iPhone v BMW - prostřednictvím USB nebo kolébky?

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

mikrotom | stř zář 10, 2008 10:36 am

iPhone v BMW - prostřednictvím USB nebo kolébky?

BMW pro většinu nových vozů umožňuje objednat tyto 2 položky výbavy, které se týkají iPhone/mob. telefonů obecně:

6FL - což je USB vstup z iPhone/iPodu, jenž umožňuje přehrávání hudby.

633/644 - což jsou přípravy pro mobilní telefon s rozhraním Bluetooth. Ty do auta kromě funkcionality bluetooth přidají i univerzální systém v loketní opěrce, jenž se dá následně osadit různými kolébkami (tzv. snap-in adaptéry) pro konkrétní mob. telefony. Snap-in pro původní iPhone je dobře vidět třeba zde. Snap-in modul pro iPhone 3G bude o maličko jiný a snad je v přípravě.

A teď k věci:

Málokomu dojde, že funkcionalita obou těchto vstupů není propojena. V konečném důsledku má tedy uživatel na vybranou: buďto bude poslouchat hudbu přes USB vstup NEBO bude mít iPhone zapojený v kolébce a získá např. výhodu připojení k externí anténě (která je v době čím dál tím více neprostupnějších skel docela přínosná). Vstup z telefonní kolébky v sobě totiž neobsahuje USB funkcionalitu. Bluetooth spojení k telefonní části zůstává pochopitelně funkční současně - jde vzduchem. A jelikož má telefon pouze jeden systémový konektor, tak se prostě nedá nic dělat.

Přijde mi to trochu nedomyšlené. Zvláště za situace, kdy si BMW řekne za 6FL cca 8 tis. Kč a za bluetooth přípravy třeba i přes 20 tis. Kč (záleží na typu auta).

webdaniel | stř led 13, 2010 9:49 pm

Re: iPhone v BMW - prostřednictvím USB nebo kolébky?

Navíc je problém s dobíjením nových 3GS, zatím nefunkční i s uvedenými doplňky ...
Host
Host

xslide | stř led 13, 2010 9:58 pm

zajímavé, moje 3GS se nabíjí bezproblému s autonabíječkou za 3 dolary, tak nevím proč by se nemohl dobíjet v BMW s kolébkou za 8 tisíc :-)
Obrázek MacBook Pro 13" 2018, Touch bar
Obrázek iPhone XS Max, black, iOS 12
Obrázek Apple Watch 4, black, 44mm
Moderator fóra
Moderator fóra

evlo | úte led 19, 2010 9:36 pm

Heh huste, to tak domrvili, jo? Ja si koupil za kilo kus plastu a vymenil uchytku z nokie na iphone 3g, vzadu zapojil dratky vod nokie do usb portu (trochu bastl no), ten do krabicky co tam je normalne kam se dava cdchanger usbcka atd. - novy maj asi vzadu jinou krabicku a mam normalne knihovnu z ipohone jako z flashky. Holt stary bavo dobry/lepsi nez novy koukam :)).

Akorat teda stale musim mit telofon pripojenej pres bluetooth jako hnadsfree to si pres kabel neveme no \:

gamers | pon úno 08, 2010 6:00 pm

Mam BMW E61 2004r.v. zabudovany orig. Tel a blutak svůj vlastní mobil mam Iphone 3G ale nedokážu ho spojit kolega má to stejné ale rok 2005 on svůj iphone spojí ve svém voze ale já se taky uněho nespojím a on prozměnu u mě taky ne tak nevím kde je problém nevité někdo poradit
Host
Host

webdaniel | pát bře 19, 2010 1:40 pm

Jojo, trochu to chlapci BMW nedomysleli. Mám X5 a 530XD, v obou iPhone funguje, pričemž do 530 jsem originál sadu dokupoval (cca 20tis). Ovládání hudby přes iDrive na výbornou. Problém byl odjakživa s dobíjením vloni jsem používal 3G, dobíjení vyřešil Scosche, teď mám 3GS a dobíjení nejede, objednal jsem CableJive a zase nic, tedy nevyřešeno.
Host
Host

Nosac | ned bře 21, 2010 9:09 am

mám 535D r.v. 2006 a přípravu pro ty držáky, pochopil jsem to tady teda správně, že když si koupím ten SNAP (a to za 8.000) tak se mi to spojí jen abych mohl přehrávat hudbu a nebudu přitom dobíjet????

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required

Zpět na iPhone - příslušenství