iPod Touch Navigace

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Moonwalker23 | úte pro 15, 2009 10:41 pm

iPod Touch Navigace

Kdyš si stáhnu napríklad tom tom z itunes platim neco za datove prenosi v ty navigaci :?:

Juramac | úte pro 15, 2009 10:56 pm

Re: iPod Touch Navigace

K ipod touch musis mit jeste externi GPS prijimac, protoze Touch nema sve Gps. Resenim by mohl byt pro Touch ten novy TomTom car drzak.ktery jej obsahuje. ale nevim, tim si nejsem jisty, vice by urcite poradil uzivatel Golf Jinak za GPS data do navigace se neplati nic.Alespon ne za ty, ktere stahnes do navugaci Navihon, tom tom, igo a jine. Ale treba do navigace Nav4All se stahuji data prubezne z webu, a ta se plati. Ale zase je ta navigace zadarmo-zatim. Ale tech dat je tak malo, ze v pripade, ze mas datovy pausal u sveho operatora, je to zanedbatelne.

Uživatelský avatar lukas26 | úte pro 15, 2009 11:10 pm

určitě nejjistější řešení s iPodem je jailbreak, RoqyBT a externí bluetooth GPS...ovšem pokud máš IPT3G, tak je potřeba se vypořádat s tethered JB nebo počkat, až vyjde untethered (pokud vyjde)...
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Juramac | úte pro 15, 2009 11:23 pm

A k cemu je ten JB zase dobry? Aby mohl neco nekde slohnout? A proc by to delal, kdyz na moznost mit zadarmo celkem dostacujici navigaci Nav4all a nebo za par supu plnou navigaci... Tohle vynaseni JB do nebes je smesne, pak je tady plne forum nestastniku volajicich o pomoc, kteri maji falesny dojem, ze bez JB je iPhone vlastne k nicemu....

Uživatelský avatar lukas26 | úte pro 15, 2009 11:27 pm

nevím, proč se hned při přečtení slova jailbreak rozčílíš...nepsal jsem nikde nic o kradení aplikací, jen o tom, že je to jediná cesta jak na iPodu (ne iPhone) mít navigaci...
protože Nav4all tahá data, jak jsi sám napsal a v iPodu asi moc nedosáhneš toho, že ti data půjdou, když tam jaksi nenarveš SIMku...takže jinou možnost bohužel nevidím...jedině tedy ten TomTom držák, ale kdo ví, jestli to půjde
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar tvosi | čtv pro 17, 2009 11:22 pm

bez JB to jde taky :wink: TOMTOM CAR KIT for IPOD
Obrázek iPhone 2G 8GB
Obrázek iPhone 7 128GB Jet Black
Obrázek iPad Mini with Retina 32GB Silver
Obrázek Macbook Pro 13" mid-2009
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar lukas26 | pát pro 18, 2009 12:14 am

jasně, vždyť jsem psal, že to asi jde, jen si tím nejsem jistý...pokud ty víš, že to jde určitě, rád ti uvěřím ;)
ovšem koupím si iPod plácnu za 7 litrů, potom navigaci (soft) za 1500 až 2500 a za dalších asi 2,5 litru ten car kit? podle mě je jasná volba ušetření asi 1500 a koupení bluetooth gps a licence na roqyBT, ale to už je každého věc a nikomu nic neberu a nenutím...
dobře, někdo namítne, že to chce ještě držák do auta...fajn...ale přeci jen, pokud by člověk chtěl provozovat třeba geocaching, tak tahat s sebou celý car kit je celkem maso, to musíte uznat :D (pokud vůbec funguje bez připojení do 12V v autě :?: )
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

ls8 | pát pro 18, 2009 12:25 am

Car kit nefunguje bez napajeni 12V.
It's what you do in the dark that puts you in the light.
Starý pes fóra :)

