Který touch koupit

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

pixl | úte říj 27, 2009 5:56 pm

Který touch koupit

mám zájem o ipod touch, jen váhám do kterého jít.

ipod touch 3G 8GB // pry ma stejne rychly procesor jako 2G a navic zatim nejde JB?

ipod touch 3G 32GB // ten je pry uz rychlejsi nez 3G 8GB, jako iphone 3GS jsem cetl myslim, ale stale ten JB?

ipod touch 2G 32GB // a tento je stejne rychly jako 1G a tedy i jako 3G 8GB? ale zase bez problemu s JB

tak jestli by mi to mohl někdo vysvětlit, opravit, jak to tedy vlastně je a který si mám pořídit, protože sem z toho všeho trošku vedle, jak nad tím uvažuji, tak je jasná volba 2G kvuli JB, protože se mi nechce platit za všechny hry a tak podobně. no prosím poraďte

díky moc

ještě se omlouvám pokud zakládám zbytečně nové téma a už to vše někde je, jen potřebuju rychle poradit, ještě tedy jedno díky za pochopení

Uživatelský avatar 666 | úte říj 27, 2009 6:37 pm

Re: Který touch koupit

jednoznačne iPod Touch 3G 32/64 GB. Rýchlosť ako 3GS, parádny displej a veľká pamäť. :wink: Viac tu (môj topic):

:arrow: viewtopic.php?f=9&t=21409
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

pixl | úte říj 27, 2009 6:49 pm

a jak je to tedy s tím jailbreakem ? sice je to rychlejši ale platit hry se mi moc nechtějí :(

a je tedy pravda že touch 3G 8GB neni rychlý jako iphone 3GS ? :(

a 2.gen je stejný jako 1.gen ??

Uživatelský avatar 666 | úte říj 27, 2009 7:04 pm

všetko, čo píšeš je pravda, ale 8GB sa neoplatí to mi ver...32GB je aj pre mňa málo, ale keď si už tam dáš navigáciu (2GB), nejaký ten film v HQ(1GB)...už máš skoro 2/3 pamäte v čudu! ja si plánujem kúpiť 32GB verziu a myslím, že za takú vysokú pamäť, HW výkon a množstvo neobmedzených možností v podobe aplikácii (AppStore ich ponúka vyše 60 000) sa za 275 E oplatí :wink:

EDIT: Som vlastníkom ešte prvého iPhone-u 2G a poviem ti, iPhone, iPod Touch, či už Apple ma neustále prekvapuje...
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar lukas26 | úte říj 27, 2009 7:20 pm

pixl: taky bych nedoporučoval IPT 3G 8GB, ta paměť je fakt strašně malá...mám iPhone 2G 8GB a prostě je to peklo, pořád jen 400 MB volného a to bych tam toho nacpal tak 3x víc, že :)
já koupil přítelkyni na Vánoce IPT 3G 64GB, JB je pomocí blackra1n, jen po restartu je potřeba znova nabootovat přes PC pomocí blackra1n (tohle platí od RC2 i pro IPT 3G 8GB), čeká se na greenpois0n, rozepsal jsem to pro upřesnění zde:
viewtopic.php?f=9&t=21804

edit: o tom, že se ti nechtějí platit hry se ani nezmiňuj, warez tady není v žádné míře dovolován, ani jeho zmiňování!!!
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

pixl | úte říj 27, 2009 8:29 pm

docela sem přesvědčen, že 8GB verzi nemá cenu kupovat, asi pujdu do 32GB

a jen tedy, proč se provádí jailbreak u touche?

