Pouzdro pro 3G

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

N3o21 | pát srp 22, 2008 6:34 pm

Pouzdro pro 3G

Zdravím.
Jelikož jsem půl roku celkem intenzivně používal iPod Touch, a nijak zvlášť jsme se k němu nechoval... A přesto nebyl jediný škrábanec (vyjma zadnáí strany). U iphone tedy fólii nebudu používat.

Ale chci nějaké kvalitní pouzdro.
Našel jsem toto, které vypadá opravdu pěkně. Nemáte jej někdo? Jsem celkem zvědav na kvalitu. Jsem zvyklý kupovat pouzdra na HTC komunikátory za 500 a více Kč (ne, toto pouzdro za 500 koupit nechci :-D).
Případně, nevíte o podobných pouzdrech na iPhone? Nějaké do kterého by se iPhone jen zasouval (takový ten "šuplík") by se taky hodil. Ideální ej ale na připnutí na opasek - je to praktické.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar Beavers | pát srp 22, 2008 7:34 pm

Re: Pouzdro pro 3G

Pouzdro na opasek pro iP je velmi nepraktické. Při vyndavání hrozí vyklouznutí iP, protože je hladký. Doporučuji pouzdra z našiche-shopů, která najdeš třeba v Google, když zadáš heslo příslušenství iPhone pouzdro. Je tam obchodů jak když naseje (to "j" není překlep :D ). Já mám odtamtud pouzdro, kde je iP zasunut, překryt záklopkou, která se dá i zapnout, Navíc obsahuje jedním stiskem tlačítka odepínací klip na opasek, pokud bys ho tam chtěl nosit. Pouzdro je imitací kůže (info, že se jedná o pravou kůži je mylné), příjemné na omak měkké a vyztužené na zádech a na tom příklopu. Jsou tam i obrázky. Stojí kolem 470 Kč s poštovným.
Moderator fóra
Moderator fóra

fajnman | pát srp 22, 2008 9:27 pm

tak ja toto pouzro mam, sedi pro oba iPhone i v crystal case. Jsem s nim spokojen, nosim ho na opasku, kde je dvojita ochrana uchopeni a je mozne to nosit na vysku i na sirku. zda je to prava kuze, to nejsem schopny posoudit, ale nemam tam zadne oderky nic a pouzdro netrpi unavou materialu. snad mi vadi magneticke otvirani, nejsem si jist, zda neskodi iPhone. jinak pouzdro hodnotim velmi pozitivne, a s vyndavanim problemy nemam, mam pocit, ze to je vec kazdeho jak to vytahuje, ale z ostatnich to muze spadnout uplne stejne, takze vyndavani za chybu rozhodne nepovazuji.

N3o21 | pát srp 22, 2008 9:43 pm

fajnman:
Díky... Mě se taky zdálo nejrozuměnší.
Magnetické zapínání nevadí. Je to stará záležitost. Odjakživa se používá. Proč by mělo škodit ;-) Zatím jsme ho měl u každého telefonu.

Jinak... Dávám přednost pouzdru na opasek, protože tam se ztěží ocitnou klíče, či jiná pro iPhone nepříjemná záležitost (zvlášť pro zadní stranu... Ta přední to přežije - zkušenost z iTouche).
Na druhou stranu, "šuplík" je často taky užitečný, když už do té kapsy přístroj dát chci.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

fajnman | pát srp 22, 2008 9:48 pm

je to stara vec ale 3G je novy telefon :-)

jako za ty prachy je to vynikajici volba, ale i tak proste je to dobre pouzdro. ja mam jeste od s0nyho c. aukce 423252957, taky povedene a bohate to staci na bezne noseni, maximalni ochrana!

Uživatelský avatar Beavers | sob srp 23, 2008 7:54 am

fajnman píše:tak ja toto pouzro mam, sedi pro oba iPhone i v crystal case. Jsem s nim spokojen, nosim ho na opasku, kde je dvojita ochrana uchopeni a je mozne to nosit na vysku i na sirku. zda je to prava kuze, to nejsem schopny posoudit, ale nemam tam zadne oderky nic a pouzdro netrpi unavou materialu. snad mi vadi magneticke otvirani, nejsem si jist, zda neskodi iPhone. jinak pouzdro hodnotim velmi pozitivne, a s vyndavanim problemy nemam, mam pocit, ze to je vec kazdeho jak to vytahuje, ale z ostatnich to muze spadnout uplne stejne, takze vyndavani za chybu rozhodne nepovazuji.

