Autoradio Škoda+iphone ?

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

tomascz1 | pát črc 18, 2008 9:53 pm

Autoradio Škoda+iphone ?

Mohl by mi prosim nekdo poradit,chci si koupit do octavieII originalni radio,ktere by fungovalo s ip.Na vyber je MELODY nebo STREAM.
Plus mam jeste nekolik diletantskych otazek, aby bylo mozne prehravat hudbu z ip musi mit radio Mp3 ? A pro pripojeni zvlastni vstup,nebo to lze nejak pres CAN-bus?(temer netusim co to je)?
iPhone16GB black,HP dv9590 17''
Host
Host

Uživatelský avatar marajs73 | pát črc 18, 2008 10:01 pm

Re: Autoradio Škoda+iphone ?

Taky hledám do "oktávky" řešení rádio + iPhone + hadsfree
Zatím vím že chci rádio s USB vstupem. Zároveň se iPhone nabíjí a můžeš používat iPod i volat.
Chtělo by to ale vyzkoušet. Nejhorší na tomhle řešení asi bude :
- do čeho mluvit při telefonování ?
Host
Host

wolf | pát črc 18, 2008 10:17 pm

podle mě je hlavní, aby to rádio mělo podporu pro "AUX" vstup pokud už tam není z výroby, měla by se dát dokoupit redukce, která se zapojí vzadu v rádiu do ISO slotů, někde ve voze-dle svýho uvážení a délky kabelu :) si najdeš místo, kde chcceš propojit svůj IP s rádiem a tam si necháš AUX vyvést. Pak už jen koupit kabel jack x jack a posloucháš hudbu z Iphonu, ipodu atd... redukce do cca 500,- kabel-zanedbatená položka ( cca 20-50 kč) mám to takhle ve svým autě (Ford) mám origo rádio a funguje to bezvadně. MP3 to rádio nemusí vůbec umět, hlavníí je, aby mělo tlačítko na přepnutí na AUX .doufám, že jsem ti trochu pomohl :)
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

tomascz1 | pát črc 18, 2008 10:46 pm

Panove diky, ale aux ani usb to nema a chci original ne univerzalni, aby tam pekne zapadlo takze do uvahy padaj jen vyse uvedene tipy, :) ale bude to fungovat?
iPhone16GB black,HP dv9590 17''
Host
Host

wolf | pát črc 18, 2008 11:05 pm

ano, bude to fungovat, mě to takhle valí od tý doby co auto mám a bez problémů, nemá se tam co podělat.. pokud bude mít rádio tlačítko, kterým se dá přepnout na AUX, tak bude mít zajisté u slotu také jednu zdířku na tyhle redukce. Zkus se na to schválně zeptat. je to odzkoušený, neboj 8)
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar masklin | pon črc 21, 2008 9:58 am

V Octávii je AUX slot pod loketní opěrkou takže není problém :lol:
FW 1.1.4=>2.0.2=>2.1=>2.2=>2.2.1=>3.0=>3.1.2=>3.1.3=>4.0=>4.1=>5.0=>6.0=>7.0
iPhony 2G, 3G, 3GS, 4 a 5 / iPad, iPad2
Když nevíte co by, najdete to v .... Návodu.
Starý pes fóra :)

Julek | úte črc 22, 2008 12:38 pm

tak tak... je to sice za příplatek ale zase to není až tak drahá věc, potom můžete mít rádio jaké chcete. Tento výstup je k dispozici u všech nových modelů škodovky..

Respektujte pravidla, pak si u mě můžete stěžovat na moderátory.

Obrázek
Administrator
Administrator

Uživatelský avatar sten32 | ned zář 28, 2008 12:28 pm

Mam otazku či sa nejak napojit iphone na hudbu do Peugeotu 307cc?

EDIT:Našiel som sposob pre iphony!
http://www.pricemania.sk/katalog/mobilne-telefony-prislusenstvo/drziak-do-auta-iphone-s-fm-transmitterom-165258.html#tab_product_links
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Uživatelský avatar masklin | úte zář 30, 2008 6:12 am

Ja uz bych si FM transmitter nekoupil, ruseni je prilis silne na poradny poslech hudby. Momentalne ho pouzivam jen jako drzak a nabijecku a iPhone/Touch mam napojeny bud pres AUX a nebo pres kazetovy adapter.
FW 1.1.4=>2.0.2=>2.1=>2.2=>2.2.1=>3.0=>3.1.2=>3.1.3=>4.0=>4.1=>5.0=>6.0=>7.0
iPhony 2G, 3G, 3GS, 4 a 5 / iPad, iPad2
Když nevíte co by, najdete to v .... Návodu.

kafry | ned říj 12, 2008 11:00 pm

Ja mám originál redukci od blaupunktu která se nacvakne zezadu mezi konektory a ipod se oběví jako cd měnič číslo 2 a pak už jen vše ovládáte jakoby cd měnič.

