poviem ti, k comu som dospel ja, po serioznom a dlhom skumani moznosti.
1. FM transmitter je nudzovka, nic, co by oplyvalo akoukolvek kvalitou
2. ak chces pripojit iphone silou mocou, tak kvoli muzike to ries vyhradne cez kabel. Tieto su ale relativne dost drahe a kvoli muzike si musis zvyknut telefon vyberat, nasadzovat blabla. Existuju ku KAZDEMU autu kable na prepojenie Apple ipodov a iphonov, na Slovensku nepochopitelne to moc predajcovia neponukaju ale vsade inde je to uplna samozrejmost.
3. ak ti ide o muziku a nechces vymenit fabricke autoradio, tak odporucam
http://www.saunika.sk/usb-aux-adaptery/Toto je riesenie, ku ktoremu som dospel ja. V skratke, je to masinka, ktora simuluje bezny fabricky CD changer. Dokupis do nej 4GB SDHC (viac je neefektivne), nahras mp3ky a viac neriesis. Instalacia je otazka par minut. Moja poziadavka: zachovat fabricke radio, zachovat ovladanie z volantu, jednoducha montaz a zrusit nutnost zonglovat s optickymi diskami (vsetku muziku ovladam priamo z radia v pocte asi 1000 skladieb). Obmenu muziky riesim prilezitostnym pustenim optickeho disku alebo vymenou predpripravenej SD karty s inou muzikou (co sa mi za vyse roka este nestalo).
4. ak chces riesit vystup zvuku navigacie, tak by som to riesil profesionalnejsim systemom typu Parrot, treba ale preskumat ake su jeho schopnosti zvladnut tak tvoje autoradio a tak aj iphone.
5. ides do vymeny autoradia a kupujes nieco, co uz ma v sebe vsetko potrebne - cize USB port, tazku sadu k telefonu s podporou iphone, velku obrazovku a nebodaj aj navigaciu.
Doma v sufliku mam asi 3 FM tranmittery, tato "era" ma teda neobisla a netrieskam len tak do vetra. Predstav si najzakladnejsi problem - ako ovladat muziku. Budes pocas jazdy siahat na dotykovu obrazovku iphonu? Preboha, snad nie

rovno si kup miesto na cintorine. Takze rozhodne treba hladat take riesenie, kde muziku ovladas prirodzenym sposobom a to z autoradia (volantu). To v istom zmysle plati aj o navigacii

Naviac sucasne ist z iphonu aj navigaciu aj muziku je o drzku. Mam s iphonom ako navigackou jedinu zlu skusenost. V lete na okne (nikde inde moc signal nechyta) prazi slnko, po nie moc dlhom case iphone prehrejes a v "najlepsom" sa restartne.
Takze ak ti je 50 euro vela a nechces ist do este drahsieho riesenia nech je akokolvek dobre, tak neinvestuj ani tych 50 euro, nema to skutocne cenu. Mozes nanajvys kvoli navigacii kupit lacny drziak a viac do toho neinvestovat. Samozrejme este nejaku zastrcku na nabijanie, cca 10 euro v hocakom obchode s Apple (odporucam radsej tam, lebo vacsina cinskych smejdov nenabija Apple veci, takze je lepsie prihodit euro dve na nieco, co ti potvrdi predavajuci, ze nabija aj iphone).