Beavers | pon úno 14, 2011 6:42 pm
Já bych cit pro design měl, některé nápady jsou dobré a vpadají technicky zajímavě. Jen mi uniká smysl toho. Mít zvukovou aparaturu, kde je zdrojem signálu výstup z iPodu, je tak trochu zvrácenost. Když si uvědomím, že do špičkového zařízení pustím mp3 s bitrate 128, tak je to totéž, jako bych k hi-endovému zesilovači připojil reproduktory od rozhlasu po drátě. Pro domácí poslech bych si tedy nikdy nepořídil něco podobného. Viděl jsem dobře u posledního modelu, že má na panelu skleněnou elektronku? Těmi se osazují špičkové zesilovače kvůli zamezení šumu. Ale je fakt, že některé výrobky se jen tak tváří a elektronky jsou tam jen pro efekt, aniž by měly nějakou funkci (kromě toho, že vydávají světlo).
Má se těmito zařízeními propagovat nepřekonatelnost iPhonů a iPodů nebo je úmyslem tahat peníze z kapes okouzlených nadšenců?
EDIT: Nežli jsem dopsal svůj příspěvek, přibyl tady krásný příklad přístroje s elektronkami. Výrobce mě nezklamal. Také se mi to líbí, ale bez toho iPodu.
EDIT 2: A ejhle, elektronky jsou jen na předzesilovači, koncový stupeň je tranzistorový (!). Takže jde spíše o efekt rožhavených vláken lamp. Tváření se jako Hi-End, aby laičtí kamarádi záviděli, ehm (tý, jo, to je strojovna!).
Vlastně, proč by tam měl být špičkový koncový stupeň, když na počátku řetězce stojí iPod s mp3?