blokace

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Nikadze | úte říj 06, 2009 8:25 am

blokace

Zdravím,
včera jsem byla v Praze okradena a s batohem mi byl vzán i iPod Touch 2nd... (k velkému nasrání..!! :| )

Chtěla jsem se zeptat, zda ho nejde třeba nějak zablokovat, jeho používání a tak..Mobil Vám operátor podle IMEI čísla blokne,aby v něm nemohla být používána jeho sim karta.. Ale nevím,jak by to šlo udělat u iPodů..

Když budete někdo něco vědět, budu Vám moc vděčná! :wink: :wink:
Naposledy upravil Nikadze dne úte říj 06, 2009 5:24 pm, celkově upraveno 1

cernakus | úte říj 06, 2009 9:27 am

Re: blokace

Bohužel nelze nijak.

Hypoteticky by mohlo jít požádat apple aby takový Touch nebylo možné spárovat s iTunes a App store, ale s ohledem na to, že se jedná o společnost v USA, je nepravděpodobné, že by tě vyslyšeli.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Nikadze | úte říj 06, 2009 9:54 am

Tak to App storu se nedostane....přihlašovací jméno možná zjistí,ale heslo by se k němu snad dostat nemělo. Naštěstí jsem měla udělanou None kartu,takže jsem stahovala jen free aplikace a platební kartu už nemůže používat,je stejně zablokovaná...

..jako hodně to nasere,ale co se dá bohužel dělat :?

pharlap | úte říj 06, 2009 10:28 am

Mrkni sem..
http://www.mobilmania.cz/default.aspx?section=44&server=1&article=1116788
A pak tady nekde na foru, byl i dalsi odkaz na databazi kradenych iP., resp. seznam jejich IMEI. akorat to zaboha nemohu tady najit.. :?

Edit:
Našel!!
http://forum.iphone.cz/viewtopic.php?f=7&t=4737&start=0&st=0&sk=t&sd=a

Nikadze | úte říj 06, 2009 12:23 pm

díky moc :) ..kam šlo,tam jsem zapsala už všechno už...aspoň pro ten dobrý pocit,že jsem se snažila něco pro to udělat...

..teď jdu akorát řešit dilema, zda se vyplatí iPhone nebo si koupit ten nový iPod Touch 3rd :D

cernakus | úte říj 06, 2009 12:27 pm

Nikadze:

myslel jsem to jinak. Zkusit požádat apple, jestli by nezakázali danému iPod touch aby se kdy ještě mohl přihlásit (na zlodějův) účet. Tj. měl by sice tvůj iPod, ale dostat do něj aplikace by bylo težší.

IMEI pak iPod Touch nemá vůbec, takže dát jej na black list mezi iphony je víceméně pro pocit.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Nikadze | úte říj 06, 2009 12:58 pm

->cernakus:

..uvidíme,něco s tím zkusím udělat. Dík za tip.

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required

Zpět na iPod touch