Uživatelský avatar lukas26 | úte říj 27, 2009 9:31 pm

no pro aplikace ze Cydie, což jsou takové, které by Apple nikdy nepustilo na AppStore, protože nevyhovuje jejich požadavkům (ať už bezpečnostním nebo jakýmkoliv jiným)...a právě spousta z nich je převelice užitečná, jen co mě v rychlosti napadá:
RoqyBT - pomocí ní k iPodu připojíš přes bluetooth externí GPS a pojede ti navigace
Winterboard - změna vzhledu celého iPodu (od pozadí až po ikony)
IntelliScreen - kalendář na lock obrazovce
no a jinak i na to, co jsi psal, ale o tom tady ne-e...

a taky na dostání se do systémových souborů, což vede k úpravám čehokoli ;)
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

pixl | úte říj 27, 2009 9:43 pm

tak moc díky za info :) hodně pomohlo

jen mě trochu mrzí, že budu muset pokaždé když iPod vypnu, ho připojit k PC :( jestli jsem to teda pochopil správně

Uživatelský avatar lukas26 | úte říj 27, 2009 9:51 pm

jo, to jsi pochopil správně...ale nezoufej, snad brzo hoši z Chronic Dev vydají greenpois0n, který bude umět udělat untethered jailbreak a vše pofičí jak má...já jim věřím a jen čekám :)
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

WarCZ | stř říj 28, 2009 12:15 pm

ja uz mam objednany touch 3g 64gb, v patek si ho jdu vyzvednout. Jsem zvedej jaky bude oproti predeslim verzim? .. kolik tak stoji ten 32gb ? prosim... ja jsem nasel ten 64gb rekl bychvelice levne, jen 7899 kč tak chci vedet ten rozdil

Uživatelský avatar lukas26 | stř říj 28, 2009 12:26 pm

WarCZ: tak to tě asi ještě naštvu, já ten samý co sis objednal splašil nový na Aukru za 6899 :)
Naposledy upravil lukas26 dne stř říj 28, 2009 1:25 pm, celkově upraveno 1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

WarCZ | stř říj 28, 2009 12:59 pm

lukas26 píše:WarCZ: tak to tě asi ještě naštvu, já ten samý co sis obědnal splašil nový na Aukru za 6899 :)

jo to ti verim, ale nerad verim aukru, a podobnym aukcim problemy z reklamaci a podobne :), uz ho mas ?

Uživatelský avatar lukas26 | stř říj 28, 2009 1:24 pm

jj, už 14 dní je doma, s paragonem...vše bez problémů...je to rychlé jak blesk, start za 15 sekund, paráda :)

edit: necituj poslední příspěvek ;)
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

WarCZ | stř říj 28, 2009 1:27 pm

a mas nejakou zkusenost s JB ? zkousel jsi ?, nepotreboval bych to ale chtel bych ho pouzivat napriklad s eterni GPS a to jak sem cetl bez JB nelze

dik, nevedel sem ze se to nema citovat jsem tu novy

Uživatelský avatar lukas26 | stř říj 28, 2009 1:51 pm

no zkoušel jsem, samo sebou, taky hlavně kvůli RoqyBT (aplikace na připojení GPS přes BT)...ovšem zatím je jen tethered verze, jak jsem popsal tady:
viewtopic.php?f=9&t=21804
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

pixl | stř říj 28, 2009 7:03 pm

tak mám tu 3G 32GB verzi a jede to suprově, bez JB tedy, všehno opravdu paráda, jen se musím nějak naučit s iTunes :-D

ale měl sem problémy se připojit na internet, kámoš má doma wifi, tak ipod našel, zadal sem heslo k wifi, jen se mi nenačetl prostě google, prostě šedá obrazovka v safari a načítání... a furt :( tak nevím čím to je, zkusím eště vyzkoušet jinou wifi, když seženu, nejhůř až v pondělí ve škole, doufám že neni chyba u mě :(

P.S. koupil sem 32 GB za 5500kč

Uživatelský avatar 666 | stř říj 28, 2009 8:07 pm

a kde si ho kúpil za tak dobrú cenu? kebyže ho kúpim teraz, preplatím sa o vyše 60E :?
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

pixl | čtv říj 29, 2009 1:46 pm

je to z aukra, ale nevyhrál sem žádnou aukci, pouze jsem se domluvil s prodejcem na ceně a osobně vyzvedl v praze, skvělý obchod :)

mimochodem, wifi už funguje, pročítal jsem forum na applu, kde lidé psali přesně to co se dělo mně, jen tak sem zkusil to nejjednodušší co tam bylo (nastavení->obecné->obnovit->obnovit nastavení sítě) a jede to v pořádku, uff jak se mi ulevilo :P

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required

Zpět na iPod touch