodu? Nic jsem totiž takového ještě neviděla. Děkuji.

No to video je právě dobrým varováním, plus to hodnocení, to už je zarážející. Jinak aux to moje rádio nemá, nemá tam vzadu prostě na to vývod, nemá tam ten vstup, takže ani výroba kablu a podobných věcí nelze, navíc nemá ani tlačítko aux zepředu, takže aux vůbec nechci ani řešit. Jediné, přes co mám možnost připojit iPod, je právě něco na způsob cd changer.
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Uživatelský avatar rony | úte kvě 25, 2010 1:08 am

original kabel myslim tym nieco co ponuka rovno vyrobca auta k ipodom. kazda automobilka to ma.

neni to aux riesenie je to ipod kabel.

podla mna zabudni na pripojenie ipodu k autoradiu. bude to zbytocne drahe :)
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Uživatelský avatar haasteren | úte kvě 25, 2010 8:05 am

XCARLINK a podobne veci slouzi pouze k tomu ze emuluji ve sve podstate CD changer a vetsinou se pres radio da primo ovladat IPHONE/IPOD . Pokud ale mate novejsi auto od roku 2005 koncernu VW , SUZUKI atd . Vsechny tyhle radia maji vstup na STEREO hands free pro telefon. Pripojeni probiha pres mini ISO konektor. Je potreba akorat privest zem aby radio poznalo ze je neco pripojeno :) Pak vse probiha stejne jako XCARLINK akorat nemuzete ovladat IPHONE pres radio , pouze prijmate zvuk do radia. Zalezitost je to levna a rychla . Mam ozkouseno VW, SKODA, SUZUKI. cena pri domaci vyrobe je cca do 300 Kc... Tady vidite presne o co jde za slusnych 1200 :) ale to uz je vase vec jak jste zrucni ...

http://www.car-multimedia.cz/1628-aux-i ... skoda.html

Tak zbytecne nekupujte XCARLINK

zde je schema konektoru

http://www.touranpassion.com/images/rcd300_schema.jpg

Osobne vyzkouseno :

VW GOLF, TOURAN, CADDY atd
SKODA OCTAVIA, FABIA

Uživatelský avatar Metalgirl | úte kvě 25, 2010 10:20 am

rony, děkuji za rady. Schválně se poptám ve Škodovce, jestli tam něco takového pro moje rádio nabízejí. :mrgreen: Ale silně pochybuji.

haasteren: Auto je r.v. 2005, tudíž s tím by mělo být i rádio. V podstatě by to mělo taky fungovat, jak píšeš. Jinak je mi jasné, že tyto zařízení pouze emulují cd changer. Jen řeším otázku, čím to nahradit, aby to opravdu spolupracovalo s OEM rádiem Škoda. :)
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Uživatelský avatar rony | úte kvě 25, 2010 11:16 am

skus sa popytat na http://www.saunika.sk (maju aj ceskeho partnera, neviem url) ci na konkretne tvoj voz nieco nemaju.
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

xslide | ned říj 03, 2010 2:40 pm

Já jsem to vyřešil jednoduše. V autě mám AUX vstup v přihrádce u spolujezdce, tak jsem k němu připojil Bluetooth A2DP příjmač.

Stačí připít s iPhonem do auta, nastartuji a vše se samo spojí. Na rádiu jen přepnu na AUX a můžu bez problému pouštět věci z iPhonu.

Konkrétně se jedná o toto

Teď jen řeším problém, jak nabíjet trvale v autě tento BT příjmač, abych se o to nemusel vůbec starat.
Obrázek MacBook Pro 13" 2018, Touch bar
Obrázek iPhone XS Max, black, iOS 12
Obrázek Apple Watch 4, black, 44mm
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar phaeton_esc | ned říj 03, 2010 3:26 pm

xslide to vypadá pěkně, akorát by mě zajímalo (protože nikdy jsem muziku před BT nepoužíval) jaká je zvuková kvalita? dá se to srovnávat s CD, nebo je to jenom lepší FM? jak dlouho vydrží hrát a jak dlouho to vlastně vydrží v pohotovosti?

opravdu když vlezeš do auta tak si to iPhone najde automaticky a připojí se, nebo je nutný mačkat nějaký tlačítko (třeba můj BT headset od SE funguje tak, že po nějaké době se nečinnosti se od iPhonu odpojí)

díky za odpověď, tohle by se mi hrozně líbilo, bo mě už nebaví pořád připojovat kabel :)
Hack Pro, 10.9.x
iPad 3 WiFi 32GB (iOS 7)
iPhone 4 32GB (iOS 7)

na PM odpovídám podle nálady
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

xslide | ned říj 03, 2010 3:46 pm

Nemůžu ti na všechno odpovědět s jistotou, protože jsem to montoval včera a od včerejška mám taky nový auto.