Jirka76pl | čtv lis 13, 2008 3:16 pm

Radio Symphony vyrabi technisat,staci koupit kabel technisat mobile audio interface a maka to super mam octavia1 s maxi dotem a ovladani na volantu original a chodi vsecko jak ma,dokonce to i dobiji iphone kabel stoji 1650kc dokonce tam mam HF nokia 7W takze iphone se automaticky pripoji jako telefon.Akorat kdyz si chci pustit film z iphone tak jeste musim pripojit kabel do vstupu na sluchatka,pak je to fakt jako domaci kino.Jinak ten kabel je do vsech vw orig radii s datovym vstupem na cd menic
Host
Host

Dwarf | čtv lis 13, 2008 9:02 pm

nieco podobne ma aj kenwood
taky bazmek co sa pripoji ako CD menic a iPod v tom fici ako ma
na iPhone to vypise ze neoriginalne prislusenstvo ale potom to ide. prepinanie diskov je prepinanie playlistov a pesnicky normalne. toto bol dovod zacat robit playlisty a nemat to hodene len v jednom

tRibo | pon pro 22, 2008 9:40 pm

Nazdar
mohl by mi pls nekdo poradit? Nemam teda skodovku :roll: mam Ford Mondeo s ELEKTRONICKYM magnetofonem SONY a levny kazetovy adapter(89,- GM), ktery po cca trech vterinach vyliza... ma cenu kupovat nejakej drazsi adapter? Nebo, je mozne to nejak pripojit ze zadu? Nebo je to ztrata casu??

dik za ANSWER

Dwarf | pon pro 22, 2008 9:47 pm

Ked to ma AUX vstup tak neni problem ....

tRibo | pon pro 22, 2008 10:03 pm

mam pocit ze ne :-( sem se zapomnel zminit.......... jeste jednou se podivam do manualu ale nic se zkratkou AUX sem tam nenasel(mysleno na zadnim panelu autoradia)

kbenes | úte pro 23, 2008 10:59 am

Já v máminym aute (Ford Ka) používám kazetový adaptér tuším za nějakých 250 Kč a je v pohodě, a v otcově octavii AUX...oboje bez problémů

pannys | úte pro 23, 2008 2:29 pm

V "nove" oktavce je teda AUX pod loketní operkou u ridice? Ja sem tam chtel audiozdirku ale nakonec ji tam nemame.

Uživatelský avatar avere | úte pro 23, 2008 3:01 pm

ano ma to aji roomster, je to idealní řešení, a to u všech autorádií, kdo v dnešní době ještě vypaluje CD??? ja prestal pred cca 3mi roky
iPhone 3G 8GB FW 3.0 JB, telefonica o2
SONY Vaio VGN-FW21E
http://www.iphone.cz
http://soad-systemofadown.wz.cz
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

tRibo | úte pro 23, 2008 5:53 pm

tak jsem se dival a vstup v manualu neni(resp. je ale v nem zapojeny ovladani u volantu.... takze nastava otazka jestli se to FULL-LOGIC radio da nejak oblbnout??? jeste jsem cetl ze je moznost ten vstup tam nechat udelat?????....???

dik za answer

Uživatelský avatar avere | úte pro 23, 2008 5:57 pm

i kdyby to udělat šlo, tak levnější bude asi jine autoradio, ale nejsem automechanik, ani vyrobce autorádií
SONY Vaio VGN-FW21E
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

pannys | úte pro 23, 2008 6:22 pm

tak sem koukal u nave oktavky......a AUX pod loketni operkou NENÍ!.....je nekde jinde?

kbenes | úte pro 23, 2008 6:43 pm

V naší octavii je aux pod loketní opěrkou, a je blíže k řidiči. A je přez něj plastovej kryt...Jinde netusím kde by mohl být...