Oba mluvíme o jiném pouzdru. Moje se nezapíná magnety, ale patentkou. Nafotil jsem ho, klip na opasek je sundán a jeho provedení je uprostřed obrázku. Myslím, že by do něho pasoval i 3G.
Case1.jpg
Moderator fóra
Moderator fóra

N3o21 | sob srp 23, 2008 8:43 am

Beavers: On mluvil o tom z prvního příspěvku...
btw... Tenhle typ pouzder nenávidím ze všeho nejvíc. Nevím proč, ale přijdou mi silně nepraktické - jedno jsme měl na Palmu TX - skončilo v šuplíku a už jsem ho nepoužil.

Mám tedy objednané to z prvního příspěvku. Pouzdýrko na opasek považuju za velice praktické. Jak už sme napsal, těžko se tam přístroj setká s nějakým ne zrovna prospěšným vlivem jako klíče...

Ještě by to chtělo takovýto šuplík na iPhone (to na obrázku je pro HTC Diamond):
Obrázek
Kdyby někdo věděl, sem s tím.

Jinak, ještě koupím na DX dock, a budu to mít komplet :)
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar Beavers | sob srp 23, 2008 8:48 am

Ale to moje pouzdro je na opasek.
Šuplíček na iP objevíš i na tomto fóru, ale i na stránkách cz. e-shopů.
Moderator fóra
Moderator fóra

fajnman | sob srp 23, 2008 8:49 am

to Beavers: ja jsem myslel, ze se vyjadrujes take k pouzdru, ktere uvedl N3o21, jelikoz o nem je i tento topic, i kdyz je v podstate duplicitni.

ale ja se zeptam znovu jako v tom starem, opravdu nemaji magnety vliv na telefon? sorry a dik za odpoved. :-)

N3o21 | sob srp 23, 2008 8:51 am

Je na opasek, ale je to s tím flipem před displej a na výšku.
Blbě se z toho přístroj vyndavá, a používání v pouzdře nemám rád.

Je fakt, že je chráněný třeba i při telefonování... Ale na používání je to IMHO velice nepraktické :-/

EDIT:
Magnet opravdu nevadí. proč by měl? Nic magnetického tam neni - HDD to nemá :-)
Kdyby to vadilo, tak by to nevyráběli všichni s magnetem :-) I třeba Brando (známý výrobce) dělá všechny pouzdra s magnetem - je to pohodlné. A pochybuju, že by to vyráběli, kdyby to vadilo.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar Beavers | sob srp 23, 2008 8:58 am

Telefon nemusíš pro telefonování vyndavat z pouzdra. Pouzdro jedním stiskem tlačítka uvolníš ze závěsu klipu a můžeš telefonovat hned, jak odklopíš ten krycí flip. Normálně to tak používám.Neriskuju, že mi při vyndavání z pouzdra kluzký iP vyjede z ruky. Někdy, když se pospíchá, je to docela riziko. Proto jsem volil toto pouzdro, které se dá sejmout z opasku.
Moderator fóra
Moderator fóra

N3o21 | sob srp 23, 2008 9:11 am

Já vim :-)
Přesně to znám, a to, že je pořád v pouzdru mě štve. Má to svoje výhody. Já si spíš potrpim na pohodlné používání, než na 100% ochranu.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

luboschek | sob srp 23, 2008 9:22 am

V recenzi pouzdra Marware CEO Premiere na iLounge pisou, ze V recenzi pouzdra Marware CEO Premiere na iLounge pisou, ze ma magneticke zapinani vliv na anteny v iPhonu 3G, zejmena pak na jejich citlivost. Na druhou stranu, kdo zas potrebuje vysokou citlivost, kdyz telefon ma ve stand-by rezimu...

Uživatelský avatar Beavers | sob srp 23, 2008 9:31 am

Magnety bývají dost vzdáleny od antény, jejich magnetické pole tam nedosáhne.
Moderator fóra
Moderator fóra

luboschek | sob srp 23, 2008 9:32 am

Dobře, dám na tebe a asi ho koupim, z těch co sem zatím viděl mi sedlo nejvíc.

Uživatelský avatar Fathead | pát srp 29, 2008 8:46 am

N3o21 píše:Ještě by to chtělo takovýto šuplík na iPhone (to na obrázku je pro HTC Diamond):
Kdyby někdo věděl, sem s tím.

Co tohle?
Akorát tam nepíšou jestli je to i na 3G. Něco takového hledám taky, ale zatím marně (chci mít jistotu, že se tam 3G vejde).

EDIT: Tak tady máme pro 3G :)
Host
Host

clie | pát srp 29, 2008 10:05 am

Ten "šuplíček" na iphone se sehnat dá, už jsem ho viděl, nevim jestli byl na 100% stejný, ale byl taky takhle hranatý.

