Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

patofbc píše:Beavers: akosi som to nepochopil .... ved ja ak dam vlastnosti pesničky tak tam už mam napisane bitrate ... ale ide oto že v itunes mi ukazuje ine bitrate ako vo vlastnostiach ... sry ked som nepochopil

).

Já jsem totiž nepsal o tom, že komprese ignoruje neslyšitelné frekvence, nýbrž o zvucích, rozuměj takových, které vydávají nástroje - viz citace.U ztrátových kompresí se ale využívá nedokonalosti sluchu, který není schopen rozlišit některé zvuky a ty jsou při kódování odstraňovány.

Oba taky mají jiný charakter projevu. No a když člověk umí poznat, jaký zvukový charakter má benzínový motor a jaký zvukový charakter má dieslový motor, tak ty rozdíly tam slyší. Řečeno z nadsázkou.
Ale toto stejně platí jen v případech audiosestavy, na které člověk poslouchá hudbu denně a je na ni zvyklý. Zná jak se daná audiosoustava projevuje, ví, co z ní leze atd. V tomto případě rozdíly pozná, to ano.
Takže v podstatě to má dvě stránky a každý má po svém pravdu.
Prostě lossless je lossless, tečka. Nic víc k tomu psát nebudu.

, spíše než pseudotestovací www stránky s mp3 soubory raději použijte opravdový generátor signálu nebo alespoň toto:

Děkuju. 

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé