USB nabíječka nenabíjí ani v jiným autě

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Pantani | ned čer 20, 2010 9:09 pm

USB nabíječka nenabíjí ani v jiným autě

Četl jsem tu podobný topic, ale tam někdo ulomil nějaký piny. Já neulomil žádný...

Koupil jsem nabíječku na 12V, která má jednu USB díru, měla by dávat dokonce 2A a strčil do ní USB orig kabel od iPhonu, který normálně používám k sychnronizaci a nabíjení doma. Nabíječka svítí, iP se však nenabíjí.
Zkusil jsem tu samou nabíječku v jiným autě se stejným kabelem a iP se taky nenabíjel. Ale přes klasickej USB kabel jsem nabíjel s tou nabíječkou HP iPaq! Takže vlastní nabíječka funguje.
Zástrčka na 12V v mým autě taky funguje, protože nabíjí autonavigaci Dynavix, kterou občas použiju.
Může mi někdo říct, co dělám blbě?
Pište vaše požadavky ohledně iOS na iPhone feedback popř. iPad feedback a k iCloud na iCloud feedback, jinak si tu nestěžujte že to něco neumí
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Uživatelský avatar rony | ned čer 20, 2010 9:24 pm

Re: USB nabíječka nenabíjí ani v jiným autě

ta nabijacka nie je vhodna pre iphone. musi tam mat nejaky obvod, ktory iphonu povie, ze JA SOM TA SPRAVNA NABIJACKA.
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
 mba i7  iPhone  4  5S  X  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Uživatelský avatar h4wk3y | ned čer 20, 2010 10:40 pm

presne, iPhone potrebuje spesl nabijecku, ktera ho podporuje, protoze pri nabijeni musi mit jiste napeti na datovych pinech...
coz bezne USB nabijecky samozrejme nemaji...
Posilene dlouhe dobe zpet u iPhonu - iP5 16GB White, odblok s R-SIM 8+
Macbook Pro 13'' 2.26 GHz
iPhone expert
iPhone expert

Pantani | ned čer 20, 2010 10:44 pm

Aha, tak to je ta chyba! :evil:
A můžete mi říct, co používáte? Našel jsem tu odkazy na jednoho Belkina, jinak celkem nic...
Pište vaše požadavky ohledně iOS na iPhone feedback popř. iPad feedback a k iCloud na iCloud feedback, jinak si tu nestěžujte že to něco neumí
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

cernakus | ned čer 20, 2010 11:02 pm

Můžeš ještě zkusit hamu pico cl. Je iphone kompatibilní, je ještě menší než belkin a najdeš ji v každém Globusu. Jinak nabíječek kompatibilních s iphonem je fakt hafo, zadej do google třeba "nabíječka CL iphone" a můžeš vybírat (případně změň na ipod, budeš mít více odpovědí)
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar rony | ned čer 20, 2010 11:33 pm

ja som moju kupil v aplle obchode ale ked pohladas na dealextreme.com, mozno trafis spravnu. mna stala asi 10 eur ak pamatam...
 mba i7  iPhone  4  5S  X  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Uživatelský avatar h4wk3y | ned čer 20, 2010 11:56 pm

na dealu za 7USD nebo tak nejak.. no problemo...
Posilene dlouhe dobe zpet u iPhonu - iP5 16GB White, odblok s R-SIM 8+
Macbook Pro 13'' 2.26 GHz
iPhone expert
iPhone expert

Pantani | pon čer 21, 2010 6:37 am

Ta Hama Pico CL vypadá použitelně, zkusím ji, moc díky za tip!
Jinak musím říct, že tohle mě silně zklamalo (slabý slovo) - na jednu stranu se Jobs chlubí tím, že dodržujou standardy, pak použijou standard USB s drobným "háčkem" :evil:
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Uživatelský avatar rony | pon čer 21, 2010 10:43 am

Pantani: tato "malickost" je ale uz niekolko rokov pomerne znama vec. Z pohladu vyrobcu je to ochrana voci poskodeniu ale celkom rozumiem vyhradam.
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

michal.lom | pát črc 09, 2010 12:07 pm

Já si myslím, že to nebude o něčem speciálním v nabíječce. Koupil jsem dvě CLka na benzině, každý je jiný, u žádnýho nebyla ani zmínka o iphonu a jedna nebíjí a druhá ne (myslím ajfouna). Jinej telefon, myslím že nokii, nabíjí obě dvě...

Prostě jedna nemá přesný napětí který ajfoun potřebuje - 5V - stačí desetinka voltu rozdíl a elektronika ajfouna to nepustí.

Kdyby muselo bejt něco speciálního v CL kvuli ajfounu, tak by to muselo bejt ve všech počítačích co maj usb, a to fakt asi nebude...
Host
Host

Pantani | pát črc 09, 2010 12:50 pm

No já měl štígro u místního prodejce, že měl něco, co na iPhona fungovalo, dává to dokonce 1A, takže to stíhá i při vyšším odběru. Na druhou stranu to ale hodně blbě drží v CV zástrčce a jen při jemným pohybu USB konektoru v zástrčce to ztratí kontakt a přestane napájet iPhone. Aspoň že iP v takovým případě pípne. Jinak jsem spokojen.
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required

Zpět na iPhone - příslušenství