Uživatelský avatar dodulo | pát pro 18, 2009 8:38 am

presne tak externe GPS-ko BT sa da kupit doslova za par supou a nie drziak, ktory ked nemam pod napajanim nenaviguje a stoji podstatne viac, za 25 eur sa da ziskat externe GPS bohate dostacujuce na autonavigaciu :P napr. na Geocaching by to bolo ale docela cool autobateria cez plece a na cele pricuckou pripeneny TomTom drziak :) to by docela slo
iPhone 6S gold 64GB iOS 9.3.5 - no jailbreak
iPhone 4S white 16GB iOS 7.1.2 - no jailbreak

munku | pát pro 18, 2009 9:28 am

a moj nazor je ze za uz 90 eur mas komplet navigaciu a mas to vyriesene.
ide ti predsa o nu nie? naco to komplikujes ak si zratas naklady k ipodu tak este ti zostane asi 130 eur usetrenych ak si kupis navigaciu klasiku

cef123 | pát pro 18, 2009 1:08 pm

No ono jde hlavne o to co od Touche vsechno ocekava.Ja kdyz si koupim mobil tak ocekavam aby vypadal hezky a umel volat popripade mel silne reproduktory (ale kdyz uz mam Ipoda tak mi na tech repracich tolik nezalezi).Pokud chce do Touche GPS tak mu to nevycitej.Rozhodne mas pravdu ze je lepsi si koupit samotnou navigaci zvlast a kdyz uz navigaci doporucuji Garmin.Jenze on to chce vsechno dohromady v cemz mu rozumim (proc tahat navigaci a Touch kdyz muze tahat jedno) ne ? :) ;)

choboot | čtv led 07, 2010 7:04 am

Já jedu na externí GPS s názvem NAVILOCK BT-399 a spokojenost.

BigJ | sob úno 06, 2010 8:08 am

Hmmm :evil: Tak jsem koupil iPod Touch 3G 8GB, TomTom držák do auta s GPS a na iTunes iGo a zjistil jsem,že na iPod Touch nejde iGo nainstalovat, hází to hlášku, že to není aplikace pro iPod a samotný iPod,vzhledem k tomu,že je menší než iPhone v TomTom držáku nedrží.. Takže zkušenost cca za 9700,-Kč... :mrgreen:
Používám TomTom držák s iPhonem 3GS 32 GB a Navigonem a jsem maximálně spokojen s přesností a rychlostí a hlavně citlivostí v městských kaňonech, proto jsem chtěl tuto "levnější" :mrgreen: variantu pro manželku.
Máte někdo podobnou zkušenost - popřípadě radu?? Kromě té,že na iPodu mužu jen poslouchat za jízdy music :lol: ? Dík ! BigJ
Host
Host

Uživatelský avatar dodulo | sob úno 06, 2010 2:51 pm

no co ja viem, tak existuju 2 typy drziakov pre iPhone a pre iPod Touch ( ten nemal handsfree a bol lacnejsii a asi aj usposobeny pre iPod )

BigJ | sob úno 06, 2010 4:04 pm

Dík!! Našel jsem TOMTOM držák do auta pro Apple iPod touch 2G/3G - TomTom car kit tool na Sunnysoftu za 2016,-Kč (má být až od půlky února), teď jen jakou navigaci k tomu.. Má TomTom vůbec tu instalaci svý navigace an iPod Touch vyzkoušenou,když ji doporučují?! Podařilo se mi nainstalovat jen Nav4All,máte s ní někdo zkušenost?
Host
Host

BigJ | sob úno 06, 2010 6:45 pm

Doublepost smazán. Viz pravidla fóra o editaci. Beavers.
Host
Host

Uživatelský avatar Koloko | pon úno 08, 2010 4:52 pm

Mohl by někdo prosím, hodit nějakej odkaz na eshop, kde maj dobrou externí anténu před BT pro Iphone ?? Nevím jakou si mám koupit, díky moc
Iphone 2G 16GB JB fw 1.1.4. => 2.2 => 3.0 => 3.1 koupen u AT&T v Obrázek za $450,-