Jinak kapsy musí být přímo pro 3G, šijí je celkem na fest a 3G se do kapsy pro 2G nevejde (obráceně asi jo).

skoro 600 za kapsu se mi zdá již přehnané :)

Uživatelský avatar haasteren | pát srp 29, 2008 10:12 am

sena case dela nejlepsi obaly pro iphone je to prava kuze sice cena je trosku drazsi ale jinak spokojenost maximalni ...

http://www.senacases.com/
Starý pes fóra :)

clie | pát srp 29, 2008 12:00 pm

Sena je zajimavá, ale osobně se mi líc líbí Vaja, ale to jsou ceny, že pak člověk neví jestli se má bát víc o telefon, nebo o to pouzdro :D

Uživatelský avatar haasteren | pát srp 29, 2008 12:19 pm

JJ stejne mam nejradeji pytlik aspon to cloveku nevypadne atd. Ted co mam BT handsfree tak skoro iphone nevytahuju

webdaniel | pát srp 29, 2008 2:23 pm

Pozor na pouzdro Krussel. Dobré pouzdro, používal jsem jej s iPhone1 a v pohodě. S iPhone 3G ale nepoužitelné = zakryje senzory pro "přiložení k uchu" --> nelze ukončit hovor !!!
Host
Host

clie | pát srp 29, 2008 4:45 pm

haasteren píše:JJ stejne mam nejradeji pytlik aspon to cloveku nevypadne atd. Ted co mam BT handsfree tak skoro iphone nevytahuju

To sis mohl rovnou pořídit nějakou levnou nokii, když na to stejně nesaháš :D. Jen vtip, nic ve zlém

Osobně dost uvažuji směrem, že nejlepší asi bude nic (=ZAGG Invisible Shield) no a možná nějaká pěkná kapsička :) ale když já ujíždim na bílou

clie | pát srp 29, 2008 10:46 pm

Tyhle solární prkotinky jsou většinou naniic. Pokud to neudělá někdo pořádně (a nechá si za to pořádně zaplatit) tak ty čínský mají zásadní problém...mají malé výstupní napětí i proud, kterej iPhonu tak tak stačí, aby se trošku nabíjel pokud je v pohotovosti. Je to jak ty nabíječky na jednu tužkovku - škoda peněz :). Kevšemu to pouzdro asi někde nenecháš 6 hodin na sluníčku aby se iphone nabil a když to budeš mít v kapse, tak se ti nenabije :-D

mahmuda | pon zář 01, 2008 7:14 pm

Moje jednicka je tohle: http://www.otterbox.com/iphone-cases/iphone-3g-defender-case Od otterbox jsem uz mel brneni na prastary PALM IIIe, pak IIIc, potom Zire 72. Proste naprosto dokonala ochrana. Jen ta cena .... :cry: Na 3G zatim neni, ale bude kazdym tydnem... uz mam predobjednavku.

Almi: link upravený. nedávaj nabudúce linky do Code ale použi URL.

clie | úte zář 02, 2008 1:48 pm

To pak není iPhone ale tank :-D, podle mě, vzhledem k tomu, kolik iPhone vydrží a jak dlouho u člověka vydrží (neříkejte mi, že budete mít 5 let ten samý telefon) toto trošku zbytečné. Šíleně to zvětší, ztěžkne a ani se mi to moc nelíbí, ale každému se líbí něco jiného :)

mahmuda | úte zář 02, 2008 4:04 pm

Mno, okulibe to zrovna neni, to uznavam. Ale je to opravdu kvalitni ochrana - ma jen jedno minus - neni vodotesne - ale to napravi varianta Armor, ktera jiste take prijde jako u predchozich modelu. Na managersky stul, nebo do damske kabelky to jiste neni, ale do kapsacu M65, do lesa, na motorku, pod stan, na vodu, na plaz .... Proste se z nalesteneho milacka stane vec pouzitelna vsude a za vsech podminek. Ja treba chodim s detektorem po lese, IFouna muzu v tomhle brneni nosit hezky vetrat, smatlat na nej spinavyma rukama, kdyz vypadne, nic se nedeje a doma ho klido vymlachnu pod vodou - jako sve predchzi palmyky. Ale, pravda, kazdy z nas bude svoji kremikovou desticku pouzivat v jinych podminkach. Kazdemu co jeho jest...

Apophis.k | čtv zář 04, 2008 7:55 pm

Já jsem si pořídil krásný kožený pozdro The Le Royale od Crumpler-a s parádním designem(alespon mě se moc líbí)... Ze začátku je opravdu hodně těsný, když do něj iPhone nacpete, dá to hodně práce ho odtud zase dostat ven... To jsem vyřešil tím, že jsem do něj na noc narval můj starej siemens CF-62 a pár(myšleno 2 tlustý) pastelek... Ráno pouzdro naprosto perfektně pasovalo, ted stačí iPhone jen vyklepnout ven(sám od sebe ale nevypadne)... Zatím naprostá spokojenost, koupil jsem ho v iStyle a dostal jsem na něj doživotní záruku...
Obrázek

Tady je odkaz k výrobci, mají tam i E-shop...