Uživatelský avatar avere | úte pro 23, 2008 6:45 pm

my mame v romsteru jeden pod loketní opěrkou (černá krytka cca 2x2 cm) a druhej primo v radiu (blaupunkt)
SONY Vaio VGN-FW21E
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

aifel | úte bře 17, 2009 8:57 am

Doporocujem prestudovat pravidal fora, aby si sa necudoval kde Ti vymazeme prispevok. Paly viewtopic.php?f=112&t=10929

Já koupil před 1.měsícem Fabia combi, AUX tam mám, iPhone kupuji v pondělí, tak už se těším jak to propojím.
iPhone 4S 16 GB iOS 7, iPhone 4 iOS 7, iPad mini W 16GB iOS 7, iPhone 3G 16 GB - off, Atv3
Host
Host

marcusonic | stř úno 03, 2010 11:28 am

Mám Octavii combi, ale pod loketní opěrkou nic není (r.v. 2005). Nejde o starý model, ale ani o nejnovější model Octavie (jiná světla, větší zpětná zrcátka atd.)

Uživatelský avatar avere | čtv úno 04, 2010 5:50 pm

stale se to da vyresit novym radiem a AUXem...mozna by to slo propojit i pres Bluetooth ale s tim nemam zkušenost
SONY Vaio VGN-FW21E
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar Apache23 | úte dub 13, 2010 10:56 pm

Ahojte...táto téma je pre mňa španielska dedina. Zajtra kupujem jazdenú fabiu elegance r.v. 2003.
Podľa foto:
Obrázek

to vyzerá že rádio má ešte kazeták a o nejakom AUX vstupe si mozem nechat len zdat. Nevedel by mi niekto poradit nejaké riešenie. (kábel,nove radio) Cenovo prístupné riešenie. Na rozdiel od ronyho potrebujem a chcem aby fungovalo prehravanie hudby z iPhonu+HF+dobíjanie. (prípadne mikrofon zabudovany)
Aby to pekne stisilo hudbu pri hovore pripadne ked bezi navigacia.
Uz mam dost FM drziakov a fm transmiterov. Chcel by som konecne elegantne riesenie. A ked si nahodou pri cakani alebo na dovolenke pustim v aute cez iPhone film aby to pekne aspon zvuk potiahol.
Dakujem za akekolvek rady.

EDIT: som len chcel kúpiť. :( Ale aj tak, ak niekto vie nech poradí. Otázka iPhone + auto je stále domotaná.
iPhone 4 32GB JB by GP
iPhone 3GS 32GB JB / druhý bol úžasný
iPhone 2G 16GB US JB / na prvý sa nezabúda :)

jolanek | pon dub 26, 2010 12:27 pm

Mam pre teba riesenie: http://www.youtube.com/watch?v=sSFtZCtcGp8&NR=1
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=sSFtZCtcGp8&NR=1[/youtube]

Uživatelský avatar Apache23 | pon dub 26, 2010 1:21 pm

No vyzera to zaujimavo i ked je viac nevidiet ako vidiet. Ale samozrejme moznost BT je asi naj. Pravdepodobne sa to napaja niekde vzadu na autoradio ak sa nemylim. Splna to vsetko co potrebujem. Subezne hrajucu hudbu,beziace GPS a pripadne HF. Este tipinku krajsie zobrazovanie a prehlad hudby a je to dokonale. :mrgreen:
iPhone 4 32GB JB by GP
iPhone 3GS 32GB JB / druhý bol úžasný
iPhone 2G 16GB US JB / na prvý sa nezabúda :)

Juramac | pon dub 26, 2010 1:41 pm

tady je reseni pro vsechna mozna auta, ktera nemaji AUX ani USB. Neni to sice prilis levne, ale mam to v Nissanu a slape to, jako hodinky. Za priplatek je mozne i A2DP .
http://www.xcarlink.cz/

Uživatelský avatar Metalgirl | sob kvě 01, 2010 2:03 am

marcusonic píše:Mám Octavii combi, ale pod loketní opěrkou nic není (r.v. 2005). Nejde o starý model, ale ani o nejnovější model Octavie (jiná světla, větší zpětná zrcátka atd.)

U techto predchozich modelu se daval AUX do octavii pod odperku jako nadstandard. Az pozdeji to tam zacali montovat automaticky. Pokud mas stareho streama, tak tam ani AUX neni. Radio to nepodporuje. Az model stream mp3. Jednim z reseni je, si koupit adapter, ktery se chova jako CD menic napr. tento xcar link
Jsme rádi, že dodržujete PRAVIDLA fóra. Jsi zde nový? PAK ZAČNI ZDE.
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required

Zpět na iPhone - příslušenství