Ipod shuffle Orange
Host
Host

Uživatelský avatar dodulo | pon úno 08, 2010 5:32 pm

pockaj pockaj pockaj, po prve pises do vlakna pre iPod Touch, po druhe antena pre bluetooth pre iPhone? nepomylil si si to s niecim? lebo mam taky pocit

EDIT: tak pises do 2 vlakien a asi chces externy GPS Bluetooth modul

ninjar0hlik | ned úno 14, 2010 8:44 pm

(možná) OT: a jak je to s externim modulem iGPS360? Bude mě fungovat na Touchi 2G a např. app mapy nebo xGPS? A jestli to jede na 3.0 (asi jo) ? Vím že tohle je otázka pro blba, ale já kdybych si to koupil, tak aby to fungovalo. Samozřejmě mám JB. Tady je kdyžtak obchod kde to prodávají.
Nechci si kupovat bluetooth gpsku ale tohle, protože to vypadá hezky přenosně. Je to prý gps modul
https://www.orangegadgets.com/shop/product_info.php?cPath=1_2&products_id=1

Obrázek

P.S.: Obrázek je z linkujícího webu

Uživatelský avatar dodulo | pon úno 15, 2010 10:08 am

zodpoviem ti na tvoju otazku, hoci je napisana hned na tej stranke, co uvadzas, ano iGPS360 modul podporuje aj fw 3.1.2, a podporuje iPod Touch 1G, 2G, 3G a iPhone 2G, 3G, 3GS, pozri si na tej stranke obrazky je tam ten modul s iPod Touch a iPhone 2G vyfoteny a aj video, co je na tej stranke tak demonstruje funkcnost iPodu Touch 1G s tymto modulom, s aplikaciou xGPS, vyrobcovia tohto modulu odporucaju Navigon alebo Sygic, ale osobne si myslim, ze by aj TomTom mal fungovat, kedze pridaval podporu app, kvoli tomu ich drziaku / pro iPody / na spravnu funkcnost je este potrebna utilitka GPSserial, ktora je free v Cydii, kde len nastavis modul iGPS360 a malo by vsetko fungovat

Zobrazit video na http://youtu.be/S6BrtXI9Da4
Kód do fóra: [youtube]S6BrtXI9Da4[/youtube]

Návod na vkladanie videa do príspevkov

rozhodne zaujimavo vyzera aj toto:

http://gpscradle.dualav.com
Naposledy upravil dodulo dne pon úno 15, 2010 1:43 pm, celkově upraveno 1

BigJ | pon úno 15, 2010 1:34 pm

Takže:
iPod touch 3G + TOMTOM držák do auta pro Apple iPod touch 2G/3G + TomTom car kit tool + TomTom v1,2 (!) = vyzkoušeno, funguje :lol: :lol:
Jen poznámka, doporučuji Belkin mikro USB autonabíječku a to i na iPhony pokud se používá GPS navigace - má 1A a stíhá perfektně dobíjet :!:
Host
Host

ninjar0hlik | pon úno 15, 2010 5:09 pm

diky moc za ujasnění dodulo :D . Nechci těch 1500 kč za modul jen tak pro srandu

matusik2007 | pát úno 26, 2010 11:52 pm

Da sa tento iGPS360 modul kupit niekte na Slovensku, Cesku , alebo v nejakom e-shope, ktory zasiela na Slovensko?

Alebo poradte nejaky GPS modul na Ipod touch 3G.

Dik.

Uživatelský avatar Metalgirl | ned úno 28, 2010 7:47 pm

Já používám bluetooth modul od Nokie konkrétně LD-3W. Jinak ten shop Orange posílá zboží i do Česka, takže na Slovensko bude zasílat taktéž.
Jsme rádi, že dodržujete PRAVIDLA fóra. Jsi zde nový? PAK ZAČNI ZDE.
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Uživatelský avatar lukas26 | pon bře 01, 2010 10:41 am

ten iGPS360 mám doma a je mi k ničemu...kdyby někdo chtěl :)

edit: modul už nemám, je prodaný...
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required

Zpět na iPod touch