Zatím to funguje tak, že je to jak kdyby v pohotovosti a čeká to na připojení telefonu. napájení jsem vyřešil výrobou vlastního adaptéru, který jsem právě otestoval, a tím pádem je BT handsfree pořád napájeno (teda já to mám tak, že je napájeno, když je zaplej motor), ale jde to napájet z baterie trvale, ale vzhledem k tomu, že jezdím každej den, krásně se to bude dobíjet.

Kvalita je myslím hodně dobrá. Neměl jsem problém. Ve srovnání s FM transmitterem je toto opravdu luxus.

Na HF nic mačkat nemusím, ale někdy se to připojí samo, a někdy musím dát v iPhonu připojit se. Na to ještě musím přijít.
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar phaeton_esc | ned říj 03, 2010 5:55 pm

tak teď se mi to líbí ještě víc :)

napájení počítám že je udělané z té originál nabíječky, takže (teď přemýšlím nahlas) by v podstatě stačilo uříznout dva fousy a přidělat je k rádiu - zapne se rádio, zapne se tahle "blbinka". případně napojit na spínačku jako to máš ty.

jdu objednávat :D a ještě jednou díky za tip, tohle vypadá jako "must-have" zařízení :)
Hack Pro, 10.9.x
iPad 3 WiFi 32GB (iOS 7)
iPhone 4 32GB (iOS 7)

Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

xslide | ned říj 03, 2010 6:50 pm

Já to mám jinak. Jelikož je nabíječka na 5V a v autě je 12V, tak jsem vzal nabíječku od iPhone (mám jich tu několik), a uřízl jsem iPhone konektor a napájel místo toho konektor z té nabíječky.

Mám to celé schované, že to není vidět, takže AUX mám v přihrádce u spolujezdce, odsud jde kabel schovaný pod plastem (kupodivu to šlo celý schovat) a vede až k zadním sedadlům, kde je schovaná auto zásuvka v takové přihrádce.

Tam je to celé zapojené a schované, takže v podstatě nikde není nic vidět.

mohl jsem to zapojit jednoduše do zásuvky vepředu, ale tu používám na GPS nebo mobil, proto jsem ji dal dozadu.

Další řešení může být napojení přímo na napájení rádia nebo podobně, ale jelikož mám nové auto 2 dny, tak jsem rozhodně nechtěl nikde nic rozdělávat apod. :-)
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar phaeton_esc | pon říj 04, 2010 6:06 am

jo to chápu, já jelikož mám auto 14 let starý a v elektroinstaci sem se už hrabal, tak to asi udělám trochu "brutálněji" než ty :lol:
Hack Pro, 10.9.x
iPad 3 WiFi 32GB (iOS 7)
iPhone 4 32GB (iOS 7)

Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Uživatelský avatar rony | pon říj 04, 2010 7:25 am

xslide píše:jak nabíjet trvale v autě tento BT příjmač, abych se o to nemusel vůbec starat.

kolega si to vyriesil tak, ze vybral z toho baterku, napojil to na auto tak, ze nejakym obvodom sa do toho dostane stava, ked zapne zapalovanie. Nieco spominal volaku kontrolku, ktora sa zasvieti a zaroven s nou ide stava do toho. Teraz ma BT GPS modul trvale v aute.
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Uživatelský avatar phaeton_esc | pon říj 04, 2010 8:49 am

přesně to jsem myslel - zapojené na spínací skříňku, tzn, že jakmile otočíš kličkem, tak jde do zařízení proud. jediný problém je najít si přesně ten kablík který to má na starosti. mnohdy je jednodušší to zapojit na autorádio
Hack Pro, 10.9.x
iPad 3 WiFi 32GB (iOS 7)
iPhone 4 32GB (iOS 7)

Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

xslide | pon říj 04, 2010 10:34 am

hoď to na rádio a máš to. Ale musíš tam ještě vymyslet nějakej odpor, protože nabíjecí napětí je od 5 do 5,4 V
Moderator fóra
Moderator fóra

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required
Další

Zpět na iPhone - příslušenství