Uživatelský avatar Carabei | sob zář 06, 2008 9:39 am

tak vzhledem k tomu ze dodavka od ZAGGu zatim neni, tak jsem byl nucen nejake to pouzdro poridit, nakonec jsem koupil griffin nu form a nemuzu si stezovat, sice je iP trosku vetsi, ale ne o tolik, vzhledem mi pouzdro vyhovuje asi nejvic, je pravda ze takovy contour fusion vypada taky moc pekne, takovych by se naslo, ale radeji nakupuju osobne a nebo aspon v ramci republiky, aspon co se pouzder tyka, precejen je tu pak jistota ze pouzdro bude sedet
MacBook Pro Retina 15 10.10
iPhone 6 8.1.2, Etymotic hf5
iPad mini Retina 32GB 8.1.2

mahmuda | sob zář 06, 2008 11:04 am

Originalni HomeMade pouzdro pro ctenare eknih jsem nasel tady - jako for to neni spatne - kdyz za obal zvolite nejaky intelektualne narocnejsi titul daji se na to balit i rostenky :D
http://blog.wired.com/gadgets/2008/06/how-to-turn-an.html

ilijusin | ned zář 07, 2008 11:26 am

@Apophis.k
diky za tip, s Crumpler mam dobre zkusenosti s obalem na iPod, moc se mi libi jejich vyrobky, jsou opravdu kvalitne zpracovane a designove vydarene

Apophis.k | ned zář 07, 2008 1:44 pm

@ilijusin

Jj, vypadá to, že to bude opravdu kvalitka, ono se za ty prachy ani není čemu divit a to, že ti na to dají doživotní záruku taky o něčem vypovídá...

mahmuda | pon zář 08, 2008 3:36 pm

Tak nez se podari sehnat Defender zainvestoval jsem hafo dolaru - (3,95, postovne Free) na ebay a koupil toto silikonove pouzdro. Kvalita umerna cene, to je po prepoctu necelych 70 kc, v balicku byla jeste folie a uterka. Pouzdro drzi dobre (uz ho mam dve hodiny), chrani tedy jen zada a boky, vsechny otvory jsou tam, kde maji byt, vsechna ovladaci hejblata jsou bez problemu pristupna. Hlavni plus tehle veci spatruji v tom, ze odstranila muj strach, ze me nalesteny IFoun vyklouzne z ruky a rozlozi se na jednotlive komponenty - priznam se, ze z toho jsem mel obavy od te doby, co jsem ho poprve vytahnul z jeho cernocerne krabice.

Uživatelský avatar Beavers | pon zář 08, 2008 5:03 pm

A jak ho zasouváš do docku?
Moderator fóra
Moderator fóra

mahmuda | pon zář 08, 2008 5:31 pm

Nijak - zadny nemam. Pouzivam kabel.

Uživatelský avatar Beavers | pon zář 08, 2008 5:52 pm

O.K. neuvědomil jsem si, že dock není součástí výbavy iP 3G jako tomu bylo u dvojky. Tomu říkám krok vzad.
Moderator fóra
Moderator fóra

mahmuda | pon zář 08, 2008 6:03 pm

Krok vzad ..... ja ti nevim. Ten dock neznam, nevim, jak je velky a kolik tak vazi (jasne, je to par deka, zadba cihla...) ale asi zabere vic mista, nez smotany kabel v kapsacich. Ne?

Apophis.k | pon zář 08, 2008 6:11 pm

ten dok nebyl napevno spojenej s kabelem, takže když jsi někam jel, dok jsi nechal doma... Podle mě je to velice praktická věc, pač si když máš telefon zadokovanej, na stole ti zabere jen zlomek místa... Uvažuju, že upravím starej doček tak, aby do něj šel zastrčit 3G

Diablo | pon zář 08, 2008 6:21 pm

Nevi nekdo jestli Existuje pouzdro CoZip i pro iPhone 3G , samozrejme stejny material a Design jako mela verze pro prvni iPhone akorat tak aby velikostne pasoval na ten 3G???

mahmuda | pon zář 08, 2008 6:28 pm

Ja jsem dock na stul vyresil Handmade vyrobou - pomohla krabka od mgf kazety. Jeste to neni hotove - pribude doura na kabel a zabudovany FM vysilac pro poslouchani na vezi.

Uživatelský avatar Beavers | pon zář 08, 2008 6:33 pm

Diablo píše:Nevi nekdo jestli Existuje pouzdro CoZip i pro iPhone 3G...

Ani jsem nemusel dlouho HLEDAT a našel jsem toto: viewtopic.php?f=29&t=4441&p=66568&hilit=CoZip+3G#p66568 Co takhle příště už sám to zkusit?
Moderator fóra
Moderator fóra

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required
Další

Zpět na iPhone - příslušenství